Autoriteiten op de Krim nationaliseren ongeveer 500 onroerende goederen van buitenlanders

(Vertaling: E.J. Bron)

Het parlement van de Krim heeft vrijdag een besluit genomen volgens welke ongeveer 500 onroerend goed objecten van buitenlandse burgers genationaliseerd zullen worden, die onvriendelijk zouden handelen tegenover Rusland. Dit maakte de voorzitter van het parlement, Vladimir Konstantinow, bekend.

Zoals de voorzitter van het regionale parlement van de Russische deelrepubliek Krim, Vladimir Konstantinow, meedeelde, hebben de parlementariërs middels een schriftelijke stemming een resolutie over de nationalisatie van het eigendom van buitenlandse burgers en staten aangenomen, die onvriendelijk tegenover Rusland handelen. De desbetreffende wetswijzigingen zouden unaniem zijn aangenomen, maakte de persdienst van het parlement bekend. Nu zou het mogelijk zijn om de desbetreffende eigendomsrechten ten gunste van de republiek van staatswege te registreren. Konstantinow schreef op zijn Telegram-account:

De lijst bevat ongeveer 500 objecten met betrekking tot verschillende ondernemingen en banken, op toeristische en sportieve infrastructuur.”

Dientengevolge moet het eigendom van Oekraïense oligarchen zoals Sergej Taruta, Igor Kolomoijski, Rinat Achmetow en Arseni Jatsenjoek in het bezit van de staat komen. Ook de objecten van twaalf Oekraïense banken en van FC Dynamo Kiev zouden op de lijst staan, zei men. De parlementsvoorzitter op de Krim stelde vast dat de antiterreur commissie haar activiteiten ter identificatie van het eigendom van “handlangers van het regime in Kiev” in de republiek zou voortzetten. En verder:

We zullen niet toestaan dat diegenen die moorden op onze soldaten, misdaden tegen het Russische volk en burgers sponsoren, op os grondgebied geld verdienen.”

Uiteraard zou dit zeer grondig werk zijn. Men zou er echter mee doorgaan, totdat de orde gecreëerd zou zijn. Op 18 oktober 2022 hadden de afgevaardigden van het parlement van de Krim een wet aangenomen die de nationalisatie van het eigendom van onvriendelijke buitenlandse staten en hun burgers mogelijk verklaarde. De desbetreffende veranderingen betreffen grondstukken en andere roerende zowel als onroerende goederen, die van de genoemde personen (stand 24 februari 2022) zouden zijn.

Daarna gaf het hoofd van de Republiek Krim, Sergej Aksjonow, opdracht om het eigendom van organisaties en personen te nationaliseren, die in verbinding staan met de autoriteiten in Kiev. Het ging o.a. om een bouwonderneming, een scheepsbouwfabriek en een onroerend goed firma. Bovendien verklaarde Aksjonow destijds dat ook het vermogen van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in staatseigendom overgebracht zou kunnen worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Autoriteiten op de Krim nationaliseren ongeveer 500 onroerende goederen van buitenlanders

 1. Frits zegt:

  Jaja. Dat komt er nou van. Heb er alle begrip voor.

  Geliked door 1 persoon

 2. logisch toch, andersom gebeurt precies hetzelfde.

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  Heel goed dat deed de EU ook die namen zonder slag of stoot ook alles in beslag. Boontje komt om zijn loontje.

  Geliked door 2 people

 4. saddy zegt:

  Welke kant dit ook doet, dit is diefstal.

  Tenzij het van iemand is die actief deelneemt aan de oorlogshandelingen:

  Met je poten van andermans zaken afblijven.

  Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Goede zaak !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s