Rusland-deskundige Mangott over Oekraïne-top: “Zelensky is verkoper van illusies”

V.l.n.r.: Charles Michel, Volodymyr Zelensky, Ursula von der Leyen.

(Vertaling: E.J. Bron)

President Zelensky ziet de Oekraïne al in de EU. En de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, prijst de wil van Kiev tot hervormingen. Deze signalen zond de Oekraïne-top uit. Rusland-deskundige Gerhard Mangott vindt daar sarcastische woorden voor.

Een scherpe opmerking kan de Rusland-deskundige en politieke wetenschapper Prof. Gerhard Mangott (Universiteit Innsbruck) een dag na de EU-topontmoeting in Kiev niet onderdrukken. Met het oog op de overdreven woorden twittert hij over de EU-top en de leiding in Kiev: “Mijn stoute conclusie van de EU-Oekraïne-top voor n-tv: Von der Leyen en Michel zijn handelsreizigers wat betreft zalvende woorden; Zelensky en Sjmyhal zijn verkopers van illusies.”

Zelensky: “We spreken al als leden van de EU”

De Oekraïne-top was vrijdagavond in Kiev begonnen met een luchtalarm. Daarna deed men bij de bijeenkomst tussen de EU-top met de Oekraïense president Zelensky in de eerste plaats zijn best voor een positieve sfeer. De Oekraïense president vond euforische woorden. Zelensky ziet zijn land eigenlijk al als EU-lid en verhoogde tegelijkertijd de druk op de EU: “We spreken al als leden van de EU”, verklaarde hij in een in Kiev verbreide videoboodschap. Die status zou alleen nog maar juridisch verankerd moeten worden.

EU-vertegenwoordigers zouden tijdens de topontmoeting in Kiev sowieso al toetredingsonderhandelingen in het vooruitzicht gesteld hebben: “Er is overeenstemming dat het mogelijk is om de onderhandelingen over een lidmaatschap van de Oekraïne in de Europese Unie dit jaar te beginnen.” Daar is waarschijnlijk de fantasie van de Oekraïense president op de loop gegaan. In werkelijkheid vielen zulke uitspraken niet.

Ursula von der Leyen prijst Zelensky´s vastberadenheid

Soortgelijk optimistisch is de Oekraïense minister-president Denys Sjmyhal: “Dat lukt ons in twee jaar”, bevestigde hij tegenover de “Spiegel”. Net als Zelensky verhoogde ook hij daarbij de druk primair op de EU: “Het is onze ambitie om eind 2024 formeel bereid te zijn voor een lidmaatschap. De beslissing daarover is dan niet meer aan ons.”

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, liet zich terughoudend uit. Ze prees Zelensky´s vastberadenheid en wil tot hervorming. Desondanks: er zou nog het nodige gedaan moeten worden. Von der Leyen zweeg over een concreet tijdplan.

Michel over de Oekraïne: “Haar lot is ons lot”

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, deed zijn best om voor een gevoel van verandering te zorgen: “De EU zal u, zolang dit nodig is, op elke denkbare manier ondersteunen”, zei de Belg. De toekomst van de Oekraïne zou in de Europese Unie liggen. De EU en de Oekraïne zouden één familie zijn. “Haar lot is ons lot”.

Zelensky stelt veel hoop in een snel EU-lidmaatschap. Hij ziet talrijke voordelen voor zijn land: “We bereiden de Oekraïne op een grotere integratie in de interne markt van de EU voor – dat betekent meer inkomsten voor Oekraïense ondernemingen, meer productie en banen in ons land. En meer inkomsten voor onze staat en de lokale huishoudingen”, zei hij. “Dat is hetgeen dat de Oekraïne echt sterker maakt.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Rusland-deskundige Mangott over Oekraïne-top: “Zelensky is verkoper van illusies”

 1. Frits zegt:

  Met domme klanten een goudhandel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Léon van Duren zegt:

  Wat drijft de schaamteloze nietsontziende corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten om deze mensonterende uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog ten koste van zeer veel onschuldige vergoten bloed te blijven continueren!!

  https://commonsensetv.nl/de-logica-achter-de-terreur-van-vs-eu-nato-stroman-zelensky/

  Stop de terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia oorlogshitsende oorlogsmisdadigers!!

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde terroristische corrupte collaborerende klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia psychopaten te kunnen berechten!!

  Het voorkomen van nog meer onschuldig bloedvergieten is onze morele taak!!Stop de neonazistische transhumanistische WEF-BILDERBERGER psychopaten!!

  Wie zwijgt stemt toe!!

  Geliked door 2 people

 3. Htskday zegt:

  Leuk stel..
  Als dat geen neuken wordt..

  Geliked door 5 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Die ouwe kip is al van de leg, heeft al 6 legsels uitgebroed. Haar oestrogeen is al op. nu wordt ze dement en leeft in het verleden toen haar sexleven nog Lüstig”war. Maaaaar….. Zielensky zou zelfs zn schoonmoeder nog een beurt geven als die daarmee in de EU zou komen (hetgeen god moge verhoeden), ter verduidelijk, niet die schoonmoeder , maar in de eu komen.

   Geliked door 5 people

  • Blaffertje zegt:

   @Htskday.
   Mijn idee.
   Ze likt hem nog net niet af.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 5-2-2023 om 15.18 u.
    Wat ik zie is duidelijk NIET de hand van Zelensky op de bips van v.d.Leyen………….Zelensky heeft n.l. bloed aan z’n handen.
    (dit is toch aub géén foto uit uw persoonlijk archief, mevr Woefje ?)

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    (dit is toch aub géén foto uit uw persoonlijk archief, mevr Woefje ?)

    Nee. 😄
    Maar had je het erg gevonden?

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op om 5-2-2023 om 19.21 u. Natuurlijk had ik dat niet erg kunnen vinden, u bent de baas/bazin van uw eigen bips: maar….,,,.,.,ik zou ‘t wel “raar” gevonden hebben als u van dat voorval een zg. selfie zou hebben gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Kartonnetje, die batterij van mij wil je niet zien, die is met d’r 61e niet zo strak meer.
    🤣🤣🤣🤣

    Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 6-2-2023 om 09.05 u.
    Mevr. Woefje toch !!!!! Wat denkt u wel van mij ?
    Natúúrlijk is een mevrouw van 61 niet meer zo strak als een mevrouw van 20-25 jaar, ik weet het, heb álles al meegemaakt op dat gebiedje.
    Maar welk persoon van boven de 50 zit nog even strak in z’n verpakking als 20 jaren daarvoor ?
    Als ’t inwendige nog naar behoren “werkt” is er niks a.d. hand, zo redeneer ik maar.
    Ik zelf ben al bijna 23 jaar met pensioen, dus u begrijpt : zo strak is ’t allemaal niet meer, maar ik maak me daar geen zorgen om, ik rijd nog vrolijk de “wereld” rond in m’n auto, fiets als een dwaze op m’n e-bike (af en toe val ik er af, dat levert me dan een hevige tirade van m’n echtgenote op, maar ook dát trekt wel weer over).
    Maar van andermans bips blijf ik verre !!!! 😂😂

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    🤣🤣🤣

    Geliked door 1 persoon

   • Joost Visser zegt:

    Ik, iedere dag in de gym.Kop van een 67-jarige, lichaam van een 30-jarige met armen van 54 cm.

    Like

  • BigLJohn zegt:

   Htskday; De familie dacht dat het een moetje was, en van de buurt kregen ze een boek; Liefde zonder vrees. En na 9 maanden krijgt ze een kleine. Net zo’n volslagen idioot als zijn vader en met de streken van zijn moeder. Rutte zal op de muisjes moeten komen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Joost Visser zegt:

  “Haar lot is ons lot”. Hoop het niet. Bobzelf wel. Iets van ´eigen schuld, dikke bult’ .Van hem mag heel Europa platgebombardeerd worden als Griekenland maar niet getroffen wordt. Max. 60% nationale schuld BBP en max 3% begrotingstekort. Hoe willen ze dat realiseren?

  Like

 5. fredjohan zegt:

  Er zitten in de EU toch nog wel een paar fatsoenlijke landen die dit gedoe met afgrijzen bekijken? Zo niet dan zijn we op weg naar de afgrond.

  Geliked door 1 persoon

  • Groene Leeuw zegt:

   Daar staan meer dan 4000 ultra moderne Russische tanks tegenover….

   Like

   • Olie bol zegt:

    Ik hoop het voor u

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Plus meer dan 8.000 die het ook nog goed doen.

    Like

   • Olie bol zegt:

    Nederland met Duitsland en Denemarken kopen 100 tanks voor Oekraïne de aow kan ook wel met 50% omhoog 🔝

    Like

   • karton zegt:

    Ik hoorde van een insider dat Rutte als kleinkind dól was op het spelen van “oorlogje” en “zeeslag”.
    Hij is z’n kinderjaren nog steeds niet ontgroeid !
    ’t Is én blijft een kleuter zónder enig empathisch gevoel of gevoel voor de realiteit; de man leeft in een geheel andere wereld en kent de échte wereld niet.

    Like

 6. Olie bol zegt:

  Defensieminister Oekraïne wordt vervangen door hoofd inlichtingen’
  De Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov wordt vervangen door Kirilo Boedanov, het 37-jarige hoofd van de militaire inlichtingendienst. Dat meldt David Arachamia, de leider van de regeringscoalitie in het Oekraïense parlement, die als reden voor de wisseling van de wacht op Telegram schreef: “oorlog schrijft veranderingen in het personeelsbeleid voor.”

  Het is nog niet bekend wanneer de wijziging wordt geformaliseerd. Reznikov, die nog niet gereageerd heeft, krijgt “een nieuwe overheidsfunctie”, aldus Arachamia.

  Eerder zondag beloofde de 56-jarige Reznikov zijn ministerie te laten doorlichten, nadat onlangs een corruptieschandaal was uitgebroken in verband met aankopen voor het leger. Hij weersprak echter mediaberichten dat hij binnenkort gedwongen wordt af te treden. “Alleen de opperbevelhebber, president Volodimir Zelenski, beslist of ik minister van Defensie blijf.”

  Reznikov erkende dat de anticorruptiediensten van zijn ministerie “gefaald hebben in hun taken” en zei dat hij “interne onderzoeken van alle overheidscontracten” heeft bevolen. Daarnaast beloofde hij ook te laten doorlichten hoe zijn ministerie omgaat met wat hij noemt “de internationale technische hulp”, waarmee hij doelde op de almaar groeiende hoeveelheid westerse wapens die Kiev ontvangt.

  Eind januari werd de directeur van de inkoopafdeling van het ministerie van Defensie al ontslagen. De topambtenaar werd in verband gebracht met een schandaal over de inkoop van veel te dure voeding voor soldaten.

  Wijdverspreide corruptie was voor de oorlog een van de voornaamste kritiekpunten van het Westen op Oekraïne. In juni kreeg Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat van de Europese Unie, die daarvoor onder meer eist dat het land de corruptie bestrijdt.

  Like

 7. Ravian zegt:

  “We bereiden de Oekraïne op een grotere integratie in de interne markt van de EU voor – dat betekent meer inkomsten voor Oekraïense ondernemingen, meer productie en banen in ons land. En meer inkomsten voor onze staat en de lokale huishoudingen”

  Tuurlijk, daarom hebben hij en zijn corrupte kompanen zich de afgelopen jaren voornamelijk bezig gehouden met het overhevelen van geld uit de Oekraïense schatkist naar hun eigen offshore bankrekeningen…

  Geliked door 1 persoon

 8. Groene Leeuw zegt:

  Ze hebben beiden iets wat 100 % overeen komt: Corrupt tot op het bot.

  Like

 9. Groene Leeuw zegt:

  Met al hun oorlogsinspanningen tegen de Russen duurt het hooguit twee jaar en de Russen paraderen Berlijn, Den Haag, Parijs en Londen binnen……

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s