Reuters: India betaalt Russische olie niet meer in dollars

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

India, de op twee na grootste olie-importeur ter wereld, betaalt Russische olie niet meer in dollars. Dat is weer een klap tegen de oliedollar. De oliedollar is het belangrijkste instrument van de VS in de strijd om het behoud van hun wereldheerschappij, want alleen de door de oliedollar kunstmatig gecreëerde wereldwijde vraag naar dollars houdt de Amerikaanse economie in leven en staat het de VS toe de enorme kosten van hun leger te compenseren. De VS hebben de oliedollar in de jaren ´70 met Saoedi-Arabië uit onderhandeld om te garanderen dat de wereldwijde oliehandel uitsluitend in dollars wordt afgewikkeld, wat gezorgd heeft voor een constante hoge vraag naar de Amerikaanse valuta.

Niet in de knie, maar “iets” hoger geschoten

Met hun sancties verzwakken de VS sinds jaren zelf de rol van de dollar, omdat steeds meer landen, uit angst om plotseling het doelwit van Amerikaanse sancties te worden, naar alternatieven voor de dollar zoeken. Ondertussen is de lijst van de door de VS gesanctioneerd elanden zo lang, dat die hun handel niet alleen van de dollar, maar ook van het westelijke betalingssysteem SWIFT afgekoppeld hebben, wat ertoe leidt dat de westelijke sancties steeds nuttelozer worden.

Dat de VS hun troefkaart, de oliedollar, door hun sanctiepolitiek zelf verwoesten, heeft de Russische president Poetin al in 2018 zeer treffend gekarakteriseerd, toen hen tijdens een podiumdiscussie gevraagd werd waarom Rusland zich van de dollar zou afwenden. Het antwoord van Poetin begon als volgt:

Wij hebben niet het doel ons van de dollar af te wenden, de dollar wendt zich van ons af. En diegenen die de desbetreffende beslissingen nemen, schieten niet alleen in hun eigen knie, maar iets hoger. Want zo´n instabiliteit in de afrekeningen in dollars leidt ertoe dat zeer veel economieën in de wereld naar alternatieve reservevaluta zoeken en van de dollar onafhankelijke betalingssystemen creëren.”

Dat Poetin daarmee gelijk had, zien we nu. Ik heb op 10 januari een Chinees artikel vertaald, waarin al sprake was van een olie-yuan. En op het WEF heeft de Saoedische minister van financiën verklaard dat Saoedi-Arabië “open zou staan voor gesprekken” over de afwikkeling van de handel in andere valuta dan de dollar.

Saoedi-Arabië verhandelt zijn olie met China al in yuan. Ook China en Rusland wikkelen hun handel al voor een groot deel in de eigen valuta af, niet meer in dollars. En nu is ook India ermee begonnen om Russische olie niet meer in dollars te betalen, zoals Reuters meldt. Daar heeft het Russische persbureau TASS over bericht en ik heb de melding van TASS vertaald:

Reuters: Indiase ondernemingen betalen in dirham voor Russische olie

Volgens informatie van het persbureau staat dit het toe om de risico´s van de schending van de anti-Russische sancties van het Westen te reguleren.

Indiase ondernemingen zijn ertoe overgegaan om voor Russische olie in de valuta van de Verenigde Arabische Emiraten, de dirham, te betalen. Dat meldde het persbureau Reuters zaterdag onder verwijzing naar bronnen.

Volgens de informatie, die uit afrekeningsdocumenten afkomstig is die in het bezit zijn van het persbureau, zijn Indiase raffinaderijen ermee begonnen om een aanzienlijk deel van hun Russische energieleveringen in dirham te betalen. Dat staat het hen toe het risico van schendingen tegen de anti-Russische sancties van het Westen te reguleren.

India´s grootste bank, de State Bank of India (SBI), wikkelt bijvoorbeeld betalingen voor Russische olie nu in dirham af, zoals blijkt uit de transacties van de SBI.

India, dat na China en de VS de op twee na grootste olie-importeur van de wereld is, koopt actief Russische olie. Begin 2022 bedroeg het aandeel van Rusland aan de Indiase olie-import 0,2%; aan het eind van het jaar was dit naar bijna een miljoen barrel per dag of meer naar 20% gestegen.

New Delhi heeft het door het Westen opgelegde prijsplafond voor Russische olie niet ondersteund. Zoals de minister voor Olie en Gas van India daarvoor verklaard had,heeft olie geen stigma van een land en India zal een onafhankelijke politiek blijven volgen om zijn energiezekerheid te garanderen.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Reuters: India betaalt Russische olie niet meer in dollars

 1. Léon van Duren zegt:

  De corrupte collaborerende oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten in het witte huis vallen nu met man en muis in hun voor Rusland gegraven kuil!!

  “Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in “!!Zand erover!!

  Geliked door 3 people

 2. Yankee doodle gaat eenvoudig op zijn kont omdat steeds meer landen gaan begrijpen dat de chantage ten gunste van het Amerikaanse systeen niet meer werkt op de lange termijn
  Het gevolg zou zo maar kunnen zijn dat Amerika terug in zijn hok gejaagd gaat worden.
  Ik zelf denk dat het niet zo’n verkeerde oplossing zou zijn want wie heeft een corrupte staat nodig om “politieagent” te spelen over de rest van de wereld

  Geliked door 4 people

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Goed zo, sloop het westerse imperialisme.

  Alle oorlogen in het Midden- Oosten zijn modern kolonialisme.
  Het Land zijn olie, gas, mineralen stelen en het daarna compleet verwoest en in chaos achter laten zogenaamdom democratie te brengen..

  En dan staat achterlijke willempje en Rutte een toneelstukje op te voeren over slavernij…. hoe walgelijk wil je het hebben.

  Geliked door 2 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Waarom ik nog meer vind dat zowel de dollar als de euro vernietigd moeten worden. Door het confisceren van alle Russische tegoeden verdienen deze munten geen voortbestaan.

   Voor mij is hierdoor het vertrouwen in de dollar en de euro totaal weggevaagd.

   Als ze de Russische tegoeden kunnen confisceren dan kunnen ze dat ook met onze tegoeden.
   Die order ligt al bij alle Nederlandse banken als noodplan klaar, dus nogmaals haal u geld van de bank !!

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ waalkade enz. op 6-2-2023 0m 01.55u.
    Wilt u terug in de tijd en gaan betalen met kraaltjes en spiegeltjes ?
    Er zal tóch, hoe dan ook, een betaalmiddel moeten zijn.
    Dat het vertrouwen in zowel de euro als de dollar is verdwenen, weet een ieder langzamerhand wel.
    Ik zal vandaag eens bij m’n bank aangaan en vragen naar roebels.

    Geliked door 2 people

   • ronjaspers zegt:

    Waalkade.Ik denk dat dit jaar nog het contante geld wordt afgeschaft.Dan zitten we in hetzelfde social credit system als het communistische china.Zoals de nazi/rotschild en bilderberger klauSS schwab al zei.You will own nothing,and you will be happy.

    Geliked door 1 persoon

 4. Blaffertje zegt:

  “Frank: Geen bewijs van Russische sabotage van pijpleidingen
  Stand: 04.02.2023 | Leestijd: 2 minuten
  Test WELTplus nu voor slechts € 1 in plaats van € 9,99 per maandJetzt WELTplus testen für nur 1 € statt 9,99 € im Monat
  Elke dag 30 nieuwe artikelen bij WELTplus.Jeden Tag 30 neue Artikel bei WELTplus.
  PROBEER NU
  JETZT TESTEN
  Advertentie

  De Duitse onderzoekers hebben momenteel geen bewijs dat Rusland achter de explosies op de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen zit. “Dit kan op dit moment niet worden bewezen, het onderzoek is gaande”, zei procureur-generaal Peter Frank van de “Welt am Sonntag”. Met behulp van twee onderzoeksschepen werden water- en bodemmonsters en de resten van de pijpleidingen genomen en werd ook de plaats delict uitvoerig gedocumenteerd. “We evalueren dit momenteel allemaal forensisch.”

  Eind september werden in totaal vier lekken in de twee pijpleidingen ontdekt na explosies bij het Deense Oostzee-eiland Bornholm. De Zweedse veiligheidsautoriteiten stelden in november vast dat het om ernstige sabotage ging – maar zonder een dader te noemen. De explosielocaties bevinden zich in internationale wateren in de Exclusieve Economische Zones van Denemarken en Zweden. Beide landen voeren hun eigen onderzoek uit. ‘Maar we hebben contact,’ zei Frank.

  Slechts korte tijd later werden kabels beschadigd die essentieel waren voor het treinradiosysteem in Berlijn en Noordrijn-Westfalen. Het treinverkeer in grote delen van Noord-Duitsland stond urenlang stil. Ook het Federaal Parket onderzoekt deze incidenten op 8 oktober. Frank zei in het interview dat het onderzoek nog niet is afgerond. “Maar wat ik wel kan zeggen is dat het vermoeden dat dit een buitenlandse sabotageactie was, nog niet gegrond is.”
  __________________
  Frank is Generalbundesanwalt, dus oook niet de minste.

  https://www.welt.de/regionales/mecklenburg-vorpommern/article243596071/Frank-Keine-Belege-fuer-russische-Sabotage-an-Pipelines.html

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  U MOET DE SPREUK UIT UW HOOFD LEREN
  LEUK OM WAT LINKSE KLOOTVIOLEN OP EEN VERJADAGS FEESIE TOE TE SPREKEN
  ALS
  ZE WEER. UIT HUN LINKSE NEK ZITTEN TE LULLEN ..

  DUS ZEI MIJN OOM …

  U HEEFT ZELF UW BED OPGEMAAKT ..

  U MAG ER NU OOK IN SLAPEN

  WHAHAHAHAHAHA

  IK VRAAG ME AF WELKE SUPER HOOG OPGELEIDE KLOOTZAKKEN

  DIT VERNIETIGENDE GELUL VERZONNEN HEBBVEN

  NOU JA IEDEREEN DOET TROTS MEE.

  WE GAAN VAN HET GAZZ AF ?? DAT VERZIN JE TOCH NIET ..

  WE STOPPEN OOK MET DE RUSSISCHE OLIE ?? JA OOK DAT VERZONNEN ZE HHAHA

  EN DAN DE HELE WEERELD AFRENNEN . OM OVERAL PERDUUR TOT 6 X DUURDER GAZZZZ TE KOPEN WANT DAT VONDEN ZE IN DE USA ZO FIJN
  EN NU OOK DE OLIE . GOHHH WAT DUUR INEENS WHAHAHAHA

  WHHHAHHAHAHA
  JE MOET ZE DOODSCHIETEN OM VAN DIT KLOOTJESVOLK AF TE KOMEN

  VEEL PLEZIER NOG IN UW GEWELDIGE EU

  DIE U WEELDE ZOU BRENGEN EN FORUIN . IEDEREEN RIJK WHAHAHAHHA

  JE MAG AAN DE BEDELSTAF . LOSERSSSSSS

  OOM BOB HEEFT NET ALVAST 2 NIEUWE STRANBEDDEN GEKOCHT MET MATRAS .

  IN DE UITVERKOOP . EN ZONDER BONNETJE WHAHAHAHAHAH

  LOVE YOU ALL .. FUCKING ASHOLES

  OOM BOBOBOBOOBBOOB

  Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  De VS heeft zichzelf met al die illegale beslagleggingen, en de door hen gevoerde economische oorlog tegen Rusland, de das om gedaan.
  De dollar drijft enkel nog omdat zo’n beetje de hele wereld er gigantisch veel geld in belegd heeft, en dus niet gebaat is bij het volledig instorten van die dollar, wat het onvermijdelijke gevolg zou zijn als iedereen zijn dollar reserves begint te dumpen.

  Alle niet Westerse landen gaan er dus heel voorzichtig zoveel mogelijk van hun geld uit trekken, om de schade voor zichzelf zoveel mogelijk te beperken.
  Maar op termijn is de dollar, als wereldhandelsmunt, en financiële reserve, nu dus gewoon dood.
  En dat hebben de Amerikanen dus voor de volle 100% aan demente Joe en zijn “Demo(c)rats” te danken.

  Het gevolg zal een enorme inflatie in de VS wezen, en tevens gaat het gedaan wezen met het middels de dollar afschuiven van VS begrotingstekorten op de rest van de wereld.
  Vervolgens worden de VS strijdkrachten dan onbetaalbaar, en gaan de VS die strijdkrachten dan minimaal in grote moeten halveren, wat dan een einde maakt aan hun militaire overheersing van de wereld.

  Als ze daarbij het beruchte militaire industriële complex niet van de er welig tierende corruptie ontdoen dan gaat er nog wel heel wat minder van die strijdkrachten over blijven.
  De 800 miljard dollar per jaar VS strijdkrachten worden momenteel namelijk in hun hemd gezet door de minder dan 80 miljard dollar per jaar strijdkrachten van de Russische Federatie.
  Wat dus gewoon betekend dat er jaarlijks honderden miljarden door het corrupte militaire industriële complex worden “afgeroomd”.

  Dat is overigens het zelfde complex waar het Nederlandse defensie apparaat grote delen van haar budget spendeert.
  Voor het geval u zich afvraagt waarom wij geen fatsoenlijke strijdkrachten meer hebben.
  Maar een zekere Dick Berlijn, voormalig commandant van de strijdkrachten, heeft er wel een leuk commissariaatje bij Lockheed-Martin aan over gehouden, dat dan wel weer.

  In de goede oude tijd leverde zoiets je een afspraakje met de krijgsraad op, en een enkeltje vuur-peloton.
  Dat was, niet geheel toevallig, dezelfde tijd waarin op malversaties betrapte politici nog het fatsoen hadden om uit zichzelf op te rotten, en nooit meer in de politiek terug te keren.
  Maar daar schijnen de fatsoenlijke burgers tegenwoordig een revolutie voor te moeten organiseren, om van dat soort criminelen af te geraken, op een normale manier blijkt dat niet meer te kunnen.

  Houd in ieder geval maar in gedachten dat de EU landen de dollar NIET gaat dumpen, en dus straks, als ook het leegzuigen van de EU door de VS die laatste niet meer economisch overeind kan houden, de financiële middelen die nodig gaan zijn om Europa weer op te bouwen ook foetsie gaan wezen.
  En dan zijn we dus met zijn allen dubbel genaaid, met de groeten van Brussel, en alle EU lakeien in de Europese nationale politiek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s