Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken tegenover Amerikaanse ambassadeur: “Het tijdperk van de interventies is voorbij. Hongarije is een soevereine staat!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegenover journalisten vond de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), duidelijke woorden in de richting van inmengingen van buitenlandse belangen in de Hongaarse politiek. Men zou zich niet laten voorschrijven hoe men in Hongarije zou moeten leven. Alleen de Hongaren beoordelen of ze met hun leven en hun regering tevreden zijn of niet. Verder niemand.

Minister van Buitenlandse Zaken Szijártó reageerde daarmee openlijk op de kritiek van de Amerikaanse ambassadeur David Pressman betreffende Hongarije´s standpunt over de oorlog in de Oekraïne. Pressman had tegenover “Politico” de volgende kritiek op Hongarije:

Politieke leiders in de Hongaarse regering spreken er vaak van de vrede te bevorderen, maar – van de veroordeling van sancties tot aan het aannemen van Russische ´wapenstilstand´-voorstellen toe – ze blijven zich inzetten voor een politiek, die de goedkeuring van Poetin heeft.”

Szijártó zei daar letterlijk over:

Wanneer wij ambassadeurs accepteren, bedoelen we dat letterlijk. ´Wij accepteren ambassadeurs.´ Die mensen, van wie wij denken dat ze door een land gestuurd worden om de betrekkingen tussen beide staten te verbeteren en uit te bouwen. In wederzijds respect. Wij accepteren geen gouverneurs en mensen die een plaats bezet houden voor een ander. Diegenen, die verondersteld naar ons toegestuurd worden om aan ons uit te leggen hoe wij in ons eigen land moeten leven. Dit tijdperk is voorbij. Hongarije is een soevereine staat. Niemand uit het buitenland legt aan ons uit hoe we te leven hebben. Het is irrelevant hoe de burgers van andere landen of ook ambassadeurs over ons land en onze interne politieke aangelegenheden denken. De Hongaren zullen beslissen of onze regering goed of slecht werkt. Of ze tevreden zijn of niet. En dat in het kader van parlementaire verkiezingen. En zelfs als het in andere regio´s van de wereld gebruikelijk is, ook in dat van meneer de ambassadeur, andere beginselen en opposities te ondersteunen en ook te financieren. Wij eisen meer respect voor de Hongaren op. Ook van meneer de ambassadeur!”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken tegenover Amerikaanse ambassadeur: “Het tijdperk van de interventies is voorbij. Hongarije is een soevereine staat!”

 1. Peter. zegt:

  Dit land weet wat het is ,en laat zich niet meer knechten door wat parasieten in Brussel,en dat zouden ze allemaal moeten doen ,niks eenheid ,en insecten vreten die heren leipkezen zelf maar op .

  Geliked door 7 people

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Een insider vertelde mij eergisteren dat Hongarije al 1 jaar achter de schermen bezig is om de EU te verlaten. De EU wil schijnbaar geen slapende honden wakker maken en het voor de burger geheim houden.

  Dat verklaart ook de vijandige houding van Brussel naar Hongarije.

  Ook heeft Hongarije de 2 Amerikaanse legerbasissen gesloten.

  Geliked door 4 people

 3. David Pressman heeft het dus voor elkaar gekregen om zich binnen een half jaar feitelijk onmogelijk te maken in Hongarije.
  Chapeau mijnheer Pressman.
  Er zullen er niet echt veel rondlopen die je dat verbeteren.

  Geliked door 3 people

 4. Meine zegt:

  Kijk eens hoe Peter hier reageert op een politiek correcte BBC. Kijk naar de haat in de ogen van de BBC-betweter

  Geliked door 3 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Geweldig he, hij laat niet over zich heen lopen. En hij heeft volkomen gelijk.

   Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Het wijf heeft duidelijk het “eeuwige gelijk”. Dat denkt ze echt. Het leifst zou ze hem als een ongehoorzaam jongetje een pak slaag geven. Haar ogen spatten haat.

   Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Ze blijft het valse “vluchtelingen” narratief, zelfs na dat haar duidelijk is uitgelegd dat deze mensen allemaal uit veilige landen afkomstig zijn, en dat ze illegaal de grens tussen twee veilige landen oversteken, gewoon pushen.
   Ze blijft asiel aan immigratie gelijk stellen, terwijl recht op asiel iets heel anders is als recht op immigratie, en geen enkel vluchtelingenverdrag dus recht geeft op immigratie, maar enkel op asiel.
   Daarbij gedraagt ze zich ook nog eens uitermate onbeschoft; ze laat haar gesprekspartner niet uitpraten, ze negeert zijn argumenten, en ze beledigd zowel hem als het hele Hongaarse volk.

   Het linkse “ubermenschen” gevoel druipt er gewoon van af, van dit arrogante over het paard getilde valse loeder.
   De essentie van het verhaal is dat het hier een linkse globaliste betreft, die geen erfrecht van volkeren erkend.
   Deze troela vind dat niet enkel de autochtone bevolking recht heeft op de vruchten van de arbeid van hun voorouders, maar dat iedereen daar recht op moet kunnen laten gelden.
   We hebben het dan dus over communisme, de internationale variant van het socialisme.

   Ze begrijpt dus heel goed wat meneer Szijártó zegt, en ze weet ook dat ze daar geen speld tussen gaat kunnen krijgen, en dus begraaft ze zijn argumenten onder linkse stierenpoep.
   Links heeft het “vluchtelingen” narratief bedacht om middels het stimuleren van onderbuikgevoelens door de linkse media feitelijk door de autochtone Europese bevolkingen ongewenst geachte immigratie te realiseren.
   En wat deze linkse bitch hier doet is proberen degenen die hun achterbakse “vluchtelingen” spelletje ontmaskeren de mond te snoeren, door op de onderbuik gevoelens van de kijkers te werken.

   Vergist u zich dus niet, dit smerige linkse wijf is op het opheffen van all nationale soevereiniteit uit, want dat is het ultieme doel van al deze door links georganiseerde volksverhuizingen.
   Ze wil onze zuur verdiende welvaart stelen, om deze vervolgens aan alle in haar ogen “zielige” mensen uit te kunnen delen, zodat zij zich over andermans rug goed kan voelen.
   Het gevolg zal echter zijn dat iedereen, behalve de linkse elite waartoe zij zichzelf ongetwijfeld rekent, in de pure armoede zal wegzinken.

   Maar tegen die tijd gaat ze vast wel het een of ander lamme excuus bedenken waarom het niet aan haar linkse geloof gelegen heeft, want iets dat goed voelt in het linkse onderbuikje kan natuurlijk nooit verkeerd wezen.
   Dat moet dan aan iets anders gelegen hebben, en bij voorkeur aan mensen met een andere politieke zienswijze, die sowieso allemaal vieze racisten en smerige nazi’s zijn.
   Zo werkt dat namelijk altijd met linkse mensen, en daarom komt er, als we het socialisme niet definitief opruimen, ook nooit een einde aan alle door links veroorzaakte ellende.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Meneer Szijjártó vind dus dat gekozen volksvertegenwoordigers tot taak hebben de belangen het volk dat hen gekozen heeft (en dat hun salarissen betaald) te dienen, en niet de belangen van buitenlandse mogendheden…

  Wat zal ik daar nu eens van zeggen…

  Misschien dat ze in Boedapest begrepen hebben wat de essentie van een democratie is?
  En dat ze dat in Washington, Brussel, en Den Haag, duidelijk niet begrepen hebben?

  Heb je dit meegekregen Mark?
  Of was je te druk met Robje zijn drollen aanstampen?
  Vuile landverrader…

  Geliked door 2 people

 6. Marijke zegt:

  Ik kan nog lang niet met pensioen, maar zit serieus naar huizen in Hongarije te kijken. Veel goedkoper ook. Maar aan de andere kant wil ik niet “vluchten” uit ons vaderland omdat we zo’n achterlijk kabinet hebben die de Nederlanders op de laatste plaats zet, voetje wrijft met Brussel en oorlogstaal uitslaat naar Poetin. Wie weet wat de toekomst zal brengen.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Helemaal waar, dat is taal!! Maar zijn kapper is geen best.🙈

  Like

 8. Andre zegt:

  Best wel triest als ik dit lees want dan weet je dat Nederland geen democratie is en soeverein al lang niet meer dankzij Rutte. Een 2e kamer die niet Rutte kan controleren en de rechtsstaat die is gekaapt. Wij worden geplunderd door Soros links en gedicteerd door het WEF.

  Geliked door 2 people

 9. Frits zegt:

  Voltreffer. Midden in de roos. Lust u nog peultjes? Of gyulash? Rot anders maar op. Prachtig. 👍👍👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s