VS-generaal waarschuwt in memo voor oorlog met China in 2025

(Nishtha Badgamia – Vertaling: “Malpaso”)

Een viersterrengeneraal van de Amerikaanse luchtmacht, Mike Minihan, zei op 27 januari in een interne memo aan de officieren onder zijn commando dat Washington mogelijk binnen twee jaar oorlog zou voeren met China, hoogstwaarschijnlijk om Taiwan, hij vroeg hen om voorbereid te zijn. Het document verscheen ook op social media en werd later door het Pentagon als “feit” bevestigd. In het memorandum zei hoofd Air Mobility Command, Minihan: “Ik hoop dat ik het mis heb. Mijn buikgevoel zegt me echter dat we in 2025 zullen vechten.”

Hij zei ook dat het belangrijkste doel zou moeten zijn om “China af te schrikken en indien nodig te verslaan”. De redenering achter deze speculatie, zoals Miniham in het document zei, is dat aangezien zowel Taiwan als de VS hun presidentsverkiezingen in 2024 hebben en de VS “afgeleid” zullen zijn, wat president Xi een gelegenheid zou geven om Taiwan aan te vallen.

LEES OOK: What if China invades Taiwan in 2026? 5 war game simulations by US

De generaal van de Amerikaanse luchtmacht sprak ook over hoe de Chinese president zijn derde termijn heeft veiliggesteld en in oktober 2022 zijn “War Counsil” heeft ingesteld. Hij voegde eraan toe: “Xi’s team, redenen en kansen zijn allemaal afgestemd op 2025”. Het US Air Mobility Command heeft volgens ‘NBC’ zo’n 50.000 militairen en bijna 500 vliegtuigen die verantwoordelijk zijn voor zaken als luchttransport en tanken.

ZIE OOK: Pelosi’s Taiwan visit will inflame US-China crisis?

In het memorandum riep hij zijn officieren op zich hierop voor te bereiden, en vroeg het personeel van het Mobiele Commando met wapenkwalificaties om maar alvast “een clip af te vuren” op het doelwit en “op het hoofd te richten”. Het document dat voor het eerst op social media werd gezien, werd later door het Pentagon bevestigd als zijnde ‘echt’, nadat een woordvoerder ervan reageerde op een vraag van persbureau AFP en zei: “Ja, het is een feit dat hij dat heeft verzonden.”

Dit komt, nadat verschillende hoge Amerikaanse functionarissen de afgelopen maanden al hebben gezegd dat China zijn tijdschema heeft versneld om de controle over Taiwan over te nemen, het democratisch geregeerde eiland van 24 miljoen mensen dat Beijing al lang claimt als deel van zijn soevereine grondgebied.

Bron:
wionews.com
Door: Nishtha Badgamia

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op VS-generaal waarschuwt in memo voor oorlog met China in 2025

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Dat wordt dus minstens een 2 frontenoorlog. Begint aardig te lijken op de situatie in WOII. Oostfront in rusland. Front Azie tegen Japan en daartussen door nog andere frontlijnen, zoals het midden oosten en nog een groot aantal plaatsen van de strijd tussen de geallieerden en de asmogendheden.
  Deze 3e wereldoorlog zal eindigen ,met een “BICK BANG “. Kan niet anders.
  Een bijzondere plaats neemt noord korfea in. Je kan als dictator niet 10 tallen jaren je land voorbereiden tegen de grote vijand (VS) en dan op het kritieke moment buiten spel blijven staan. Kim Yung moet mee doen of hij wil of niet en dat zal hem de kop kosten en zijn volk zal (eindelijk) worden weggevaagd.

  Geliked door 4 people

 2. Hovawart zegt:

  Met de Democratische Partij is een grootschalige wereldoorlog gemakkelijk te voorspellen, daarentegen is de Republikeinse Partij voor de vrede.
  Zoals het vredelievende demonisme ‘democraten en socialisten’ in Brussel al twee decennia hun trommels slaan en Europa rap veranderen in een Derdewereld continent……..zelfs in oorlog met onwelvoeglijke EU-lidstaten.

  Geliked door 4 people

 3. bobzelf zegt:

  DUS ALS IK HET GOED BEGRIJP . VALLEN STRAKS IRAK . NOORD KOREA … CHINA EN RUSLAND TESAMEN DE USA AAN ??
  WAT EEN HEERLIJKE GEDACHTE
  ALS JE DE TERINGZOOI VAN 80 JAAR AAN EEN DOOD USA PAARD TE TREKKEN IN 1 X WILT OPRUIMEN .
  WHAHAHAHAHHHAHAHA

  DAT ZIJN WEL EEN BERG HERSENDOOIEN IN 1 KEER DAN

  OOM VLADIBOB

  Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  Om “China af te schrikken en indien nodig te verslaan”. Geloven ze het zelf eigenlijk wel. Je blijft lachen met die yanks de bluffertjes.

  Geliked door 2 people

  • loekie zegt:

   nou, dat werkt in west Europa al meer dan honderd jaar. China en Rusland daarentegen is andere koek; daar komt het Anglo-amerikaanse …. dan wel achter.

   Like

 5. Julia zegt:

  We zitten aan het begin van een algehele Derde Wereldoorlog alle tekenen zijn er. Wederom blijkt weer waar de oorlogszucht van de VS op eindigt een hoop ellende maar goed we hebben nog niets geleerd van de geschiedenis en wat de VS voor een ellende in het Midden Oosten hebben achtergelaten. Daarbij is het een schande hoe de Westerse leeghoofden de haat tegen de Russen alleen maar aanwakkert onder druk van Biden en niet te vergeten Zelensky. Daarbij zijn we blijkbaar vergeten wat de Oekraïne o.a. in de Donbas heeft aangericht. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/26/rusland-herdenking-auschwitz/ Rusland is dit jaar niet welkom op de herdenking van de bevrijding van het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Kortom het Westen had nimmer achter de oorlogszuchtige Biden moeten aan rennen en zich nimmer moeten bemoeien met het conflict tussen Rusland en de Oekraïne. Dit heeft geresulteerd dat hierdoor zelfs veel Europeanen aan de hongerstaf liggen en in de kou zijn gezet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s