Sancties: Vanaf zondag ontbreekt het ons Europeanen dagelijks aan 63,6 miljoen liter diesel

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf zondag verscherpt Brussel de sancties tegen Rusland. Zo zal de EU geen diesel, geen benzine en geen smeermiddelen meer uit Rusland afnemen. Dat moet de oorlogskas van Poetin verminderen. Gevolgen hebben de maatregelen echter niet in de laatste plaats voor alle Europeanen.

Niet alleen de automobilisten hier zullen snel de nieuwe sancties tegen Rusland gaan merken. De markt was ook voor de inwerkingtreding van de nieuwe maatregelen uiterst gespannen. De ontbrekende importen uit Rusland komen uit de VS en de Arabische regio. Maar de capaciteiten van de speciale schepen, die voor de import uit deze streken nodig zijn, is sterk beperkt. Bovendien zijn de transporten alleen al op grond van de afstand veel duurder dan Russische diesel.

Dagelijks ontbreken er 400.000 barrel

Alle pogingen om de betekenis van Rusland voor de Europese markt te bagatelliseren, slaan te pletter op één enkel getal: 600.000. Zoveel barrel diesel levert het land namelijk tot nu toe dagelijks aan Europa. Dat zijn omgerekend 95,3 miljoen liter! De VS, Saoedi-Arabië en India samen kunnen 200.000 barrel per dag leveren. Vanaf zondag ontbreekt het ons Europeanen dagelijks aan 63,6 miljoen liter diesel.

Moskou heeft al nieuwe sluipgaten gevonden

Rusland heeft inmiddels na een onderzoek al manieren gevonden om het olie-embargo te omzeilen. De Oostenrijkse krant “Kurier” bericht van een “grijze markt” met eigen scheeps- en verzekeringscapaciteiten, deels steunend op garanties van de Russische staat. En er zijn ook al oplossingen voor de verscherping. De Duitse econoom Jens Südekum: “Een hoofdeffect van het embargo zal zijn dat Russische diesel niet meer rechtstreeks in de EU terechtkomt, waarschijnlijk echter indirect. Rusland levert aan landen zoals India of Saoedi-Arabië, die de goedkope olie inkopen, in hun raffinaderijen verwerken en dat aan ons later als diesel verkopen.”

Brisant: als het de EU lukt om deze sluipgaten nog verder te dichten, dan zal de prijsdruk op de dieselmarkt nog verder toenemen – en de diesel aan de pomp nog duurder.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Sancties: Vanaf zondag ontbreekt het ons Europeanen dagelijks aan 63,6 miljoen liter diesel

 1. Frits zegt:

  Geweldig hoor al die sancties. Effectief ook. Vooral doorgaan zo. Tot de dood er op volgt.

  Geliked door 1 persoon

 2. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda loopt op rolletjes,zoals die nazi/rotschild en bilderberger klauSS schwab al zei:You will own nothing,and you will be happy.

  Geliked door 2 people

 3. Vooral het laatste zal de EU wel voorzorgen.
  Brisant: als het de EU lukt om deze sluipgaten nog verder te dichten, dan zal de prijsdruk op de dieselmarkt nog verder toenemen – en de diesel aan de pomp nog duurder.
  De Europeaan moet namelijk aan de bedelstraf om de agenda van het WEF uit te voeren.

  Geliked door 4 people

 4. Heniusz zegt:

  Ondanks het feit dat we hier veel meer last ondervinden van de sancties, gaan de ongekozen €U apparatsjiks gewoon door op de ingeslagen heilloze weg. Zeer waarschijnlijk omdat zij zelf evenmin last ondervinden van de sancties, immers ook recent weer hun eigen inkomen fors verhoogd.🤮🤮

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Deze oorlogsbepalende actie is gebaseerd op de strategische planning van de Duitse Groenen. De doelgroep zijn de diplomaten en werknemers van de Russische ambassade, die ontevreden en wanhopig worden door de gestegen prijzen bij de Berlijnse benzinestations en een coup tegen Poetin zouden kunnen plannen. Geniaal, typische Baerbock strategie.
  (Maar het werkt ook de andere kant op. 85,5 Miljoen wanhopige Duitsers die ook iets kunnen doen met hun regering.)

  Geliked door 1 persoon

 6. joojootje zegt:

  Er zijn teveel belangen die elke rationele oplossing zullen saboteren, de Amerikanen want zij verdienen hier lekker aan, de klimaat milieu wappies wat hun droom een einde aan fossiel gaat in vervulling en de WEF de globalistische fascisten want dit gaat hun aan de wereldmacht helpen.
  De grote verliezer is de EU, slechtere economie, instorten industrie door energie tekort, instorten van de welvaart en mogelijk verlies en grote verwoestingen van grondgebied.

  Geliked door 3 people

 7. toetssteen zegt:

  De meeste Nederlandse olie komt uit Noorwegen.

  Like

 8. Oliedom zegt:

  Het enige wat die o.a. eu domkoppen bereiken is, dat zij de westerse burgers er mee pesten, die hele sancties werken niet en gaan ook niet werken!!
  Om tafel gaan en geen wapens leveren aan die coke clown zou veel beter zijn, maar ik vermoed dat, dat (nog) niet mag van die yankees.😡😡😡

  Geliked door 2 people

 9. Pistolen-Paultje zegt:

  Haha weer zo’n domme sanctie. We kopen geen olie meer van Poetin voor 25 cent, maar we kopen het via andere landen voor 50 cent (die het gewoon inkopen bij Poetin, maar in kleinere hoeveelheden). Hebben we toch die Poetin goed tuk……

  De mensen in Den Haag en Brussel moeten toch echt oliedom zijn. Nee dit is gewoon 1 grote nivelering, verarming en afhankelijker maken van de Europese burger.

  Geliked door 3 people

 10. Het is oliedom om rusland een olieambargo op te leggen. Europa snijdt in eigen vlees. Mij interesseert de oorlog in oekraine niets, alleen de olie- en de benzineprijzen hebben mijn interesse, puur eigen belang dus. Kijk naar de eu.bonzen. Kijk naar de lieden die zich de nl.regering noemen. Het eigenbelang spat er van af. Nu wil die Hoekstra van het CDA de dienstplicht weer invoeren. Waarvoor? Om nederland te verdedigen, tegen wie dan? Welke vijand? Tegen de russen? Dat zijn mijn vijanden niet. Ik denk dat mijn grotere vijanden in Kiev wonen, aangevoerd door Zelenski. Mijn grootste vijand zetelt in den haag, het koninkrijk der nederlanden, dat is mijn grootste vijand. Scherpschutter heeft in z’n jonge jaren bijna 2 jaar van zijn leven opgeofferd als dienstplichtig soldaat , aan de nederlandse staat. Mijn leven was toen 1,10 gulden per dag waard (omgerekend in euros ongeveer 50 eurocent).
  Niet meer aan beginnen die onzinnige dienstplicht. We hebben toch een beroepsleger, wiens taak het is om eervol voor het vaderland
  te sneuvelen! Zal wel weer te duur worden, dus moeten dienstplichtigen zich voor nop laten vermoorden. De hele nederlandse staat is mij geen pijp tabak waard. U kunt allen de klere krijgen met dit soort ideen. Er zijn betere methoden om zelfmoord te plegen in plaats van soldaat te worden. “Soldaat van Oranje! “U kunt me de kont kussen. Ik doe niet mee want de vijand is al binnen en het land is redeloos, radeloos, reddeloos.Vecht het maar uit met elkaar maar dan zonder mij. Mocht u denken dat ik pasifist ben, dan vergist u zich. Ik ben een millitant met het mes tussen de tanden, die, door ervaring wijs geworden, alleen maar zijn eigen belang nastreeft.

  Geliked door 5 people

 11. Olie bol zegt:

  De boodschappen worden nog een keer duurder, wie pak je hier mee?? niet de Rus, maar het Europese volk.

  Geliked door 3 people

 12. Julia zegt:

  Ongelooflijk hoe zij Europa aan het kapot maken zijn Vrachtvervoer rijdt hoofdzakelijk op diesel dus de transportwereld zal een hoge prijs moeten gaan betalen met als gevolg dat wederom alles wordt doorberekend aan de consumenten omdat de prijzen bijna het dak uitvliegen vanwege hoge transportkosten. Ook vele bussen rijden op diesel dus de prijzen voor het OV zullen wederom omhoog gaan. Wat is de EU goed bezig ze zijn werkelijk allen getroffen door een dermate ziekelijke machtswellust waardoor Europa als een zinkend schip zal ondergaan en Poetin wrijft zich in zijn handen. Wat een stel onnadenkende idioten het gat is hun knieën wordt dermate groot dat er geen redden meer aan is. Maar helaas de ongekozen lamzakken in Brussel en binnen deze regering zullen er zelf niet onder lijden maar het klootjesvolk dat nu al van alle kanten wordt belazerd en uitgebuit des te meer. Rusland heeft geen bommen nodig om Europa tot de diepte te laten zinken de westerse leeghoofden zorgen hier zelf al voor.

  Geliked door 3 people

 13. Hovawart zegt:

  Het enige waar het in de EU aan ontbreekt is een lente…….

  Like

 14. Rene zegt:

  Poetin lacht zich een slag in het rond wand O.O dat domme EU volk
  Dat laat zich zo in de luren legen door 1 VS 2 v.d Leyen 3 domme Rutte

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s