Standpunt van RT DE Productions

(Vertaling: E.J. Bron)

RT DE Productions maakt bekend te stoppen met de journalistieke activiteiten van de onderneming in Duitsland. De inhouden en berichtgeving van RT DE blijven voor u echter op deze homepage behouden.

RT DE Productions maakt met spijt de beslissing bekend te stoppen met de journalistieke activiteiten van de onderneming in Duitsland. Sinds zijn oprichting bedrijft RT DE Productions nieuwsverslaggeving van de hoogste kwaliteit en produceert inhouden voor de tv-zender RT DE en de website in Moskou. We vonden het fijn om belangrijke berichten en meningen, die door de mainstream media vaak buiten beschouwing gelaten of over het hoofd werden gezien aan ons Duitstalige publiek in meerdere landen te kunnen aanbieden. We zijn trots op hetgeen we bereikt hebben. Daarom betreuren we zeer de repressieve beperkingen van de pers- en mediavrijheid binnen de EU, die ons tot deze beslissing gedwongen hebben.

Als in Duitsland gevestigde productiefirma staat de RT DE Productions GmbH aan een immense druk van regeringen, media, ondernemingen en anderen blootgesteld, die geprobeerd hebben haar journalistieke werk te beperken, en de stemmen, die ze een gehoor geeft, tot zwijgen te brengen. Ook na het uitzendverbod in maart 2022 vertrouwden de medewerkers op de belofte van de EU dat “de sanctiemaatregelen deze media en hun personeel er niet aan hinderen om andere werkzaamheden als uitzendactiviteiten in de EU uit te voeren, zoals onderzoek en interviews.” Met de inwerkingtreding van het negende sanctiepakket in december 2022, dat onze medewerkers praktisch in het nauw brengt, heeft de EU echter opnieuw de in de charta van de grondrechten en de Duitse grondwet verankerde grondrechten en fundamentele vrijheden, zoals het recht op werk, het recht op vrije meningsuiting en de persvrijheid, verraden. De EU heeft door het toelaten van sancties tegen de mediavrijheid aangetoond dat dus gewoon die waarden, die zogenaamd de kern van haar bestaan vormen, elk fundament ontberen. De persvrijheid bestaat in Duitsland niet meer.

Dit standpunt werd op verzoek en in opdracht van de RT DE Productions GmbH gepubliceerd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Standpunt van RT DE Productions

 1. peter.ilcken zegt:

  De afgelopen 3 jaar hebben mij veel geleerd , maar dat de door ons democratisch gekozen politici in ons westen bang zijn voor andere zienswijzen dan de hunne schokken mij al langere tijd . Wat zich nu wereldwijd laat zien aan repressie van vrije meningsuiting is een voorspel op een weg die wij als mensheid al vaker in de geschiedenis hebben afgelegd . Deze omgang met elkaar komt neer op de dood van de menselijke expressie als geheel en uiteindelijk de dood van de eenling die opstaat en eenzaam sterft . Hoe vaak herhalen wij dit nog als menselijke gemeenschap van volkeren . De dictators en zijn vrienden staan op het schild en de schouders van ons , het volk . ” Volk ” begin er niet aan . Sta rechtop en trots op waardes die van de eerlijke en rechtschapen mens , broeders van elkaar en andere volkeren . De wijsheid hiervan woont in uw hart . De leiding van onze wereld rust in uw hart en rechtschapenheid . U toegewijd , peter .
  P.S daar waar u een ander boven u , op het schild hijst i.p.v naast deze te gaan staan en samen gelijkwaardig verder te gaan verliest u uzelf en wat u uit uittekend ( definieert ) als gelijkwaardig .

  Geliked door 2 people

  • R. zegt:

   Het grote probleem is dat iedereen er uiteindelijk alleen maar zit voor het grote geld! Dan praat men ineens oh zo sociaal mee….kijk nou eens naar onze Tweede Kamer, de NOS, Rick Nieman van WNL, RTL etc. etc. etc……het zijn de viespeuken en genieperds van deze wereld!

   Liever ECHT en INTRINSIEK GEMOTIVEERD mijn werk doen, dan de boel belazeren om er maar bij te moeten horen!!!

   Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Sancties! Russische poezen mogen niet meer meedoen aan de wedstrijd in Parijs “wie heeft de mooiste poes”.
  Geen Tsjaikovski meer en geen Rachmaninoff. Het failliet van het westen. Alleen nog maar gebral over “KRIEG!”
  Die Götterdämmerung. De hal brandt. Ze hebben hem zelf aangestoken.

  Geliked door 2 people

 3. Groene Leeuw zegt:

  pravda.ru en iz.ru zijn ook via internet te volgen alsmede tass.ru

  Like

 4. Jules van Rooyen zegt:

  Het zou bijzonder spijtig zijn, beste Heer Bron, als RT-DE zou verdwijnen van uw voortreffelijke webstek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s