Eerste mainstream-media buigen om: “Bijna uitgesloten dat de Oekraïne wint”

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de regering in Kiev nog vertrouwen in de overwinning verbreidt en voor 2023 serieus de herovering van de Russische bezette gebieden inclusief de Krim in het vooruitzicht stelt, schetsen expert een compleet ander beeld van het oorlogsgebeuren. Dientengevolge zou de Oekraïne inmiddels vechten om te overleven – het land krijgt een tekort aan mensen en materieel, terwijl Rusland over aanzienlijke reserves beschikt.

Volgens gerenommeerde internationale vakmensen zoals de Oostenrijkse kolonel Markus Reisner of de voormalige Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor geeft nu voort het eerst ook een Duitse mainstream krant een sombere toekomstprognose aan de Oekraïne. Op 31 januari zei de online editie van de “Welt” haar lezers ronduit waar het op staat en kopte onverholen: “Waarom het bijna uitgesloten is dat de Oekraïne nog wint.”

De Brusselse correspondent van de krant, Christoph B. Schlitz, voert voor de pessimistische diagnose zowel ingrijpende als voor de hand liggende redenen aan – die echter door de meeste andere Duitse media nog steeds hardnekkig weggelaten worden.

Schlitz beschouwt het als “praktisch uitgesloten” dat de Oekraïne zijn officiële oorlogsdoelen, de herovering van de door de Russische strijdkrachten veroverde gebieden – ongeveer 18% van het Oekraïense territorium- nog kan behalen. Als redenen voor het “afzienbare succes van Rusland” voert de correspondent van de “Welt” niet in de laatste plaats de steeds duidelijker wordende strategie van het Westen aan om de Oekraïne alleen maar in het kader van nog net te verdedigen politiek te ondersteunen. Het Westen zou onder een “soort zelfafschrikking” lijden en de Oekraïne alleen maar zodanig ondersteunen “dat het niet direct hoeft capituleren”. Voor een succesvolle voortzetting van de oorlog zou dat echter veel te weinig zijn.

Vooral echter: “Rusland heeft tot nu toe 60 tot 70% van de kritieke infrastructuur in de Oekraïne verwoest” en Kiev zou noch over de reserveonderdelen (die uit Rusland betrokken zouden moeten worden!) noch over voldoende mogelijkheden van luchtafweer beschikken om verdere verwoestingen effectief te verhinderen.

Tenslotte spreken echter ook de naakte cijfers voor een Russische zege: Rusland zou ermee bezig zijn om 200.000 nieuwe soldaten naar het front te sturen, in de zomer zouden dit er wellicht 500.000 soldaten kunnen zijn, en het mobilisatiepotentieel ligt bij ongeveer 30 miljoen.

Eenzelfde beeld bij de tanks: terwijl het Westen de Oekraïne binnenkort ongeveer 130 tanks wil sturen, beschikt Rusland – zelfs volgens Britse informatie, die zoals de ervaring leer anti-Russisch zijn georiënteerd – binnenkort over ongeveer 4000 inzetbare tanks. Voor succesvolle Oekraïense tegenoffensieven is dat in de verste verte niet voldoende.

Al met al is het afzienbaar dat Rusland niet alleen militair, maar ook politiek als winnaar uit de oorlog zal voortkomen. Schlitz schrijft: “Een lidmaatschap [van de Oekraïne] in de NAVO zou waarschijnlijk na een wapenstilstand of vredesonderhandelingen binnen afzienbare tijd uitgesloten zijn, en de EU-toetreding van de Oekraïne zal – in het gunstigste geval – veel langer duren dan Kiev op dit moment eist.”

Dat deze niets ontziende bevinding in een mainstream medium zoals de “Welt” te vinden is, duidt erop dat de situatie voor de Oekraïne ernstig tot hopeloos is. Spannend zal nu niet in de laatste plaats zijn welke “exit”-strategie het Westen vindt. Het heeft zichzelf politiek compleet in de nesten gewerkt en grotendeels zelf een onderhandelingsoplossing bedorven.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Eerste mainstream-media buigen om: “Bijna uitgesloten dat de Oekraïne wint”

 1. Julia zegt:

  We zullen het afwachten maar wat mij betreft mag er een keihard einde gemaakt worden aan de smerige politieke oorlog aangestuurd door de VS. Vindt nog dat de Russen al teveel geduld hebben gehad zij worden continu bestookt met haat door de Westerse leeghoofden die er alles aan doen om nog meer dodelijke burgers te veroorzaken en militairen gebruiken als kanonnenvoer in plaats van onderhandelen. Laten we niet vergeten waarom de Russen het corrupt NAZI land de Oekraïne is binnen gevallen. Kortom waarheden worden verzwegen en massale ophitsing zal alleen maar de boel meer en meer escaleren. Als de pleuris uitbreekt nemen de veroorzakers die bewust deze oorlog hebben laten escaleren en het koningshuis de vlucht en laten een enorme puinhoop, honger en doden achter zich. Mensen moeten haar verstand eens gebruiken en de medaille eens van twee kanten bekijken die Amerikanen zijn alleen uit op de essentiële grondstoffen. Oekraïne heeft een rijke bodem met granen, ertsen en mineralen: de oorlog zal wereldwijd een impact hebben Oekraïne is een van de grootste landen in Europa en bezit bovendien een rijke bodem en ondergrond: van de meest vruchtbare landbouwgronden tot mijnen met steenkool, ertsen, mineralen en vooral erg zeldzame grondstoffen voor een moderne economie (en defensie). Ondertussen raakt Europa geheel failliet en zal een enorm te kort aan wapens krijgen, bedrijven vertrekken en de economie komt geheel op zijn gat te liggen dus zal Europa afhankelijk zijn Amerika die op macht en geld uit zijn. Het gaat om miljarden.

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  De heer zij dank! Ik wil er niet aan denken hoe “onze” tirannen in hun eigen landen op hun eigen volkeren tekeer zouden zijn gegaan als ze gewonnen hadden. We zouden als vee behandeld worden.
  Nu is goed zichtbaar aan het worden dat het geen almachtige goden zijn maar lafaards en schreeuwlelijken. Er is nog een klein kansje dat we van het geteisem af kunnen komen.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   De enigen die nog geloven in een overwinning van Oekraïne of de NAVO zijn enkele illusionisten in West-Europa, vooral in Duitsland en Nederland. Vandaag las ik in een Duitse krant dat Poetin op het punt staat te worden afgezet omdat hij geen succes heeft in Oekraïne. Wat een propaganda. Het NOS-journal is geen haar beter, waar het Instituut Clingendael een vaste gast is in de studio. De WC-eend adviseert de WC-eend.
   In Groot-Brittannië zijn ze al verder. De BBC is niet meer aan oorlogshitserij doen, de linkse Guardian zegt openlijk dat de oorlog voor het Westen verloren is. Ik denk dat uiterlijk in het voorjaar het moment van de waarheid ook bij ons zal zijn.

   Geliked door 1 persoon

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Valt het niemand op dat telkens weer de complotdenkers gelijk gaan krijgen.

  Het kost maar enkele maanden voordat de msm de complotdenkers schoorvoetend gelijk moeten geven.

  Hoe komt dat nu ? Wel heel eenvoudig, niet luisteren wat de msm je probeert wijs te maken en je nieuws op onafhankelijk nieuwszenders op internet zoeken. Veel lezen en voor jezelf filteren via jou intuïtie wat het dichtste bij de waarheid is. Nuchter boeren verstand met goede intuïtie.

  Geliked door 3 people

 4. Harry zegt:

  Vraag me ook echt af waarom men steeds maar heeft volgehouden dat de oeki’s dit konden winnen .
  Er is nog zoiets als de wet der getallen .
  Waarschijnlijk was dat dan om die achterlijke materiële hulp te rechtvaardigen .
  Niet iedereen is daar in getrapt .
  Allemaal weggegooid geld !

  Het is wel een afgang natuurlijk , als je ondanks de hulp van al die “ westerse technologie “ op “ eigen terrein “ door de Russen verslagen wordt .
  Maar ik gun het ze van harte .

  Geliked door 2 people

 5. Je moet over het aantal soldaten dat wordt ingezet, niet inzitten. In WO.I sneuvelden er alleen al aan geallieerden zijde, er 50.000 soldaten per dag. Door het aantal soldaten op het slagveld te verhogen, kun je een oorlog niet winnen. Het gaat om de industriele bevoorrading van je leger, zoals aanvoer van munitie, voertuigen, manschappen, voedselvoorziening, enz.
  Voorbeeld: In WO.II was er een duitse soldaat die in een veroverde amerikaanse stelling, een taart aantrof die 4 dagen tevoren was gebakken in Boston, USA. Die soldaat realiseerde zich dat een land dat een taart , 4 dagen tevoren gebakken in Boston, kan zach omdat ding aan het front in duitsland te krijgen, onoverwinnelijk was. Dat bleek dus ook zo.

  Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  “Schlitz beschouwt het als “praktisch uitgesloten” dat de Oekraïne zijn officiële oorlogsdoelen, de herovering van de door de Russische strijdkrachten veroverde gebieden – ongeveer 18% van het Oekraïense territorium- nog kan behalen.”

  LOL
  Schlitz kan zich beter eens zorgen gaan maken over die andere 82%…

  Like

 7. bobzelf zegt:

  UITSPRAAK OOM VLADIMIR . 4 FEBRUARI 2022

  WEET U WAAROM UW MEDIA ,, U HEEFT GEPROGRAMMEERD OM MIJ TE HATEN !!!!!

  OMDAT IK HEN VERTELD HEB ,, DAT THE NEW WORLD ORDE …..

  NIET DAN WEL NOOIT WELKOM ZAL ZIJN IN MIJN LAND

  EVENALS DE IMF

  EN

  MONSANTO …

  THAT’S MY UNCLE . WHO IS THE BOSS. MY UNCLE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s