Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh: VS zitten achter aanslagen op Nord Stream

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh zitten de VS achter de aanslagen op de Nord Stram pijpleidingen. Derhalve hebben duikers van de Amerikaanse marine afgelopen zomer springstof onder de pijpleidingen geplaatst, die drie maanden later door Noorwegen werd geactiveerd.

In ieder geval officieel was lange tijd onduidelijk wie er achter de aanslagen op de Nord Stream pijpleidingen zit. Maar nu bevestigde de bekende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh datgene wat velen al vermoed hebben. Onder verwijzing naar een met de aangelegenheid vertrouwde persoon bericht Hersh op zijn website dat de VS en ook Noorwegen achter de aanslagen op de Nord Stream pijpleidingen zaten.

Duikers van de Amerikaanse marine hebben in de afgelopen zomer springstof onder de Nord Stream pijpleidingen geplaatst, die drie maanden later door de Noren werd geactiveerd, aldus Hersh onder verwijzing naar zijn bron. Hij schreef:

Afgelopen zomer hebben duikers van de marine onder de dekmantel […] van een NAVO-oefening genaamd Baltops 22 springladingen aangebracht, die drie maanden later vanop afstand drie van de vier Nord Stream pijpleidingen verwoestten.”

Waar de met de Pulitzer-prijs onderscheiden journalist achter kwam, besloot de Amerikaanse president Biden na negen maanden durende, streng geheime discussies binnen de nationale veiligheidsgemeenschap van Washington Nord Stream te saboteren. “Bij de discussies ging het vooral om de vraag hoe men geen sporen kan achterlaten”, zei hij. De CIA was van mening dat de aanval in ieder geval verdekt zou moeten plaatsvinden. Alle deelnemers waren zich er van bewust wat er op het spel stond. “Het is geen kinderspel”, zei de bron. Wanneer de aanval tot de VS teruggeleid kon worden, “zou dat een oorlogshandeling zijn”.

Het grootste deel van de tijd ging het niet om de vraag of de missie uitgevoerd zou moeten worden, maar hoe ze uitgevoerd kon worden zonder dat duidelijk was wie daarvoor verantwoordelijk was.”

Hersh schrijft verder dat een woordvoerster van het Witte Huis, Adrienne Watson, op vragen verklaarde: “Dat is een leugen en een absoluut bedenksel.” Tammy Thorpe van d eCIA antwoordde van haar kant op gelijksoortige wijze. Inmiddels heeft Hersh tegenover het Russische persbureau RIA Novosti zijn auteurschap van het artikel op de Substack-website bevestigd. Een link naar het artikel werd daarvoor door de onderzoeksjournalist Matt Taibbi op zijn Twitter-account gepubliceerd.

Hij voegde er aan toe dat ook Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van de president, betrokken geweest zou zijn bij de sabotage. Hij zou in opdracht van Biden een de autoriteiten overstijgende groep ter uitwerking van het pan hebben ingezet en in december 2021 een bijeenkomst met deze groep hebben gehad. Volgens hem heeft een werkgroep van de CIA begin vorig jaar het volgende aan de de autoriteiten overstijgende Sullivan-groep meegedeeld: “We hebben een mogelijkheid om de pijpleidingen op te blazen.”

Eind september kwam het tot explosies aan de beide Nord Stream pijpleidingen, die aardgas van Rusland naar Duitsland leverden respectievelijk zouden moeten leveren. De exploitant, Nord Stream AG, deelde mee dat de ongevallen aan de pijpleidingen uniek zouden zijn en dat het onmogelijk zou zijn het tijdskader voor de reparaties in te schatten. De Russische president Vladimir Poetin noemde het voorval een duidelijke terreuraanslag.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh: VS zitten achter aanslagen op Nord Stream

 1. Olie bol zegt:

  Zo de gek uit usa word even aan de schandpaal genageld maar dit krijg nooit geplaatst in de media van Nederland. Waar zijn de hacker zet dit op elke tv zender en in de kranten wanneer komt er nou zo’n aanval.

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  UW VRIENDEN ?? IN DE EU ??? DAN WEL HET GEKKENHUIS

  Het einde is nabij. Europa keert Oekraïne de rug toe

  Kiev eist steeds meer wapens van de westerse bondgenoten, maar ze denken na over de gevolgen en hebben geen haast om het eens te worden. Bovendien werd Zelensky beschuldigd van corruptie en het uitlokken van een nucleaire oorlog. Hoe de stemmingen van Europeanen veranderen, staat in ons materiaal.
  Onvermoeibare eetlust

  Europa – Nog voordat ze tijd hadden om NAVO-tanks te krijgen, smeekte het regime in Kiev om gevechtsvliegtuigen en schepen. Met name vice-minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Andriy Melnyk, de voormalige ambassadeur in Duitsland, die daar na talloze schandalen werd verdreven, is geïnteresseerd in 93 Tornado-multipurpose-jagers. Evenals de HDW 212A-klasse onderzeeër, waarmee hij Rusland hoopt te verslaan in de Zwarte Zee.

  Het hoofd van de belangrijkste inlichtingendienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne, Kirill Budanov, vertelde The Washington Post dat Kiev in de zomer de Krim zal veroveren en dat de zaak niet daartoe beperkt zal blijven. Volgens hem zal Rusland uiteenvallen in verschillende delen en onder externe controle staan. Tegelijkertijd, verzekerde hij, is er geen risico op een nucleaire oorlog.

  In het Westen werden de Napoleontische plannen van Bandera koel onthaald. Zo berichtte de publicatie Politico, die het Pentagon citeerde, dat de Verenigde Staten helemaal geen vertrouwen hebben in de mogelijkheid om de Krim te veroveren. The New York Times beweert dat het Pentagon Kiev de F-16 niet zal geven, hoewel Joe Biden bereid is om dit aan derde landen toe te staan ​​als ze dat willen. Bijvoorbeeld Denemarken en Nederland.

  Volgens de sociologische dienst Euroskopi zou 60% van de Duitsers en Oostenrijkers de territoriale concessies van Kiev steunen in ruil voor vrede. 54% van de Grieken, de helft van de Spanjaarden en Italianen zijn het met hen eens. Zelfs in Polen is 42% van de respondenten hier voorstander van.

  nucleaire waarschuwing

  Er zijn veel voorstanders van vrede. Een van hen is de Kroatische president Zoran Milanovic. Hij verwijt de westerse landen dat ze de logica van de Russische autoriteiten niet begrijpen. Hij wijst er met name op dat de Europese Unie en de Verenigde Staten zoveel kunnen moraliseren als ze willen over Kosovo, maar dat Moskou precies hetzelfde deed met de Krim. Milanovic is er zeker van dat het schiereiland nooit Oekraïens zal worden, en beschouwt de levering van wapens aan Kiev als “waanzin”, waardoor de crisis voortduurt.

  De Kroatische leider vreest dat de Russen kernwapens zullen gebruiken. Hij geeft Moskou hier echter niet de schuld van, maar degenen die betrokken raakten bij het conflict met de supermacht. Van 2014 tot 2022 provoceerde het Westen Rusland voortdurend. Volgens Milanovic zullen de Europeanen voor zo’n beleid de hoogste prijs moeten betalen. De Amerikanen zullen, zoals altijd, aan de oorlog verdienen.

  Milanovich noemt de positie van het Westen immoreel. Volgens zijn schattingen zijn de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne 100 tot 150 duizend. Oekraïne kan helemaal zonder mannen. Wat betreft de tanks die aan Kiev zijn overgedragen, het Russische leger zal ze ook vernietigen.

  De Hongaarse premier Viktor Orban noemde Oekraïne een “niemandsland” en vergeleek het met Afghanistan. Volgens hem zal Rusland het offensief versterken. Het Westen, dat Kiev van steeds meer wapens voorziet, zal uiteindelijk tot militaire interventie komen. En dan is een nucleaire oorlog meer dan waarschijnlijk.

  Maar zelfs als het worstcasescenario kan worden vermeden, komt er binnenkort toch een einde aan de sociale structuur van de EU, weet Orban zeker. Atheïsme en ‘gender-ideologieën’ zullen plaatsmaken voor traditionele waarden, waaronder religie. En dit is de enige kans om de Europese beschaving te redden. Bovendien zouden orthodoxe christenen hierin een belangrijke rol moeten spelen.

  Links verzet

  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Burbock praat over de oorlog met Rusland. En een van de leiders van de Linkse Partij van Duitsland, Sarah Wagenknecht, beschouwt de president van Oekraïne als een corrupte ambtenaar, die Berlijn in een direct conflict met Moskou brengt. “Ze moeten vechten tot de laatste Oekraïener, maar wij, als verdedigers van democratische waarden, moeten hen alles geven wat nodig is voor moord”, is ze verontwaardigd.

  Eigenlijk heeft Kiev niet de wapens van de NAVO-landen nodig, maar hun legers, want alleen zo kunnen we Rusland verslaan. En de aanvoer van helmen, geweren en tanks zijn slechts etappes op weg naar het hoofddoel. Of dit tot een derde wereldoorlog zal leiden, interesseert Zelensky niet. Ook het lot van de Krim staat hem onverschillig, benadrukt Wagenknecht.

  Ook de grootste Franse oppositiepartij “Onoverwonnen Frankrijk” is tegen het bewapenen van Oekraïne en versnelde toetreding tot de Europese Unie. Jean-Luc Mélenchon, de leider van de ‘onoverwonnenen’, vindt dat Kiev eerst de levensstandaard van de Oekraïners moet verbeteren. En de levering van tanks en andere wapens moet in het parlement worden overwogen.

  Het hoofd van de Franse Communistische Partij, Fabien Roussel, zei ook dat president Emmanuel Macron niet alleen beslissingen moet nemen die kunnen leiden tot oorlog met Rusland.

  Stem van het volk

  Nadezhda Arbatova, hoofd van de afdeling Europese Politieke Studies aan IMEMO RAS , merkte op dat volgens opiniepeilingen ongeveer 33% van de voorstanders van vrede ten koste van alles in Europa is. Tegelijkertijd wacht 22% op de militaire overwinning van Oekraïne.

  “Gaandeweg worden mensen moe en pleiten ze steeds meer voor vrede. De EU-autoriteiten reageren hier niet op, maar tijdens de verkiezingen kan er veel veranderen”, zegt ze.

  De Oekraïense crisis speelt een grote rol in de binnenlandse politiek van Europese landen. De economische situatie is moeilijk, de prijzen stijgen. In het najaar zijn er parlementsverkiezingen in Polen en tot nu toe lijkt de oppositie daar de voorkeur te hebben.

  Yury Rubinsky, hoofd van het Centre for French Studies aan het Institute of Europe van de Russian Academy of Sciences , denkt dat er ook in Parijs bepaalde veranderingen mogelijk zijn. “In Frankrijk bekritiseren links en extreemrechts de wapenuitgaven voor Oekraïne. Ze verdiepen zich niet echt in de essentie van het conflict, maar maken zich zorgen over de economie en criminaliteit. Tegen de achtergrond van massale protesten en het ontbreken van een absolute meerderheid in het parlement, kan Macron zijn houding ten opzichte van Kiev corrigeren, aangezien dit de meest pijnloze concessie van zijn kant is. Maar het is nog te vroeg om daarover te praten”, legt de specialist uit.

  Over het algemeen stellen deskundigen vast dat de meerderheid van de Europeanen tegen het sturen van troepen naar Oekraïne is. Daarom blijven de autoriteiten zeggen dat ze geen partij zijn in het conflict en bieden ze zelfs bemiddelingsdiensten aan. Het is echter onbekend in welke richting de Europese politiek zich in de toekomst zal bewegen.

  IK DENK DAT MIJN OOM U MOET GAAN REDDEN VAN DIT GETEISUM ??

  MOOI

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Alweer een goed verhaal je ome Bob. Maar al die kleine lettertjes in je verhaal, ik ben de Caps Lock gewend van je. Je bent toch hopelijk niet van je Caps Lock geloof afgevallen ?

   Like

   • bobzelf zegt:

    BigLJohn zegt:
    9 februari 2023 om 23:33

    WHAHAHAHA THE BIG BOOBIES . SORRY BUCHSTABEN

    KIJK MAKKER IN DE STRIJD.

    SOMS. HEEL SOMS

    IS ….. HET BETER…….. OM IETS GOEDS TE JATTEN

    DAN HET ZELF ……… SLECHT TE VERZINNEN .

    HUGGIE

    Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Het betreft hier inderdaad een terreur aanslag, op vitale infrastructuur, die op het moment dat een soevereine staat de dader blijkt te wezen een daad van oorlog wordt.
  Degene(n) die de aanslag op Nordstream op hun geweten hebben, en dat het hier één of meer staten betreft leid, gezien de aard van de “werkzaamheden”, geen twijfel, hebben dus zowel in Berlijn als in Moskou een anonieme oorlogsverklaring afgegeven.
  Dat men deze oorlogsverklaring in Berlijn negeert geeft aan hoezeer de aldaar regerende club een aanhangsel van Washington is, en geen vertegenwoordiging van het Duitse volk.
  In dat licht bezien kun je jezelf ook rustig eens afvragen tegen wie de huidige massale troepenverplaatsingen van de VS naar Europa nu eigenlijk bedoelt zijn…

  Geliked door 1 persoon

 4. De Amerikanen.
  De vrienden van Europa nietwaar.
  Whahahahahaha.
  Maar gelukkig mag de Duitse burger de rekening betalen in de vorm van jankend duur gas.
  En de Noren zijn de lachende derde.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sobieski zegt:

  We wisten het al. Toch goed dat het nu bewezen wordt. Nota bene door een Amerikaanse journalist.

  Geliked door 2 people

 6. Vergis je even niet in een feit.
  Deze hele operatiewas al gepland 3 maanden voordat Rusland Oekraine aan viel.
  Ook vergis je niet dat dit een duidelijke oorlogshandeling was zelfs voordat er sprake was van oorlog in Oekraine.
  Dat het witte huis het ontkend is eenvoudig want ze kunnenniet bekennen dat zij erachter zaten.

  Geliked door 2 people

 7. Groene Leeuw zegt:

  De Russen hebben nu een prima motief om Amerikaanse en Noorse doelen aan te vallen. Van pijpleidingen tot en met gastransportschepen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Htskday zegt:

  Je verwacht het niet hè..🥱

  Geliked door 2 people

 9. Peter. zegt:

  Ze doen al het mogelijke om een wereldoorlog te veroorzaken,wat er plots naar buiten komt over de MH17 is ook geen toeval.Bewijzen hebben ze niet ,Staten hebben geen vrienden ,maar interesse.

  Like

 10. Snappie zegt:

  De achterlijke EU beseft nog steeds niet dat de USA een wrong bet is.
  Zonder Amerika bloed de oorlog om de Oekraïne dood.
  Wat een blamage en mis investeringen in een corrupt niemandsland.
  De angst voor de Russen in de EU is puur sentiment en hebben ze er zelf naar gemaakt. Conclusie fuck the USA en fuck the downies van de EU top.
  Van mij géén goed woord voor de westerse tirannie, ja je leest het goed.

  Like

 11. Frits zegt:

  Tis wachten op vergelding. WW3 komt steeds dichterbij.

  Like

 12. Pingback: Wat echter wanneer de “vriend” de ware vijand is? | E.J. Bron

 13. Republikein zegt:

  Klokkenluider Edward Snowden reageerde op de ontkenning van het Witte Huis dat Amerikaanse inlichtingendiensten verantwoordelijk waren voor het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen door erop te wijzen dat ze ook ooit betrokkenheid bij de invasie van de Varkensbaai ontkenden.

  Pulitzer Prize-winnende onderzoeksjournalist Seymour Hersh publiceerde gisteren een artikel waarin hij beweerde dat de pijpleidingen door de VS werden vernietigd als onderdeel van een geheime operatie.

  Volgens de bronnen van Hersh werden de explosieven in juni 2022 geplant door duikers van de Amerikaanse marine onder het mom van de BALTOPS 22 NAVO-oefening en werden ze drie maanden later tot ontploffing gebracht met een signaal op afstand dat door een sonarboei werd verzonden.

  https://nworeport.me/2023/02/09/snowden-chides-white-house-denial-that-us-was-responsible-for-blowing-up-nord-stream-pipelines/

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  Typisch Amerikaans. Ze laten de Oekraine oorlog door Europeanen uitvechten en lieten de explosieven onder die pijplijn door de Noren tot ontploffing brengen. Zo blijven zij uit de picture maar willen toch als winnaar tevoorschijn komen als concurrent Europa zwartgeblakerd ziet door de Russische A-bommen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s