“Onacceptabel”: President van Kroatië, Zoran Milanović, op Oekraïense dodenlijst gezet

(Vertaling: E.J. Bron)

De president van Kroatië, Zoran Milanović (foto), die bekendstaat om zijn controversiële uitlatingen, vestigde opnieuw internationale kritiek op zichzelf. Zijn nieuwste uitspraak dat “de Krim nooit meer deel zal uitmaken van de Oekraïne” noemde Kiev “onacceptabel”. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken bekritiseerde Milanović ervoor de territoriale integriteit van de Oekraïne betwijfeld te hebben. Nu heeft de Oekraïne dramatische maatregelen genomen: Milanović staat nu op de Oekraïense dodenlijst.

Hebben Kosovo geannexeerd”

Milanović had de uitspraak over de Krim maandag gebezigd met betrekking tot het feit dat de internationale gemeenschap met Kosovo, dat ze van Servië afgepakt zou hebben, een precedent voor toekomstige gebiedsovernames zou hebben geschapen. “Wij hebben Kosovo geannexeerd. De internationale gemeenschap, inclusief ons. Het werd met geweld van Servië afgepakt (…). Het was geen annexatie, het was een ontvoering, een deel van het Servische territorium werd weggehaald”, zei Milanović. Hij benadrukte dat hij daarmee geen vraagtekens zou plaatsen bij Kosovo, maar bij het hele concept. “waarbij men denkt alles te kunnen doen als het je uitkomt, maar als de andere kant het doet, dan is het een misdaad.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Onacceptabel”: President van Kroatië, Zoran Milanović, op Oekraïense dodenlijst gezet

 1. de barbaar zegt:

  Hongarije,Tjechie en weldra andere wakkeren in de Balkan,zeker Servië zullen allen de eu, het wef de vn en vooral de fascisten van de Navo de rug toe keren,weer een vrij Europa met vrije zelfstandige bevolkingen

  Like

 2. karton zegt:

  Oekraïne plaatst een niet-medestander op een zg. dodenlijst. Hetzelfde doen die achterlijke islam-landen al járen ! Zo’n land is dus Oekraïne !

  Geliked door 5 people

 3. Ravian zegt:

  De Krim heeft zich na het instorten van de Sovjet Unie nog voor Oekraïne onafhankelijk verklaard.
  Ten tijde van de Sovjet Unie is De Krim enkel een tijdje administratief aan de Sovjet provincie Oekraïne toegewezen geweest, door Chroesjtsjov, wat overigens in strijd met de wet van de Sovjet Unie was.
  Tijdens de rest van het bestaan van de Sovjet Unie, en daarvoor het Russische rijk, behoorde de Krim bij Rusland.

  Vervolgens wonen er dan op de Krim enkel Russen en nog wat Krim Tartaren, Oekraïners moet je er met een lampje zoeken.
  Dat de bevolking van de Krim dus in 2014, onder dreiging van Oekraïense annexatie, massaal voor aansluiting bij de Russische Federatie gekozen heeft is dus niet verwonderlijk.
  Dit hele proces is overigens conform alle daar voor geldende internationale regels verlopen, en was tevens conform de rechten van de mens (het recht op zelfbeschikking).

  Het probleem hier is dat Oekraïne bij de EU/NAVO wou, en dat het Westen de Krim als “bruidsschat” wou.
  Daarom is het eerste wat het door de US/EU/CIA in 2014 te Kiev in het zadel gehesen nazi regime gedaan heeft pogen de Krim te annexeren.
  En daarom begon het Westen direct na afloop van het referendum op de Krim “fraude” te gillen, niet omdat er fraude gepleegd was, maar omdat ze de hoofdprijs aan hun neus voorbij zagen gaan.

  Realiteit is dus dat Oekraïne sinds het ontstaan in 1991 het eigendom van de Krim claimt, maar dat die claims, buiten het “willen hebben”, feitelijk nergens op gebaseerd zijn, en dat de Krim die claims ook nooit werkelijk geaccepteerd heeft.
  Er bestond een patstelling, die Kiev in 2014, net als in de Donbass, met militair geweld in haar voordeel heeft pogen te beëindigen, wat in beide gevallen mislukt is.

  Maar ze blijven dit bij elkaar gelogen narratief maar pluggen, net zoals ze dat bijvoorbeeld met de “Westbank” doen.
  Maar de Krim is dus volgens alle internationale regels een door Russen bewoond onderdeel van de Russische Federatie, en eenieder die denkt er met zijn tengels aan te kunnen komen die gaat van een hele hete kermis thuis komen.

  Geliked door 3 people

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Daar zal Nederland geen probleem van maken.
  Het zou anders zijn als Milanović dat zou hebben gedaan, dan zou de wereld te klein zijn.

  Als er een vreedzame jongen voor Kaag haar deur staat om haar wat vragen te stellen krijgt hij 90 dagen gevangenisstraf.
  Als wilders of Baudet echte doodsbedreigingen krijgen door het ophitsen van psychopatische D666 ers dan is dat geen probleem en staan dezelfde dag weer op straat.

  Het is wachten totdat links weer een politieke moord pleegt en dan de schouders ophaalt. Kan Bea weer een paard de naam van de moordenaar geven.

  Geliked door 3 people

 5. Harry zegt:

  De ware aard van de Oekraïners komt geleidelijk aan het licht .
  Waarom zo je dat soort geteisem bij de EU willen halen ?
  Verstandelijk gezien zou niemand dat doen .
  Er zijn dus alternatieve belangen …………

  Geliked door 1 persoon

 6. Groene Leeuw zegt:

  Maar de Kroaten kunnen het omgekeerde toch ook doen? Die Joodse Oekrainse president op hun hitlist zetten? De Kroaten hebben toch al niet veel op met lieden van dergelijke afkomst…..

  Like

 7. jonesy zegt:

  Wat een geweldige democratie is dat Oekraïne toch!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s