Volkswoede tegen de rood-geel-groene oorlogshitsers

(Door: Martin Müller-Mertens – Vertaling: E.J. Bron)

Nog lijkt de oorlog in de Oekraïne ver weg. Maar steeds meer Duitsers zijn bang – niet in de laatste plaats op grond van de niet eindigende wapenleveringen aan Kiev – om in het conflict gedreven te worden. Vrijdag keurde de Duitse regering ook officieel de export van Leopard-tanks goed. Twee dagen daarvoor had voor het deelstaatparlement van Thüringen ondanks de stromende regen honderden mensen voor de vrede gedemonstreerd.

Angst om de kleinkinderen

“Ik ben bijna twee jaar geleden voor het eerst opa geworden en wilde eigenlijk dat mijn kleinkind in vrede en zonder zorgen in ons land kan opgroeien”, zei een van de deelnemers. “Ik zie het gevaar dat we door een onnodig ophitsing tot oorlog in een avontuur gedreven worden van een bepaalde elite…”

In deze angst zijn de tegenstanders van oorlog in Erfurt het waarschijnlijk eens. Op een spandoek eisen ze “Politici naar het front”. Duitse vlaggen, eentje met het opschrift “Wij zijn het volk”, wapperen in de wind. De woede van de mensen richt zich ook tegen de “stoplicht”-regering in Berlijn, wier politiek steeds agressiever wordt. Voor ontsteltenis zorgden onlangs uitlatingen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen). “We vechten een oorlog tegen Rusland” had de Groene voor de Raad van Europa in Straatsburg verklaard.

Geen oorlog vanaf Duits grondgebied!

Ook van de partij is de voorzitter van de AfD in Thüringen, Björn Höcke. Tegenover “auf1.info” is hij geschokt over de koers van de links-groene apparatsjiks. “Juist van diegenen, die immers bij iedere gelegenheid aan de Duitse geschiedenis herinneren en de lessen uit de Duitse geschiedenis bezweren, juist die zijn het die in deze dagen en weken escaleren in onverdraaglijke oorlogsretoriek. En daarom nogmaals vol overtuiging: van Duits grondgebied mag nooit meer oorlog uitgaan.”

Er wordt niet alleen in Erfurt gedemonstreerd. Ook in Berlin-Marzahn komen donderdag tientallen mensen voor het winkelcentrum “Eastgate” bij elkaar. Een vrouw heeft een spandoek met “Druzba – Vriendschap” over haar schouders gelegd. Over ruim een week worden er verkiezingen in de hoofdstad gehouden, maar in de reclame van de partijen speelt de oorlog nauwelijks een rol. Ook de meeste voorbijgangers lijken eerder ongeïnteresseerd.

Duitsers betalen het gelag

Gunnar Lindemann, die voor de AfD opnieuw het deelstaatparlement in wil en in de afgelopen jaren herhaaldelijk in de Donbass-republieken was, wijst op de hoge energie- en brandstofprijzen. “Deze ontwikkeling is natuurlijk ook verbonden met de politiek van onze Duitse regering, die geen gas en geen benzine meer van Rusland wil kopen. En dat treft juist Berlin-Marzahn, waar eerder de niet zo welgestelde mensen wonen, keihard”, zegt hij in het gesprek met “auf1.info”.

Donderdag was ook de verjaardag van het einde van de Slag om Stalingrad 80 jaar geleden. In Erfurt herinnert Löcke aan het lot van honderdduizenden soldaten, vastgelegd in ontelbare veldpostbrieven naar huis, die tot nu toe bewaard zijn gebleven. “Wie ze allemaal doorleest en zich bewust wordt van het zinloze sterven, die grijpt dat aan, die schokt dat. En die moet als politicus alles doen wat in zijn macht ligt om zulke schrikbeelden te verhinderen.”

Bron:
auf1.info
Door: Martin Müller-Mertens

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Volkswoede tegen de rood-geel-groene oorlogshitsers

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Machthebbers leren niet van de geschiedenis, Zij maken steeds dezelfde fouten veroorzaakt door hun machtsdenken. Machthebbers, ook rutte en anderen dus, hebben een weeffout in hun brein waarbij hen het logische 2×2=4, altijd uitkomt op 2×2=5. Voeg daarbij het totaal gebrek aan emphatie bij de machthebbers dan zien we het probleem van de machthebbers ten voeten uit. Machthebbers blijken ook geen geweten te hebben maar dat proberen ze zelf zo goed mogelijk te verdoezelen (zie het kaagwijf).

  Geliked door 4 people

 2. Johan zegt:

  Duitsland is nog altijd een kolonie van de VS.
  Het is dan ook meer dan waarschijnlijk dat het besluit om Duitse Leopard-tanks te leveren onder zware druk van de Amerikanen tot stand is gekomen. Ja ja, voor de vorm gaan de VS ook tanks leveren, die echter nooit geleverd zullen worden, want tegen die tijd is de oorlog al door Rusland gewonnen.

  Remedie :
  Gooi de Amerikanen Duitsland uit en ga praten met de Russen over vrede in Oekraïne en vrede in Europa. Hoe die vrede duurzaam gerealiseerd kan worden voor zowel West-Europa als Rusland. Tenslotte zijn we buurlanden van elkaar en we zullen als buren met elkaar verder moeten, ook als de oorlog in Oekraïne voorbij is.
  (Maar daar hebben de Amerikanen geen boodschap aan, zo te zien. Net zo min als in Nederland de oorlogshitsers Flopke Hoekstra van het CDA en Mark Rutte van de VVD ).

  Tenslotte : De Tweede Wereldoorlog is al bijna 100 jaar geleden. Wat doen die Amerikanen dan nog in Duitsland ? De NAVO als organisatie is een bizarre constructie. Rusland is tot kunstmatige vijand verheven. Kortom, de NAVO is overbodig.

  Geliked door 4 people

 3. ronjaspers zegt:

  schepschutter1943.De werkelijke machthebbers op deze wereld maken geen fouten.De oorlogen die hun veroorzaken zijn gepland,het gaat om macht,geld, en controle.De landen waartegen ze oorlog voeren worden geplunderd van hun goud voorraden en grondstoffen.De machthebbers winnen altijd,de bankiers financieren zowel vriend als vijand.En het militair industrieele complex verdienen ook miljarden.Het zijn altijd de burgers die opgeofferd worden in oorlogen die verliezen.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Laat ze maar op hun bek vallen die westerse leeghoofden tijd dat de arrogantie en de ziekelijk machtswellust keihard wordt afgerekend. Zoveel doden al alleen om Zelensky te pleasen die in opdracht van de VS de oorlog in stand houdt en het hem totaal niet raakt dat er zoveel dodelijke slachtoffers vallen onder zijn bevolking en daar bovenop ook nog eens zijn vaak ongetrainde soldaten als kanonnenvoer gebruikt. Ondertussen lacht Rusland het hardst en de grootste economische schade door de waanzin van onbedachtzame sancties is enorm groot. https://www.frontnieuws.com/kolossaal-derde-wereldoorlog-escaleert-nu-corrupte-vs-functionarissen-hun-criminele-operaties-en-onderzoek-naar-biowapens-in-oekraine-proberen-te-beschermen/
  Het is onvoorstelbaar dat de EU er miljarden tegen aan gooit terwijl een gezond denkend mens weet dat de oorlog zal worden verloren maar daarvoor wel Europa en haar burgers worden opgeofferd door torenhoge prijzen en worden belast met niet meer aanvaardbare belastingen om het corrupte land de Oekraïne te ondersteunen in deze smerige politieke oorlog. Nog zo een idioot Timmermans https://www.dagelijksestandaard.nl/europese-unie/eu-hypocrisie-ontmaskerd-experts-ontdekken-dat-de-groene-economie-van-de-eu-afhankelijk-is-van-vervuilende-grondstoffen-uit-rusland-en-china. Stoppen met de miljarden verspilling en wapenleveranties het is niet onze oorlog het is de oorlog van de VS tegen Rusland en gaat het de VS alleen om de essentiële grondstoffen die de Oekraïne rijk is. Oekraïne heeft een rijke bodem met granen, ertsen en mineralen: de oorlog zal wereldwijd een impact hebben Oekraïne is een van de grootste landen in Europa en bezit bovendien een rijke bodem en ondergrond: van de meest vruchtbare landbouwgronden tot mijnen met steenkool, ertsen, mineralen en vooral erg zeldzame grondstoffen voor een moderne economie (en defensie). Europa zal geheel afhankelijk worden van de VS zodat de Amerikanen die straks peperduur zullen gaan exporteren naar het verloren gegane Europa. De algehele EU staat nu al schaakmat en er is maar één hele goede schaker in het spel namelijk Poetin die wrijft in zijn handen nu hij Europa langzaamaan economisch kapot ziet gaan en afhankelijk wordt van de VS. Zo ziet men er zijn geen wapens nodig om Europa straatarm te maken en economisch naar de ondergang te helpen. Vooral nog met blauw/gele vlaggen wapperen.

  Geliked door 3 people

 5. Saeftinghe zegt:

  Wat kunnen we als eenzame burger doen?
  Om te beginnen waar maar mogelijk met contant geld betalen. Het winkelwagentje vol bij de kassa laten staan wanneer geen contant geld wordt geacepteerd werkt best wel goed.
  Geen spaargeld meer bij de bank.
  Waar maar mogelijk direct bij de boeren voedsel kopen.
  Hadden we vroeger niet een winlkelketen die dat benaderde? de Coöperatie?
  Geen USA produkten meer kopen, een Renault ipv een Chevrolet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  In Duitsland kan iedereen momenteel mooi zien dat “groenen” gewoon ordinaire rode socialisten zijn, en dat deze oplichters enkel pacifisme preken als dit het verbreiden van dat rode socialisme ten goede komt.
  Alles aan die club is gelogen, tot aan de naam socialisme toe.
  Het zijn gewoon totalitaire machtswellustelingen, die nergens voor terugdeinzen om hun zin te krijgen, om anderen hun totalitaire ideologie op te dringen.
  Een socialist in een democratie is gelijk een vos in een kippenhok.

  Geliked door 1 persoon

 7. Aranka Muscal zegt:

  wat een westerse Komedie toch ! Deze Leopold tanks zijn niet voor het infrastructuur van Oekraine gemaakt, waar alle bruggen zijn tot 40 ton gebouwd, terwijl deze tanks meer dan 60 tonnen wegen. Van schepen naar het vaste land kunnen ook niet verplaatsen. ONMOGELIJK ! Nog de slechte weeromstandigheden modders enz . Ze zullen meer problemen dan oplossingen leveren. Maar western kan nooit meer te zeggen dat wij hebben niet geprobeerd

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s