Vraag naar olie & gas: India´s energiehonger neemt onophoudelijk toe – en toont de absurditeit van de EU-doelen aan

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Prognoses van de regering van India gaan er van uit dat de behoefte aan aardgas tot het jaar 2045 met 500% zal stijgen. Ook de vraag naar olie zal enorm toenemen. Minister-president Modi en minister van Olie, Puri, deden een duidelijke geopolitieke aankondiging.

De bevolking van India neemt verder toe en ook met betrekking tot de economische ontwikkeling zien de prognoses van de regering in New Delhi een duidelijke opwaartse trend. Dit zorgt er echter ook voor dat de energiehonger sterk stijgt, wat door het gebruik van hernieuwbare energieën niet omvangrijk gedekt kan worden. Dientengevolge zijn de verwachtingen dat het land India met de waarschijnlijk grootste bevolking ter wereld in de loop van dit jaar alleen al met betrekking tot aardgas een verzesvoudiging van de vraag tot 2025 zal registreren. Dit verklaarde minister-president Narendra Modi bij de openingsceremonie van de Indiase energieweek 2023.

Met betrekking tot het aardolieverbruik gaat het kartel van de olieproducerend elanden, OPEC, er van uit dat India´s vraag van 91 miljoen barrel per dag in het jaar 2021 naar 110 miljoen barrel per dag in het jaar 2045 zal toenemen. Volgens Modi zou India´s aandeel in de vraag naar olie op de wereldmarkt van op dit moment 5% naar 11% stijgen. Waarbij men erop hoopt een deel van de toekomstige behoefte ook door de exploratie van eigen olievelden kan worden gedekt. Aangezien de “grootste democratie van de wereld” op dit moment al ongeveer 85% van de energiebehoefte importeert (en daardoor sterk afhankelijk is van schommelingen op de wereldmarkt). Is dit een belangrijk punt voor de Indiase regering.

Tegelijkertijd maakte de Indiase minister van Olie, Hardeep Singh Puri, duidelijk dat het land de westelijke sancties tegen Rusland zal ignoreren, omdat het Russische olie met een grote korting krijgt. “Ik zal heel eerlijk zijn”, aldus Puri, “we zullen de marktkaart spelen”. Dat betekent: India zal de aardolie en het aardgas daar kopen waar deze het voordeligst zijn. Want zonder voordelige energie zal de modernisering van het land en diens economische vooruitgang in gevaar zijn.

Deze cijfers wat betreft het olie- en gasverbruik maken echter ook duidelijk dat de maatregelen van de reductie van het verbruik in Europa in feite nutteloos zijn. Dat wat de Europeanen minder verbruiken om hun veelzeggende “netto-nul-doelen” te behalen, zullen de Indiërs alleen al voor zichzelf gebruiken. Wat zal Greta daarvan zeggen, die immers graag met de vinger naar de industrienaties wijst?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vraag naar olie & gas: India´s energiehonger neemt onophoudelijk toe – en toont de absurditeit van de EU-doelen aan

 1. BosscheBol zegt:

  India is in hoog tempo aan het moderniseren. Ik heb daar 45 jaar geleden een tijd rondgelopen. Toen liepen er nog een soort priesters in lendedoek al bedelend naar de Himalaya. Jongens van een bepaalde kaste moesten een jaar rondzwerven en zichzelf in leven houden met het zingen van (prachtigte) mantra’s. Dat was nog het oude India. Er is niet veel meer van over.
  India wil aansluiten bij de westerse geïndustrialiseerde landen. Die aansluiting is lastig. het westen is geïndustrialiseerd toen energie en mineralen makkelijk winbaar en goedkoop waren. Het westen heeft zonder scrupules al zijn bossen opgestookt.
  India moet industrialiseren met moeilijker winbare en dus duurdere energie en mineralen. Verder heeft het westen een rood-groene klap met de molenwiek gekregen en bepreken zij landen die hun bossen willen kappen / opstoken. Mag niet!
  Maar het kan India niets meer schelen wat er van ons mag of niet mag. Zij kunnen elke hoeveelheid energie gebruiken die wij niet meer van Rusland willen. Goed voor India, pech voor ons.
  We hebben zelf gekozen voor politici die een politiek model belangrijker vinden dan eenvoudige basis-economie.

  Geliked door 2 people

  • Ik vraag me serieus af of de Nederlander gekozen heeft voor deze politicie.
   Herrinner je even hoe Biden aan een prsidentzetel kwam en Trump het veld moest ruimen.
   Trump moest namelijk weg omdat hij zou korten op de subsidie voor de VN waarbij Biden opgesloten in zijn kelder voordat de verkiezingen in de USA gehouden werden wist te vertellen dat hij zeker zou winnen want zij hadden zich voorzien van de winst.
   Hoe hij aan deze wijsheid kwam werdt uiteraard nooit uitgelegd maar duidelijk is dat de zaak beflest is.
   Evenzo goed dat in heel veel landen de verkiezingen gemanipuleerd zijn (waren) om de invloed van de VN en daarmee het WEF en consorten te waarborgen.
   Ik vraag me af hoe nou op 15 Maart de zaak beflest gaat worden want dat het staat te gebeuren is zeker.

   Geliked door 3 people

   • BosscheBol zegt:

    Ik weet het niet, Henk. Het zou me niet verbazen als ze de zaak zouden flessen maar ik heb nog geen overtuigend bewijs gezien.
    Volgens mij hebben ze nog genoeg aan de totale propaganda (Kaag filmpje vlak voor de verkiezingen) een hoop loze beloftes en leugens en de nodige moddergooierij. Plus de domheid van de kiezer.

    Like

 2. Weet wel zeker dat het Zondige Westen weer de schuld krijgt van de catastrofale natuurrampen die ook op India afkoersen à la Pakistan, Bangladesh etc. ‘Kunnen wij ff vangen!!’ Stik maar mooi in je olie, gas, plastic ZOOI etc. Ya’Allah, van mij geen cent!!

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  EN WIJ GELEID EN LIJDEN DUS OMDAT DE HERSENDODEN ALLES TEGELIJK INZETTEN VOOR ONZE DAN WEL UW TOTALE VERNIETIGING

  DUS EEN MENEER MET EEN TULBAND. DIE WIJ ALTIJD UITGELACHEN HEBBEN
  VERTELT EFFE HOE WIJ HET OOK HADDEN MOETEN DOEN

  NOU KOMT HEBBEN ALTIJD TE LAAT EN JE HET OVER HADDEN HEBT WHAHAHAHA

  DUS . LNG GAZZ IMPORTEREN ??? JE ZOU ZEGGEN DAN BEN JE GESCHIFT,
  MAAR LEKKER TOCH TUSSEN 4 EN 10 X MEER BETALEN
  WERELDWIJD GEEN LNG TANKERS GENOEG
  EN
  GEEN LOSPLAATSEN GENOEG .

  GENIAAL GENIAAL WERKELIJK GENIAAL
  EN HARD ROEPEN WE HEBBEN GENOEG. ??
  NOU ZEKER WETEN VAN NIET . WAT HET MEERENDEEL VAN DE LANDEN RIEP AL TOERLEDOKIE ..

  DUS TE DUUR . EN ZONDER KOMEN ZITTEN

  DUS EFFE RECAPITULEREN …

  ER WAS GEEN FUCK AAN DE HAND .. PUTIN LEVERDE. EN LEVERDE
  ZELFS TOEN HET GEZEIK BEGON
  ALLES IN DE CONTRACTEN TOT DE LAATSTW DRUPPEL

  JA MAAR DAN KRIJG JE LATER MISSCHIEN PROBLEMEN ???
  WAT DIE RUSSEN ZIJN ONBETROUWBAAR ?????????????????????????????
  JOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!
  EN DAN BEGIINNEN WAT MORONS TE KRIJSEN ..

  DE CO2 UITSTOOT. HET MILEUEUEUEUEUEUE
  EN

  WE MOETEN VAN HET GAZZZ AF.

  DAN HEBBEN WE VRIENDEN DIE DE HELE WERELD GEBOMBARDEERD HEBBEN . EN 1 SANCTIE ??
  NO WAAROM .

  VIETNAM IRAK . SYRIE . AFGHANASTAN WAS ALLEMAAL NODIG TOCH ??

  DUS DAN KOMT MIJN OOM ZIJN RUSSISCHE EX LANDGENOTEN REDDEN

  EN
  DE HELE WERELD NOU JA WIJ DE IDIOTEN .

  WE GAAN VAN DAT SPOTGOEDKOPEN RUSSISCHE GAZZZ AF EN OOK DE OLIE. EN DE DIESEL EN DE STOOKOLIE
  DIE OUWE TAXICHAAUFFEUR GAAN WE BOYCOTTEN

  DIE VERDIENT GOUD AAN DAT SPUL . WHAHAHAHA

  NEE. NOU NIET. WHAHAHAHAHAHAHA

  DUS EERST IN DE LINKER VOET. PANGGGG
  TOEN DE RECHTER VOER EN KNIE … PANG .. PANG
  EN
  NU EEN NEKSCHOT ..

  U BENT VOLKMEN GESCHIFT. U LOOPT ACHTER COMPEET GESTOORDE FIGUREN AAN

  DUS GOED GEDAON JOCHIE. WAT EEN GEKKENHUIS .

  U BENT NU AANGESLOTEN BIJ DE VS . EUROPA IK DACHT AUSTRALIE. EN NOG EEN ENKEL KUT LANDJE

  DUS U BENT NU SAMEN MET 1 MILJARD MENSEN

  DUS GAAN DE RUSSEN NU VERDER MET 7 MILJARD MENSEN OP ONZE PLANEET .

  DE IMF ER UIT GEPLEURD
  MONTSANTO ER UIT GEPLEURD.
  DE WEF. MIJN OOM DOET NIET MEE
  WORMEN OP BROOD . NOU BIJ DE RUSSEN NIET.

  GEKKE VRAAG DENK IK DAT NOU MAAR OF DOET U NU ALLES IN HET LEVEN
  VERKEERD ???

  WHAHAHAHAHA ONGELOFELIJK WERKELIJK ONGELOFELIJK

  DE VRAAG IS ?? WHO IS THE BOSS ??

  NOU IK WEET HET WEL . WHAHAHAHA MIJN OOM

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  Buiten dat “groene” en “hernieuwbare” energie het tegenovergestelde is van wat het beweert te zijn, en daarom geen “duurzame” maar gewoon heel erg “dure” energie is, kan dit zelfs bij de huidige beperkte vraag nog geen 10% van de wereldvraag dekken.
  Met gas, olie, en vooral kolen, kunnen we nog wel even voorruit, maar vroeg of laat gaan we gewoon kernenergie nodig hebben om de tent draaiende te houden.

  Inmiddels hebben we dan, dankzij de achterlijke “groenen”, minstens een kwart eeuw vertraging in de ontwikkeling van kernenergie opgelopen,
  Gezien goedkope energie gelijk staat aan welvaart betekend dit dus dat de “groenen” instrumenteel zijn in het instandhouden van de armoede in de wereld.

  En nee, dat kun je niet met wat jaarlijkse (van de belasting aftrekbare) giften aan “arme zwartjes”, en over andermans rug “welkom welkom in mijn land” roepen, compenseren.
  Deze groene deugers zijn dus gewoon het grootste aso volk dat er rondloopt; ze houden de armoede in stand, en dwingen een toekomst af waarin ook het nu nog welvarende deel van de wereldbevolking in de armoede weg gaat zinken.

  Geliked door 4 people

  • Saeftinghe zegt:

   Ravian,

   Water/wind/zon energie kan nog lang niet gezien worden als vervanger voor Fosiele energie.
   Het is te wispelturig om er op te kunnen vertrouwen.
   Het vermindert het gebruik van fosiel, zo behoort het gezien te worden.
   Het hoeft niet geconcentreerd te zijn in enorme centrales met een zwaar netwerk om de stroom overal te kunnen leveren.

   Een windmolen nabij een groep verbruikers produceert de stroom vlakbij die verbruikes en heeft dus geen zwaar netwek nodig, kan stroom leveren naar het hoofdnetwerk.

   Een windmolen bouwen kost ongeveer 120% per KWh meer dan een fosiele centrale. Maar daarna is geen brandstof meer nodig en ook het transport van die brandstof is er niet meer.
   Er is geen 24 uurs “bemanning” meer nodig. daar zit de besparing/verbetering. ZO hoort naar W/W/Z gekeken te worden.

   Met de toename van electro auto’s zal het net overbelast gaan worden.
   Met lokaal opwekken zal dat minder zijn.
   Om auto accu´s te laden is onregelmatige opbrengst niet echt hinderlijk.
   Met de techniek is niets mis, WÈL met de subsidies, informatie en regelgeving hierin. Zeker met de huidige totaal onbekwame overheid.

   Like

   • Ravian zegt:

    “Het vermindert het gebruik van fosiel, zo behoort het gezien te worden.”

    Das leugen nummer één; het intermitterende karakter van zon en wind verstoort het normaal functioneren van de conventionele centrales zozeer dat die meer aan rendement verliezen dan wat zon en wind opbrengen.
    Daarom heeft zon en wind in Duitsland het gebruik van fossiele brandstoffen niet vermindert, dat is daar sinds het begin van de “energie wende” gewoon met de stijgende energievraag mee gegroeid.
    Wat blijft zijn de (gigantische) extra kosten, de aanzienlijk milieuvervuiling verbonden aan het produceren en onderhouden van de hele meuk, de overlast voor mens en dier, en het gestaag groeiende milieu probleem van niet recyclebare molenwieken en zonnepanelen.

    “Er is geen 24 uurs “bemanning” meer nodig. daar zit de besparing/verbetering. ZO hoort naar W/W/Z gekeken te worden.”

    Jij denkt dus dat windmolens niet gemonitord en onderhouden hoeven te worden…
    De realiteit is dat de “bemanning”, in plaats van voornamelijk in de kantine van de centrale te zitten, nu de hele dag in stinkende diesels van hot naar her rijd om haar werk te doen.

    “Om auto accu´s te laden is onregelmatige opbrengst niet echt hinderlijk.”

    Je hebt duidelijk geen flauw benul van om hoeveel energie het hier gaat, en wat er gebeurt als half werkend Nederland rond zes uur thuis komt en de stekker van de batterijen auto in het stopcontact steekt.
    Dan wordt er opeens 10 à 20 keer zoveel stroom gevraagd als wat de complete Nederlandse stroomopwekkingshardware, das dus inclusief alle conventionele centrales, kan leveren.
    En jij denkt dan dat dit geen probleem gaat wezen voor zonnepanelen en windmolens, waarvan de gecombineerd geproduceerde wiebelstroom, op een zonnige en winderige dag, iets van 5% van de gemiddelde landelijke vraag kan dekken.
    Je zit er dus maar liefst een factor 200 à 400 naast mijn beste.

    “Met de techniek is niets mis”

    Het gaat anders zeer regelmatig mis met die techniek; ze vliegen regelmatig in de fik, er breken wieken af, en soms vallen ze zelfs compleet om.
    En dat na “pas” een paar decennia aan ontwikkeling…
    Daarbuiten deugt gewoon het hele concept niet.
    Je kunt een vraaggestuurd systeem niet aanbodgestuurd maken, en als je dan ook nog geen mogelijkheden hebt om voorraad op te slaan dan is het gewoon einde verhaal.
    Maar je moet iets anders als sociale wetenschappen gestudeerd hebben om dat te kunnen begrijpen.
    Techniek is niet “maakbaar”.

    Geliked door 1 persoon

 5. Sobieski zegt:

  En dan te bedenken dat ze in India een veel beter klimaat hebben om daadwerkelijk zonne-energie te ontwikkelen, maar de Indiers willen er niet aan (dat laatste kan ik op zich wel inkomen) Maar als het gestoorde snolletje Greta nou eens consequent zou zijn, zou ze ook de donkerhuidige niet-christelijke Indiers met eenschuimbekkend “how dare you” durven toesnouwen. Niet dat de Indiers daar dan ook maar enige aandacht aan zouden besteden. Zo gek zijn alleen wij in het Westen. Maar het feit dat ze het ueberhaupt niet eens overweegt, laat zien waar hier de hamer hangt: Het gaat haar en haar pseudo-religieus gestoorde aanhang(st)ers (vooral met “st”) niet om het “klimaat” (wat die veel-misbruikte term ook betekenen moge), maar om haat tegen de blanke mens. Een haat die de elite goed uitkomt in hun wens om de regio van Europa en Rusland, waar het Nieuwe Bewustzijn zich als eerste zal ontwikkelen, kapot te maken eer het geestelijk tot bloei kan komen. De eeuwige divide-e-impera taktiek, dit keer in inter-generationeel, zet de jonge generaties op tegen de ouderen, en zoals altijd ook internationaal, zet de naties van het “Zuiden” op tegen die van het “Noorden, doen de rest.
  Hier in Noord-Europa hebben we maar weinig zon-uren per jaar, maar toch worden wij door onze corrupte politici gedwongen om van het gas en de olie af te gaan en onze weilanden kapot te laten maken door ze vol te plempen met spuuglelijke en, vanwege het koude en bewolkte klimaat, weinig effectieve zonnepanelen, die maar een paar jaar meegaan, en waarvan de productie bovendien helemaal niet zo milieuvriendelijk is als beweerd wordt.
  En dan wordt het als “bon ton” gezien te zeggen dat dit “geen complot” is…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s