Hongarije: Voor de EU dreigen benzineschaarste en stijgende energieprijzen

(Vertaling: E.J. Bron)

De onlangs besloten extra sancties tegen Russische energiedragers zullen volgens de Hongaarse regering de situatie op de markten verder aanwakkeren. Het land waarschuwt voor benzineschaarste en exploderende energieprijzen.

Het Hongaarse ministerie van energie heeft zaterdag gewaarschuwd dat de lidstaten van de Europese Unie op grond van het nieuwe prijsplafond voor Russische olie, dat vandaag in werking treedt, onvermijdelijk door brandstofschaarste en exploderende energieprijzen getroffen zullen worden. Het voegde er aan toe dat Hongarije op de lange termijn ook getroffen zou worden door de nieuwe anti-Rusland-sancties.

Vrijdag kondigden ambtenaren in Brussel aan dat de EU de prijs voor uit Rusland geïmporteerde geraffineerde aardolieproducten op $ 100,- per barrel voor diesel en $ 45,- per barrel voor stookolie zou vaststellen. Deze maatregel, die door de VS, Australië en andere G7-landen ondersteund wordt, komt twee maanden na het oorspronkelijke prijsplafond van $ 60,- voor ruwe olie, die over zee uit Rusland wordt geëxporteerd.

De prijsplafonds zijn deel van de sancties die erop gericht zijn om de energie-inkomsten van Moskou met het oog op het militaire conflict in de Oekraïne te beperken. Het dreigende verbod heeft grote bezorgdheid over wereldwijde leveringsstoringen veroorzaakt. Diesel word top dit moment tussen de $ 110,- en $ 120,- per barrel verhandeld, terwijl ruwe olie rond de $ 80,0 per barrel schommelt.

In december had president Vladimir Poetin een decreet over vergeldingsmaatregelen als reactie op de prijsplafonds voor Russische olie-export ondertekend. Het verbiedt de levering van aardolie en aardolieproducten uit Rusland aan landen die in hun contracten voorzien in een prijsplafond.

Het decreet trad op 1 februari 2023 in werking en geldt tot 1 juli 2023. Het verbiedt ook leveringen wanneer in de contracten direct of indirect op de prijsplafonds wordt gewezen. De datum voor de inwerkingtreding van het leveringsverbod voor aardolieproducten wordt door de regering op een later tijdstip vastgelegd.

Bron
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hongarije: Voor de EU dreigen benzineschaarste en stijgende energieprijzen

 1. Hovawart zegt:

  Accijnsplafonds dragen meer bij dan afspraken maken over prijsplafonds, maar probeer een ambtenaar maar eens een euro te laten inleveren of bezuinigen, er komen steeds meer ambtenaren bij……en nooit zich afvragen waarom het zo’n teringzooi is in de wereld.

  Geliked door 3 people

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Wat blijft er over van de Europese belofte NOOIT MEER OORLOG. Europa is op dit moment samen met Amerika en NATO de grootste oorlogs hitser.

  Er blijft totaal niets overeind van alle loze beloftes.

  De EU is een misselijkmakend orgaan wat zo snel mogelijk tot de grond moet worden afgebroken want het is puur evil voor het gewone volk.

  Alle ” vluchtelingen ” uit Somalië, Afghanistan, Irak, Syrië, Jemen die nu in grote stromen ons land binnenkomen hebben wij zelf veroorzaakt om ons te mengen in proxi oorlogen die Amerika uit voert om die landen te vernietigen en hun olie, gas en mineralen te stelen. Dat is het nu kolonialisme van het westen , vernietigen , leegplunderen en dood en verderf zaaien.

  Stop deze moordenaars !!!!

  Geliked door 3 people

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Rutte blijft liegen.
  Vandaag een flard gezien over het betoog over Shell, u weet wel waar het koningshuis bijna voor de helft eigenaar van zijn.

  Wij moeten grote subsidies verlenen aan Shell om groene waterstof te produceren wat een waanzin en onkunde !!

  De enorme hoeveelheid energie die nodig is om waterstof te produceren is de grootste krankzinnigheid en is pure energie vernietig.

  En daarnaast moet je jezelf afvragen wat het verschil is in afhankelijk zijn van Rusland of afhankelijk zijn van Shell !!!!!!

  Als je al waterstof zou gaan produceren wat economisch totaal niet verantwoord is zou het al moeten gebeuren door een staatsbedrijf en niet door een bedrijf waar het ” koningshuis ” groot aandeelhouder van is.

  En nog iets let erop hoe alle bedrijven met koninklijk zwaar bevoordeeld worden op alle gebied want deze bedrijven krijgen deze titel om het ” kongshuis ” in bescherming te nemen. Ik zou zeggen boycotten al die bedrijven.

  Geliked door 2 people

  • Hovawart zegt:

   Een liter brandstof aan de pomp kopen waarvan NEGENTIG PROCENT naar de overheid vloeit, en toch de pomphouder uitschelden en betichten van megawinsten maken………….hoe kortzichtig is een Linksche visie.?..ik vraag het u wel eens af,…….of laat u maar, ik weet al waar het op uitdraait,…….HOW DARE YOU!!

   Geliked door 2 people

   • waalkade4bd8489a57 zegt:

    Wanneer gaan mensen het grotere plaatje eens zien. Als ze dat zouden zien zouden ze hele andere beslissingen nemen.

    Ik weet hoe ze iedereen zijn eigendom gaan afnemen maar als je het mensen uitlegd halen ze hun schouders op en zie je een holle blik in hun ogen.

    Geliked door 2 people

 4. Olie bol zegt:

  Blijf op Rutte stemmen en Kaag, dan komt u nooit uit de EU.

  Geliked door 2 people

 5. ronjaspers zegt:

  You will own nothing,and you will be happy.Niet de groeten en sterf,nazi/rotschild en bilderberger klauSS schwab.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s