VS maken zich chanteerbaar: 90% van de medicijnen uit China

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

De VS zijn tot 90% afhankelijk van medicijnen uit China. Dat zou veel explosiever zijn dan de vraag hoeveel kogels en mommen Amerika zou hebben. Deze bedenkingen uitte de voormalige Trump-strateeg, Sebastian Gorka, in een interview. De Biden-regering zou wat betreft geopolitieke strategie een nul zijn en zou niet opgewassen zijn tegen een oorlog op meer fronten, bekritiseerde hij.

China zou de VS in het geval van een militair conflict met Taiwan kunnen chanteren. In het geval van een stop op de levering van medicijnen zou men de eigen burgers niet meer kunnen verzorgen. Europa kan er nu al een deuntje van meezingen.

Gevaarlijk wapen

Gorka, een voormalige strateeg van president Donald Trump, is expert voor terrorismebestrijding. Hij diende in de reserve van het Britse leger in een eenheid van de militaire geheime dienst. De VS hebben veel te lang met het “communistische China in bed gelegen”, zei hij in een interview in “Newsmakers” op NTD. Er zouden veel omvangrijkere problemen zijn dan de vraag hoeveel kogels en bommen de VS hebben. Men zou zich ervan bewust moeten zijn: meer dan 90% van de medicijnen die gebruikt worden, zoals antibiotica, kopen de VS in China. Mocht China het op Taiwan voorzien hebben, dan zal het militair actief worden in de Pacifische regio. En dan zou het in de richting van de VS chanterend kunnen heten: helaas kunnen we de medicijnen niet meer aan jullie verkopen, die jullie al 30 jaar lang van ons betrokken hebben.

Munitie voor een week

De VS zouden niet in staat zijn een oorlog op meer fronten te voeren en de eigen burgers medicijnen beschikbaar te stellen. Hij verwees naar een bericht van het Centrum voor strategische en internationale studies (CSIS): dientengevolge zouden de VS in het geval van een “groot regionaal conflict” – bijvoorbeeld tussen China en Taiwan – maar munitie voor een week hebben. Een langdurig conflict zou waarschijnlijk een industriële oorlog zijn. Daarvoor zou een defensie-industrie nodig zijn, die genoeg munitie, wapensystemen en materiaal zou kunnen produceren.

Onwetend Biden-team

Gorka noemde de Biden-regering onbekwaam: ze zou geen idee hebben van geopolitiek en nationale veiligheid. Ook bij het beheer van de militaire bronnen zou Biden volledig gefaald hebben. Dat zou men al gezien hebben bij de overhaaste terugtrekking van de VS uit Afghanistan. Daar werd materieel ter waarde van $ 83 miljard achtergelaten. Hier zou heel goed de toezegging van Biden bij passen om M1-Abrams tanks aan de Oekraïne te leveren, zonder over de omstandigheden na te denken. Een “domme zet”, oordeelt Gorka. Hij zou sinds het begin van de oorlog altijd gezegd hebben: “Deze oorlog moet de Oekraïense natie zelf vechten.”

Levering van tanks is idiotie

De VS zouden daarbij kunnen helpen, maar zinvol. De Oekraïne zou deel zijn geweest van de Sovjet-Unie. Het zou goed op de hoogte zijn met materieel uit de Sovjet-tijd. Maar niet met Abrams-tanks. Men zou het land dingen moeten geven waarmee men kan omgaan – geen bergen contant geld en Amerikaanse uitrusting. De Oekraïners zouden noch voor de Abrams-tanks opgeleid worden, wat maanden duurt, noch hebben ze er munitie voor, zei hij. Daar komen technische uitdagingen bij: de tanks moeten constant door vrachtwagens met brandstof begeleid worden, hun brandstofverbruik is enorm. Het 60 ton zware gevaarte komt weliswaar door de modder en de sneeuw, maar niet de zware vrachtwagens. Bovendien moet er door de tankturbines frisse lucht circuleren. Als de filters verstopt zitten – door zand of smerige deeltjes – is de tank nutteloos.

Bron:
auf1.info
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op VS maken zich chanteerbaar: 90% van de medicijnen uit China

 1. Het maakt Biden niks uit hoeveel geld en wapens naar oekraine stroomt.
  Het enige wat hem interessert is dat de corruptie van zijn familie onder de dekmantel blijft.
  Niet voor niets wordt het onderzoek naar Hunter Biden zijn laptop door de FBI gefrustreerd.

  Geliked door 4 people

 2. mooinique zegt:

  Ik lach me bijna kapot om dit artikel. Tanks die niet meer verder kunnen als de filters verstopt zijn door zand etc. Wauw! Dit is dan het nieuwste van het nieuwste? En effe de halve wereld overbrengen zonder dat iemand in Oekraïne weet hoe het werkt. Tjeesjes hoe amateuristisch. 😂🤣😂.

  Geliked door 2 people

  • stradivotsi zegt:

   Ik gebruik K&N luchtfilters op mijn racewagen, wellicht een tip voor die onderhouds monteurkes. mhoehhahaha, en oliepeil gechecked?
   Ze gaan nog de rupsbanden op druk willen zetten hahahaa, de notabele onnozelen. Groetjes van een wappie naar de Biden family guys. ( sarcasme )

   Hadden in ww2 al de wegligging niet in orde, tegenover de Duitsers met hun mobiliteit en zware geschut Phanter en de Tiger 2 Tank
   Toen al. De Messerschmidt, Junkers en de Stuka’s vliegtuigen.

   Ja de Allison v12 vliegtuigmotor is wel een gaaf ding. En de Britse Rolls Royce.

   Amerikanen zijn goed in de automobiel power uit v8 motoren, maar
   op krijgsgebied leger voertuigen, wat ?? Raketten, kunnen Russen
   ook, kan China ook, en wie nog al…

   Auto’s made in USA kunnen nog steeds niet op tegen de onze, en vooral
   de jappen. Lomp en zwaar, zoals het hun betaamd, the bigger the better
   maar wel nog met horsecoach techniek.

   Hollywood is great en kan alles, wat nep is. Robert Mitchum goed acteur,
   leuke oude war-movies, echter met veel geromantiseer. De Ami, met zijn
   Helm scheef op zn harses zonder gespje vast, saffie in de hoek van zn muil
   en heldhaftig strijdlustig wezen…. Tja iets is wel geinig eraan, maar de
   op-de-borst-klopperij deed en doet een Rus , een Duitser , een Japanner schreeuwend de strijd in niet. Ik zeg maar Mooinique, alles in
   betrekkelijkheid.

   Ik vindt USA een mooi land, het volk is ook niet blij daar, mar er zitten
   nogthans wel de willende grootklopperij heersers, en de Britten niet vergeten. met hun kopje thee in de frontlinie.
   De Chinesen hebben ellenlang geduld, oppereren in de stilte,,, dat is de
   Aziaat. Geen geluid, maar ondertussen. Als wij NL dat eens hadden, dat in stilte kat uit boom kijken.
   Nee hoor brullleeeeeh, beste van de klas willen zijn, meeheulen met
   die Yank Tanks van de good ol usa. en John Wayne… haha

   met knipoogje beste 😉

   Geliked door 4 people

   • mooinique zegt:

    Is niet voor niets dat China jaren terug veel dollars heeft gekocht. Niet omdat ze zo gek zijn op die Amerikanen. Juist om ze kapot te maken. Als ze die nu op de markt gooien bv dan is het dag dollar. Dag Amerikaantjes. 😜

    Like

 3. Andre zegt:

  En hun WC papier USD is ook al kapot.

  Geliked door 2 people

 4. Peter. zegt:

  Medicijnen neem je niet,die zijn voor de verkoop .,dat zij ooit een advocaat tegen mij die werkzaam was in de pillenindustrie.

  Geliked door 4 people

  • mooinique zegt:

   Er zijn gelukkig voor veel medicijnen een natuurlijk alternatief. Alleen de meesten zijn te lui om iets te doen. Of hebben het geld er niet voor over.

   Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Waar is Oom Bob?

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Waarom meteen weer de oorlog erbij halen? Zijn ze echt zo van het padje af.

  Like

 7. Frits zegt:

  Welk land zet dan ook een demente aan het roer? Met ook nog een drugs en sex verslaafde als zoon? Dat is vragen om ellende. En het antwoord heeft niet lang op zich laten wachten.

  Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Na jaren met die lui zaken te hebben gedaan en hun stomme botte kortzichtige manier van denken en handelen uitgebreid meegemaakt te hebben , ben ik niks verbaasd , dat het daar in Amerika een janboel is .
  Van mijn zuster , die daar momenteel verblijft , hoor ik dat het op heel veel fronten een puinhoop is en dat er eigenlijk haast niks goed geregeld is .

  Kijk eens wat Biden voor elkaar gekregen heeft ,
  De dollar in de gevarenzone ,
  haast geen wapens meer bezitten en wát er is geef je weg ,
  landen boycotten waar je je eigen graf mee graaft ,
  mogelijk komt er ook nog een medicijncrisis , alle Amerikanen in paniek
  en straks zeker ook nog met China op de vuist ?
  wat een stel stomme donders !
  Dat gaan ze wéér niet winnen .

  Eén gelukje , ons leger heeft haast niks meer , dus wij kunnen die Amerikanen niet helpen .
  Toch , Rutte ?

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  De Nederlandse medicijnhandel is zeer lucratief, Nederlandse patiënten betalen de hoofdprijs voor hun medicamenten, telkens een ander merk, met andere uitwerkingen en andere bijwerkingen…….
  Nederland is een droom voor elke medicijnontwikkelaar, de Nederlanders zijn vanaf hun geboorte de best-gedocumenteerde patiënten ter wereld, achttien miljoen proefkonijnen……..één griepgolf en men smeekt om een spuitje.

  Geliked door 2 people

  • mooinique zegt:

   Ik weet niet hoor maar ik ben chronisch ziek en gebruik vanaf mijn 8ste medicijnen. Door orgaanfen heb ik div. transplantaties ondergaan en daardoor gebruik ik nog wat duurdere gifpillen. En wat normalere gifschit. Ben altijd basisverzekering geweest zonder aanvulling. Ja sommige gifshit krijg je de goedkopere maar als jouw arts dat niet wilt dan gebeurt dat niet! Ik heb een speciale brief voor de apotheek als ze een alternatief willen geven. Ik word altijd geweldig geholpen in de ziekenhuizen. Of door de huisarts. Ik mag naar elk ziekenhuis of dokter. Voor het eerst krijg ik nu geen pillen meer voor mijn schildklier (vitD)omdat die uit het pakket zijn gehaald door de minister. Heb een alternatief van mijn apotheek gekregen die goedkoper is. Dat gaat dan gewoon naar de belasting. Dat kunnen al die anderen ook doen die altijd lopen te blèren dat ons ziekenfonds slecht is. Je mag hartstikke blij zijn dat je in NL woont. Als je ziek bent. In Amerika of Afrika was ik allang dood geweest. En die hoofdprijs komt voornamelijk door de overheid zijn btw. Prednison is spotgoedkoop in Spanje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s