CITAAT van Erich Maria Remarque

(Erich Maria Remarque)

“Ik dacht altijd dat ieder mens tegen de oorlog zou zijn, totdat ik er achter kwam dat er sommigen bestaan die er voor zijn, in het bijzonder diegenen die er niet naartoe hoeven.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op CITAAT van Erich Maria Remarque

 1. Erich Maria Remarque.
  Een van mijn meest favoriete schrijvers en een persoon die de waanzin van de oorlog aan het licht bracht met zijn boek “Im Westen nichts Neues”
  En daarmee ook zowat het eerste boek wat door de Nazi’s verboden werd.
  Het was ook duidelijk een aanklacht tegen de verloren gegane generatie welke in WW1 naar de sodemieter werdt geholpen en vermoord aan het front.

  Geliked door 7 people

 2. bobzelf zegt:

  ZOALS AL ONZE DIKKE 125 LANDVERRADERS . INCL. DIE ZEIKRUG MET DIE BULT

  Geliked door 3 people

 3. Oorlog zit er ingebakken bij de mens!! Anders bestonden er ook geen

  ********* H A A T B L O G S ******

  Hahahahahahahaaaa…..

  Like

 4. bobzelf zegt:

  HET KAN NIET DUIDELIJK GENOEG VERTELD WORDEN TOCH ????

  NAVO en VS, catastrofaal scenario in Oekraïne’

  De rol van de VS in Oekraïne is langzaam geëscaleerd sinds het begin van de oorlog bijna een jaar geleden, wat de vraag doet rijzen hoe ver Washington bereid is te gaan.

  Wanneer de VS in een conflict verwikkeld raakt, heeft het vaak moeite om eruit te komen. Het beroemdst is dat in Vietnam de Amerikaanse militaire adviseurs die de Zuid-Vietnamezen hielpen bij de strijd tegen de Vietcong, uiteindelijk Amerikaanse soldaten werden die een Amerikaanse oorlog voerden.

  De oorlog in Afghanistan en de aanvankelijke invasie onder het voorwendsel van het bestrijden van Al Qaeda-terroristen veranderden uiteindelijk in twee decennia van oorlog en vernietiging, met de dood van honderdduizenden Afghanen tot gevolg.

  Hetzelfde scenario zou zich kunnen ontvouwen in Oekraïne.

  NOU VOLGENS MIJ VERBOUWEN ZE GEEN HEROINE EN PAPAVERVELDEN IN UKRAINE
  TICH ?/ RIEP OOM BOB EFFE TUSSENDOOR ??

  Minder dan een maand na het begin van de oorlog in Oekraïne verklaarde de Amerikaanse president, Joe Biden, onvermurwbaar dat de VS en de NAVO-bondgenoten Rusland niet in Oekraïne zouden bevechten.

  Washington en de NAVO kruipen momenteel echter dichter bij het catastrofale scenario dat Biden had beschreven als “de derde wereldoorlog”.

  Biden had ook beweerd dat de Amerikaanse troepen niet naar Oekraïne zullen worden gestuurd om deel te nemen aan het conflict.

  Verschillende huidige en voormalige Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen hebben echter onthuld dat er een veel grotere aanwezigheid is van zowel CIA- als US Special Operations-personeel in Oekraïne dan toen de oorlog begon en dat ze momenteel clandestiene Amerikaanse operaties uitvoeren in het land dat nu voor uitgebreider dan ooit.

  Een achtjarige Army Special Operations-veteraan, die momenteel onderzoeksjournalist is, meldde in december dat die geheime operaties onder meer het werk van de CIA omvatten met de spionagedienst van een niet nader genoemde NAVO-bondgenoot om sabotageoperaties uit te voeren in Rusland en naar verluidt de oorzaak zijn van de onverklaarbare explosies die de Russische infrastructuur gedurende de oorlog op zijn grondvesten hebben doen schudden.

  Ondertussen hebben de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten ongetwijfeld hun eigen zelfopgelegde rode lijnen over wapenoverdrachten overschreden.

  Aan het begin van de oorlog waarschuwden analisten dat de openlijke levering van zelfs handvuurwapens en lichte wapens een grotere oorlog en mogelijke vergelding vanuit Moskou in de hand kan werken.

  Hoewel Amerikaanse functionarissen meer geavanceerde wapens hadden uitgesloten omdat ze te escalerend waren, duurde het minder dan twee maanden voordat de regering-Biden begon met het verzenden van deze meer risicovolle tranches van krachtige wapens.

  Eind mei stuurde het ook geavanceerde raketsystemen naar Oekraïne, bovendien zijn de wapenleveringen van de NAVO nu veel verder geëscaleerd dan waar regeringen enkele maanden geleden voor hadden gewaarschuwd,

  waardoor het Bondgenootschap in een directe oorlog met Rusland terecht zou kunnen komen,

  ondanks de Amerikaanse en Europese regeringen stuurt al gepantserde voertuigen en is van plan om gevechtstanks te sturen.

  Rusland heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor de geplande levering van Abrams-tanks aan Oekraïne.

  Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, beschreef de stap als een flagrante provocatie tegen Moskou.

  Hij beschuldigde Washington ervan doelbewust Rusland een strategische nederlaag toe te brengen.

  De VS staan op het punt om de start van de levering van tientallen van hun belangrijkste gevechtstanks, de Abrams M1, aan Oekraïne aan te kondigen. Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat de tijdlijn van een mogelijke levering onduidelijk blijft en maanden of zelfs jaren kan duren.

  Washington had eerder gezegd dat het niet haalbaar is om Abrams-tanks aan Oekraïne te leveren, daarbij verwijzend naar moeilijkheden bij training en onderhoud.

  Ondertussen heeft de Duitse bondskanselier, Olaf Scholz, besloten Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen en andere landen, zoals Polen, toe te staan dezelfde tanks vanuit hun eigen voorraden naar Kiev te sturen.

  Tot voor kort aarzelde Berlijn om de luipaarden te sturen of andere landen die ze in hun bezit hebben toe te staan ze naar Kiev over te brengen.

  Met berichten begin vorige week dat Duitsland hiermee alleen zou instemmen als de VS zijn eigen tanks zouden leveren, lijkt het besluit van de VS om zijn Abrams-tanks te sturen de politieke dekking te hebben geboden waar Berlijn naar op zoek was.

  Oekraïense functionarissen hebben gezegd dat de tanks een spelwisselaar op het slagveld zouden zijn.
  President Volodymyr Zelensky heeft opgeroepen tot een groot aantal tanks om Russische aanvallen af te slaan.

  “Vandaag … wordt er veel gesproken over tanks, over moderne tanks die we nodig hebben, en over de manier waarop dit tekort kan worden opgevuld.

  Veel van de wereld heeft ons beloften gedaan, maar het is belangrijk om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Het gaat niet om vijf of 10 of 15 tanks, de behoefte is groter.”
  – President Volodymyr Zelensky

  Zelensky zei dat de bondgenoten van Oekraïne over het vereiste aantal tanks beschikken om de verdedigingscapaciteiten van het land tegen Rusland te versterken.

  Sinds het begin van de oorlog hebben de bondgenoten van Oekraïne Kiev voor tientallen miljarden dollars aan wapens gestuurd.

  Westerse landen hebben Moskou ook een hele reeks economische sancties opgelegd.

  De escalerende steun voor het leger van Oekraïne door de VS en de NAVO hebben Moskou ertoe aangezet om drastisch agressieve stappen te ondernemen om de ernst van zijn eigen rode lijnen te laten zien.

  EN VANDAAR DAN NU DE KRUIZER MET DE MEEST GEVAARLIJKE NUCLIAIRE RAKER VOOR DE KUST LIGT BIJ UW BEVRIJDERS VAN DE BELGISCHE FRIETKOTTEN

  VEEL PLEZIER NOG . OP DIE GLAZEN ROLSCHAATSBANEN

  OOM SKEELER FAN

  Geliked door 3 people

  • mooinique zegt:

   De lachende derde is hier Turkije. De zogenaamde beschermer van Europa aan het oosten. Ja ja. Ik. Ben niet bang voor Rusland. Nooit geweest ook. Amerika is het gevaarlijkste land ter wereld. Geilt op geld en macht. Maakt niet uit hoeveel doden het kost. Is maar simpel volk. De kinderen worden daar al vanaf jongs af aan gemanipuleerd met God en vaderland.

   Like

   • bobzelf zegt:

    mooinique zegt:

    NOU IK HOOP MOOI MEISIE
    IK PLEURT ER EEN DIKKE KUS TEGEN AN . WHAHAHAHA

    12 POINTS EN TEVENS DIKKE KNUFFEL

    OOM BOB IS GOED GEMUTST WHAHAHAHA

    Like

 5. Rini Willems zegt:

  Gemeen, he!!!
  Oorlog mag nooit bestaan!
  Anders hebben we nooit vrede in de eeuwigheid….
  Multinationals en de Rijken moeten zwaar gestraft worden, omdat ze geen vrede willen….
  Omdat de domme rijken en multinationals uit hebzucht erg rijk willen zijn en erg laf gevlucht zijn als de oorlog komt..
  Niemand mag veel geld met overschot of overbodig bezitten…
  De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar nooit voor ieders hebzucht!!!!

  Geliked door 4 people

 6. BosscheBol zegt:

  “Im Westen nichts Neues”. Een boek dat de oorlog beschrijft zoals hij is. Een tering moordmachine waar de officieren achter de soldaten staan om te verhinderen dat zij weglopen. Wij zijn gewend aan Amerikaanse en Engelse oorlogsfilms met in en in slechte Duitsers, Jolly good Engelsen en oh zo joviale, democratische Amerikaanse helden. Kortom: propaganda.
  Im Westen nichts Neues is eerlijk. Gelukkig wordt er ook wel eens in gevloekt zodat de katholieken een goede reden hadden om er tegen te zijn.

  Like

 7. stradivotsi zegt:

  ja logisch, dat was altijd zo. de laffe honden. Lullen en bepalen maar pleuris in den Lande….
  Op tijd vetrekkemus met de La Vliegetuigie, staat getankt altijd paraat.
  Laffe stinkende keutels met Noorderzon vertrokken of zoiets?

  Geliked door 4 people

 8. droevige mof zegt:

  Het aantal dienstweigeraars is het afgelopen jaar vervijfvoudigd, aldus de Tagesschau, “her masters’ voice”. Er zullen er dus aanzienlijk meer zijn. Sommigen beseffen pas laat dat de Bundeswehr geen avonturenpark is. “Zie
  je nou wel, hier kun je echt doodgaan. Dat had ik nooit gedacht.”

  https://www.tagesschau.de/inland/kriegsdienstverweigerer-105.html#:~:text=%22Im%20Jahr%202021%20sind%20im,hat%20sich%20demnach%20fast%20verf%C3%BCnffacht.

  Geliked door 3 people

  • Oliedom zegt:

   Zie die reclame van defensie, hoe “mooi” dat werken bij hun wel niet!
   Trap er nooit in, want het is en blijft een klerebende waar je nooit voor moet werken, want je wordt kanonnenvoer en dat voor die fucking generals en die smerige politieke lamlendelingen?

   Geliked door 1 persoon

  • stradivotsi zegt:

   Ha! kanonnevoer voor de dommerts. Ik bescherm mijn Territorium al is ‘het onder Hypotheek hahaa. Aan mijn vordeur stopt geouwehoer..
   Bundeswehr, de halfslachtigen… vrindelijke groet van een half duitser

   Like

 9. Je begint nou wel heel erg te ontsporen Gienekehado St.

  Like

 10. Ravian zegt:

  Hè bah, nou moet ik weer aan Sjoerdsma denken…

  Geliked door 1 persoon

 11. J.v.d.Heijden zegt:

  Boek van Remarque was een meesterwerk.
  Opnieuw verfilmd…
  https://www.moviemeter.nl/film/1145065

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s