Racisme tegen blanken: Bremen opent “zwarte kinderbibliotheek”

(Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

De huidskleur van mensen wordt door de westelijke “antiracisten” deels weer net zo tot de maat van alle dingen gemaakt zoals dat in het ergste Apartheidsregime van de 20e eeuw het geval was: in het linkse bolwerk Bremen ging afgelopen weekend de eerste “zwarte kinderbibliotheek” in heel Duitsland open.

Behalve de discriminatie in naam van het positief-racisme, die duidelijk in strijd is met de grondwet, symboliseert het door de deelstaat Bremen openlijk meegefinancierde project tegelijk hoe het zich in het gewaad van de “integratiehulp” het exacte tegendeel is – namelijk splijting en desintegratie. De zaterdag in de Hanzestad geopende “zwarte kinderbibliotheek” wil een “safe space voor zwarten” zijn, verklaarde mede initiatiefneemster Maimuma Sallah. En haar collega Sheeko Ismail jammerde dat er “te weinig kinderboeken met zwarte helden/heldinnen, koningen/koninginnen en andere voorbeelden en iconen zouden zijn” waarmee zwarte kinderen zich zouden kunnen identificeren.

Meer “Afrikaanse boeken” geëist

Sallah riep bj deze gelegenheid tegelijk Duitse uitgeverijen ertoe op om meet Afrikaanse literatuur uit te geven – opdat het aantal boeken in de bibliotheek, tot nu toe nog niet eens 100, zou toenemen en het zelfbewustzijn van zwarte en Afro-Duitse meisjes en jongens in de kleuterschool- en basisschoolleeftijd versterkt zou kunnen worden. Nu zou je enerzijds kunnen vragen of de omstandigheid dat er zo weinig Afrikaanse boeken worden uitgegeven te maken heeft met het feit dat op het zwarte continent de creatieve output aan nieuwe literatuur kwantitatief en mogelijk ook kwalitatief niet kan tippen aan de Europese literatuur.

En je zou vooral ook de vraag kunnen opwerpen waarom zwarte kinderen eigenlijk alleen maar boeken van zwarten zouden moeten lezen. Beide zou echter in de ogen van de initiatiefneemsters vermoedelijk “racisme” zijn – wat uiteraard op hun eigen project, dat herinnert aan de meest slechte tijden van de Zuid-Afrikaanse of Amerikaanse rassenscheiding, zogenaamd niet van toepassing zou zijn; integendeel!

Julian is een zeemeermin”

In de weinig boeken tellende bibliotheek zijn ook – behalve gewenste “zuiver ras” zwartenliteratuur – boeken over het leven van zwarten, maar ook over “antisemitisme”, “diversiteit” (“Julian is een zeemeermin”) en – natuurlijk, heel belangrijk! – “anti-islamitisch racisme” te vinden. Ook deze keuze werd door de cultuurinstantie van Bremen bevorderd. En daarin ligt dan ook het eigenlijke schandaal.

Want door zulke –instellingen alleen nog splijtend en schadelijk voor de maatschappelijke samenhang te noemen – wordt aan kinderen in werkelijkheid al van kleins af aan gesuggereerd dat ze zich in een samenleving zouden bevinden, die structureel racistisch is en afwijzend tegenover hen zou staan; een kwaadaardige, aan ophitsing van het volk grenzend in diskrediet brengen van de meerderheidssamenleving, die vooroordelen en ressentiment aanwakkert.

Racisme wordt niet overwonnen, maar verdiept

Erger nog: zwarte kinderen en hun ouders worden aangepraat dat ze in Duitsland serieus beschermende ruimtes nodig zouden hebben. Dit creëert echter de facto een tenminste onderhuids angstgevoel. Zoals in de woke ideologie gebruikelijk, worden criteria zoals huidskleur of seksuele oriëntering tot het centrale identiteitskenmerk verheven. De Duitse meerderheidssamenleving verschijnt niet als een plaats van kansen voor een lukkend leven, maar als een tegenstander, tegen wie je je moet handhaven.

Dat men zich ook kan identificeren met mensen die er niet zo uitzien als jijzelf, schijnt helemaal niet op te komen bij de initiatiefnemers van zulke projecten. Daardoor wordt racisme niet bestreden, maar bevorderd en wordt maatschappelijke splijting verscherpt en gecementeerd. Omdat er volgens de linkse doctrine echter alleen maar sprake van racisme kan zijn die van blanken uitgaat, zijn zulke tegenwerpingen natuurlijk zinloos. We zijn er benieuwd naar wanneer de woke “Black Lives Matter”-sympathisanten, in de geest van het bibliotheekproject in Bremen, de eerste volgens huidskleur gescheiden toiletten eisen – en wanneer de rassenscheiding ook weer in scholen en verkeersmiddelen terugkeert.

Bron:
auf1.info
Door: Daniel Matissek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Racisme tegen blanken: Bremen opent “zwarte kinderbibliotheek”

 1. scherpschutter1943 zegt:

  walgelijk dit soort rassisme

  Geliked door 1 persoon

 2. Johan zegt:

  Dat is wel te begrijpen , dat Bremen een zwarte kinderbibliotheek opent.
  Weet U namelijk wat voor soort boeken de negertjes daar krijgen voorgeschoteld ?
  Allemaal zwarte bladzijden erin.
  Dat leest vlot weg.

  Like

 3. Ravian zegt:

  “En haar collega Sheeko Ismail jammerde dat er “te weinig kinderboeken met zwarte helden/heldinnen, koningen/koninginnen en andere voorbeelden en iconen zouden zijn” waarmee zwarte kinderen zich zouden kunnen identificeren.”

  Tja, voorbeelden en iconen die niet bestaan daar kun je ook lastig over schrijven.
  De zwarte voorbeelden en iconen zijn zich “rappers” noemende criminelen, en hun hoeren.
  Beter dan dat hebben ze nu eenmaal niet.
  Zwarten zijn over het algemeen gewoon liever lui dan moe, en die kennis heb ik van een echte neger, die kon het dus weten.
  Je hebt niet enkel “failed states”, je hebt ook “failed races”…

  Geliked door 2 people

 4. Sinyo zegt:

  Dat is buigen. Diep buigen
  Onze cultuur valt in duigen.
  Toverwoord “Multicultureel”
  Betekent nu al helemaal niet veel.
  Rifapen kwamen over de dam
  Het “geloof” wordt de Islam.
  Europa is bijna volledig gezwicht.
  Spugen doen ze in kafirs gezicht.

  Geliked door 3 people

 5. BosscheBol zegt:

  Weinig literatuur in Afrika? Ik weet nog wel wat. In en rond de legendarische stad Timboektoe schijnt het te stikken van de manuscripten. Het meeste zal wel over de islam gaan, maar wie weet…
  Alleen moeten ze dan natuurlijk wél uitkijken dat er niet een onaangename waarheid geopenbaard wordt: de caravanen tussen Marokko en Timboektoe namen (behalve zout en goud) ook slaven mee. Blanke slaven van Zuid-Europa en de Middellandse Zee naar Timboektoe en zwarte slaven van Timboektoe naar het noorden.
  Dat is niet fijn voor die tere kinderzieltjes om te weten …

  Geliked door 2 people

 6. R Thomasson zegt:

  De in Bremen geopende ‘zwarte kinderbibliotheek’, die graag een ‘safe space wil zijn voor zwarten’, is een geweldig initiatief! Alle lof voor mede initiatiefneemster Maimuma Sallah, en haar collega Sheeko Ismail. Zij doen de autochtone bevolking van deze Hanzestad een groot gunst. De volgende initiatief zou een school zijn, waar uitsluitend zwarte- en moslimkinderen op zouden zitten. Duitse autochtone kinderen zouden veilig op hun eigen scholen zitten. Zij zouden niet meer gebukt gaan onder de horror van de multiculturele samenleving. Na beide initiatieven zullen ook gesegregeerde buurten komen voor uitsluitend zwarten en moslims, en buurten die uitsluitend bestemd zijn voor Duitsers en andere blanken. Denk maar aan de reclame voor de Belastingdienst: LEUKER KUNNEN WIJ HET NIET MAKEN, MAAR ZEKER WAT AANGENAMER.

  Geliked door 1 persoon

 7. karton zegt:

  Zwarte kinderbibliotheek ?!
  Ik vind ´t gewéldig !
  Negertjes mogen alléén nog maar op zwarte kinderfietsjes fietsen, of heet het dan plots “discriminatie”?
  Negertjes mogen ook best wel tegen elkaar dammen (op een dambord) maar dan wél met alléén maar zwarte damstenen natuurlijk.
  Negers mogen zich ook best wel buiten de deur begeven maar alléén als ’t buiten donker is.
  Negers mogen alléén maar roggebrood eten, wit brood is racisme !
  Stop in godsnaam met die waanzin over racisme enz..
  Laat iedereen, blank en zwart en álles wat daar tussenin zit, gewoon aan ’t werk gaan, z’n eigen brood verdienen en leven zónder een ander te “pesten en/of dwars te zitten”.
  Ik word toch zó moe van dat rare gedoe, nú weer vanuit Bremen.

  Geliked door 2 people

 8. stradivotsi zegt:

  Nou dan, hang er maar een bak verlichting in zo’n zwarte bieb, wat je ziet er haast geen steek..
  Wat een doorgedraaiden zijn dat allemaal.

  Geliked door 2 people

 9. droevige mof zegt:

  Er is geen onzinnig iets dat zijn nest niet in Bremen heeft, en dat al 50 jaar. Mijn voorstel is dat een wijk in Bremen wordt uitgeroepen tot “smart city” en dat de liefhebbers van onzinnigheid zich daar vestigen. Daar hebben ze hun Indianenreservaat (zei ik al Indianen?) en kunnen ze elkaar op de zenuwen werken. Verlaten van het district is alleen mogelijk met een social credit pass, hoewel de criteria voor het krediet nog niet duidelijk zijn. Misschien negerzoenen eten, het volkslied zingen, drie Russische romanschrijvers bij naam kennen.

  Geliked door 2 people

 10. aroc1949 zegt:

  Leuk een bibliotheek met alleen maar stripboeken.

  Geliked door 3 people

 11. Sobieski zegt:

  Meer “Afrikaanse boeken” geëist. Ja, ook meer ijsberen uit de Sahara graag. Succes ermee!

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Stel dat in Bremen nou eens kleurlingen het afschuwelijke Duitse kinderboek van Heinrich Hoffmann uit de 19de eeuw zouden gaan lezen, genaamd, ‘Het prentenboek van Tante Pau’. Daarin stond een verhaal over Moriaantje, het negertje zo zwarte als roet, die daarin werd gediscrimineerd door drie blanke jongens om zijn huidskleur!
  Toen verscheen Sinterklaas, verkleed als monnik, die zich daar zelfs zo aan ergerde dat hij de drie racistische jongens in een reusachtige inktpot gooide waardoor ze nog veel zwarter werden dan Moriaantje! En de blanke idioten uit Bremen lijken dat voorbeeld nog op te volgen ook omdat ze blijkbaar alle blanke autochtoonse Duitsers in negers willen gaan veranderen wat totaal onmogelijk is!
  Veel kleurlingen kennen bovendien nog niet eens dankbaarheid voor de opgedrongen overbetutteling van links en het desbetreffende boek had van mij betreft inderdaad openlijk verbrand mogen worden, zoals pas geleden met een Koran gebeurde in Zweden en Nederland! Dit boek is namelijk zo sadistisch voor kinderen dat ze er eventueel slapeloze nachten van krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s