Britse koning vliegt zonder stress in de helikopter naar de milieu voordracht

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Zijne Hoogheid, de Britse koning Charles (foto), vloog onlangs voor het milieu van de koninklijke verblijfplaats in Sandhurst naar het zuiden van Londen. In de knalrode koninklijke helikopter. 380 kilometer, 45 minuten, honderden liters kerosine. Heen en terug. Daar discussieerde hij in het nieuw geopende Afrika-centrum over de verwoestende gevolgen van de klimaatverandering op het zuidelijke continent. Buckingham Palace rechtvaardigde de CO2-rijke route: de weg door de lucht zou de geringste storing “voor andere personen” zijn. Bovendien zou het gevaar bestaan dat de koning in het verkeer vast zou komen te zitten. Of koninklijke uitstoot minder klimaat-schadelijk zijn, werd nog niet onderzocht.

De koninklijke reisplanners proberen volgens Buckingham Palace het intensieve programma van Zijne Majesteit altijd in de beste balans tussen veiligheid, efficiëntie en de noodzaak te vinden, belemmeringen voor anderen te minimaliseren.

Het plebs blijft beneden

Kritische waarnemers bijten: natuurlijk zou ook de koninklijke limousine een optie zijn. Het wegverkeer van het plebs zou de koning echter niet aangedaan kunnen worden. Een sluis met vrije baan voor Zijne Hoogheid – zoals dit bijvoorbeeld voor Afrikaanse dictators en VIP´s gebruikelijk is – zou slecht zijn voor het imago van het dichtbij het volk staan. Privévliegtuigen en helikopters zorgen voor 10 tot 20 keer meer CO2-uitstoot dan een normaal vliegtuig, een trein of een elektrische auto.

Koning van de lucht

Ongeacht de naderende collaps van de Aarde, waartegen de “Last Generation” met superlijm in opstand komt, blijft de koning veel reizen met de privéjet of de helikopter. Vorig jaar ging de koning binnen het land 20 keer, inclusief helikopter, de lucht in. Dit volgens officiële cijfers. Zo vloog de koning met zijn doorluchtige vrouw bijvoorbeeld voor afspraken naar Noord-Ierland en Wales. Of van Londen naar het koninklijke vliegveld, 112 kilometer, om in een chartervliegtuig naar Jordanië te stappen. Enkele vluchten vonden ook plaats vanaf de koninklijke woonzetels naar Wales. In het jaar 2021 heeft het koninklijke paar 40 privévluchten afgelegd – binnen het land en naar Ierland; eveneens naar Glasgow naar de klimaatconferentie COP26. Daar bevond hij zich in het doorluchtige gezelschap van vele andere deelnemers, die met een privéjet aankwamen.

Dure biologische kerosine

Koninklijke bronnen geven toe hoe lastig het zou zijn om een balans te vinden tussen de rol van de koning als “milieu-strijder” en zijn vele afspraken. Men zou wel moeten bedenken dat hij in de auto van het verkeer afhankelijk zou zijn. De helikopter zou sowieso de laatste keuze zijn als niets meer gaat. Bovendien heeft koning Charles er grote moeite mee om een helikopter te gebruiken. Hij zou er “allergisch” voor zijn, zegt men in zijn omgeving. De koninklijke familie maakt ook graag gebruik van de “RAF Voyager”, een privévliegtuig dat aangedreven wordt door “duurzame kerosine”. Die is weliswaar duurder, maar dat regelen de belastingbetalers wel. Die banen zich ook dagelijks een weg naar hun werk door de verkeerschaos. De niet op tijd rijdende, overvolle en weinig appetijtelijke treinen mijden ze. Daarom worden ze voor milieu-zondaren uitgescholden.

Groene marketing

À Propos trein: die bestaat er ook in koninklijk formaat – en die rijdt milieuvriendelijk met biobrandstof van groenteafval. De reiskosten van Zijne Hoogheid – met het vliegtuig en de trein – bedroegen vorig jaar omgerekend meer dan € 1 miljoen. Die van zijn doorluchtige echtgenote meer dan € 700.000,- De koninklijke familie zou zich zeer goed bewust zin van deze kosten. De koning zou immers een oogje in het zeil houden, zegt men. Daartegenover komt 90% van de energie voor de koninklijke huishouding uit hernieuwbare bronnen. De helft daarvan via zonnepanelen, stoken op biomassa en warmtepompen. Dat maakt duidelijk: koning Charles is een echter “milieu-strijder”.

Bron:
auf1.info
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Britse koning vliegt zonder stress in de helikopter naar de milieu voordracht

 1. Dré zegt:

  Die flapoor heeft toch geen heli of vliegtuig nodig, met een beetje wind komt hij er ook wel

  Geliked door 5 people

 2. karton zegt:

  Dat zg. koninklijke zootje trekt zich van de hele wereld niks aan ! De “oranjes” hopsen in ‘t Caribisch gebied van ‘t ene eiland naar de volgende per..,,,,,,vliegtuig. Laat dat spul gaan zwemmen van eiland naar eiland, die koning heeft toch watermanagement “gestudeerd” ?

  Geliked door 6 people

  • boorzalf zegt:

   Gekke willie is nog lomper dan een achter end van een verken.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @boorzalf op 7-2-2023 om 01.09 u.
    FF ter aanvulling -zalf : Willie schijnt te zuipen als een ketellapper; maar……..en das véul “zorgwekkender”, ons aller Amalia schijnt ‘m lekker te kunnen raken, qua zuiperij !
    (dit zijn geruchten die ik vernam van een ooggetuige van één of ander “koninklijk feestje”.)

    Like

  • Blaffertje zegt:

   Die verneuken de hele kluit toch constant Karton.
   De enigen die zich druk moeten maken om het klimaat zijn wij burgers, dat vinden zij althans.
   Voor hen bestaan geen regels, zij voelen zich boven God verheven dat tering tuig.

   Om mijn part zakken ze in de stront.
   Opdoeken dat geldverslindende koningshuis.
   Die doen niets voor volk en vaderland behalve van ons profiteren.

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 7-2-2023 om 09.01u.
    U heeft gelijk, helemaal gelijk !
    Als ’t “moeilijk” gaat worden, bijv. er breekt oorlog uit, dan is dat hele zootje plots verdwenen.
    Op school werd ons, eind ’40/begin ’50 wijsgemaakt : “Wilhelmina ging naar Engeland om ons land van daaruit te leiden”.
    Dat “loeder des vaderlands” zat gvd met een helm op d’r dikke kop achter een microfoon via de radio de bevolking op te hitsen……vanuit het buitenland, hoe minnetjes wil je ’t hebben ?!
    Terwijl “prins” Bernhard in Londen het ene wijf na ’t andere greep, zat Juultje in Canada. Oh oh oh, wat zijn wij dol op de Oranjes.
    Ik kots op dat hele koninklijke zootje, ik heb ze nóóit gekozen, ze zijn me door m’n strot geduwd.
    We d’r mee !!!!

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    👍🏻👍🏻👍🏻

    Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  “”milieuvriendelijk met biobrandstof van groenteafval
  Daartegenover komt 90% van de energie voor de koninklijke huishouding uit hernieuwbare bronnen. De helft daarvan via zonnepanelen, stoken op biomassa en warmtepompen””

  Jeetje, allemaal zaken die meer energie kosten dan ze opbrengen. Maar inteelt en IQ, altijd een issue.

  Graag een zelfde verhaal over hoeveel insecten deze paard van troje-duitser verorbert.

  Graag een zelfde verhaal hoe hij zijn trouw aan het wef heeft bezworen toen hij zei dat het geld van laag naar hoog moest blijven stromen, desnoods met behulp van het leger.

  Geliked door 3 people

 4. Boike zegt:

  Kareltje is een hoogheid. Hij behoort tot de elites.
  Elites menen. dat ze de uitverkorenen zijn, dat zij boven de wet staan, dat alles voor hen geoorloofd is en dat ze overal mee weg komen.
  Beperkingen, wetten, regels en voorschriften zijn bedoeld voor het gepeupel.

  Geliked door 5 people

 5. BigLJohn zegt:

  Zo leven deze notoire smeerlappen. Ze gingen met honderden prive-Jets naar Davos terwijl zij ons bevelen om de (verzonnen) klimaatregels na te leven. Wij moeten geroosterde krekels en sprinkhanen eten terwijl hun biefstukken eten. En terwijl de (verzonnen) Coronacrisis ons een rotleven opleverde, lachten zij ons uit en hadden zelf lak aan alle Coronaregels. Fuck you WEF en EU schoften, ooit zullen we jullie te grazen gaan nemen.

  Geliked door 7 people

  • karton zegt:

   @ BigLJohn op 6-2-2023 om 20.55 u.
   ’t Is het grootste tuig dat er rondloopt op aarde, die zg, “koningshuizen”.
   De “mensen” die zich aan hen “verwant” voelen qua gedrag enz. zijn de ja-knikkers/kontenkruipers, de zg. “elite”.
   Beide soorten dienen subiet in de mijnen tewerk gesteld te worden, en dan NIET in de goudmijnen, want dan gaan ze dat óók nog jatten, maar in de kolenmijnen !
   Dat soort regelt álles en bepaalt de wetten, maar……die gelden alleen voor de bevolking, zijzelf voelen zich ver verheven boven de “gewone” man. Maar ze vreten gvd wél van die gewone man; die hele zooi, incl. onze zuipende “koning”+ dochter Amalio, moeten zich de ogen uit hun bolle koppen schamen.
   Maar dat zal niet gebeuren, dat soort is de schaamte reeds lang gepasseerd.

   Geliked door 2 people

 6. stradivotsi zegt:

  De Britse kroon, mede verantwoorelijk voor veel ellende, de haters en hitsers tegen “recent” Duitsland, de Konoliale bezettingenen, veel meer dan de NL
  Een zoniet de meest rijke Monarchie.
  De britten, de Kroon van jewelste. Moord en zucht hoger dan de hemel. De Oranjes
  in hun kielzog, maar Spaanse monarchie herarchie, op gevecht warende
  plek een of twee?
  Te kort te bondig, vergt meer gepuzzel, gefilter, geanalyseer. Ik heb de tijd niet
  voor dat. Maar zeker ben ik van dat de Britse kroon veel op hun geweten heeft.
  De inteelt bij uitstek, en dat zie ik zelfs aan ene Charles nog wel hoor.

  Weet je, zo ging dat in “adelshuizen” alles binne de “family” dus neuk je zus
  of nicht en we behouden “blauwes Blut” nichtwar ihr Arschlöcher!!

  Britse Koning met 2,5 hersencel, de rest kapot geneukt door ooms en tantes.

  Cup of Tea perhaps Sir?

  Geliked door 3 people

 7. Hovawart zegt:

  Breedtetransport door de lucht, het vervoer van het royale ego geeft natuurlijk teveel verkeersoponthoud over de weg………en in de lucht voelt men zich verheven en kun je neerkijken op het plebs.
  Een echt betrokken klimaatkoning zou te paard of koets reizen…….of fietsen zoals Boris…

  Geliked door 6 people

 8. Julia zegt:

  We kunnen er nog veel over schrijven de grootste klimaatvervuilers zijn koningshuizen, politici en WEF keffers die met grote getale naar o.a. Davos vliegen in privé jets en bovendien van ons regeringstoestel wordt gretig gebruik gemaakt van o.a. Willem en zijn vrouw, Beatrix voor o.a. vakanties mede ook nog voor het gratis bijhouden van de vlieguren van Willem.

  Like

 9. Sobieski zegt:

  ‘De koning zou er “allergisch” voor zijn, zegt men in zijn omgeving’
  Och arme toch, wat zielig…krijg er bijna tranen van in mijn ogen…not

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ sobieski op 8-2-2023 om 22.50 u. Die gasten zijn voor alles allergisch, behalve voor vreemde vrouwen én geld, van deze twee dingen krijgen ze géén pukkeltjes, van de rest wel !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s