Psychologie

(Door: Drs. E.N. Schilder)

De afgelopen twee weken waren voor mij in vele opzichten leerzaam. Laat ik beginnen met dat iemand tegen mij zei dat hij mijn stukjes in eerste instantie lastig vond om te lezen, maar toen hij had ontdekt dat als hij gewoon doorleest, de tekst gewoon klopt, het probleem opgelost was. Haha, grappig. Daarnaast wil ik het feit benoemen dat ik voorheen maar NIET kon begrijpen HOE zeventig procent van de mensen denkt en WAAROM zij de dingen klaarblijkelijk honderdtachtig graden anders zien dan dat ik het zelf zie, maar nu wel. Ik hoor zoveel kritieken en commentaren op mensen die in mijn ogen ware volkshelden zijn en die helemaal niet hóeven te doen wat zij doen, maar daar oprecht mensen mee willen helpen in te zien dat ze elke dag opnieuw weer besodemieterd en gebruikt worden. Met alle toegebrachte schade en kritiek die zij dagelijks krijgen, welk belang zouden zij daar zelf dan in vredesnaam bij hebben? En waarom MOETEN die mensen (blijkbaar!) tijdens tv-programma’s en cabaretshows in diskrediet gebracht worden? Waarom laten cabaretiers en ‘opiniemakers’ zich hiervoor sowieso gebruiken? Het enige antwoord hierop is: Voor persoonlijk inkomen natuurlijk! Voor geld!

Op de een of andere manier worden cabaretiers veelal gezien als intelligent (zij staan bijvoorbeeld hoog aangeschreven bij het programma “het beste geheugen”/“de ‘slimste’ mens”) en op zekere hoogte hebben zij ook absoluut een bepaald talent, maar ik kan hun gedachtegang NAAST de bühne gewoonweg niet begrijpen.

Laat ik beginnen met Freek De Jonge: De Jonge WAS (!) op een bepaalde manier erg intelligent. Vooral qua opbouw van zijn voormalige shows was hij geniaal. Hij begon ergens over, na tien minuten werd er een heel ander thema aangehaald, weer tien minuten later wederom een heel ander thema, waarna er uiteindelijk na vier of vijf verschillende onderwerpen een totaalplaatje ontstond, waarin al die fragmenten samenvloeiden tot één verhaal en nog met humor ook! Tenminste, vroeger! Nu vind ik De Jonge met name een irritante, narcistische oude zak met het inzicht van een verwende, doordrammende kleuter (typerend Links overigens ) en op de een of andere manier zit daar bij cabaretiers een zekere overeenkomst in.

Wat mij bijvoorbeeld opvalt, is dat een Peter Pannekoek, Arjen Lubach of Andries Tunru (wie? Ja, maar dit is eigenlijk de belangrijkste (aankomend) cabaretier in deze context) heel stellige meningen hebben die bij het grote (uitsluitend NOS, NPO, RTL en SBS kijkende) publiek klaarblijkelijk aanslaan en waar zij applaus mee genereren, maar in de verste verte niet weten waar zij het eigenlijk over hebben. Claudia de Breij valt overigens absoluut NIET in deze categorie, omdat zij 1: absoluut NIET grappig is (net als Lenette van Dongen overigens (de voorstukjes zien is genoeg om mij de energie te besparen daar naar te kijken zeg maar)). 2: ik zit NIET te wachten op het zoveelste opgedrongen D66-hersenspoel programma, en al helemaal niet als ik daar nog voor moet betalen ook. En 3: ik kan haar sowieso niet serieus nemen, omdat zij seks klaarblijkelijk met liefde verwart en liefde met seks, maar daadwérkelijk geen enkel idee heeft wat liefde en trouw nu eigenlijk betekenen. Maar dat laatste is – toegegeven – persoonlijk. Ik kan dat – en dat vind ik oprecht – hypocriete, DOMME (!) wicht gewoonweg NIET UITSTAAN! Laat staan dat ik een ‘voorstelling’ van haar zou kunnen uitZITTEN! Ik zou spontaan uitslag krijgen op de meest intieme plekken ben ik bang.

Zowel Pannenkoek, D66-verlengstuk-Lubach (KOTS!) en Tunru hebben tijdens hun shows uitspraken gedaan over bijvoorbeeld de PVV, Baudet, Willem Engel, Robert Jensen en Lange Frans, die zij uitsluitend uiten ‘van horen zeggen’ of via ‘een tweetje van iemand’ die bewust de hele context heeft verdraaid om deze mensen in een ander daglicht te zetten. Zij hebben vóórdat zij die uitspraken deden echter NOOIT met de betreffende persoon zélf gesproken. Tunru gebruikt in zijn show bijvoorbeeld een liedje van Lange Frans om hem belachelijk te maken vanwege zijn vermeende ‘complottheorieën’. Ik heb dit overigens van mijn kleindochter (15) die met een vriendinnetje naar een van zijn shows is geweest en helemaal idolaat is van Tunru. Zij liet mij wat onderling gedeelde opnames zien. Over de wijze waarop iemand iets brengt, kan en mag ik een mening hebben, vind ik, maar iemand als een of andere debiel of als gestoorde wappie weg te zetten, zoals (psycho) Hugo de Jonge dat deed, zonder persoonlijk OOIT iets van deze mensen gezien of gehoord te hebben, vind ik zeer kwalijk.

Ikzelf reageer uitsluitend op wat ik mensen zélf zie doen, zélf zie schrijven en/of zélf op tv/podcast of eigen internetkanaal hoor en zie zeggen. Maar iemand wegzetten als wappie – ofwel gestoord! – omdat dat lekker populair en gemakkelijk scoren is, vind ik iets heel anders. Erg laf vind ik dat en bovendien nog heel erg goedkoop ook. Nu had ik – op een enkele hit na – nog nooit iets van Lange Frans gezien of gehoord, dus moet ik hierbij mijn kleindochter (of Tunru?) eigenlijk bedanken voor de tip. Ik ga Lange Frans nu zéker opzoeken en beluisteren. Moet gezegd: Pannekoek is daarna klaarblijkelijk wel met Lange Frans om tafel gaan zitten en dat kan ik waarderen. Dan ben je een vent! Een door de overheid, NOS, NPO, RTL en SBS misleide/in slaap gehouden/gehersenspoelde vent dan wel, maar dan heb je in ieder geval wel ballen. Van Lubach ga ik dit om exact DIE reden bijvoorbeeld nooit verwachten, maar bij Tunru heb ik toch nog een kleine hoop… maar misschien word ik hierin wel positief beïnvloed door mijn blije puber-kleindochter… zij geeft me met alles wat ze doet altijd weer een glimlach om de lippen. Blij ei! Haha.

Tunru noemt overigens tevens Willem Engel en Jensen als wappies. Mijn vraag is dan echter: heeft een van deze ‘criticasters voor geld’ (Pannekoek, Lubach, Tunru) óóit ook maar één uitzending van bijvoorbeeld Willem Engel of Robert Jensen gezien (en afgekeken!) en vooral (!): hebben zij zich wel eens afgevraagd: WAAROM doen Engel en Jensen bepaalde uitspraken? WÁÁROP zijn hun uitspraken gebaseerd? Ú en ik weten dat Engel microbiologie heeft gestudeerd en bijna dertien jaar in een laboratorium heeft gewerkt. Ook weet ú dat alles wat Jensen bespreekt en toont, voortkomt uit beeldmateriaal waarop Schwab, Harari, Fauci, Gates, Tedros, Von der Leyen etc. etc. zélf bepaalde uitspraken doen en/of filmbeelden laat zien waarop (voor mij in ieder geval!) duidelijk te zien is hoe de politie (Romeo’s met zand-gevulde-handschoenen en knuppels) zélf gevechten met demonstranten uitlokt, waarna vervolgens hun maatjes (ME) worden ingezet! Ik vind het dan ook onvoorstelbaar dat mensen die dergelijke beelden zien nog steeds zó op een roze wolk door het leven kunnen zweven, dat zij zelfs deze aantoonbaar (!) kei- en keiharde bewijzen (!) nog altijd negeren, recht praten of ervan wegkijken.

Ik vergelijk dit persoonlijk met het bekijken van propagandafilmpjes van Adolf Hitler, maar vervolgens ontkennen (!) dat hij gezegd heeft wat hij in dat betreffende filmpje overduidelijk gezegd heeft. Wegkijken derhalve van wat Adolf Hitler tijdens die opnames gezegd heeft en tevens wegkijken van wat hij daarna daadwérkelijk heeft laten uitvoeren, maar vervolgens moord en brand schreeuwen over antisemitisme en discriminatie! Dáár vergelijk ik dergelijk negeer/wegkijk gedrag mee! En DÁÁR zit het grote gevaar mensen! Deze mensen zijn tijdens hun shows scherpzinnig en ad rem, maar daarbuiten zijn zij horende doof en ziende blind (!). Daarnaast nemen zij evident NIET de tijd om onderzoek te doen (want drukdrukdruk en “ik heb daar en daar al gelezen of gehoord dat”)… maar beschuldigen vervolgens de mensen die voor de samenleving opkomen en die de mensen oprecht willen waarschuwen en beschermen van ‘complottheorieën’. ‘Complottheorieën’ overigens, die na slechts enkele maanden gewoon keiharde feiten geworden zijn, maar omdat zij zich daarvan afsluiten en uitsluitend de misleidende, eenzijdige ‘informatie’ van de overheid en haar ‘steunpilaren’ consumeren, denken op de hoogte te zijn en daarmee denken een (eenzijdig gevoede) mening te hebben…

Waarom ik met name Tunru als belangrijkste in deze context aanhaal, is omdat hij psychologie gestudeerd schijnt te hebben en tijdens zijn shows met psychologische spelletjes speelt. Het ‘grappige’ is echter dat Tunru klaarblijkelijk zélf NIET doorheeft dat HIJ (!), net als Pannekoek en al die andere ‘deug’-cabaretiers en ‘opiniemakers’, ELKE DAG OPNIEUW (!) door de overheid en de media PSYCHISCH bespeeld en derhalve gebruikt worden! Heeft dit iets met carrière en geld te maken toevallig? Waarom slapen die mensen nog steeds als zij zo intelligent schijnen te zijn? Waarom zien zij niet dat juist ZIJ elke dag weer bespeeld worden en zich tegen andere mensen laten opzetten en uitspelen?

Zoals al gememoreerd, hebben bovenstaande cabaretiers en ‘opiniemakers’ tijdens hun shows de PVV, FvD, Willem Engel, Jensen en Lange Frans – voor massa-deug-applaus – voor gek gezet, maar hebben zij geen enkel idee van het verleden. Het zijn allemaal jarenlang gemanipuleerde en bespeelde dertigers en veertigers die door de eenzijdige indoctrinatie op school en tv geen enkel idee hebben van hoe het daarvoor daadwérkelijk ooit was. Ik vertel mijn kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld met regelmaat hoe het vroeger was qua waarheid. Het weer bijvoorbeeld was toen niet veel anders dan nu. Sterker nog: het was veel langer droog en warm dan tegenwoordig, maar vandaag de dag doet iedereen hysterisch over wat vroeger heel normaal was. Dat ziet u ook terug in de zogenaamd ‘plotselinge stijging’ van de waterspiegel die volgens gluiperdje Klaver al een dikke ZEVENTIEN JAAR (!) ‘extreem gevaarlijk’ aan het stijgen is, maar waarvan de zes meetstation langs de Nederlandse kust een heel andere lijn laten zien! Tóch is de GroenLinks-angstmodus klaarblijkelijk leidend (“Het water komt…”? oeoeoeoehhhh) terwijl er GEMETEN en derhalve AANTOONBAAR niets bijzonders aan de hand is. Ik vertel ze ook met regelmaat dat men eind jaren tachtig al ‘voorspelde’ dat Nederland binnen tien jaar TIEN meter (!) onder water zou staan, maar dat dit nooit gebeurd is. Ik vertel ze óók dat daarná binnen tien jaar de gehele wereld vernietigd zou zijn (telkens weer dat magische getal TIEN…) door het gat in de ozonlaag, de zure regen, de nieuwe IJstijd, etc. etc. maar ook DIE ‘voorspellingen’ allemaal NOOIT zijn uitgekomen.

Hoe vaak ik het de jeugd en de dertigers – die nu voor de klas hun aangeprate angst en perceptie staan te verkopen alsof dat de waarheid is – ook vertel, ondanks dat ÌK het persoonlijk allemaal meegemaakt en gezien heb, ZIJ weten het tóch allemaal ‘beter’, omdat zij hun hele leven al belogen en besodemieterd worden. Wat ik zélf gezien en meegemaakt heb, is nu klaarblijkelijk een leugen geworden…? Asperger patiëntje Greta Thunberg weet het zelfs allemaal beter dan ÌK, terwijl ZIJ niet meer dan een uitermate wispelturig en beïnvloedbaar – als gewillig klimaat-prostituéetje gebruikt! – tienermeisje is, maar ÌK uit (levens)ervaring weet waar ik over spreek. En exact zo is het ook met de jeugd en de jonge dertigers en veertigers, de cabaretiers en opiniemakers in het algemeen. Zij zijn te jong om meegemaakt en ervaren te hebben wat ÌK heb meegemaakt en ervaren, maar puur op basis van de hén aangeprate angsten ‘weten ZIJ het zogenaamd allemaal beter’ en/of laten zij zich eveneens voor geld ge/misbruiken om de leugen/het narratief voor de extreem linkse overheid en hun geld-genererende propaganda-pilaren te verspreiden en/om de angst erin te houden.

Dat dieren (ook bepaalde vissen en vogels) na decennia weer terugkomen naar Nederland zegt veel over het feit dat de water- en luchtkwaliteit alleen maar zijn verbeterd, maar ZIJ weten het uiteraard allemaal beter en is het zogenaamd nog nooit zo erg geweest als op dit moment… En uiteraard zijn er dan met name mijn Linkse leeftijdsgenoten nog die elke keer weer hysterisch zijn meegegaan in de volgende, nieuwe leugenstroom van zure regen, het gat in de ozonlaag en de nieuwe IJstijd… en de magnetron die het aura van de plant doodt… hahaha! Die zien klaarblijkelijk nog altijd geen realiteit! Die kijken uitsluitend naar de NOS en halen daar hun ‘waarheid’ vandaan. Als ik hen aanspreek op hun geheugen weten zij precies te vertellen wat ik zelf zeg over het verleden, maar is het, ondanks keihard bewijs dat er weinig veranderd is (sterker nog: zelfs béter is geworden!), is het volgens hen tegenwoordig tóch allemaal erger… want dat horen en zien zij nu eenmaal dagelijks op tv… Waarvan WIJ weten dat als de grootste leugens maar vaak genoeg herhaald worden die vanzelf als waarheid worden aangenomen, maar zij NIET zien dat ZIJ de dagelijkse slachtoffers zijn van een psychologische oorlogvoering tegen de bevolking om gedrag en blinde volgzaamheid af te dwingen. En dan hebben ze psychologie gestudeerd…? KOEKOEK!

Door Pannekoek en Tunru heb ik nu echter wél inzicht gekregen in hun wijze van denken, die mijns inziens geheel gebaseerd is op de hen aangeprate angsten, hun eigen naïviteit, hun goed’gelovigheid’ in de overheid (en de media), en hun luiheid om zaken beter uit te zoeken alvorens uitspraken te doen. Een tip misschien voor de cabaretier in het algemeen: Ga eens met Jensen praten! Ga eens met Lange Frans praten! Ga eens met Willem Engel en Jeroen Pols praten! Wees eens een vent, of grote meid, en luister gewoon eens naar ze. Maar mogelijk nóg belangrijker: Kijk vooral eens naar wat zij aan bewijsmateriaal hebben en tonen – nota bene veelal aangeleverd door Führer Schwab, Harari, Fauci, Von der Leyen, Gates, Soros en bijvoorbeeld Tedros zélf, en het feit dat zelfs deze onomstotelijke feiten door ‘politici’ en de mainstream media worden verdraaid en recht gepraat. HOE kunt u dit dan in vredesnaam ánders interpreteren dan dat zij dit zélf formuleren? HOE kunt u in vredesnaam NIET zien dat ú elke dag weer slachtoffer bent van de psychologische oorlogvoering van ‘politieke’ partijen als D66, GroenLinks, Volt en al die andere op leugens en tweespalt levende ‘politici’ die netjes aan het WEF en de EU appelleren, maar NIET aan de eigen bevolking! Waarom ziet u niet dat alles wat tegen het narratief ingaat onbespreekbaar en verborgen moet blijven? Waar is die transparantie? Waar is dat open debat met andersdenkenden en waarom werkt u mee aan het demoniseren en bagatelliseren van deze mensen? Is dit democratie? Meent u dat serieus?

Extreemrechts was vroeger Extreem-Links en dat is niet zonder opzet door extreem-links naar rechts verdraaid! Wat zijn de oorspronkelijke (NIET de door Links aangepaste!) kenmerken van fascisme? En komt u dan daadwérkelijke uit bij de PVV of bij FvD…? Of komt u dan qua kenmerken en gedrag uit bij de D66, GroenLinks, VVD, CDA, Volt en Uit1…? Of blijft u voor geld lekker de andere kant op kijken en in uw angstpsychose zitten, omdat dat inmiddels een ‘veilige’ ‘comfort-zone’ is geworden…? Ga eens praten met de mensen die u op het podium voor gek wegzet of ga eens een gesprek aan met bijvoorbeeld Jona Walk (huh, wie?) en wordt eindelijk eens wakker! Alhoewel ik inmiddels van Pannekoek (zo’n naam krijg je niet voor niets) weet dat hij het, hoeveel bewijsmateriaal u ook aanlevert, nooit anders zal kunnen zien. Gewoon omdat hij dat nu eenmaal niet zo WIL zien en liever de andere kant opkijkt.

Chris van der Ende is overigens een rechts georiënteerde cabaretier die op tv nooit een podium zal krijgen. Nu moet ik zeggen dat ik van der Ende veelal onnodig grof vindt. Als voorbeeld zijn grap over Amalia en de heftruck: die was sterk en echt grappig, alles daarna was totaal onnodig grof. Dat was voor mij ook het moment dat ik afhaakte. Het statement was gemaakt, de grap was leuk, totdat het onnodig beledigend werd. U hoeft Amalia geen varken te noemen. En ja, ik beledig mensen óók! Maar uitsluitend op wat en hoe zij zelf schrijven of zélf iets zeggen, maar nooit op dik of mager zijn. Dat de onbetrouwbaarheid, de hypocrisie, de empathieloosheid en/of domheid van veel gezichten van bijvoorbeeld politici en opiniemakers letterlijk is af te lezen, gebruik ik ook nog wel eens, maar iemands natuurlijke (!) lichaam beschimp ik niet. Tenzij het een volgevreten persoon is die meent MIJ te moeten vertellen hoe ÌK gezond en veilig (voor anderen) moet leven.

Wat overigens ook grappig was: twee weken geleden sprak ik op een verjaardag een wat ouder  iemand die overduidelijk extreem-Links georiënteerd was en helemaal meeging in de klimaat-angst, WOKE en BLM indoctrinatie die ikzelf één-op-één vergelijk met de kerstening van Europa. Het globalisme brengt deze andere-mening-onderdrukkende items namelijk als DE nieuwe (verplicht te accepteren!) ‘religie’ en wie daar niet in mee wil en in het oude wil blijven geloven, mag/moet vernietigd worden! Wat ooit ‘ketters’ waren, zijn nu ‘ontkenners’, wappies, ‘pro-Poetin-aanhangers’ en/of het zogenaamde extreemrechtse gevaar geworden… De man begreep inmiddels dat ik duidelijk een andere mening had dan de door de NOS, NPO, RTL en SBS-gehersenspoelde meerderheid op het feest en probeerde me uit de tent te lokken, maar ik reageerde daar niet op. Het heeft namelijk geen enkele zin om met mensen in discussie te gaan die dagelijks de uitsluitend héél eenzijdige ‘informatie’ via de overheidspropagandakanalen tot zich nemen en derhalve geen vergelijkingsmateriaal hebben. Zijn uitlokking werkte dus niet, maar toen kwam het: de man probeerde mij te intimideren door dicht bij mijn gezicht te komen staan en met stemverheffing te zeggen: “Dus jij wilt ontkennen dat de klimaatverandering door de mens komt?” Waarop ik hem recht in de ogen keek en heel rustig zei: “Ja!” Meer heb ik niet gezegd, maar de man draaide zich uiterst geagiteerd om en ging naar huis. Hahaha, zo eenvoudig kan het dus zijn. Als ze tegenspraak krijgen, druipen ze meteen af! Hebben ze geen argumenten meer! Willen ze niets meer met u te maken hebben, omdat ze niet kunnen winnen en vluchten ze weg! En dan die blikken van al die andere mensen! Hahaha, Heerlijk!

Iets heel anders:

Geheel in tegenstelling tot de meeste andere ziekenhuizen (en andere landen) hebben verschillende ‘Universitaire’ Medische Centra de schijnveilige mondkapjes weer ingevoerd. Eveneens worden er door deze UMC’s hele afdelingen dagenlang in quarantaine gehouden, omdat er – via de zo ‘betrouwbare’ PCR/zelf-tests – Corona is ‘gedetecteerd’… Maar in hoeverre is dit ook op maar enige manier zinvol? Artsen, verplegend-, en schoonmaakpersoneel worden namelijk, elke dag weer, netjes op tijd afgelost en gaan daarna gewoon naar huis, naar de sportschool, de sportclub of naar de kroeg waar zij overal het virus kunnen oppikken… om het virus de volgende dag, ondanks/via de mondkapjes, zélf in het ziekenhuis te verspreiden. U gaat derhalve patiënten in quarantaine houden, maar u gaat zélf wel naar huis? Dat de mondkapjes niet werken, is allang wetenschappelijk aangetoond en de vele vals-positieve en -negatieve PCR- en vooral zelftesten zijn eveneens uiterst discutabel (!), dus waarom nu juist ‘Universitaire’ ziekenhuizen blijven vasthouden aan deze angstcultuur en schijnveiligheid is wérkelijk onvoorstelbaar! Corona is sterk overdreven en de meeste mensen merken er nauwelijks of niet eens iets van, omdat ze geen of nauwelijks klachten hebben. Hébben deze UMC’s geen afgestudeerde en ervaren immunologen in betrekking? Of moeten die van overheidswege (VWS/RIVM) uit ‘geadviseerd’ hun mond houden (om hun baan te mogen behouden)…? LAF derhalve! Of is dit het nieuwe Universitaire ‘intellect’? Dan kunt u vanaf nu niet alleen STOER, maar ook UNIVERSITAIR in drie letters samenvatten: namelijk veelal gewoon DOM! Het waren twee leerzame weken, en nu ga ik op zoek naar Lange Frans!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Psychologie

 1. bobzelf zegt:

  GEINIG STUK DRS ..
  HELAAS KIJK IK AL 15 JAAR GEEN NEDERLANDSE TV MEER.
  DUS DE CONFERENCIERS ???
  EN DE REST WAARHEDEN VRIEND. GAAF STUK DANK JE WEL …

  AND NOW SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT .

  DE WAARHEID . IN EEN DUIDELIJK STUK . DUS ZITTEN . BAKKIE PLEUR EN
  GENIET EVEN MEE MET ….

  “”DE WAARHEID “”” EN MET EEN KANO ….

  OOM EEN KENNER DENK IK WHAHAHAHAHA

  Geliked door 1 persoon

 2. Hans van Straaten zegt:

  Weer een prachtig stukje proza. Geheel met u eens.

  Like

 3. stradivotsi zegt:

  E.N Schilder; sterk stukje schrijven……en een van de dingen…

  Ik kan mij er in vinden.. citaat;

  “….Tenminste, vroeger! Nu vind ik De Jonge met name een irritante, narcistische oude zak met het inzicht van een verwende, doordrammende kleuter (typerend Links overigens ) en op de een of andere manier zit daar bij cabaretiers een zekere overeenkomst in….”

  ben ik absoluut mee eens!

  Voor al het andere, zou ik mij rustig moeten bij neerzitten en iets op schrift
  kunnen willen stellen,
  en een of ander ding waar men des duivels niet over in mening mag verschillen, die ik
  dan ook maar achterwege laat. want er heerst een taboe of onbegrip nogthans voor.

  Mooi stukkie Tekst

  Like

 4. saddy zegt:

  Goed dat er weer eens objectief naar Willem Engel gekeken wordt.

  Als politiek gevangene, politiek vervolgde, enz enz verdient hij ieders steun.

  En op cellulair niveau heeft hij meer dan genoeg kennis om cojona en gentherapie te kunnen plaatsen. Knap ook dat hij als een van de heel weinigen zijn oordelen en voorspellingen hierover niet heeft moeten herzien de laatste 2,5 jaar.

  Ook al heeft hij zijn studie niet afgemaakt, DOM kun je hem niet noemen.
  En LAF al zeker niet.

  Iets heel anders:

  Mijn ervaring is dat je vooral nooit moet antwoorden op agressieve vragen. Dan hebben ze je al in een hoekje geduwd.

  Wedervraag stellen: Welke klimaatverandering? Wat bedoelt u precies? U bedoelt dat het kouder wordt de laatste jaren?
  Of maak het persoonlijk: U kijkt wel heel erg agressief nu. Ik vind dit geen normaal gedrag. Doet u dit vaker?

  Geliked door 2 people

 5. Alphons Mantel zegt:

  Hoe gaat de overheid het klimaat beinvloeden?
  De zon staat op 150 miljoen kilometer van de aarde en de invloed van de mens op de mondiale CO2 uitstoot is hooguit 0,00152%

  Geliked door 1 persoon

 6. chrisdirick zegt:

  Heer Schilder, prachtig stuk! U heeft Uzelf overtroffen deze keer!

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Schilder.Goed artikel,maar ik ben ondertussen wel bang van u geworden.Met uw dodelijke blik jaagt u een extreem linkse rat weg.LOL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s