Chef van Rostec: Serieproductie van moderne Kalasjnikov type AK-12 begint dit jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

De chef van Rostec, Sergej Tsjemesov, heeft meegedeeld dat het Kalasjnikov-geweer type AK-12 met inachtneming van de ervaringen uit de militaire speciale operatie aanzienlijk verbeterd zou zijn. De massaproductie van deze verbeterde versie zou in het jaar 2023 beginnen.

Met inachtneming van de ervaring in de militaire speciale operatie zou het geweer van het type AK-12 aanzienlijk zijn verbeterd. De serieproductie van deze verbeterde versie moet dit jaar al beginnen, verklaarde Sergej Tsjemesov, de chef van de Russische staatsonderneming voor de ontwikkeling, productie en de export van industriële High-Tech producten Rostec, tegenover RIA Novosti.

Volgens Tsjemesov zou de onderneming Rostec nauw met het Russische leger samenwerken en continu feedback krijgen. Daarom zou de onderneming snel op zich veranderende behoeftes kunnen reageren, constructieve wijzigingen kunnen uitvoeren en zijn producten kunnen verbeteren. Tsjemesov:

Overigens werd het semiautomatisch geweer AK-12 op basis van de ervaringen tijdens de inzet in de speciale operatie aanzienlijk verbeterd. Hij is veel comfortabeler en ergonomischer geworden. Dit jaar zal er een geactualiseerde versie in productie gaan.”

Het semiautomatisch geweer AK-12 werd in het jaar 2018 bij de Russische strijdkrachten ingevoerd en is nu het belangrijkste handvuurwapen van het Russische leger. Het geweer heeft het kaliber 5,45 x 39 millimeter en heeft een vuursnelheid van 700 schoten per minuut. Bovendien heeft het geweer in vergelijking met eerdere generaties een grotere precisie en beschikt hij over de mogelijkheid om telescoopvizieren en laserdoelwit zoekers te gebruiken.

Dit wapen is een van de modernste producten van het Kalasjnikov-concern. Andere nieuwtjes van Kalasjnikov zijn het semiautomatisch geweer AK-19, dat is gemaakt voor NAVO-munitie in het semiautomatisch geweer klein kaliber 5,56 x 45 millimeter. Daartoe behoort ook het machinepistool van het type PPK-20 met het kaliber 9 mm.

Begin januari had het Kalasjnikov-concern een productierecord van de afgelopen 20 jaar gemeld. Zo zou de productie van gevechtswapens en kleine handwapens in het jaar 2022 de resultaten van het jaar 2021 met 40% hebben overtroffen. Het concern zou in het jaar 2022 45 militaire opdrachten van de staat en 24 militair-technische samenwerkingsovereenkomsten verwerkt hebben.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Chef van Rostec: Serieproductie van moderne Kalasjnikov type AK-12 begint dit jaar

 1. droevige mof zegt:

  Dus vragen we ons af: Wat zal Annalena Baerbock ( “Vi ahr ät wahr wiss Rascha”) hierover zeggen? Ze spreekt Engels zodat iedereen het begrijpt. Bijna iedereen. Nou, het klinkt als Engels. Trouwens, haar Duits is niet beter.
  Veel plezier.

  Geliked door 4 people

 2. pepo Copyright zegt:

  Dit wapen kan niet 90 graden schieten zoals het Israëlische wapen.
  Around the wall 🔫.

  Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   Dat van 90 graden doet me denken aan een Belgische conference,
   “De sergeant vertelde ons dat,hij het wapen,binnen een minuut uit elkaar en in elkaar kon zetten.
   Wij merkten dat daar zelfs de de generaal een puntje aan kon zuiden.
   Bij ons was er iemand,die het wapen binnen een minuut uit en in elkaar zette.
   Het wapen schoot in een hoekje van 90 graden,
   Toen de generaal langs kwam en keek naar dat wapen zei hij vallen die Engelse dingen mee..”🤣🤣

   Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:


   🤣🤣🤣🤣🤣

   Geliked door 1 persoon

  • pepo Copyright zegt:

   See deze video 90 degrees wapen.

   Like

 3. Frits zegt:

  Waar te bestellen??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s