China´s staatschef Xi Jinping wil vrede: ontmoeting met Poetin, gesprek met Zelensky

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl het Westen steeds weer nieuwe wapens aan de Oekraïne levert om Rusland op het slagveld te overwinnen, zet China zich in voor een vrede. De Chinese machthebber Xi Jinping zal in de komende weken de Russische president Vladimir Poetin in Moskou bezoeken – en plant een gesprek met Zelensky.

De Chinese staatschef Xi Jinping is blijkbaar van plan om zowel met de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, als met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vredesgesprekken te voeren. Daarbij wil hij de mogelijkheden van een wapenstilstand of zelfs vrede tussen Rusland en de Oekraïne peilen. Volgens mediaberichten wil Xi Jinping volgende week in Moskou Poetin bezoeken – het gesprek met Zelensky zal echter via video plaatsvinden.

China had al in februari tot een wapenstilstand en vredesgesprekken opgeroepen. Toen had Peking een 12-punten vredesplan gepresenteerd.

Een gesprek tussen Xi Jinping en Volodymyr Zelensky staat blijkbaar al langer gepland

De berichten over een gepland gesprek tussen Xi Jinping en Zelensky zin niet echt verrassend. Tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Russische inval in de Oekraïne eind februari had Zelensky verklaard Xi Jinping te willen ontmoeten om over China´s ideeën ter beëindiging van het conflict in de Oekraïne te overleggen.

China beschouwt de Oekraïne officieel nog altijd al soevereine natie, hoewel Peking de handel met Moskou tijdens de oorlog enorm opgevoerd heeft. Dat Xi Jinping nu in de bemiddelaarsrol tussen Kiev en Moskou is gekropen, beoordelen deskundigen als poging van de Chinese machthebber om zijn buitenlands-politieke gewicht te verhogen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op China´s staatschef Xi Jinping wil vrede: ontmoeting met Poetin, gesprek met Zelensky

 1. Johan Veentjer zegt:

  Eindelijk iemand met een gezond verstand.

  Like

 2. Léon van Duren zegt:

  De westerse WEF-BILDERBERGER corrupte collaborerende oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers trachten hun criminele schaamteloze handelingen omtrent het van overheidswege georganiseerde terroristische corrupte Corona bedrog te wissen door de bevolking te misleiden met de bloedige uitgelokte verschrikkelijke onnodige Oekraïne oorlog!!

  Zalig zijn de vredestichters!!

  Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde terroristische van overheidswege georganiseerde corrupte COVID-19 pharma maffia Woke LGBTi transhumanistische psychopaten wereldwijd te kunnen berechten!!

  https://stichtingvaccinvrij.nl/must-read-samenzweringstheorieen-worden-samenzweringsfeiten/

  Al is de leugen nog zo snel de WAARHEID achterhaalt haar wel!!

  (Met dank aan de stichting vaccinvrij!)

  De beroepsleugenaar Mark R.,en de schaamteloze nietsontziende bedrieger Hugo de J. hadden allang preventief gedetineerd moeten zijn in afwachting van hun berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!!

  Wie zwijgt stemt toe!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland, om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 3. Andre zegt:

  Xi wil de street van Taiwan dicht gooien en de US heeft al geroepen dan moeten we Chineese schepen laten zinken. Gaat lekker zo

  Like

 4. Andre zegt:

  Gister was er in Berlijn een vergadering van alle grote industie mannen van Duitsland met als spreker Ilham Aliyev. Ursula vd Leyen (ook eigendom van de man met paarse stropdas) had het al een jaar geleden over een betrouwbare leverancier voor gas en olie voor de EU. In Georgië waren er nogal wat rellen aangestuurd vanuit de EU door Zelenskii NGO’s en dit is de president van Azerbeidzjan op de foto achterin naast die meneer met paarse stropdas.

  Dit is de vice president van Azerbeidzjan mevrouw Aliyeva en weer een man met paarse stropdas.

  https://en.trend.az/azerbaijan/politics/3031119.html

  Die man met paarse stropdas is meneer Rotschild hun eigenaar en hij wil Duitsland gaan voorzien van gas via Ukraine. Nou dit gaat dus niet gebeuren want Rusland gaat de hele kuststrook pakken en Xi wil zn BRI daar hebben.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  DIE GESPREKKEN ZULLEN ER OOIT WEL KOMEN

  AKS OOM VLADIMIR KLAAR IS MET VZIJN HELE PROGRAMMA

  DUS EFFE WACHTEN NOG . WHAHAHAHAHAHAHA

  De Oekraïense regering heeft de REKRUTERING van VROUWEN tussen de 22 en 45 jaar geactiveerd om naar strijd gebied te sturen

  DAN KAN HIJ DE DONBASS TERUG NEMEN EN DE KRIM BEZETTEN

  IK BEL U TERUG AOS IK UITGELACHEN BEN .

  OOM LEKKER DING

  Like

 6. Ravian zegt:

  Als Xi vrede wil dan moet hij ophouden met te proberen de door Mao ooit begonnen verovering van China te voltooien, en zijn leger naast dat van Putin aan de NAVO grenzen opstellen.
  Dan laat hij namelijk de niet Westerse wereld zien dat China geen agressor is, en dan maakt hij de Westerse elite duidelijk dat het afgelopen is met hun landje pik spelletjes.
  Maar dat zal er wel niet inzitten, want China is zelf veel te druk met landje pik spelletjes.

  Like

 7. Andre zegt:

  Vers in Wiki (sinds net)ja je verzint het niet sinds eind 2021 Australie de VS en UK maar Canada wil niet eens meer mee doen.

  AUKUS klinkt als ANUS

  https://en.wikipedia.org/wiki/AUKUS

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s