Dr. Jordan Peterson verkondigt plan voor een “populistisch” alternatief voor het WEF

(Vertaling: E.J. Bron)

De bekende en bij “woke links” in ongenade gevallen psycholoog en filosoof Dr. Jordan B. Peterson (foto) zette in de uitzending “The Joe Rogan Experience” zijn plan uiteen om het tegen de globalisten op te nemen. In een uitvoerig interview vertelde hij de “Podcast-koning” dat hij een populistisch alternatief voor het World Economic Forum (WEF) wil oprichten.

Jaarlijkse tegen-manifestatie tegenover het WEF

Peterson vertelde Rogan dat hij in oktober/november in Londen een consortium als een soort tegenspeler van het WEF zal samenstellen. Deze groep zal over zes vragen over globale filosofie en politiek discussiëren. Deze eerste conferentie is weliswaar alleen voor uitgenodigde gasten, zal echter publiekelijk zijn, en Peterson merkte op dat hij haar bij een vervolg graag jaarlijks zou uitbreiden.

Enkele van de ideeën – die erop gericht zijn een “alternatieve visie van de toekomst – een alternatief tegenover zo´n Apocalyptisch narratief, dat, in ieder geval impliciet, door organisaties zoals het WEF naar voren wordt gebracht – zijn de volgende:

 • Hoe men “energie en bronnen tegen zo laag mogelijke kosten en zo snel mogelijk voor het grootste deel van de mensen in de wereld beschikbaar stelt.”
 • Opkomen voor een “mensvriendelijke zienswijze” van de omgang met de Aarde.
 • Een “familiepolitieke visie ter bevordering en instandhouding van langdurige monogame stellen, waarbij het kind in het middelpunt staat” voorleggen.
 • En de ontdekking van zijn individuele “geschiedenis”, een zelf-ervaring, in het bijzonder met betrekking tot het “vrijwillige spel” en niet de “geest van de macht”, die over ons heerst.

Transgender-ideologie is satanisch

Peterson, klinisch psycholoog en bestsellerauteur, zei ook tegen Rogan dat de transgender-”besmetting” kinderen schaadt en vergeleek haar met de beschuldigingen van satanisch ritueel misbruik, die bijna 40 jaar geleden in kinderdagverblijven opkwamen. Hij nam ook de groep globalisten op de korrel, die in Davos bijeenkomt om vooruitstrevende politiek te formuleren, die de wereld opgedrongen moet worden.

Ik heb geprobeerd om de aandrijvende ideeën achter deze globalistische utopische tirannie te begrijpen, die zich van boven naar beneden lijkt te ontwikkelen, en ik denk dat ze in ieder geval gedeeltelijk door deze religieuze visie worden aangedreven, die ik al beschreven heb – dat men de cultuur zelf, in het bijzonder de industriële cultuur, als tirannieke vader moet construeren, die alles verkracht en plundert wat hem in de weg staat, wat een ongelooflijk gevaarlijke denkwijze is – te eenzijdig”, zei Peterson.

Peterson stelde de progressieve elites aan de kaak, die duistere aanduidingen over bevolkingscontrole doen en een politiek bespoedigen die levensmiddelen en energie duur maakt voor de armen van de wereld.

Ik heb al het gevoel dat ik me de afgelopen zes maanden in oorlog heb bevonden, en ik zou zeggen, het is een oorlog, want wat ik in Europa heb gezien, toen ik daar de laatste keer was, was dat … het verdomd duidelijk is dat de globalistische utopisten bereid zijn om de armen omwille van de planeet op te offeren, weet u, en ze doen dat door de energieprijzen de hoogte in te drijven, en dat betekent dat er mensen sterven”, zei Peterson.

Peterson had het in het verleden met autoritair links aangelegd, o.a. met de Canades premier Justin Trudeau, die een regelmatige deelnemer van het WEF is. Peterson lig top dit moment ook in de clinch met een psychologenorganisatie, die hem vanwege beledigende tweets wilde sanctioneren. Het College of Psychologistst of Ontario gaf opdracht dat Peterson een “communicatietraining voor sociale media” moet volgen, anders zou er voor hem een hoorzitting dreigen over de mogelijke opschorting van zijn licentie ter uitoefening van de klinische psychologie. Peterson maakte duidelijk dat hij niet van plan is om zich te onderwerpen aan de eisen van de groep.


Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dr. Jordan Peterson verkondigt plan voor een “populistisch” alternatief voor het WEF

 1. Léon van Duren zegt:

  De satanische transhumanistische klimaatfascistische transgender geneuzel,LGBTi fascistische krachten moeten onmiddellijk ontmanteld worden!! De opzettelijk veroorzaakte energie armoede moet onmiddellijk gestopt worden!! De normale Joods-christelijke normale normen en waarden moeten in ere hersteld worden!!!Geen homohuwelijk meer ,abortus moet stoppen,geen goddeloze van overheidswege georganiseerde islamisering van de samenleving door opzettelijke georganiseerde emigratiestromen!!

  Stop het opzettelijk van overheidswege georganiseerde destabiliseren van de samenleving met de verachtelijke gewetenloze satanische transhumanistische WEF-BILDERBERGER psychopaten agenda!!

  Terug naar normaal,goed van deze moedige Dr.Jordan Peterson!
  Stop het intolerante satanische Woke D’66 fascisme!!
  Stop de van overheidswege georganiseerde WEF-BILDERBERGER vaccinazi’s!!

  STOP DE INTOLERANTE TRANSHUMANISTISCHE KLIMAATFASCISTISCHE WOKE D’66 BRUINHEMDEN !!

  https://niburu.co/binnenland/18250-smart-city-amersfoort-totaal-mislukt

  Stop het streven naar een dictatoriale digitale dictatuur!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Geliked door 1 persoon

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Wij hebben deze shit totaal niet nodig.

  Ik wil gewoon mijn normale leven terug. De politiek heeft veel te veel macht die MOET terug naar het volk.

  Niets globalisering… oprotten met die elite

  Geliked door 1 persoon

 3. Fran zegt:

  Dat alternatief bestaat al.
  Dat is het WEC van Martin Armstrong.

  Like

 4. Niek zegt:

  Jordan Peterson is een goede spreker en zal in de rechtbank monddood worden gemaakt, want dat is wat ze willen. Volg gewoon die stomme media training door het zelfde te doen als zij,en zak zo vaak je kan, dan ben je een half jaar of een jaar verder. Ga vooral het conflict niet aan via officiële instanties want dat is wat ze willen. Want lullen kan hij wel en argumenten heeft hij ook genoeg maar dan moet je wel de mogelijkheid krijgen om te spreken en niet dat een ander over jou spreekt, zet hem op Jordan!

  Like

 5. Frits zegt:

  Hero👍👍

  Geliked door 1 persoon

 6. Sobieski zegt:

  Heel veel bewondering en respect voor die man. Het is alleen dankzij mensen van zijn kaliber en integriteit, dat jonge mensen tegenwoordig nog een kans krijgen om datgene te leren wat voor onze oudere generaties nog een vanzelfsprekend streven was: zelfstandig na te denken. In onze jeugd hadden we niet zulke grote geesten binnen bereik om ons op het leven voor te bereiden, en als ze er toch waren, was de kans klein om ze te leren kennen als je niet naar een universiteit ging (wat ongebruikelijk was in “mijn ” tijd) , want er was nog geen internet. Maar toendertijd, juist door de afwezigheid van die digitale techniek, waren de risico’s dat de perfide elite beslag legt op je innerlijke geestelijke wereld natuurlijk ook een stuk kleiner.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s