Extreme uitstoot door aanslag op Nord Stream: Waarom zwijgen de milieuactivisten?

(Vertaling: E.J. Bron)

Aan luidkeels protest op straat of bij kerncentrales ontbreekt het niet, zodra daar volgens milieuactivisten te veel CO2 vrijkomt. Maar uitgerekend over de grootste klimaat-catastrofe van vorig jaar schiet Greta Thunberg en Co. Tot op de dag van vandaag niets te binnen: geen demonstratie, geen standpuntbepaling.

Voor het oog van de camera´s had Zwedens klimaat-icoon Greta Thunberg midden januari aan protesten in het Duitse Lützerath deelgenomen. Ze liet zich daar zelfs, voor de ogen van de wereld, zogenaamd arresteren door de politie – in werkelijkheid werd ze door de agenten maar 50 meter verderop gedragen om haar identiteit vast te stellen. Daarvoor was ze niet zuinig geweest met harde taal en Duitsland een van de grootste klimaatzondaren in de wereld genoemd.

Het verzet tegen de winning van bruinkool in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen was niet het enige mediaoptreden van Thunberg in de afgelopen maanden. Maar uitgerekend over de grootste klimaat-catastrofe van 2022 hebben we haar niet gehoord of gezien. Daarover schoot de Zweedse tot nu toe niets te binnen. Dat waren de vier gaslekken die de sabotagedaad aan de Nord Stream 1 en 2 hadden veroorzaakt. Het was de meest verwoestende gebeurtenis voor het klimaat, zoals wetenschappers eenstemmig vaststelden. Het zwijgen daarover van Greta Thunberg irriteert.

Gevolgen, die anders 5,48 miljoen Amerikaanse auto´s aanrichten

Onderzoekers spreken van de wellicht grootste “klimaat-catastrofe” überhaupt: nog nooit eerder had één enkele gebeurtenis in één klap zoveel broeikasgas vrijgemaakt als de lekken in de Nord Stream pijpleidingen. Op het tijdstip van de aanslag transporteerden de pijpleidingen onder water weliswaar geen gas, maar ze bevatten methaan – een krachtig broeikasgas – en wel genoeg om minstens 300.000 ton methaan te laten vrijkomen. Dat zijn schattingen, die gebaseerd zijn op satellietbeelden.

Gerekend over een periode van 20 jaar heeft de vrijgekomen hoeveelheid gas ongeveer hetzelfde effect op het klimaat als de jaarlijkse uitstoot van 5,48 miljoen Amerikaanse auto´s. De hoeveelheid is tweemaal zo groot als bij het Aliso Canyon-lek in Californië in het jaar 2015, dat daarvoor als de grootste vrijmaking van methaangas in de geschiedenis van de VS gold.

Toch waren er geen protesten van de “Fridays for Future”-ikoon Greta Thunberg. Na haar optreden in Lützerath had Thunberg nog veel aandacht met een persconferentie in Davos ter gelegenheid van het World Economic Forum gekregen. Tot nu toe hebben we haar niet gehoord over de klimaat-catastrofe in de Oostzee. Bij een discussie op Twitter zei iemand: “Het is duidelijk dat het nooit om het milieu ging. Kijk eens door wie ze gesponsord wordt, dan is alles duidelijk.” Welnu, Greta Thunberg zou in één klap aan alle vermoedens een einde kunnen maken – door een standpuntbepaling.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Extreme uitstoot door aanslag op Nord Stream: Waarom zwijgen de milieuactivisten?

 1. Andre zegt:

  huh? Sinds waneer heeft atoomstroom CO2 uitstoot? Geperste bruinkool blokken in Duitsland 29 cent per kilo en fuck Greta. Staat mooi op dr cv dat ze bij Klaus Schwab op schoot mocht zitten in Davos.

  Geliked door 4 people

 2. Waarom de milieuctivisten zwijgen is niet zo moeilijk.
  Deze zogenaamde activisten zitten zowat allemaal binnen NGO’s die weer betaald worden door andere NGO’s (zie Soros) en die hebben bijna allemaal weer belangen in Oekraine (geld wit wassen)
  Daarbij worden veel van deze NGO’s weer deelsbetaald uit belastinggeld wat politieke sturing weer mogelijk maakt.
  Kort gezegd zijn NGO’s de pest van de hedendaagse samenleving.

  Geliked door 3 people

 3. En uiteraard kon Oekraine niet achter blijven bij de laatste hype en dus worden zo ook aangevallen door ballonnen.
  Het word echt totaal belachelijk met die flauwe kul.

  https://rumble.com/v29pgfk-russia-attacking-ukraine-with-balloons.html

  Geliked door 3 people

 4. Eppo zegt:

  Nou niet alleen daar zwijgen Ze , al die dorpsgekken in Nederstan ook .

  Hoe geld voor ontwikkelingshulp bij bankiers in belastingparadijs Guernsey eindigt.

  Geld voor ontwikkelingssamenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken vloeit naar meerdere belastingparadijzen, met medeweten van de staat. Een fondsmanager op het omstreden eiland Guernsey plukt daar de vruchten van. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z.

  https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5365686/ontwikkelingshulp-buitenlandse-zaken-guernsey-belastingontwijking?utm_source=crm&utm_medium=email&utm_campaign=DN_RTLZ_20230216&utm_content=dn_rtlz_zfirst&hem=001ddc707218483c4ba27227c123b684c240943cac572d0021c8378ebd751cab&rtl_id=&utm_term=https%3a%2f%2fwww.rtlnieuws.nl%2fonderzoek%2fartikel%2f5365686%2fontwikkelingshulp-buitenlandse-zaken-guernsey-belastingontwijking

  En hier nog een keer dubbelop met een Uitkering ,Toeslagen , kwijtscheldingen belastingen maar binnen en naar toe halen al die Murken en Dobbers.

  Werk maar hard en vooral lang voor Ze to je 70e .
  Stem Ze Weg !
  PVV of FvD

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  Op 3 februari ontspoorde in de Amerikaanse staat Ohio een trein met vinylchloride, een kankerverwekkende chemische stof. Brandweerlieden probeerden de vinylchloride weg te branden, maar veroorzaakten nog meer schade. De levensgevaarlijke milieuschade is immens. De autoriteiten bagatelliseren het, zoals deze ABC-reportage laat zien. De wereldwijde klimaatactivisten van de laatste generatie straatplakkers, zijn vrij rustig. Niets aan de hand, doorlopen. Deze ramp is politiek correct. Er wonen sowieso te veel onnodige mensen in Ohio, meestal blanke.

  Geliked door 3 people

 6. Harry zegt:

  Nog maar even een tribunaal oprichten om landen die in vredestijd andere landen saboteren , zoals Amerika constant doet , voor de rechter te slepen ?
  Die lui kunnen ongestoord hun gang gaan , want niemand legt ze wat in de weg .
  Die achterlijke NAVO heeft ook al geen zelfreinigend vermogen .
  Hoog tijd om eens te beginnen om de koek recht te snijden !

  Geliked door 1 persoon

 7. Boike zegt:

  “Waarom zwijgen de milieuactivisten?”

  Ze hebben vuilen handen en veel boter op hun hoofd.
  Nu steken ze hun kop in het zand.
  Hun kaartenhuis dreigt in elkaar te donderen.
  Ze zijn reeds bezig met een vlucht naar voren.

  Geliked door 2 people

 8. BosscheBol zegt:

  In de 70er en 80er jaren was het socialisme (voor de arbeiders) morsdood. De restanten van de socialistische partijen gingen naar een PR (propaganda) bureau om raad.
  Een zo’n advies was om zichzelf “groen” te noemen en te roepen dat ze moeder aarde gingen redden. Iedereen wil moeder aarde wel redden dus die kreet was een mooie publiekstrekker. Stemmen = macht, daar gaat het om.

  Het gaat dus helemaal niet om het milieu: het gaat om stemmen trekken. Daar wordt het milieu voor gebruikt. Het is dus logisch dat de groenen bij een echte milieuramp “niet thuis” geven want ze vinden de politiek en hun politieke macht veel belangrijker.

  Overigens is methaan een zeer zwaar broeikasgas. 30 tot 70 x zo zwaar als CO2

  Geliked door 2 people

 9. bobzelf zegt:

  NOU VIND IK . OME BOB. EN WIE BEN IK DAN ??

  DAT JE DE OUDERS VAN DIT KIND OOK MOET KRUISIGEN
  DANWEL VIERENDELEN .. OF AAN EEN WORGPAAL MOET HANGEN HOOR .

  KIJK NOU TOCH NAAR DAT GEZICHIE ?????

  DAT STAAT BOL VAN DE AGRESSIE, EN DE STRESS ,

  DAAR ZIJN GEEN TABLETJES GENOEG VOOR,

  OF HEEFT JOOST VISSER ER EEN PAAR OVER ?/ VOOR DIT GOEIE DOEL ??

  WHAHAHAHA

  WAT EEN MONSTERTJE .. GEEN JEUGD EN EEN GESCHIFTE TOEKOMST ??

  OOM BOB

  Geliked door 4 people

 10. Ravian zegt:

  Het gaat Greta en consorten ook helemaal niet om het milieu, het gaat ze om de afbraak van de moderne Westerse wereld, omdat er in die moderne Westerse wereld geen toekomst is voor die achterlijke linkse ideologie van ze.
  Om diezelfde reden horen we ook niks van Scholz en consorten, omdat deze aanslag op Duitsland, en indirect op de rest van industrieel Europa, hen politiek wel goed uitkwam.
  De EU idem dito, die zien het gewoon als ondersteuning van hun achterlijke illegale sancties.
  Er bestaat geen “groene” politiek, er bestaat enkel “rode” politiek.
  Mocht je dat niet willen geloven, dan vraag je maar eens af waarom de “groene” politiek momenteel alle bossen op aarde aan het opstoken is.
  Yoehoe, wakker worden…

  Geliked door 4 people

 11. Henk zegt:

  kijk naar de natuur en je weet een hypo is niet te vertrouwen
  waar zie je die hypo terug? in media en regering.
  vertrouw op je zelf al is een hypo nog zo lomp je kan hem niet vertrouwen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s