Fernández na ontmoeting met Scholz: Argentinië wil geen wapens aan de Oekraïne leveren

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Argentijnse president Alberto Fernández.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz houdt zich ook tijdens zijn vierdaagse reis naar Latijns-Amerika met de Oekraïne-oorlog bezig. Hoewel Argentinië de Russische speciale militaire operatie veroordeeld heeft, wil president Alberto Fernández (foto) geen van de conflictpartijen met wapens ondersteunen.

In het kader van zijn vierdaagse reis naar Argentinië, Chili en Brazilië had bondskanselier Scholz zaterdag in Buenos Aires een ontmoeting met de Argentijnse president Alberto Fernández. In het gesprek kwamen daarbij niet alleen handels-economische onderwerpen aan de orde. Het ging ook over de oorlog in de Oekraïne.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie deelde de Argentijnse president mee dat hij in het gesprek met de bondskanselier zijn zorgen tot uitdrukking gebracht zou hebben vanwege het Oekraïne-conflict en zijn visie met betrekking tot een mogelijke oplossing van het conflict.

Ik kan niet mijn mening geven over beslissingen die andere landen nemen. Het staat echter vast dat de bondskanselier en ik het liefst zouden willen dat de vrede zo snel mogelijk terugkeert.”

Verder kondigde Fernández aan dat zijn land geen wapens aan de Oekraïne zou leveren.

Argentinië en Latijns-Amerika denken er niet aan om wapens aan de Oekraïne of naar welke andere conflictzone dan ook te sturen.”

Later schreef de president op Twitter dat Argentinië en Duitsland hun zorgen met betrekking tot de Oekraïne-oorlog zouden delen. Dit conflict zou negatieve economische gevolgen hebben voor de hele wereld. Met het oog op de nieuwe uitdagingen, die hij met zich mee zou brengen, zou Argentinië mogelijkheden aanbieden.

Op hun gezamenlijke persconferentie toonden Fernández en Scholz de wil om de vastgelopen onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur wee rop gang te brengen. Volgens de Argentijnse president zou men de discussie niet meer moeten verlengen. Een akkoord zou zowel de EU als Mercosur ten goede komen. Ook de bondskanselier zei dat de onderhandelingen al lang genoeg geduurd zouden hebben.

Daarom is het belangrijk dat nu iedereen met een constructieve geest eraan bijdraagt dat men elkaar ondersteunend een manier vindt om met elkaar weldra de onderhandelingen tot een goed einde te brengen.”

In het bijzijn van Fernández en Scholz werden ook twee akkoorden over de samenwerking bij de bevordering van start-ups en op energiegebied ondertekend. De Argentijnse president zei dat zijn land “een zekere gasproducent in de wereld” zou willen worden en zijn capaciteiten zou willen uitbreiden.

Bogotá en Basília wijzen eveneens wapen- en munitieleveranties aan Kiev af

Dinsdag al had de Colombiaanse president Gustavo Petro meegedeeld dat de VS zijn land erom verzocht zouden hebben om wapens uit Russische productie aan de Oekraïne beschikbaar te stellen. Volgens Petro wees zijn regering dit verzoek af, hoewel de linkse politicus toegaf dat de toestand van dit materieel slecht zou zijn, omdat Bogotá geen bronnen zou bezitten om ze te onderhouden.

We staan aan niemands kant. We staan aan de kant van de vrede. Daarom zal er geen enkel stuk van de Russische militaire uitrusting, in welke toestand het zich ook op ons territorium bevindt, in dit conflict ingezet worden.”

Vrijdag berichtte de Braziliaanse krant “Folha de S. Paulo” dat de Braziliaanse president Luiz Inácio da Silva een verzoek van Duitsland zou hebben afgewezen om munitie te leveren voor de voor de Oekraïne bestemde tanks. Bijgevolg zou de nu ontslagen opperbevelhebber van het Braziliaanse leger, Júlio Cesar de Arruda, de Braziliaanse staatschef geïnformeerd hebben dat Duitsland bereid zou zijn om bijna $ 5 miljoen te betalen voor een charge munitie voor zijn tanks. Lula da Silva motiveerde zijn afwijzing ermee dat dit niet de moeite waard zou zijn om “de Russen te provoceren”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Fernández na ontmoeting met Scholz: Argentinië wil geen wapens aan de Oekraïne leveren

 1. Olie bol zegt:

  Duitse Bondskanselier Scholz: ‘Het is uitgesloten dat wij straaljagers naar Oekraïne sturen’
  Volgens de Duitse bondskanselier Scholz is de roep om meer wapens zo kort na het tankbesluit ‘lichtzinnig’. Dat meldt Financial Times. Hij waarschuwde voor een biedingsoorlog tussen westerse bondgenoten over militaire hulp aan Oekraïne, aangezien hij resoluut uitsluit om straaljagers en grondtroepen naar Kiev te sturen. Scholz zei dit enkele dagen nadat Duitsland akkoord is gegaan met het sturen van tanks aan Oekraïne.
  In een interview met de Duitse krant Tagesspiegel zei Scholz dat er ook niemand heeft gevraagd naar het sturen van gevechtsvliegtuigen.
  Fox News weet echter te melden dat er wel degelijk in Oekraïne naar Amerikaanse F16’s en Duitse straaljagers wordt gevraagd. ‘Oekraïense functionarissen hebben de Verenigde Staten en Duitsland opnieuw opgeroepen om hen te voorzien van straaljagers in hun voortdurende gevecht met Rusland, nadat de twee westerse bondgenoten hun beslissing over het leveren van tanks hadden gewijzigd’, zo meldt de Amerikaanse zender.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  De kleine man reist de wereld rond als een voddenraper. Eigenlijk is hij de regeringsleider van het grootste EU-land en een vroeger beroemde culturele natie. Verdwenen, afgemaakt, vernietigd, door eigen schuld en die van anderen.

  Like

 3. Ravian zegt:

  “Dit conflict zou negatieve economische gevolgen hebben voor de hele wereld.”

  Het zijn enkel de illegale Westerse sancties die negatieve economische gevolgen hebben voor de hele wereld…

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Een man met verstand dus. Scholz de roepende in de woestijn die geen tanks wilde leveren maar toch overstag ging. Dit gaat ook gebeuren met het leveren van gevechtsvliegtuigen. Wederom wil Scholz dat niet maar we kunnen er vanuit gaan dat dit gaat gebeuren om aan de smeekbede van de oorlogszuchtige Zelensky gehoor zal worden gegeven. Volgens de Duitse bondskanselier Scholz is de roep om meer wapens zo kort na het tankbesluit ‘lichtzinnig’. Dat meldt Financial Times. Hij waarschuwde voor een biedingsoorlog tussen westerse bondgenoten over militaire hulp aan Oekraïne, aangezien hij resoluut uitsluit om straaljagers en grondtroepen naar Kiev te sturen. Scholz zei dit enkele dagen nadat Duitsland akkoord is gegaan met het sturen van tanks aan Oekraïne.
  In een interview met de Duitse krant Tagesspiegel zei Scholz dat er ook niemand heeft gevraagd naar het sturen van gevechtsvliegtuigen.
  Fox News weet echter te melden dat er wel degelijk in Oekraïne naar Amerikaanse F16’s en Duitse straaljagers wordt gevraagd. ‘Oekraïense functionarissen hebben de Verenigde Staten en Duitsland opnieuw opgeroepen om hen te voorzien van straaljagers in hun voortdurende gevecht met Rusland, nadat de twee westerse bondgenoten hun beslissing over het leveren van tanks hadden gewijzigd’, zo meldt de Amerikaanse zender. Kortom we staan voor aan de vooravond van een de oorlog WWIII dankzij de westerse leeghoofden die op bevel van Biden de oorlog dienen te laten escaleren.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  KIJK ER ZIJN WEL MENSEN MET HERSENS

  NOU JA DAAR HOORT ONZE HUIS EU TROL EDWIN VISSERS DAN WEL NIET BIJ !!!!

  IK BEN BENIEUWD WANNEER HIJ ONS GAAT VERLATEN . NA ZIJN LAATSTE KUT OPMERKING

  ZO’N FUCKING ASHOLE HIER VOEGT TOCH HELEMAAL NIETS TOE ??

  BROER VAN KLAAS ??

  WIE OOK GEEN HERSENS HEEFT NET ALS ONZE EDWIN ..

  Polen heeft een duidelijke doodswens,
  alleen jammer dat wij (in West-Europa) ook zullen sterven…
  🔽
  De standaard van Russofobie.

  Ex-minister van Buitenlandse Zaken van Polen
  en Europarlementariër Anna Fotyga roept op tot de vernietiging van Rusland voor altijd:

  “De ineenstorting van de Russische Federatie is veel minder gevaarlijk dan haar onder de controle van criminelen te laten”:

  NOU ALS ER IEMAND VERNIETIGD WIL WORDEN EN ER ZELFS OM VRAAGT

  IS HET EZE LESBISCHE EU TROL WEL . WHAHAHAHAHAHA

  EN DAN MORGEN ROEPEN ,, IS BEN FOUT GECITEERD DANWEL ZE HEBBEN HET VERHAAL UIT ELKAR GETROKKEN ????

  HALLO POLEN ??? KIJK DAT ROTTERDAM . BOTLEK . EUROPOORT 1 EN 2 EN PERNIS . DANK ZIJ HERSENDODEN ZOALS ONZE EU TROL EDWIN NU OP DE BOMBARDEER LIJST STAAT…….

  JA WE ZIJN IN OORLOG.

  EN DAN IN DE KOMENDE DAGEN KOMT ARTIKEL 10 INEENS BOVEN WATER
  UIT HET UKRAINE REFERENDUM U WEET WEL MET DAT BLANCO A-4 TJE
  DAT HET WAS MAAR EEN HANDELSVERDRAGJE ?? TOCH ??
  EN
  DAAR STOND TOCH ECHT DUIDELIJK DAT U DE NEDERLANDER DUS MEE MOCHT KOMEN HELPEN BIJ EVENTUELE GRENSINCIDENTEN IN UKRAINE

  EENS KIJKEN OF UW LAMLUL PINOKKIO DIT NU TER SPRAKE DURFT TE BRENGEN

  OOM STEM VVVD .

  Geliked door 2 people

 6. stradivotsi zegt:

  Ik snap niet dat de gehele wereld zich in dat kunstmatige belangen conflict Ukraine wil begeven? Iemand die mij kan ophelderen? Argentinië??
  Wat moet die Scholz “Uwe Armzaligheid” daar bewerkstelligen? En die
  Alberto Fernández op foto , beide met “vriendzaam lach” op foto?
  Is toch alles voor de “Bühne” op z’n Duits gezegd of zie ik dat verkeerd?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s