Vanuit ballingschap – Oekraïense oppositieleider over de desastreuze situatie van zijn vaderland

(Vertaling: E.J. Bron)

Viktor Medvedtsjoek (foto), de in ballingschap levende, door president Zelensky gevangen gezette, en met het afnemen van zijn staatsburgerschap “bestrafte” voormalige voorzitter van de grootste oppositiepartij van de Oekraïne, beschouwt zichzelf desondanks nog als Oekraïens burger en afgevaardigde. Het Oekraïense staatsburgerschap werd echter van hem afgenomen, waarin hij een schending van de mensenrechtenconventie ziet.

Duidelijk taal in interview met RT

In een gesprek met RT verklaarde Medvedtsjoek dat president Zelensky een dictator zou zijn, die het land in naam van westelijke machten zou opofferen.

Hij zei letterlijk: “Deze oorlog wordt niet voor de Oekraïne gevoerd, maar voor de belangen van het Westen, van de VS, van Groot-Brittannië en veel andere landen, die met Rusland nog een appeltje hebben te schillen. Deze hebben Zelensky aan de macht geholpen en van de Oekraïne een soort proefterrein gemaakt, een gebied ter voorbereiding van deze confrontatie met Rusland.”

Oekraïne bestaat in feite niet meer”

De “monolithische eenheid”, waarmee de Oekraïne als één man achter Zelensky zou staan en tegen Rusland zou vechten, zou niet bestaan. Veelmeer zou ze “met wapens opgebouwd” worden.

In het gesprek met RT verklaarde hij: “De Oekraïne bestaat in feite niet meer.”

Tot het voorjaar van 2022 was Medvedtsjoek voorzitter van de inmiddels verboden pro-Russische partij “Oppositieplatform – Voor het leven”, die voor nauwe betrekkingen met Rusland opkwam en de NAVO-koers van Kiev afwees. Bij de Oekraïense parlementsverkiezingen in 2019 werd ze met 13% van de stemmen de op één na grootste partij.

In september 2021 werd Viktor Medvedtsjoek beschuldigd van hoogverraad en onder huisarrest geplaatst. Op 20 maart 2022 verbood president Zelensky uiteindelijk per decreet het “Oppositieplatform – Voor het leven”, evenals nog negen andere oppositiepartijen, eerst “voor de duur van het oorlogsrecht”.

De Oekraïense geheime dienst SBU arresteerde Medvedtsjoek op 20 april 2022 en stopte hem in een “kerker”, waar hij naar eigen zeggen aan “constante psychologische druk en vernederingen” blootgesteld geweest zou zijn.

In september 2022 werd hij naar Polen en daarna naar Turkije gevlogen, waar men hem tenslotte aan de Russische autoriteiten overdroeg. Tegen eerdere beschrijvingen in zou hij niet zijn geruild tegen de aanvoerders van het neonazi-regiment “Azov”, die zich in Marioepol hadden overgegeven, maar tegen “tien buitenlandse huurlingen, die in de strijdkrachten van de Oekraïne gevochten hadden.” Viktor Medvedtsjoek leeft op dit moment in ballingschap in Rusland.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vanuit ballingschap – Oekraïense oppositieleider over de desastreuze situatie van zijn vaderland

 1. L. Nonnekes zegt:

  Zou iemand kunnen uitleggen, WAAROM het antisemitisme destijds in Duitsland ontstaan is?

  Like

 2. Julia zegt:

  Zelensky en zijn ware aard. https://dissident.one/2022/12/17/zelenskys-vrouw-gaf-40-000-dollar-uit-aan-winkelen-in-parijs-terwijl-het-nederlandse-ministerie-van-defensie-trots-meldt-1-miljard-in-het-corrupte-oekraiense-zwarte-gat-gegooid-te-hebben/.
  Zelensky is wederom bezig met zijn haatcampagne https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/oekra%C3%AFne-wil-geen-russen-en-wit-russen-op-olympische-spelen-2024/ar-AA16T3Iw Zelensky die inmiddels 11 oppositiepartijen heeft verboden. https://ejbron.wordpress.com/2022/03/20/democratisch-paradijs-oekraine-verbiedt-11-oppositiepartijen-inclusief-partij-met-43-zetels-in-parlement/ Nu zijn de kerken aan de beurt https://dissident.one/2022/12/03/na-politieke-partijen-en-tv-stations-verbiedt-de-joodse-zelenski-nu-de-christelijke-orthodoxe-kerk/ Kortom het is een oorlogsmisdadiger die de oorlog met zijn gebedel om meer wapens, tanks en nu gevechtsvliegtuigen de oorlog koste wat het kost in stand houdt ondanks het vele doden onder burgers kost en soldaten als kanonnenvoer gebruikt. Vrouwtje winkelt er in Parijs op los en smijt er eens ruim 40.000 dollar tegen aan, Zelensky hangt zelf de dictator achter zijn bureau uit en blijft smeken buiten wapens om vele miljarden. De vraag is waar blijven de miljarden en wie steekt er behoorlijk wat geld in eigen zak daar is geen enkele controle over. Kortom het blijft te triest voor woorden dat de westerse leeghoofden onder leiding van de VS deze corrupte clown blijven steunen die inmiddels al heel veel bloed aan zijn handen heeft en vertikt te onderhandelen om een eind te maken aan de oorlog. Als er geen wapens meer worden geleverd en er geen miljarden meer worden gestort is het vanzelf snel afgelopen met deze dictator. Het is niet onze oorlog en de VS, NAVO en de EU hadden zich hier nimmer mee moeten bemoeien uiteindelijk is Europa hierdoor in gevaar gebracht waardoor een Derde Wereldoorlog niet ver meer weg is. Nog niets geleerd van de geschiedenis.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s