Viktor Orbán: “Het actuele politieke systeem in Europa zal instorten”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) is er van overtuigd dat het actuele politieke systeem in Europa nog in dit decennium zou instorten. En gevraagd of hij nog steeds voor het verblijf van Hongarije in de EU is, zegt Orbán: ”Definitief niet. Maar we moeten.”


“Normale mensen met normale opvattingen zijn niet voor het verblijf in de EU. The gap is growing, de vervreemding tussen Hongarije en de EU gaat verder”, analyseert de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (59) de actuele Europese situatie.

Orbán spreekt extreem open over de huidige conflictsituatie tussen Europa en Rusland. Maar hij beoordeelt ook verrassend duidelijk de situatie van de Europese Unie: “Ik weet waarover de regeringschefs in Frankrijk en Duitsland spreken: over nog meer migratie. En over het genderen. Wij Hongaren hebben een traditioneel familiemodel – maar zij zijn zo anders.” En meermaals benadrukt Orbán: “”Ze willen de ´United States of Europa´ – wij zeker niet.”

De oorlog in de Oekraïne zou ook allianties vernietigd hebben

De Hongaarse minister-president vraagt: “Hoe moet het nu verder? Hat actuele politieke systeem in Europa kan niet meer lang overleven, het zal instorten. Dan komt het tot een: ´Terug naar de traditie´.” Zou dit realiteit worden, werd hem gevraagd. “Nog in dit decennium. En de conservatieven van Europa hebben daarvoor ook iemand nodig, een boegbeeld.”

De actuele oorlog in Europa zou veel verwoest hebben, zegt Viktor Orbán: “Daaronder lijdt ook onze huidige alliantie met Slowakije, met Tsjechië, met Oostenrijk en Italië.” De Hongaarse minister-president beschouwt de nieuwe Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni als een “gamechanger”: “Ze moet alleen nog tot maart de onderhandelingen met de EU-top over de betalingen uit het Recovery Fund overleven. Italië heeft het geld nodig.”

Orbán lacht: “Ja, ik ben de rotzak voor alles”

Op grond van zijn kritiek op de actuele politieke verhoudingen van de EU-leiding wordt dan door een collega journalist aan Orbán gevraagd of hij nog steeds voor het verblijf van Hongarije in de EU zou zijn. Het antwoord: “Definitief niet. Maar we moeten. Normale mensen met normale opvattingen willen toch niet in deze EU blijven. Het probleem van het mainstream-Europa met ons Hongaren is immers: wij zijn succesvol.”

De minister-president zegt dan over de vijandelijkheden: “Je wordt natuurlijk met deze houding direct uitgemaakt voor ´fascist´ of ´homofoob´. Ik weet ondertussen: ik ben de rotzak voor alles. Maar wat telt er echt? Je kiezers. Een verkiezingsoverwinning is echter ook niet genoeg , ook je omgeving mag je niet altijd vriendelijk gezind zijn. Ja: ik ben gewoon voor een patriottisch christelijk Hongarije.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Viktor Orbán: “Het actuele politieke systeem in Europa zal instorten”

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Orban is een man met gezond verstand. Een geweldige leider die zich niet laat meeslepen met de waanzinnige WEF gedachte dat wij in Europa al die vreselijke immigranten uit derde wereldlanden nodig hebben.

  Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  Dit gaat 100% gebeuren want het is niet alleen de politiek die keihard loopt te liegen het is ook de verdeeldheid in het rechtssysteem waar alles vast loopt dankzij de corruptie vanuit de EU en de wethandhaver simpelweg niet meer kan handhaven met de tumor het nazisme die dan de macht grijpt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Wat een geweldige leider. In plaats dat die slijmbal Rutte eens met deze man gaat praten in plaats van de hielen te likken van Macron die hij weer zo nodig moest ontvangen om over het wanbeleid migratie te praten zou deze man eens die hersenpan van Rutte wakker kunnen schudden en leren dat een leider achter eigen volk en land dient te staan. Rutte voelt het hijgen in zijn nek over zijn nu al falende vermindering van invasie van asielzoekers omdat er verkiezingen voor de deur staan. Bij voorbaat is dit al een grote mislukking https://www.telegraaf.nl/nieuws/1749931565/kabinet-heeft-lelystad-airport-en-kerken-in-beeld-voor-opvang-asielzoekers. Macron mocht hij ook namens de feestneuzen van de Oranjes uitnodigen voor een staatsbezoek februari a.s. Tja Macron zijn eigen land staat in brand en de Franse steden zijn overspoeld met duizenden kansparels. De aanslagen door dit tuig in Frankrijk daar heeft Rutte blijkbaar geen actieve herinnering aan nu is Frankrijk weer eens in opstand https://sputniknews.com/20230131/protesters-rally-in-paris-against-pension-reform-1106846613.html Kortom de ene mislukkeling gaat in gesprek met de ander mislukkeling dat hier niets van terecht komt daar kunnen we nu al vanuit gaan.

  Geliked door 2 people

 4. Marc zegt:

  Volgens mij is het al ingestort!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s