Onthulling over Amerikaans staatsterrorisme wordt toetssteen

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Tot afgelopen woensdag was de onderzoeksjournalist Seymour Hersh (foto) voor de vooraanstaande Duitse media een legende als fameuze onthuller van ettelijke Amerikaanse staatsmisdaden. Dat is voorbij. Want Hersh is van nu af aan datgene dat elke oprechte oppositie in de Duitse restdemocratie is: “Omstreden”.

Want de laatste grote onthulling van de 85-jarige over de Amerikaans-Noorse aanval op de Nord Stream pijpleidingen in de Oostzee (zie hier) brengt niet alleen de machthebbers in Washington en Europa, speciaal echter in Berlijn, in grote verlegenheid. Deze journalistieke bom treft de conformistische Duitse media met hun methodes van leugens, manipulaties en weglaten in de kern van hun misdadige praktijken.

Wat in geen geval mag zijn wat niet mag zijn, namelijk de Amerikaanse verantwoording voor het opblazen van de pijpleidingen, moet nu de reputatie van de veelvuldig onderscheiden winnaar van de Pulitzer-prijs in twijfel worden getrokken. En media, die onkritisch elke propaganda-shit uit dubieuze Britse bronnen over de Oekraïne-oorlog overnemen, keuren nu schijnheilig af dat Hersh slechts één bron zou hebben voor zijn onthullingen en deze niet zou willen noemen. Dat is toch ook wat!

Heel snel worden de te verwachten ontkenningen van de Biden-regering naar de voorgrond geschoven. Bijzonder driest kopt de Russen hatende “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) boven haar bericht over het thema: “Kremlin: VS hebben pijpleidingen beschadigd.” Gemener gaat het nauwelijks. Ik waag de voorspelling dat deze behandeling van de onthullingen van Hersh de sowieso al geringe geloofwaardigheid van Duitse vooraanstaande media de finale doodsteek geeft.

Dat is vanzelfsprekend net zo goed van toepassing voor de politici en de partijen van het Duitse machtskartel. Zij hebben immers in de afgelopen maanden al genoeg aanschouwelijk onderwijs in het vazal-zijn geboden. Nu staan ze radeloos en hulpeloos voor de uitgerekend uit de VS komende boodschap dat de grote “vriend” de meedogenloze vijand is.

En dat deze vijand er geen moeite mee heeft om in de Europese “waardengemeenschap” een handlanger zoals Noorwegen te vinden, die nu zijn energie-export naar Duitsland met nog veel meer winst kan verkopen. Scholz, Habeck en Lindner, die vast en zeker al langer weten wie er achter het opblazen van de pijpleidingen zat, zullen nu des verbetener en krampachtiger de onwetenden moeten spelen – een jammerlijk schouwspel.

Een uitdaging zijn de onthullingen echter ook voor Duitse conservatieven en rechtsen. Want wanneer de omvangrijke, vast en zeker op hoge bronnen in Washington berustende voorstelling van de gebeurtenissen klopt, dan kan er geen andere consequentie zijn dan de eis naar het vertrek van alle Amerikaanse troepen en militaire steunpunten op Duits grondgebied.

Het opblazen van de pijpleidingen zou als staatsterrorisme zelfs een reden tot oorlog zijn, maar bij de actuele toestand van het Duitse leger is dat werkelijk geen optie. De leuze “Ami, go home!” zal echter in de toekomst populairder worden dan menig kringen in de AfD of de alternatieve media zouden willen. Maar welke conclusie zou er anders getrokken moet worden wanneer Hersh gelijk heeft?

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onthulling over Amerikaans staatsterrorisme wordt toetssteen

 1. Het zou nou zo maar kunnen zijn dat Seymour Hersh van “ouderdom” gaat overleiden en daarmee zijn bron of bronnen tegelijk het zwijgen op legt, want die kunnen uiteraard zichzelf niet bekend maken omdat ze dan een Assange behandeling gaan krijgen

  Geliked door 2 people

 2. Johan zegt:

  Dank zij het onderzoekswerk van de Amerikaanse journalist Seymour Hersch is nu duidelijk geworden, dat de Amerikanen achter de sabotage van de Nord
  Stream pijpleidingen zaten. Het was al voor velen duidelijk, maar nu grenst het aan zekerheid.
  Als men, zoals premier Mark Rutte, maar blijft ontkennen, dat de Amerikanen er ook maar iets mee van doen zouden hebben, dan moet er toch ernstig getwijfeld worden aan de verstandelijke vermogens van deze persoon. ( Zie de vragen van Baudet aan Rutte in de Tweede Kamer).
  Het is een blamage dat Nederland een dergelijk figuur als leider van het land heeft.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   “dan moet er toch ernstig getwijfeld worden aan de verstandelijke vermogens van deze persoon”

   Dat of hij zit, net als Scholz, gewoon in de zak van Washington.
   Hebben we laatst niet een kiekje van Rutte in de oval office langs zien komen?
   Daar stonden toen twee “useful idiots” tezamen op, de ene dement en de andere geestes gestoord, en allebei zo corrupt als de neten.

   Geliked door 2 people

 3. jantjeuitnl zegt:

  Uiteindelijk achterhaald de waarheid de leugen wel.
  De vraag is hoever gaan ze het laten escaleren?
  Volgens de Russen staat de doomsday clock 1 nano seconde voor 24:00 uur.

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Wat zal ik zeggen…
  Er was dan wel niets keihard bewezen, maar de reeds aanwezige bewijslast was al lang groot genoeg om je voor een Amerikaanse rechtbank een enkeltje elektrisch stoel te verschaffen, “beyond reasonable doubt” heet dat.
  In een normale wereld zouden Rusland en Duitsland nu een bondgenootschap vormen en tezamen de US of A de oorlog verklaren.
  Dat dit niet gebeurt vormt het keiharde bewijs dat de Duitsland gecontroleerd wordt door een marionetten regering, in dienst van Washington.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s