CITAAT van Ivan Toergenjev

(Ivan Toergenjev)

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op CITAAT van Ivan Toergenjev

 1. Rick zegt:

  Those who flaunt it, don’t have it.
  Those who have it, don’t flaunt it.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  U MOEST ZO NODIG AAN DAT DOOIE PARD BLIJVEN TREKKEN …….

  EN NU ?????

  GEGROET OME VLADIBOB

  WHO IS THE BOSS ??? MY UNCLE . DUS

  ‘Toevallig’ – op dit moment van verval in Davos – begon een rauw, afleidend geluid: Abrahams M1’s en Leopards voor Oekraïne. Duitse FM, Baerbock verklaart dat Duitsland en de EU-familie “in oorlog zijn met Rusland”. De ruis slaagt er, zoals gewoonlijk, in om elk breder beeld te verdoezelen.

  Ja, punt één, we hebben mission creep: we zullen geen aanvalswapens sturen, maar toen deden ze dat wel. We zullen geen langeafstandswapens M777 sturen), maar toen deden ze dat wel. We zullen geen meerdere raketlanceersystemen (HIMARS) sturen, maar toen deden ze dat wel. We zullen geen tanks sturen, maar nu zijn ze dat wel. Geen NAVO-laarzen op de grond, maar die zijn er al sinds 2014.

  Punt twee: kolonel Douglas Macgregor, een voormalig adviseur van een Amerikaanse minister van Defensie, zegt dat de stemming in Washington aanzienlijk is veranderd: DC begrijpt het – de VS verliezen de proxy-oorlog. Dit feit, zegt Macgregor, blijft echter ‘onder de radar’ bij de reguliere media. Het belangrijkere punt dat Macgregor maakt, is dat dit late ‘ontwaken’ van de realiteit de houding van de neocons haviken geen jota verandert. Ze willen escalatie (net als een kleine factie in Duitsland – de Groenen; evenals een leidende factie in Polen en, zoals gewoonlijk, de Baltische staten).

  En Biden heeft zich omringd met oorlogshaviken van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Punt drie: de tegendraadse ‘realiteit’ is dat de ‘geüniformeerde’ legers van Europa het ook ‘snappen’: dat Oekraïne aan het verliezen is en zich nu grote zorgen maakt over het vooruitzicht van escalatie – en van oorlog die Oost-Europa overspoelt. De tanks hebben niets te maken met hun calculus over de uitkomst van de oorlog.

  De professionals weten dat de Abrams of Leopards de loop van de oorlog niet zullen veranderen, en ze zullen ook niet arriveren voordat het te laat is om iets te veranderen. Het Europese militaire kader wil geen oorlog met Rusland: ze weten dat de EU geen ‘surge’ productiecapaciteit heeft om oorlog tegen Rusland voort te zetten buiten een zeer klein venster.

  De publieke opinie, en belangrijke opinies van de elite in Duitsland (en elders in Europa), worden steeds harder in verzet tegen de oorlog. De zorg is dat de nadruk op het sturen van precies Duitse tanks, met hun duistere symboliek van bloedige veldslagen uit het verleden, bedoeld is om elk vooruitzicht op een toekomstige Duitse relatie met Rusland – voorgoed – te begraven.

  Verder maken Duitse militaire officieren zich zorgen dat een falend Oekraïens leger terugvalt naar de Poolse grens – en zelfs over de grens – voordat de tanks worden afgeleverd. De tanks zouden dan worden geabsorbeerd door het Poolse leger. Er is een gedachte in deze militaire kringen dat dit in feite de uiteindelijke bedoeling van de neoconservatieven zou kunnen zijn: Polen, dat al een militaire macht van 200.000 man mobiliseert, zou de nieuwe proxy (en het grootste leger in Europa) worden in een breder Europees oorlog tegen Rusland.

  Duitsers zijn begrijpelijkerwijs erg ongemakkelijk. Een recent rapport van de Poolse editie van het Duitse Die Welt – gebaseerd op gesprekken met Poolse diplomatieke bronnen, waaronder een hooggeplaatste ambtenaar van het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken – meldde dat “Poolse politici elke dag zeggen wat de vertegenwoordigers van Duitsland of Frankrijk gewoonlijk niet durven te zeggen. , en zo een van de doelen van de oorlog formuleren, dat Rusland zo veel mogelijk onvoorwaardelijk moet worden verzwakt. Ons doel is om Rusland voor altijd te stoppen. Een rot compromis mag niet worden toegestaan”. En verder: “Een wapenstilstand op de voorwaarden van Rusland zou alleen maar leiden tot een pauze in de gevechten, die alleen zou duren tot Rusland hersteld is”, legde de senior diplomaat uit.

  Dus laten we dit perspectief omdraaien en het van de andere kant bekijken. Natuurlijk is het Oekraïne-conflict een caleidoscoop van bewegende vormen – maar er zijn enkele handvatten die men kan vasthouden, voor stabiliteit.

  De as van staten “in oorlog met Rusland” staat aan de rand van een economische afgrond. De levensstandaard stort in het snelste tempo in sinds de Tweede Wereldoorlog. Woede, die langzaam oplaait, neemt nu toe. De Britse en Europese politieke klassen hebben geen antwoorden op deze crisis. De heersende klasse probeert standvastig te blijven en vertrouwt erop dat de mensen alle ‘dingen’ zullen accepteren: stijgende prijzen, banen die worden uitgeprijsd door hogere energiekosten, lege plekken in de winkelschappen, de energiepieken – en de zakken van systeemdisfunctionaliteit (d.w.z. op luchthavens en op transportsystemen) die de goede werking van de samenleving verstoren. Hetzelfde geldt voor Amerikanen.

  De flunkies belast met het beheer en de werking van ‘het systeem’ zijn in de war. Hun (hoge) gevoel van eigenwaarde was tot nu toe gebaseerd op hun articulatie van ‘juiste opvattingen’ en het aanhangen van de ‘voorgeschreven oorzaken’ – meer dan het manifesteren van een bepaalde competentie in hun werk. Nu weten ze niet wat ze moeten zeggen, of welke oorzaak ‘juist’ is. Verhalen vallen uit elkaar; de Twitter-onthullingen hebben het vroegere ‘evenwicht’ verstoord.

  Ook het regime in Kiev staat op de rand. Het bereikt de rand van het militaire moreel – en in het aanbod van valide mannen. Het is financieel failliet. Naar verluidt waarschuwde een van de berichten van CIA-hoofd Bill Burns tijdens zijn recente bezoek dat Kiev tot juli kan rekenen op de financiële steun van Washington – maar daarna zal de financiering betwistbaar zijn.

  Kolonel Macgregor suggereert dat de aanvoer van ‘tanks’ bedoeld was om ‘het lijden te verlengen’ – dat wil zeggen, meer ‘optica’ totdat (vermoedelijk) een zondebok kan worden geïdentificeerd die het blik kan dragen voor een eventueel Oekraïne-debacle. Wie zou dat kunnen zijn? Welnu, de geruchtenmolen laat doorschemeren dat de Biden Classified Documents-sage een list is die bedoeld is om te leiden tot het vertrek van Joe Biden voorafgaand aan de Democratische voorverkiezingen.

  Wie weet … Maar wat duidelijk is, is dat er een factie in de VS is die, net als de Europeanen, zich verzet tegen de neiging van het Biden-team tot escalatie. De Europeanen zijn bang voor een kinetische oorlog in Europa, terwijl de Amerikaanse factie meer bang is voor het vooruitzicht van een financiële ineenstorting, mocht de oorlog groter worden.

  Moskou wil natuurlijk ook geen bredere oorlog – hoewel het zich moet voorbereiden op zo’n onvoorziene gebeurtenis.

  Moskou zal zich er ook van bewust zijn dat de voortdurende westerse militaire provocaties (dwz drone-aanvallen op de Krim) gretig worden aangegrepen door de haviken in de hoop een Russische escalerende stap te zetten. De haviken beweren inderdaad dat de afwezigheid van dergelijke vergeldingsmaatregelen van Rusland wordt aangevoerd als bewijs van zwakte – wat het rechtvaardigen om in latere provocaties een kwalitatieve stap verder te gaan.

  Het is echter onwaarschijnlijk dat Rusland in het aas zal grijpen: het heeft het echte strategische voordeel op alle gebieden van betrokkenheid bij de Oekraïense strijdkrachten. Terwijl het Westen alleen het kortstondige optische escalerende voordeel heeft.

  Team Poetin heeft de speelruimte om eventuele escalerende stappen (bij wijze van vergelding) op mini-, scattergun-manier te beheren, om te voorkomen dat de Washington-krijgers hun gehoopte ‘Pearl Harbour’-koppeling krijgen (zoals toen de Amerikaanse vloot vastgebonden en voor anker lag, als doelwit bedoeld om een ​​Japanse aanval uit te lokken).

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  EN DIT IS UW AD. TEN VOETEN UIT …

  ALS U DIT LEEST MET ALLE LEUGENS
  ZAKT NIET ALLEEN UW BROEK AF.

  MAAR DIE BORIS IS VOLKOMEN GESCHIFT.

  LEES U EVEN MEE……

  BLAME PUTIN WHY NOT. TOEN HIJ IN 2014 DE DINBASS EN UKRAINE BINNEN VIEL

  WHAHAHAHAHAHAHAH

  MET ZULKE KANJERS HEB JE GEEN VIJANDEN MEER NODIG

  Johnson stelt nu dat hij zich bij nader inzien heeft vergist in alle voorzichtigheid die ook hijzelf betrachtte als een Oekraïens Navo-lidmaatschap ter sprake kwam. ‘Als je me vóór de invasie van Poetin had gevraagd wanneer Oekraïne lid zou worden van de Navo, had ik geantwoord: ‘Als de hel dichtvriest, zeker niet de komende tien jaar’. Als je me had gevraagd of we nu Challenger-tanks naar Oekraïne zouden sturen, of Abrams-tanks, of dat de Duitsers nu Leopard-tanks zouden sturen, dan had ik je voor gek verklaard. Net zoals ik dacht dat je gek was als je me had verteld dat Poetin Oekraïne zou binnenvallen’.

  Niet provoceren
  Het te vriend houden van Moskou heeft niets opgeleverd, concludeert Johnson nu. ‘Kijk eens wat er gebeurde toen we ons uiterste best deden om Poetin niet te provoceren. We hebben hem gesust op de Navo-top in Boekarest in 2008. De Oekraïners wilden toen een Nato Membership Action Plan (MAP) en een tijdspad om lid van de Navo te kunnen worden. Ze kregen warme woorden over een eventueel Navo-lidmaatschap, maar geen MAP. Poetin was op die top en toonde zich tevreden over het resultaat. En wat deed hij vervolgens: in 2014 viel hij Donbas en de Krim binnen, met zijn kenmerkende combinatie van flagrante leugens en brutaliteit. In plaats van hem correct te straffen, reageerden we met een beleid van laffe verzoening’.

  I REST MY CASE. MET ZOVEEL DEBIELEN AAN DE TOP .

  LAAT MIJN OOM ALLES MAAR VERNIETIGEN IN 1 KEER

  DEZE LUL WAS EFFE DE BAAS IN V,K,

  WERKELIJK ONGELOFELIJK TOCH ??

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s