Geen groot vertrouwen in Oekraïners: Britten plannen al evacuatie van tanks

(Vertaling: E.J. Bron)

Nog voordat de 14 Britse Challenger-2 tanks (foto) naar het front in de Oekraïne rollen, wordt er nu al een reddingsactie voor beschadigde en kapotgeschoten voertuigen gepland: de angst dat geheime onderdelen in Moskou terechtkomen, is groot.

De 14 Challenger-2 gevechtstanks, die door de Britse regering aan de Oekraïne toegezegd zijn, zouden zich al in Litouwen bevinden. Maar al te groot is het vertrouwen van het Britse legerleiding in een gemakkelijk te behalen overwinning met dit nieuwe “superwapen” waarschijnlijk niet: de Britten plannen volgens de nieuwste informatie van “The Sun” al een noodplan ter redding van hun tanks – ze moeten absoluut niet beschadigd of als totale wrakken in handen van het Russische leger vallen.

Zo zouden de Challenger-2 tanks een bijzonder taaie bepantsering met een geheim gehouden soort keramiek, staal en schokabsorberende materialen hebben. “een nachtmerrie wanneer deze High-Tech door Moskou geanalyseerd en voor de toekomstig gebouwde Russische tanks gebruikt wordt”, citeert “The Sun” een militaire expert.

Britten zetten ook in op “private huurlingen” om tanks te redden

Op grond van deze – terechte – zorgen om het verlies van een Challenger-2 aan Rusland zijn er nu bij de Britse legertop drie scenario´s in planning: ten eerste moet de Oekraïne vermijden om de Britse tanks aan frontsectoren in te zetten waar het tot een botsing van de verdedigingslinies zou kunnen komen – van dit voorschrift zal het legercommando in Kiev niet echt enthousiast worden.

Ten tweede moet met alle middelen geprobeerd worden om aan het front Challengers die beschadigd zijn en/of niet meer kunnen rijden, weg te slepen naar het Oekraïense achterland. Interessant daarbij: bij een Russische aanval moeten primair Oekraïense eenheden ervoor vrijgemaakt worden om de tanks tegen een dreigend buit maken door Russische troepen te beschermen. Als absolute noodmaatregel zouden ook “private huurlingeneenheden” voor deze reddingspogingen ingevlogen kunnen worden. De Britse legerleiding wil dus niet alleen vertrouwen op Oekraïense strijdkrachten bij deze hachelijke missie.

Ook zorgen om het verlies van een Leopard-2

Voor de door Berlijn aan de Oekraïne toegezegde Leopard-2 tanks zullen vermoedelijk ook dergelijke plannen bestaan – tot nu toe kwamen er echter geen details over vermoedelijke evacuatieacties aan het licht. Zoals bericht, hebben Russische ondernemers al een “kopgeld”-premie op het neerschieten van Duitse Leopard-2 tanks gezet. Ook de Duitse Leopard-2 zit vol geheime High-Tech-ontwikkelingen, die niet in Rusland gekopieerd moeten worden.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geen groot vertrouwen in Oekraïners: Britten plannen al evacuatie van tanks

 1. En dan nog zo’n verhaal dat de Amerikaanse Abram tanks niet geleverd kunnen worden voor september of oktober.
  Dat is een goede afhouder om er helemaal geen te leveren want zoals het er naar uit ziet is het niet zeker dat Oekraine het zal vol houden het komende half jaar.
  Op dit moment worden mensen van 60 jaar gedwongen om het leger in te gaan en dus is het nog even wachten voordat 14 jarigen aan de beurt zijn a la Hitlerjugend.

  Geliked door 4 people

 2. Vilseledd zegt:

  En waarschijnlijk werken die Oekraïners gewoon mee. Het is tenslotte hun land, dat de NAVO als proxyland heeft gebruik, dus enige wraak zullen ze op hun plaats vinden. Zoals al door Van Wolferen gezegd: die hele oorlog is de domste fout van het Westen ooit.

  Geliked door 3 people

 3. Ravian zegt:

  “Een blok aan het been” beschrijft deze “hulp” waarschijnlijk het beste…

  En het gaat waarschijnlijk nergens over, want de eerste Challenger tank is ongetwijfeld al door corrupte Oekies op het dark net aan de Russen verkocht.
  “Levering zodra voorradig”

  LOL

  Geliked door 7 people

  • Oliedom zegt:

   🥳🤣🤣🤣🍻👍🍻

   Vandaar dat die yankees nog afwachten met hun tanks, die wel geleverd kunnen worden hoor, “onze vrienden” liegen weer een beetje, dus scholtz?
   Hou jullie tijgertjes ook maar in de schuur.😜

   Geliked door 4 people

 4. bobzelf zegt:

  WHAHAHAAHA

  JE ZOU TOCH ZWEREN .DAT JE NAAR EEN AFLEVERING

  VAN FAWLTY TOWERS ZIT TE KIJKEN ….
  OF . AND NOW SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT …
  VAN Monty Python’s Flying Circus

  ALS JE ZE HEEL WIL HOUDEN ZOU IK ZE GEWOON LEKKER IN LONDON NEERZETTEN WHAHAHAHA

  EN DAN . EEN SPECIALE BRIGADE ?? AAN HET FRONT ..

  DUS ER KOMEN 50.000 ZWAAR BEWAPENDE RUSSISCHE SOLDATEN DE HOEK OM

  EN JIJ STAAT DAN EERST EFFFE EEN TANK OP EEN BRANCARD TE ZETTEN EN DIE MET 600 MAN WEG DRAGEN

  WHAAHAHAH DIT VERZIN JE TOCH NIET. ZEKER ??

  JE ZOU ZWEREN DAT ONZE TIJL UYLENSPIEGEL IN DE BRITSE REGERING ZIT. SAMEN MET ONZE HUIS DWEIL . EDWIN DE ZEURPIET VISSERS .

  ten eerste moet de Oekraïne vermijden om de Britse tanks aan frontsectoren in te zetten waar het tot een botsing van de verdedigingslinies zou kunnen komen????

  WANT HET IS N.L. OORLOG !!!

  EN

  ze moeten absoluut niet beschadigd of als totale wrakken in handen van het Russische leger vallen.

  EN

  bij een Russische aanval moeten primair Oekraïense eenheden ervoor vrijgemaakt worden om de tanks tegen een dreigend buit maken door Russische troepen te beschermen.

  IK ZAL VRAGENE AAN MIN OOM . OF HIJ ZE MET WATTENBOLLEN GAAT BESCHIETEN .

  WAT EEN GEWELDIGE GENIGE BENDE MET ECHTE ENGELSE HUMOR

  DE DUITSERS DOEN HET ANDERS. ALS DE TANK BESCHADIGD IS. ROEPEN ZE HARD TEGEN DE RUSSEN

  DASSSS IESTTTT UNSERE TANKKKKK WHAHAHAHAHAHAHAH

  GENIAAL OOM BOBOBOBOBO

  Geliked door 6 people

 5. Hein zegt:

  Alsof het westen beter materieel heeft dan Rusland. How Pathetic hahahahah
  Ik zou me maar om andere dingen druk maken, zoals het leven van de gemiddelde west europeesche burger. Die onder hand moet kotsen van NAVO / USAF / WEF agressie met risico tot complete ontvolking i.o illuminti. stelletje debielen.

  Geliked door 3 people

 6. antiislamnu zegt:

  Denk niet dat Rusland op die rotzooi zit te wachten hebben zelf prima tanks

  Geliked door 1 persoon

 7. Olie bol zegt:

  ze moeten absoluut niet beschadigd of als totale wrakken in handen van het Russische leger vallen. Ze zijn eerder in Rusland dan wij denken

  Geliked door 2 people

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Laat Oekraine aan rusland. daar hoort het bij. De europese unie is de aanstichter van deze oorlog door de oekrainers dingen te beloven die niet waargemaakt konden worden en nog steeds niet kunnen. Alle slachtoffers aan deze oorlog kunnen op het conto van de EU geschreven worden. Niet alleen een misdadig bestuur voor de oekrainers maar ook voor de rest van de europeanen. De moslims met hun islam zijn al de baas in europa en het wordt met de dag erger. De baasjes van de eu zijn straks als eerste aan de beurt om onder het islamitische kromzwaard hun hoofd te verliezen. De sukkels denken dat het zover niet komt. De islamitische jihadisten strijden een meedogeloze strijd tegen het westen, ook in nederland Ze zitten zelfs al in het nl.parlement en in de regering. Ze zullen hun heilige oorlog winnen, dat staat voor mij vast. Ik hoop datg het zwijn timmermans als eerste aan de beurt komt want dan is het gelijk afgelopen met zijn waanzinnige green deal.

  Geliked door 5 people

 9. Jonesy zegt:

  En wie moet die supertanks dan besturen?

  Like

 10. Groene Leeuw zegt:

  Jaja die Jood laat eerst zijn bejaarden afschieten om hun pensioenen in te pikken en dan is de jeugd aan de beurt. Blijven over de mooie Oekrainse vrouwen die door Westerse pooiers hier achterde ramen dienst zullen gaan doen.

  Like

 11. boorzalf zegt:

  De lorreboer krijgt het druk, dat wordt overwerken om al dat schroot op te laden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s