Tweede Kamer maakt historische hutspot van racisme en slavernij

Salima Belhaj (D66) tijdens het debat over de slavernij-excuses in de Tweede Kamer: ‘Er een goed gevoel van overhouden.’

(Door: Piet Emmer)

De Nederlandse regering heeft bij monde van premier Rutte excuses gemaakt voor het Nederlandse aandeel in de wereldwijde slavenhandel en voor de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën.  Die excuses vormden de aanleiding voor een plenair debat in de Tweede Kamer.  Slavernijhistoricus Piet Emmer luisterde op verzoek van Wynia’s Week mee.

Voor de meeste leden was het debat over de slavernij-excuses even wennen, want in plaats van over actuele problemen moesten ze plotseling discussiëren over een fenomeen dat al meer dan 150 jaar geleden is afgeschaft. Geen wonder dat veel sprekers nog meningen waren toegedaan, die het wetenschappelijke slavernijonderzoek al tientallen jaren geleden naar de prullenbak heeft verwezen.  

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Tweede Kamer maakt historische hutspot van racisme en slavernij

 1. bobzelf zegt:

  GOEIE NEDERLANDSE NAAM TROUWENS .DAAR IS HET AL ALLEMAAL MIS MEE GEGAAN

  Salima Belhaj (D66)

  HUGGIE .. WAT EEN GEWELDIG WOESTIJN VOLK

  Geliked door 7 people

  • Ravian zegt:

   Yep, de kans dat Salima Beljah’s voorvaderen zich met de slavenhandel hebben bezig gehouden is aanzienlijk groter dan dat de voorvaderen van Bob en Ravian dat gedaan hebben.
   Sterker nog, er bestaat zelfs een goede kans dat nog levende familie van Salima Beljah zich nog altijd met slavenhandel bezig houd…

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    Ravian

    GENIAAL MAKKER.

    NOU MIJN FAMILIE ZEKER NIET . VAN MIJN GROOTVADERS KANT DIE HEBBEN ZICH ALLEMAAL DOODGEZOPEN WHAHAHAHAHA

    1 VAN MIJN OPA’S BROERS IS VERZOPEN IN ZO’N GROOT JENEVER VAT …

    DUS GING ZIJN BAAS DAT EFFE VERTELLEN AAN ZIJN VROUW…

    VRESELIJK NATUUR;LIJK .

    DUS VROEG ZIJN VROUW. DENK U DAT HIJ VEEL GELEDEN HEEFT.

    WAAROP DE BAAS ZEI. IK DENK VAN NIET , WANT HIJ IS 3 X WEZEN PISSEN

    WHAHAHA I AM NOT SORRY … WHAHAHAHA

    405 JENEVER STOKERIJEN IN “”ZWART NAZARETH “”

    HOEZO ZUIPT U ZO ??

    EN MIJN ANDERE OPA GING EFFE EEN PAKKIE SHAG HALEN EN IS NOOIT MEER TERUG GEZIEN . OPOE MET 5 KINDERTJES ZOEK HET LEKKER UIT !!

    EN MIJN VADER HIELD VOL DAT ZIJN OPA . VAN BOORD AF WAS GEFLIKKERD . TIJDENS DE VERNIETIGING VAN DE ARMADA.

    MAAR IK HEB GEZOCHT. ER STOND NIKS VAN IN HET AD EN DE TELEGRAAF

    HUGGIE

    OOM VRIEND BOB

    Geliked door 2 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Wanneer maakt de regering excuses voor hun wandaden tegen de eigen bevolking? Als ze daar aan beginnen zijn ze nog wel even bezig om over schadevergoedoding maar niet te spreken. (den k aan Groningen en de toeslagaffaire)Dat slavernijgelul is voor de lieden die hierop tamboeren alleen maar een middel om hun zakken te spekken met ons belastinggeld. Ophouden dus. Mijn over-over -over-over-
  grootvader is gesneuveld in de slag bij Austerlitz, hoor je mij ook niet over hoewel mij dat nog elke dag nog pijn doet. Waar blijft mijn smartegeld?

  Geliked door 7 people

 3. BosscheBol zegt:

  Piet Emmer ziet het helemaal juist. Helaas is wetenschap tegenwoordig ook maar een mening. Je kunt tegenwoordig onderzoek gedaan hebben, je kunt dingen met je eigen ogen gezien hebben: als het niet woke is (of politiek correct) dan is het fout en krijg je op je flikker.
  Alles wordt afgemeten langs een politieke constructie die lang geleden ergens in elkaar is geknutseld.
  Mijn kater (zie avatar) was vroeger nogal een baasje. Als hij poezinnen zag die “zomaar” in zijn territorium liepen, ging hij ze op hun flikker geven. Sommige mensen worden echt zeer verontwaardigd als ze dit horen. Nu trekt mijn kater zich daar niets van aan en ik vind het krankzinnig dat hun passepartouts zelfs al over dieren gelegd wordt.
  Overigens is mijn kater nu ouder, zijn territorium krimpt en hij wil vaker zijn rust.

  Like

 4. fredjohan zegt:

  Bij dit verhaal van de heer Emmer bekruipt mij het gevoel dat onze wetgevers excelleren in grenzeloze domheid. Ziet er ‘goed’ uit voor Nederland.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Van ellende weten ze niet meer waar zij zich mee bezig moeten houden omdat zij de eigen gecreëerde chaos niet meer weten op te lossen. Misdaad, moord en steekpartijen zijn de orde van de dag en het rechtssysteem pakt zelfs de vele gewelddadige jeugdige messentrekkers nauwelijks aan maar sommige steden voeren nu een messenverbod op straat in zelfs een nagelvijl mag niet meer anders wacht u 2000 euro boete. Hieruit blijkt dat deze regering alle macht kwijt is en het rechtssysteem een lachertje. Dus verbiedt men alles waar ze geen controle en macht meer over hebben. Nu we het toch over slaven hebben wat te denken van excuses voor eigen volk dat als betaalslaven wordt beschouwd om de oorlogszucht van miljarden euro’s te financieren en oorlogstuig te leveren dat nodeloos bloed vergieten kost. Wat te denken van excuses aan eigen volk voor het algehele wanbeleid zoals het kapot bezuinigen van de zorg, ouderenzorg en thuiszorg waar heel veel mensen de dupe van zijn. Dan zullen we het nog maar niet hebben over de klimaat tirannie dat een miljarden verdienmodel is maar eigen volk in de kou is gezet. De gepigmenteerde met hun gejank over slavernij zijn uitsluitend op geld uit en hebben helemaal niets met het slavenverleden dat 150 jaar geleden is afgeschaft.

  Geliked door 6 people

  • ronjaspers zegt:

   Julia.Die smerige elite gebruikt al eeuwen dezelfde tacktiek tegen de bevolking.Verdeel en heers,ordo ab chao,brood en spelen,probleem reactie oplossing.En de bevolking blijft erin trappen,keer op keer op keer.

   Geliked door 3 people

 6. karton zegt:

  Ik moet u nu wel eerlijk opbiechten dat ik een héél fijn gevoel heb sinds onze ouwe ijzervreter, Rutte, excuses heeft aangeboden voor, o.a. mijn slavernijverleden ! Ik heb de zeven (7) slaven die ik nog in de stal had staan/liggen dan ook meteen de straat opgeschopt, ze verdwenen in de richting van de Veluwe, maar gelukkig wonen daar óók wolven !!!! De gróótste slavendrijver van NL is toch Rutte zelf ?!

  Geliked door 3 people

 7. Ravian zegt:

  “historische hutspot”

  Een beter benaming is “geschiedvervalsing”.

  Geliked door 2 people

 8. BigLJohn zegt:

  Wat een ordinair mens, staat ze voor die microfoon te seksen in haar ondergoed.

  Like

  • karton zegt:

   @ BigLJohn op 5-2-2023 om 22.18u.
   Ik heb me de pleuris gezocht maar kan nergens een Salami B. ontdekken die in haar ondergoed staat te seksen , kunt u mij een hint geven ? Ik ben dól op dat soort beelden, ik stuur ze n.l. af en toe door aan de fraaie voorzitster van de Kamer, maar ze geeft nóóit een reactie, dat mens van Bergkamp, hoewel zij én Salami B. van dezelfde soort zijn.
   (ik schrijf dat laatste er maar ff bij, opdat u weet dat ik er écht geen vunzige bedoelingen mee heb !🤣)

   Geliked door 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    Bij een eerste blik dacht ik dat ze in haar blote buik stond (schaduwen op de foto) met onder haar jasje alleen een BH aan. Overigens is het geen lekker wijf, eentje met rare denkbeelden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s