Wanneer komen de gevechtsvliegtuigen voor Kiev? Of heeft Polen al geleverd?

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Nauwelijks heeft de goedkeuring voor de levering van zware gevechtstanks plaatsgevonden, of de volgende discussie is al ontbrand: wanneer krijgt Kiev gevechtsvliegtuigen? Mogelijkerwijs heeft Polen zelfs al gevechtsvliegtuigen geleverd.

De Duitse regering heeft enkele dagen geleden niet alleen toestemming gegeven dat andere landen Leopard-2 tanks naar Kiev mogen sturen, maar ook zelf de levering van 14 Leopard-2A6 tanks uit bestanden van het Duitse leger aangekondigd, waarmee Duitsland een van de modernste versies van de Leopard-2 aan Kiev levert. Ik heb meermaals over mijn vermoeden bericht dat Scholz de (tenminste aangekondigde) levering van Amerikaanse gevechtstanks als voorwaarde voor groen licht uit Berlijn gemaakt heeft, want ten eerste waren er persmeldingen over en ten tweede bevestigt de chronologie dit vermoeden, want slechts enkele uren voor het oké uit Berlijn verschenen er in de VS persmeldingen over dat de VS Abrams-tanks aan Kiev zouden kunnen leveren.

Daarna werd snel duidelijk dat de Abrams-tanks op z´n vroegst volgend jaar aan de Oekraïne geleverd worden, terwijl de Duitse Leopard-tanks al binnen enkele weken of maanden geleverd worden. De VS hebben weliswaar de levering van eigen tanks aangekondigd, of die echter daadwerkelijk geleverd worden, is onduidelijk. In plaats daarvan zullen Duitse tanks binnenkort weer daar op Russische soldaten schieten waar ze dat 80 jaar geleden al gedaan hebben: slechts enkele honderden kilometers van Stalingrad (dat nu Wolgograd heet) verwijderd. De geschiedenis herhaalt zich.

Blijkbaar was vanaf het begin duidelijk wat ik heb vermoed: de VS zijn helemaal niet van plan om hun Abrams-tanks aan de Oekraïne te leveren, want de “Washington Post” heeft op 28 januari onder verwijzing naar insiders over de onderhandelingen tussen Duitsland en de VS bericht. Scholz wilde niet als enige gevechtstanks vrijgeven, daarom werd uiteindelijk de oplossing gevonden dat Amerikaanse media weliswaar melden dat de VS Abrams-tanks aan de Oekraïne leveren, dat de Amerikaanse regering dit zelfs bevestigt, maar dat de VS geen Abrams-tanks zullen leveren. Of dat ze dat pas ergens over een jaar doen of nog later. Als ze het überhaupt doen.

Gevechtsvliegtuigen voor Kiev?

Maar de haviken, wier doel niet de vrede, maar de verzwakking en het kapotslaan van Rusland is (dat is geen Russische propaganda, details daarover vindt u hier) en die daarom de oorlog koste wat het kost willen verlengen, hebben direct het volgende escalatieniveau in het vizier genomen en het sturen van gevechtsvliegtuigen naar de Oekraïne in het spel gebracht.

De voormalige Oekraïense ambassadeur in Berlijn, Andrej Melnyk, die voor zijn onbehouwen gedrag in Berlijn beloond werd met de functie van viceminister van Buitenlandse Zaken van de Oekraïne, eist al een krachtige “gevechtsvliegtuigcoalitie” met Amerikaanse F-16´s en F-35´s, Eurofighters en Tornado´s, Franse Rafale en Zweedse Gripen gevechtsvliegtuigen op poten te zetten. In Washington en Parijs werd de levering van gevechtsvliegtuigen in ieder geval niet categorisch uitgesloten.

Meer nog: AP meldde op 28 januari dat de adviseur van de Oekraïense president, Michail Podolkaja, dat men op de “Fast Track” zou zijn bij de vraag van de levering van gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten. Daar zou wel eens een kern van waarheid in kunnen zitten en verklaren waarom er in Moskou al luchtafweersystemen op de daken van overheidsgebouwen werden opgesteld.

“Politico” bevestigde dat indirect en meldde op 28 januari dat de ondersteuning voor de levering van F-16 gevechtsvliegtuigen zou toenemen in het Pentagon en dat de Oekraïne al een lijst met 50 ervaren en Engels sprekende gevechtspiloten gestuurd zou hebben, die opgeleid moeten worden in de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen. De westelijke gevechtsvliegtuigen zouden dus sneller aan de Oekraïne geleverd kunnen worden dan veel mensen nu voor mogelijk houden. Achter de schermen schijnen de voorbereidingen al te lopen.

Heeft Polen al gevechtsvliegtuigen geleverd?

De Poolse krant “Dziennik Gazeta Prawna” heeft op 26 januari gemeld dat Polen al “een bepaald aantal” Mig-29´s aan de Oekraïne geleverd heeft, waarbij dat als levering van reserveonderdelen werd gecamoufleerd, want “romp en vleugels zijn ook reserveonderdelen”. De Poolse regering heeft al in het begin van 2022 aangedrongen op de levering van gevechtsvliegtuigen van Sovjet-makelij aan de Oekraïne, werd destijds echter – volgens officiële meldingen – door de VS teruggefloten, die zich uit angst voor een directe confrontatie met Rusland destijds nog strikt tegen de levering van gevechtsvliegtuigen hebben uitgesproken.

Polen wilde de vliegtuigen destijds aan de VS overdragen en naar Ramstein leveren, van waaruit ze op de een of andere manier naar de Oekraïne gebracht zouden moeten worden. Dat hebben de VS destijds afgewezen. Kennelijk heeft Polen, als de melding van de Poolse pers klopt, daarop de manier via “levering van reserveonderdelen” gekozen.

De levering van gevechtsvliegtuigen zal echter een ander probleem opwerpen, want in de Oekraïne zijn er nauwelijks nog functionerende militaire vliegvelden en Rusland kan ze relatief gemakkelijk vernietigen. Wanneer de geleverde gevechtsvliegtuigen echter vanuit NAVO-landen voor hun acties in de Oekraïne starten, kan Rusland dat als directe botsing met de NAVO interpreteren. In ieder geval heeft het Russische ministerie van Defensie deze waarschuwing al begin maart 2022 uitgesproken, toen het om de levering van gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne ging.

Wie nu over de levering van gevechtsvliegtuigen aan Kiev spreekt, heeft of de Russische waarschuwing vergeten, of neemt deze niet meer serieus, wat een zeer gevaarlijk spel met (atomair) vuur zou zijn.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wanneer komen de gevechtsvliegtuigen voor Kiev? Of heeft Polen al geleverd?

 1. boorzalf zegt:

  Atomair, nucleair vuur? Laten we hopen van niet.

  Geliked door 2 people

 2. Olie bol zegt:

  Zelenski: ‘Russen op Olympische Spelen is terreur accepteren’
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zondag in zijn gebruikelijke videoboodschap het plan Russische atleten onder neutrale vlag mee te laten doen aan het olympisch toernooi in Frankrijk in 2024 scherp veroordeeld. “Pogingen van het IOC Russen in actie te laten komen op de Olympische Spelen zijn pogingen de hele wereld te vertellen dat terreur op de een of andere manier aanvaardbaar is”.

  De Oekraïense leider voegde er nog aan toe dat Rusland absoluut geen toestemming mag krijgen “de Spelen of welk ander sportevenement dan ook te gebruiken om propaganda te maken voor zijn agressie of zijn nationaal chauvinisme”.

  Zelenski drong opnieuw aan op bespoediging van wapenleveranties en zwaarder materieel om de strijd tegen het invasieleger van Moskou vol te houden. Hij noemde de situatie in de oostelijke regio Donetsk erg moeilijk. Bachmoet, Voehledar maar ook andere plaatsen liggen onophoudelijk onder vuur. “Rusland wil de oorlog lang laten duren en onze troepen uitputten. Dus moeten we tijd tot ons wapen maken. Zaken versnellen, haast maken met bevoorrading en nieuwe wapenopties openen voor Oekraïne.”

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  VOORUITZICHT VS 2023:
  Microsoft 10.000 ONTSLAGEN, Amazon 18.000, Meta 11.000, Twitter helft personeel ingekrompen

  Geliked door 4 people

 4. bobzelf zegt:

  Never forget that Putin was only asking about:
  🔴Respecting Minsk agreement
  🔴Don’t expand NATO eastward
  🔴Keep Ukraine neutral

  Geliked door 5 people

 5. Rensk. zegt:

  Rob de Wijk in WNL: hij ergert zich helemaal kapot merk ik aan de minister van Justitie met haar kletspraat. Dat Rutte haar baas en Ollengren steeds maar staan te roepen: we moeten winnen we moeten winnen. Zonder enig idee ervan te hebben hoe dat dan zou moeten. Ik denk dat van de Wijk graag zou zien dat deze kleuters hun mond houden over dingen te roepen waar ze werkelijk geen greintje verstand van blijken te hebben.

  Geliked door 4 people

 6. Kijk Rensk.
  Vroeger ging dat zo.
  Eerst werd zowat elke militair een soort van zandhaas en degenen die een studie achter de rug hadden gingen als ze wilden naar het KMA om een opleiding te krijgen tot Officier.
  Tegenwoordig is dat anders heb Ik zo maar een idee van.
  De juiste instelling die politiek correct is, is een opstapje maar geen garantie tot iets wat een militair zou kunnen worden.Ook daarmee is het leger gedegradeert tot een stel sukkels die niet weten waar ze mee bezig zijn.

  Like

 7. Blaffertje zegt:

  Geliked door 4 people

 8. stradivotsi zegt:

  Polen heeft ook “Dreck am Stecken” zitten/zaten altijd in “Zwiespalt. ” hebben de ellende mee en tegen. Zijn ook niet de leukste in verleden geweest.
  De Huichel-bochel alias Rutte regiem een smorend lafhartig sluimerend smeersel in het spel der verdorvenheid.
  NL , ja, hoogtijvierend op vegrif, en daar is onder andere wél onze welvaart op
  gebouwd. Tja, bij eigen neus nemen, nogthans is de doorsnee Polish mens in algemeen
  een vriendedlijk mens, het is uiteindelijk Macht-Kapitalismuss regerende in alles in de wereld.
  Aan alles komt een einde….

  Geliked door 1 persoon

 9. Aranka Muscal zegt:

  Ze kunnen alles leveren behalve mankracht. De Russen kunnen per week duizenden mobiliseren maar Oekraïne dus niet. Wat ze nu in Karpatalja ( meerendeel Hongaarse minderheden) doen is een zeer agressief methode nml op straat de mensen worden opgepakt ongeacht of ze oud of handicaps zijn en naar front voor kanonvoer gestuurd .Zo gelijk worden ook alle jonge vrouwen ook opgeroepen. En jongens vanaf 16 jaar staan al op de lijst. Oekraïne zal deze oorlog nooit winnen. Voor alle strijdmiddelen en mankracht hebben ze constant onwijs veel en veel nodig, wat zullen ze nooit krijgen. Kwalitatief weegt niet tegen kwantitatief af

  Geliked door 2 people

 10. Aranka Muscal zegt:

  Er is geen NATO omdat de belangen van lidstaten zijn verschillend. Polen wenst gebieden van Oekraïne bij Polen annexeren. Duitsland eigenlijk met de Russen een symbiose had, export naar Rusland onwijs belangrijk dus straks als deze Oorlog afgelopen gaat Duitsland gelijk zijn contacten met Rusland weer herstellen!!!

  Like

 11. Dick zegt:

  Iets met dames politiek en JSF.
  DEZE DAMES HEBBEN ALLE EEN GOEDE FIN POSITIE.
  Met of zonder de jsf.

  Like

 12. Aranka Muscal zegt:

  Hoe in godsnaam mogelijk dat Duitland van 2 WO heeft niks van geleerd ???? Bij de WO1 hebben ze ook verloren, en bij de WO2 ook terwijl toen Duitland het alle moderne tanks en wapens had en de Russen oude rotzooi. En toch de Russen hebben gewonnen, en duizend Duitse soldaten zijn daar in Rusland doodgegaan, bevroren enz HOE HARD MOETEN ZE NOG VERDER LEREN ????

  Geliked door 2 people

 13. Svalbard zegt:

  Qua mankracht zal Oekraïne het nooit kunnen winnen. Rusland zal hoe dan ook deze oorlog willen winnen, ongeacht hoeveel manschappen het kost. Gisteren in het programma Buitenhof werd er een gesprek gevoerd met voormalig NATO secretaris generaal Jaap de hoop Scheffer. Hij zei dat deze oorlog ook onze oorlog is. Nou, laat hij dan zelf lekker gaan vechten, maar laat mij er buiten. Ik vind dit soort uitspraken onverantwoord.
  We hebben te maken met een uiterst gevaarlijke dictator, en een land waar mensenlevens niets waard zijn. Aan de vooravond van de oorlog werd tijdens een telefoongesprek van Putin met Boris Johnson al met een atoomaanval gedreigd!

  https://t.me/beholdisraelchannel/13381

  Like

  • bobzelf zegt:

   Svalbard
   AHHA ONZE BEVROREN HERSENDOOIE KOMT WEER EVEN WAT DUNNE STRONT LOSSEN .. !!

   DUS NA NU ZEG MAAR 9 HELE JAREN . TE MASTURBEREN IN ZIJN IGLO

   IS ZIJN LAATSTE HERSENCEL OOK WEGGERUKT ..

   DUS DE ENIGE MAN TER WERELD. DIE HEM NOG KAN REDDEN …

   We hebben te maken met een uiterst gevaarlijke dictator, en een land waar mensenlevens niets waard zijn. Aan de vooravond van de oorlog werd tijdens een telefoongesprek van Putin met Boris Johnson al met een atoomaanval gedreigd!

   DUS VANMORGEN VROEG AL HET AD. EN TELEGRAAF KOTS NIEUWS IS WEER ALS ENIGE BINNEN GEDRONGEN

   HELAAS WAS DE LAATSTE WERKENDE HERSENCEL NET AFGESTORVEN

   HOOR JE ONZE IGLO LUL MET 5 VINGERS HIER OVER DE LEUGENS VAN MERKEL ?? HOLLANDE OVER MINSK 1 .2 ??

   HIJ HEEFT GEEN IDEE . DUS 9 JAAR RUKKEN EN DAN NA ZIJN SNIKKEL AAN DE GORGIJNEN AFGEVEEGD TE HEBBEN EFFE EEN STUKKIE PLAATSEN BIJ E.J.BRON

   MENNER DOE MIJ EN JEZELF EEN LOL . LAAT JE IN MANITOUS NAAM EENS GOED NAKIJKEN WERKELIJK ONGELOFELIJK . DIE GENIALE ZAAGSEL STOORNIS

   MIJN GOD WAT ERG. ZO ‘N KLOOTZAK HIER IEDERE KEER NET ALS ONS KLAAS . DE ROLSTOELATLEET TIJL HIER HIER BAKKEN VOL NONONONONONONO WAARHEDEN NEERPLEUREN

   EN HET HOUDT OOK NOOIT OP . DENK IK ??

   MIJN MANITOU WAT EEN ZELDZAME KLOOTZAK ,

   DE UK . IS MET DE USA. DE AANSTICHTER VAN HET GEKKENHUIS WAAR WE MOMENTEEL MET ZIJN ALLEN IN ZITTEN NET VOOR ONE DOOD .

   DE UK . IS ZEER WAARSCHIJNLIJK DE PIJP VERNIELER … GEZIEN DE BERICHTEN GELIJK NA DE ONTPLOFFINGEN . IT IS DONE ZEGT JE NIET GENOEG 5 MINUTEN NA DE ONTPLOFFINGEN . LUL ??

   DE OPVOLGSTER DE DOOS IN UK NA BORIS DE GESCHIFTE. WAS HET EERSTE WAT ZE ZEI, WAS DAT ZE MET LIEFDE EEN NUCLIARE BOM OP MOSCOU WILDE GOOIEN
   ZE STOND NOG GEEN DAG OP DE TROON .

   DUS BESTE IJSPEGEL. ALS JE HELEMAAL NIETS WEET, KOM DAN HIER JE DOMMIGHEID NIET IEDERE KEER LANGS BRENGEN

   JIJ BENT EEN GEWELDIG SOORT OORLOGSMENNER
   LIEGEN
   EN UIT JE NEK LULLEN
   SCHIJNT JE STERKSTE PUNT TE ZIJN ????

   WERKELIJK ONGELOFELIJK . LEES JE HIER WELEENS IETS ??

   EN DAT DRINGT NIET TOT JE DOOR.

   DE FENOMENALE UITLEG VAN EEN RAVIAN c,s, b,v ???

   GEEN IDEE WAAR ZULKE KENNERS HUN KNOW HOW VANDAAN HEBBEN ??

   MIJN GOD . WAT BENT U EEN STRONTVERVELENDE LIEGENDE KLOOTZAK HIER .

   OOM WAT EEN DROPLUL

   Like

 14. koddebeier zegt:

  Nazi’s helpen Nazi’s ..

  Like

 15. Julia zegt:

  Onze oorlogszuchtige Rutte komt er aan dus Zelensky kan zich weer even achterover in zijn bureaustoel settelen om de volgende bedelpartij voor te bereiden. https://www.telegraaf.nl/nieuws/261585637/oekraiense-dankvideo-hulp-van-het-land-dat-de-zee-versloeg Lees artikel de corrupte acteur Zelensky heeft even zijn kwaliteit gebruikt en de lapzwans Rutte weer ingepakt.

  Like

 16. stradivotsi zegt:

  Uit bepaalde bronnen heb ik begrepen dat men papier gevouwen vliegtuigies wil sturen. Klopt dat? kan iemand dat bevestigen?…
  kan e.v. met een spijker of houtlijm…

  Alvast Mijn Dank!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s