Massaal sterven van walvissen door offshore windmolenparken? “Milieubeschermers” zwijgen

(Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

Red de walvissen” – heette het ooit. Patrick Moore, destijds medeoprichter van “Greenpeace”, rekent in een commentaar in de “Washington Times” hard met de zogenaamde natuurbeschermers van de omstreden organisatie af: zij verraden hun principes, bekritiseerde hij. Sinds er voor de bouw van reusachtige offshore windmolenparken sonaronderzoek wordt gehouden, zou de sterfte van walvissen in het desbetreffende gebied met 400% zijn toegenomen. De bedreiging van de dieren door de installaties wordt zelfs van officiële zijde toegestaan. War blijft de schreeuw van verontwaardiging.

Toen in 2016 aan de Amerikaanse Atlantische kust het voor de bouw van 1500 windmolens noodzakelijke akoestische sonaronderzoek begon, werden er 174 dode bultrugwalvissen aan land gespoeld. Dit komt overeen met een stijging van 400% tegenover de jaren daarvoor.”

Zo begint het kritische commentaar van Moore van 14 februari. Hij geldt weliswaar als medeoprichter van de organisatie, is er echter na 15 jaar uitgestapt en bekritiseert de koers van de zogenaamde milieubeschermers steeds feller. In werkelijkheid willen deze van kritiek op de talrijke geplande windmolens voor de Amerikaanse kusten niets weten: ze beweren dat er geen bewijzen zouden zijn voor de schadelijke effecten van de installaties. Moore zet uiteen dat de stijging met 400% van dode walvissen in verband met het sonaronderzoek voor Greenpeace aanleiding zou moeten zijn om haar rijkelijk aanwezige gelden in een grondig onderzoeksprogramma te investeren. “In plaats daarvan doen ze niets”, schrijft hij, behalve: “Ze varen rond in hun 30 miljoen dollar kostende jacht, dat ze ´zeilschip´ noemen, hoewel een dieselmotor van 1850 pk voor de belangrijkste aandrijving zorgt.”

Terwijl het sonarprogramma de communicatie van de dieren evenals hun oriëntatie en het vinden van buit beïnvloedt, zou volgens Moore de bouw van de gigantische betonnen sokkels voor de windmolens gevaarlijke gevolgen voor de walvissen hebben: het opwerpen van grote hoeveelheden modder belemmert hun voedselopname. Dat de bouw van offshore windmolenparken schadelijk is voor zeedieren, is in werkelijkheid zelfs ook bij de Amerikaanse autoriteiten bekend: het medium “The Daily Skeptic” wijst in dit verband op een officiële toestemming ter “lastig vallen” van zeezoogdieren door Vineyard Wind in de Atlantische Oceaan voor de kust van Massachusetts. Dat de daarin vastgestelde regelingen zullen verhinderen dat dieren schade lijden door de bouw van de installatie moet betwijfeld worden. Zogenaamde milieubeschermers maakt dat niks uit.

De conclusie van Moore:

Tegenwoordig werken vooraanstaande krachten van Greenpeace in comfortabele kantoren en zeilen de wereld rond als een stelletje College-kinderen op een cruise in de zomer. Door aan de kant van machines tegen levende, bedreigde walvissen te gaan staan, hebben zij hun oprichters en iedereen verraden wie de natuur werkelijk na aan het hart ligt. Nu ben ik blijer dan ooit dat ik ze in 1986 na 15 dienstjaren verlaten heb. Toen Greenpeace zijn prioriteiten op orde had, bestond ze uit vrijwillige kruisridders voor vrede en natuur. Ze is één grote business geworden, die zich op fundraising concentreert, een herrieschopper in achterkamertjes, die loopt te leuren met junk-wetenschap.”

Bron:
report24.news
Door: Vanessa Renner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Massaal sterven van walvissen door offshore windmolenparken? “Milieubeschermers” zwijgen

 1. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ook hier schreef ik al eerder over: het zogenaamd ‘sociale’ Links gaat uitsluitend om geld, macht, communistische tirannie en politieke moorden, ondersteund en nagevolgd door de zwaar gehersenspoelde, uitermate naïeve, hypocriete deug-aanhang.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @DRs Schilder ; Helaas waar wat u zegt; Als het maar ver genoeg gebeurt dan komt het door het klimaat en de opzettelijke moord van dichtbij; van kippen, vogels , bijen en ook kleinere vissen soms massaal aangespoeld, dan heet het ineens een onbekend virus dat als oorzaak wordt opgevoerd. Gezien de dumbing down op de scholen en de marginale kennisinteresse van de gemiddelde mens is pseudowetenschap booming business..en kun je de meute alles wijs maken.

   Geliked door 1 persoon

 2. antiislamnu zegt:

  Ze financieren ook een schip dat asielparasieten van Libië naar Italië brengt Rode Kruis idem dito

  Geliked door 2 people

 3. gebochelde zegt:

  En iedereen was verbaasd hoe dat toch kon ! Hier is het bewijs . Maar dat kan ze niks scheen, wie dit ooit bedacht hebben……….

  Geliked door 1 persoon

 4. mooinique zegt:

  Tja alles draait om geld.Dit is nieuw voor mij. Ik schrik hiervan. Ik geloof namelijk dat walvissen meer zijn dan alleen maar walvissen. Ze beschermen ons. Net als de dolfijnen. Dit geeft mij nog een extra reden om te kotsen om Amerikanen🤮.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tjah dat de milieubeschermers zwijgen is niet zo moeilijk te verklaren.
  Op dit moment krijgen ze geld van de windmolenboeren om te zwijgen en als ze stoppen met zwijgen houdt de geldstroom op.
  Moeilijk??
  Nee echt niet

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  JA DIE RAKEN DOOR DAT DE GELUID DE WEG KWIJT . EN VLIEGEN ER DAN TEGEN AAN HOORDE IK NET . !!!!
  HELE NESTEN VERNIETIGD TOCH ?

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @ome BOB;
   Zouden ze proberen het aan te vallen??? doen sommige vogels ook met 5 G masten… dieren veel beter dan de gemiddelde mens, vind het vreselijk hoe dieren in rap tempo uitgemoord worden.

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    LUCIA
    bobzelf

    LIEVE GEWELDIGE LUCIA
    SORRY IK MAAKTE EEN GRAPJE ..

    DUS DE ‘”WALVISSEN “” VLIEGEN ER TEGENAAN ..

    HEBBIE UM . ???

    DUS SORRY IK WAS NIET SERIEUS

    BOBOBOBOB

    Like

 7. Ravian zegt:

  Greenpeace is gewoon een van de vele NGO’s die door linkse extremisten gekaapt zijn met als doel de door deze NGO’s vergaarde goodwil, middelen, en kapitaal, te misbruiken om de Marxistische agenda te pushen.

  Geliked door 3 people

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Titel van het bericht is correct.
  Windmolens veroorzaken een bromtoon die onder water
  op kilometers afstand te horen is, vooral door walvissen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s