Oekraïne is ervan overtuigd: Enorm Russisch offensief binnen 10 dagen

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Zoals het Oekraïense portaal “24tv.ua” schrijft, zouden de Russen op dit moment een complete gemotoriseerde pantserdivisie naar de Oekraïne verplaatsen. “Deze stap markeert het begin van een nieuw grootscheeps opgezet offensief”, aldus luitenant-generaal Igor Romanenko. Er zouden al hevige gevechten in meerdere richting aan de gang zijn, waarbij de Russen tegelijkertijd hun reservisten naar het front sturen.

Laten doodbloeden”

Tegelijkertijd heeft de luitenant-generaal er alle vertrouwen in: het Oekraïense leger zou de Russische vijand eerst in de gevechten laten “doodbloeden” om daarna een tegenaanval te starten.

Groot Russisch offensief nog in februari

Al wekenlang houdt de Oekraïense leiding er rekening mee dat er in februari een grootscheeps opgezet offensief komt. Daarmee zouden de Russische strijdkrachten – volgens Volodymyr Zelensky – proberen om door de Oekraïense defensie heen te breken. Volgens een militair adviseur tegenover de “Financial Times” (achter betaalmuur) zouden de Oekraïners over “zeer betrouwbare informatie beschikken” dat het Russische offensief binnen de komende 10 dagen zou kunnen beginnen.

Volgens Andrij Tsjernjak, woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is Poetin van plan om tot maart het hele territorium van Donetsk en Loehansk te bezetten.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Oekraïne is ervan overtuigd: Enorm Russisch offensief binnen 10 dagen

 1. Tegelijkertijd heeft de luitenant-generaal er alle vertrouwen in: het Oekraïense leger zou de Russische vijand eerst in de gevechten laten “doodbloeden” om daarna een tegenaanval te starten.

  Humor heeft de Luitenant- Generaal wel moet Ik zeggen.
  Het ziet er namelijk nogal naar uit dat het toch echt het Oekrainse leger is dat dood bloedt, met een dodental dat momenteel zo rond de 125.000 ligt buiten de gewonden die invalide zijn geworden en daarmee niet meer terug keren in het leger.
  Waar dan zo ongeveer een dodental van de geallieerder tegenover staat van ongeveer 18.000 exclusief gewonden.
  Naakte kille cijfers dat wel die aangeven dat in beide landen ontzettend veel leed te verwerken is, maar aan de feiten niks af doet.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Henk der niederlander.Mij zijn cijfers bekend dat er tussen de 400 tot 600 duizend ukrainse soldaten zijn gestorven.

   Geliked door 2 people

   • droevige mof zegt:

    De half miljoen gevallen soldaten en huurlingen aan Oekraïense zijde werden bevestigd op het goed geïnformeerde internetplatform The Duran. Oekraïne werft nu jongeren en mannen boven de 50. Het doet denken aan de laatste weken van het Derde Rijk, toen kinderen en ouderen werden ingelijfd bij de “Volkssturm”. Interessant dat er geen vrouwen worden aangeworven. Dat schijnt niet uit te maken voor onze progressieven die zoveel waarde hechten aan m/v/d.

    Geliked door 3 people

   • Ik zal er geen weddenschap op af durven sluiten Ron maar zoals Ik aan geef zijn het soldaten die helemaal uitgeschakeld zijn en bijvoorbeeldledematen missen en dan kom je tot zo ongeveer de getallen die je aan geeft omdat het aantal gewonden die niet meer aan de strijd kunnen deelnemen practisch altijd hoger liggen dan het aantal overledenen

    Geliked door 2 people

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Als er al een groot Russisch offensief zou komen dan zal dat een kort bliksem offensief zijn waarbij Rusland diep door zal trekken en veel spoorweg verbindingen zal vernietigen, vliegvelden, elektrische tijd centrales, en daarna zal Rusland zich snel weer terugtrekken tot de linies die ze nu bezitten om daarna Oekraïne lees NATO langzaam leeg te laten bloeden zoals ze afgelopen maanden ook hebben gedaan.

  De linies die ze nu bezitten zullen ze zwaar bewapenen in de tijd van het korte offensief.

  Mijn oom gaat operatie meat grinder 2 starten. Lang leve Rusland
  Rusland is ook onze bevrijder van de deep state globalisten.

  Geliked door 4 people

 3. casparfrans zegt:

  Ik hoop dat het gaat lukken.

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHAHAHAHAHA

  DEZE VIND IK WEL LEUK … HOUDT DE MOED ERIN WHAHAHAHAHA

  Tegelijkertijd heeft de luitenant-generaal er alle vertrouwen in: het Oekraïense leger zou de Russische vijand eerst in de gevechten laten “doodbloeden” om daarna een tegenaanval te starten.

  JA EN DE DONBASS TERUG NEMEN TEVENS DE KRIM

  ZOU IK ZEGGEN ALS JE TOCH ZO LEKKER BEZIG BEN WHAHAHAHA

  DUE LUL HEEFT GEEN IDEE WAT R OP HEM AFKOMT .

  LATER

  OOM TEGENGAZZZZZZZ

  Geliked door 5 people

  • De meer nuchtere kijk op de zaken van Douglas Macgregor, die ook de onzin weet te verklaren van deze zogenaamde vredesbesprekingen met vooraf gestelde eisen.
   Momenteel heeft het Russische legen ongeveer 700.000 soldaten klaar staan waarvan ongeveer 350.000 gevechtstroepen om een en ander geheel uit de wereld te helpen.
   Daarbij gaat men er in het westen nog steeds van uit dat men bij de Russen van doen heeft met een stel onderontwikkelde boeren, zonder de duidelijke militaire en technische kennis te willen begrijpen.
   Zoals bekend is Macgregor een realist die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt.
   Uiteraard spreekt hij uit een Amerikaans perspectief, maar dat wil niet zeggen dat hij de zaken niet nuchter bekijkt.
   https://rumble.com/v28iscm–douglas-macgregor-roughly-700000-russian-troops-are-in-the-periphery-of-so.html

   Geliked door 1 persoon

 5. Peter zegt:

  Erop en erover,veeg Brussel ook maar schoon svp

  Geliked door 2 people

 6. Niek zegt:

  Vooral niet toegeven dat je gaat verliezen, nog meer wapens en doden. Nooit meer oorlog, daarom was de Europese Unie opgericht en wat doen ze als eerste? En ook nog de groenen die rood blijken te zijn als een watermeloen. Heb preventief motorolie ingekocht om volgend jaar te verkopen als belegging in korte termijn want dat is binnenkort niet meer te betalen.

  Like

 7. Gerrit zegt:

  Het is wel zo dat ik mijn hele leven al bang moest zijn voor de Russen. Bij de Berlijn crisis mocht ik net voor het afzwaaien nog even 2 maanden langer in het leger blijven…..Totaal bijna 2 jaar…
  En toen de muur viel dacht ik echt : Nu kunnen we van al die militaire troep af en het geld voor nuttiger dingen gebruiken.
  Als Intendance werktroeper had ik een redelijk overzicht wat er in voorraad was.

  Like

 8. Johan zegt:

  Oekraïne is ervan overtuigd: Enorm Russisch offensief binnen 10 dagen.

  Daar klopt helemaal niets van, want dagelijks kan men in Nederland in de landelijke dagbladen lezen, dat Oekraïne aan de winnende hand is.
  Trouwens, de raketten van het Russische leger zijn al op sinds maart vorig jaar volgens diezelfde kranten. Dus …….de slagkracht van het Russische leger stelt niets meer voor. Dus kan er ook geen sprake zijn van een nieuw Russisch offensief.
  Aldus de Telegraaf, de Volkskrant, het AD en de NRC.
  En niet te vergeten de NOS.

  Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  Vooral miljarden blijven storten naar een corrupt land de Oekraïne. In ieder geval stuurt Nederland hulp teams naar Turkije en wordt er een gironummer geopend voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië maar ik hoor die slijmbal en hielenlikker van de corrupte held Zelensky Rutte nog niet roepen dat hij miljarden gaat overmaken naar de getroffen slachtoffers van deze vreselijke aardbeving. Ik zou zeggen stop maar met de miljarden naar de Oekraïne en stort dat geld maar naar de mensen in Turkije en Syrië het is verschrikkelijk wat de aardbeving heeft veroorzaakt. Mijn condoleances en medeleven gaan dan ook uit naar de mensen in Turkije en Syrië.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Kunnen we die lui uit het reptielen huis “de tweede kamer” niet naar het Oost front sturen die het hardst stonden te klappen voor die coke snuiver? Zal die luie generaal vast fijn vinden. Met Rutte voorop.

  Geliked door 2 people

 11. J.Lewis zegt:

  De redding van de inwoners van het westen moet uit het oosten komen.

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   J.Lewis; Helemaal met je eens. Dit is al de twee de keer na de tweede wereldoorlog dat de Russen ons van de Nazi’s gaan redden terwijl die andere redder (Amerika) ons aan het verneuken is.

   Geliked door 2 people

 12. Ravian zegt:

  Dat offensief is al begonnen, en het is het Oekraïense leger dat druk doende is dood te bloeden.
  Zodra dat gebeurt is, en erg lang zal dat niet meer duren, vegen de Russen de resten bij elkaar, en bezetten ze Oekraïne.

  Daarna volgt dan de grote schoonmaak, en als het hele nazi zooitje is opgeruimd, en de overige etnisch Russische delen van Oekraïne zich bij de Russische Federatie aangesloten hebben, installeren ze in Kiev een pro-Russisch bewind, wat dan de resten van Oekraïne mag beheren.

  Ondertussen worden er dan door Rusland tribunalen georganiseerd, waarbij ze uit de doeken doen wat er zo precies allemaal gebeurt is in Oekraïne.
  En dat kan de Westerse media dan wel boycotten, maar de overige driekwart van de wereld gaat dat dan in geuren en kleuren mogen aanschouwen, en de gevolgen daarvan zullen niet mals wezen.

  Als de etnische Oekies dan braaf zijn, en die kans zit er dik in, als ze eenmaal te zien hebben gekregen hoe ze door Zelenski & co, en het Westen, genaaid zijn, dan bouwt Rusland de keet weer voor ze op.

  De VS is, dankzij de instorting van de dollar, tegen die tijd zowel economisch als militair aan het desintegreren, waarbij ze de EU economisch vernietigen.
  Ze worden daarbij de paria’s van de wereld, gehaat en bespot door alles en iedereen wat er toe doet, waarbij de EU dan gewoon als een verlengstuk van de VS zal worden gezien.

  Wij EU bewoners hebben nu dus dezelfde keuze die Italië in 1943 had; gaan we samen met Hitler & Co (de VS) ten onder, of bevrijden we ons van Mussolini& Co (de EU) en gaan we zoete broodjes bakken met Rusland.

  Moeilijk hè…

  Geliked door 4 people

 13. karton zegt:

  Generalissimo Pineukio Rutte heeft vast nog wel ergens in een achteraf schuurtje, twee ouwe tanks staan om naar z’n maatje Zelensky te sturen, wél met de trein, want rijden doen die dingen niet meer.
  Ach ach, wát een trieste bedoening aan deze kant !
  Geef die Pipo Zelensky een ferme schop onder z’n reet, samen met de gehele corrupte zooi om hem heen,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s