Amerikaanse deskundige over doelen van de VS in de Oekraïne-oorlog: “Het gaat om hegemonie, imperialisme en economie”

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals de Amerikaanse politieke waarnemer Jimmy Dore in een uitzending van Fox News met presentator Tucker Carlson verklaarde, zou het conflict in de Oekraïne door de VS uit economische redenen en ter splijting van Rusland en Duitsland geprovoceerd zijn. De deskundige letterlijk:

Het zijn allemaal economische oorlogen. Bij het conflict in de Oekraïne gaat het om vloeibaar gas en om te garanderen dat Duitsland en Rusland zich nooit verenigen.”

Dore zette uiteen dat Washington bedenkingen zou hebben met betrekking tot de Russische natuurbronnen en arbeidskrachten in combinatie met Duitse technologie en Duits kapitaal. Dit zou de werkelijke reden zijn “waarom wij Nord Stream hebben opgeblazen, waarom we de oorlog in de Oekraïne voeren”, aldus de deskundige.

Eerst zouden de VS “in de afgelopen 20 jaar het Midden-Oosten in brand gezet hebben, en nu voeren ze een proxy-oorlog in de Oekraïne.” Het zou verder gaan met China. Bij dit alles zouden de VS niet door Joe Biden, maar door een oorlogsmachine aangevoerd worden, benadrukte Dore. Verder zei hij:

Het gaat allemaal om hegemonie, imperialisme en economie. En als er ergens een Amerikaanse marinier is, dan daarom, omdat ze de natuurlijke bronnen van een land willen stelen.”

Ruslands minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, verklaarde onlangs dat het belangrijkste doel van de VS in de Oekraïne “een strategische uitputting” van Rusland zou zijn. Biden beweert dat het doel van Washington in het Oekraïne-conflict zou zijn dat het land democratisch en onafhankelijk zou zijn en zich tegen een nieuwe aanval zou kunnen verdedigen.

Op 27 september 2022 had de Nord Stream AG “unieke verwoestingen” aan de pijpleidingen Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gemeld. De Russische procureur-generaal startte na de beschadiging van de pijpleiding een procedure wegens internationaal terrorisme. President Vladimir Poetin noemde de Angelsaksen als verantwoordelijken voor de gebeurtenis. Matthias Warnig, bedrijfsleider van de Nord Stream AG, openbaarde dat er een NAVO-land achter de sabotage zou zitten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Amerikaanse deskundige over doelen van de VS in de Oekraïne-oorlog: “Het gaat om hegemonie, imperialisme en economie”

 1. bobzelf zegt:

  ALS IK DE USA WAS .
  ZOU IK NA 204 OORLOGEN EN ER NIET 1 GEWONNEN TE HEBBEN
  EN
  BIJ HET MEERENDEEL . DE USA WAPENS ACHTERGELATEN
  WEL DE 22 JAAR HEROINE MEEGENOMNE

  EEN JAARTJE OVERSLAAN . MET “” OP MIJN FLIKKER “” KRIJGEN

  WHAHAHAHAHAHAHAHA

  UKRAINE WORDT……….. EN IS EIGENLIJK AL DE 205 e flop

  EN NU VOOR DE OGEN VAN 6 MILJARD PUTIN FANS.

  WIJ WILLEN RUSSISCH GAZZZZZZZ EN RUSSISCHE OLIE ..

  DE DOMBOOS IN DE EU . NEE WIJ GAAN ER VANAF.

  KOUD. DOUCHE KOUD. IN JE NEST KOUD. ALLES ONBETAALBAAR

  DE INDUSTRIE NAAR DE KLOTEN .

  HEERLIJK DIE EU MET ZIJN VOLGERS.

  OOM BOB GAAT EEN UURTJE LANGS HET STRAND HOBBELN

  U KOMT ER WEL UIT HOOP IK . MET UW USA GELIEFDEN ?

  MOOI

  Like

 2. Hendrik de Zwijger zegt:

  Amerika is een verderfelijk land, ze zeggen dat ze in WOII de Duitsers hebben verlagen, maar nee, dat hebben de Russen gedaan.
  Alleen kwamen de Amerikanen Europa binnen vallen om niet heel Europa in de handen van Rusland te laten vallen.
  Maar kijk naar wat Amerika na WOII heeft uitgespookt, over de gehele wereld veel ellende uitgestort.
  Nu weer dit verhaal over Oekraïne, niks anders als wat ze hebben uitgevreten in veel vorige oorlogen, en ten bate van wie ?

  Geliked door 1 persoon

 3. KeesC zegt:

  Eindelijk een eerlijk verhaal over deze smerige oorlog!

  Like

 4. Olie bol zegt:

  Hoekstra ziet Oekraïne zeker wel lid worden van de EU
  Oekraïne zal zeker lid worden van de Europese Unie, zegt minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken). Volgens hem is het aanbieden van het kandidaat-lidmaatschap vorig jaar geen symbolische actie geweest, maar zal het wel nog een tijd duren voor het zover is.

  De regering in Kiev dringt aan op een snel lidmaatschap. “Het gaat wel gebeuren. Ik vind het een verstandige zet geweest dat we hebben gezegd dat ze aan dat proces kunnen beginnen. Maar ik vind tegelijk verstandig (…) dat is gezegd dat het een traject van jaren wordt”, zei Hoekstra voor aanvang van de ministerraad.

  Een zware delegatie van de Europese Commissie is vrijdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev om te praten met president Volodimir Zelenski. Daar zal hij vermoedelijk opnieuw aandringen op een versnelde toetredingsprocedure tot de unie. Maar dat zit er niet in. Daar is geen steun voor onder de 27 lidstaten.

  Ook Nederland is daar geen voorstander van. Volgens Hoekstra moet je de spelregels voor toetreding niet laten “verwateren”. Als je daar concessies aan gaat doen “verzwakt” het bouwwerk van de unie, zegt hij. Wel moet de EU doorgaan met het op grote schaal steunen van Oekraïne, benadrukt de minister.

  De Nederlanders hebben toch nee gezegd ook dit word zo maar omgezet in JA stem ook het cda weg als het kan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s