Grotesk, want onuitvoerbaar: Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel tegen Poetin uit

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Zoals ondertussen in de hele wereld is verbreid, heeft het “Internationaal Strafhof” een arrestatiebevel tegen de Russische president Vladimir Poetin uitgevaardigd: en wel wegens de “gegronde verdenking dat hij persoonlijk voor de onwettige uitzetting en overdracht van Oekraïense kinderen naar Rusland verantwoordelijk” zou zijn.

Prompte, korte en kernachtige reactie van Rusland

Rusland werkt niet samen met dit orgaan en de van het Internationaal Strafhof uitgaande voorschriften zullen voor ons juridisch van nul en generlei waarde zijn”, aldus de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, vrijdag op haar Telegram-account. Want:

“Rusland is noch verdragspartij van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof noch ertoe verplicht.”

Slechts 123 landen en 30% van de wereldbevolking erkennen het Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof met zetel in Den Haag (foto) is gebaseerd op het multilaterale Statuut van Rome van 17 juli 1998 en begon zijn werkzaamheden op 1 juli 2002. Het wordt echter maar erkend door 123 landen (o.a. de gehele EU, maar slechts 60% van alle staten met ongeveer 30% van de wereldbevolking). Alleen al het feit dat landen als China, India, de VS, Turkije, Israël en ook Rusland (waarvan er drie leden van de VN-veiligheidsraad zijn!) het Internationaal Strafhof niet erkennen of de ondertekening van het akkoord later weer introkken, laat de partijdige nutteloosheid van zo´n onderneming al zien.

VS verbieden samenwerking met straf

Die laatste stap zette bijvoorbeeld de voormalige Amerikaanse president Clinton. Bovendien proberen de VS door het afsluiten van bilaterale verdragen met verdragspartners van het Internationaal Strafhof en andere landen om een overdracht van Amerikaanse staatsburgers aan dat Internationaal Strafhof bij voorbaat uit te sluiten. Bovendien machtigt sinds 2002 de zogenaamde “American Service-Members Protection Act” de Amerikaanse president tot de militaire bevrijding van Amerikaanse staatsburgers die zich in Den Haag voor het Internationaal Strafhof zouden moeten verantwoorden. Een samenwerking met het Internationaal Strafhof wordt door Amerikaanse autoriteiten verboden.

Waarschijnlijk met goede redenen: want i.v.m. een onderzoek door het Internationaal Strafhof tegen Amerikaanse strijdkrachten en geheime diensten wegens mogelijke oorlogsmisdaden in de Afghanistan-oorlog kondigden de VS in september 2018 aan om in het geval van onderzoek tegen Amerikaanse staatsburgers inreis-verboden en financiële sancties tegen rechters en procureurs-generaal van het Internationale Strafhof op te leggen evenals deze rechters en procureurs-generaal van het Internationaal Strafhof door Amerikaanse justitie te laten vervolgen. En ook het feit dat vanwege de Oekraïne-oorlog de Amerikaanse regering op dit moment haar standpunt over het Internationaal Strafhof overdenkt, spreekt niet echt voor de onafhankelijkheid van het orgaan.

Afrikaanse Unie: “Rassen hetze”

Desbetreffend beschuldigde ook de “Afrikaanse Unie” het Internationaal Strafhof in het jaar 2013 wegens eenzijdige vervolging, volgens rassencriteria, van “een soort rassen hetze”. En wel, omdat tot dat moment alleen maar processen tegen Afrikanen geopend werden.

Juridisch niet uitvoerbaar

Landen die het verdrag niet hebben ondertekend, kunnen namelijk een proces met ondersteuning van een van de permanente leden van de VN-veiligheidsraad verhinderen. Dus hebben juist enkele van de meest invloedrijke landen, waaronder de veto-machten in de VN-veiligheidsraad (China, Rusland, VS) het statuut van het Internationaal Strafhof niet geratificeerd. Bovendien is Den Haag aangewezen op de steun van de landen, tegen wier burgers een onderzoek plaatsvindt.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Grotesk, want onuitvoerbaar: Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel tegen Poetin uit

 1. De achterliggende gedachte zou zo maar kunen zijn dat als je steun uit spreekt voor Poetin je zo maar steun geeft aan een internationaal misdadiger.
  Ik denk dat Ik er niet ver naast zit als binnen niet al te lange tijd websites gesloten gaan worden die pro Poetin zijn.
  Laten we afwachten, want op dat niveau gebeurdt niets zonder reden.

  Geliked door 8 people

  • Blaffertje zegt:

   Je zou best eens gelijk kunnen krijgen.
   Ik moet er niet aan denken Henk, dat E.J Bron zou verdwijnen door censuur.

   Geliked door 4 people

   • Htskday zegt:

    Als het zo doorgaat kan je er zéker op wachten,.. de censuur / vrijheid van meningsuiting wordt steeds strakker aangetrokken.
    In veel landen zijn blogs als deze allang onmogelijk gemaakt.
    Het kan ook hier, (en voor andere “alternatieve” nieuwssites) zomaar ineens afgelopen zijn…. 😱

    En wat dan??
    Dat wordt op je ouwe dag kruiswoordpuzzelen, borduren, punniken, origamiën of de hele dag met den plassert spelen tot je er bij neervalt..

    In ieder geval kan dan heer Bron ook eindelijk eens van zijn pensioen genieten.. … en zich ook met dezelfde bovenstaande bezigheden bezighouden..

    Wordt een saaie boel…
    Of we moeten weer wat anders verzinnen natuurlijk.. 🤔

    Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   In Duitsland kan men volgens artikel 140 van het wetboek van strafrecht worden gestraft voor het publiekelijk goedkeuren van de Russische inval in Oekraïne. Maar ik kan alle Amerikaanse invasies en bezettingen ongestraft prijzen en toejuichen, het waren allemaal vredesmissies.
   In mijn reacties op dit blog heb ik er nauwlettend op toegezien niets te zeggen wat verboden is, hoewel zelfs die opmerking mij verdacht maakt.

   Geliked door 4 people

 2. koddebeier zegt:

  Krankzinnig zooitje, De Amerikanen vermoorden wereldwijd tienduizenden mensen en die komen er mee weg !
  Poetin zal dit niet vergeten en vergeven, de gevolgen komen nog !

  Geliked door 3 people

 3. Blaffertje zegt:


  “Rusland werkt niet samen met dit orgaan en de van het Internationaal Strafhof uitgaande voorschriften zullen voor ons juridisch van nul en generlei waarde zijn”

  Natuurlijk niet.
  Denken ze nu echt dat de Russen luisteren naar zo’n stel clowns in Nederland?
  Die kontkruimel op de wereldkaart?
  Laat me niet lachen.
  Ze hebben last van grootheidswaanzin bij het Internationaal Strafhof.

  Als ze nou ballen hadden, dan hadden ze de Nazis van de Oekraïene en Zelensky voor het Strafhof gedaagd die al na Maidan, duizenden Russen hebben vermoord om niets.

  Geliked door 5 people

 4. Herman Boon zegt:

  Weeskinderen, wees geworden door de jarenlange beschietingen van steden in de Donbass met 14 duizend burgerslachtoffers?
  En degene die zich om de kinderen bekommerde wordt vervolgd?

  Geliked door 5 people

 5. Marc zegt:

  Die Rutte toch, met zijn ‘internationaal’ strafhofje. Daar zal hij, of een van zijn kornuiten van de WEF, niet terechtkomen. Nee, ook niet voor een tribunaal. Wel omgekeerd evenredig opgetuigd op de Plaats in Den Haag.

  Geliked door 3 people

 6. leeuw7 zegt:

  Waarom begint het internationaal Strafhof niet dichterbij huis!!

  Irakoorlog,Afghanistan,Libië,Vietnamoorlog ,enz……………….!!

  De Nederlandse collaborerende corrupte klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers van het huidige onbetrouwbare kabinet onder leiding van de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R.,en Co kunnen onmiddellijk preventief gedetineerd worden in afwachting van hun berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal!!

  Herinvoering van de doodstraf zou een optie kunnen zijn vanwege de ernst van de gepleegde misdaden tegen de menselijkheid door de voorgenoemde van overheidswege georganiseerde corrupte COVID-19 pharma maffia boevenbende!!Een schaamteloze van overheidswege georganiseerde COVID-19 pharma maffia boevenbende ruïneren Nederland van binnenuit met hun onzalige satanische WEF-BILDERBERGER psychopaten plannen!!
  Deze van overheidswege georganiseerde terroristische COVID-19 pharma maffia boevenbende zal ook nu na de verkiezingen nog steeds stilzwijgend worden gefaciliteerd door de meerderheid van de ruggengraatloze waardeloze tweede kamer minkukels!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 3 people

  • mooinique zegt:

   Léon je loopt achter in 1997 verdrag van Versailles of een ander staat in 1 van de voetnoten van de voetnoten. Dat elk land wat bedreigd wordt door opstandelingen, terroristen enz.gericht mag schieten. De doodstraf dus. Ik ga nog wel zoeken in mijn foto’s of ik het kan vinden. Maar hoe krijg ik het dan hier?!

   Like

 7. oliedom zegt:

  Wanneer komt die Pinokkio Prutte, vdLeyen, Verhofstadt, Biden en co., Zwerfsky, Kaag, Franzke, vHufteren enz. voor dat gerecht te staan?

  Geliked door 3 people

 8. LUCIA zegt:

  Uit het dagboek : Over verkrachtte tere vaasjes gesproken;

  Vraag me oprecht af, was de actie van Rusland als het gebeurt is, niet om de kinderen te beschermen??? Oekraine stond nogal bekend om mensenhandel
  voordat het door het Zelensky-WEF protocol heilig verklaard werd.
  We vergeten wel eens wie Europa bevrijdt heeft, als ik een kind had en ik zou het gezien de situatie naar een veilig land willen sturen en ik kon kiezen voor Zelensky of Putin mijn kind meegeven…. dan zeker ook gezien de geschiedenis, wordt het Putin en met een gerust hart

  Hoe is het mogelijk
  dat in een land waar
  zelf de corruptie gecorrumpeerd is
  waar zelf de leugen afgestoft
  in de kringloopwinkel
  van politiek sinkel,
  ergens zit te wachten
  op de volgende grijnzende sociopaat
  die hem in zijn zak stopt
  en denkt handig hebbedingetje

  Waar vrouwen om de haverklap
  nooit meer thuiskomen
  en ze geven het een mooie naam
  ….Femicide en Qut
  je mag niet eens met pepperspray
  de straat op… waarom vrouwen die
  bedreigd worden.. niet doen bewaken
  door een Taserende Drone???
  Maar vrouwen en kinderen
  vallen niet onder het “tere vaasjes”
  beleid van Rutte!!!

  Waar kinderporno één van onze
  walgelijkste exportproducten vormt
  en we internationaal op nummer één staan
  gevolgd door wapens en drugs
  Waar de misdaad nog weliger bloeit
  dan alle stof/CO2/en NO deeltjes bij mekaar
  Waar steeds meer eigen volk op straat
  slapen moet, de armoede 3e wereld
  kenmerken krijgt, waar oude mensen
  niet te eten hebben, op één boterham
  met pindakaas en een cup a soupje
  per dag na…. de verwarming
  al lang …weg verarmd is …..en
  menselijke warmte naar de burger
  …al Ruttiaans weggemoffeld/wegbezuinigd is

  Hoe is het godverdomme mogelijk
  dat in zo’n verworden Qutland een
  Internationaal gerechtshof staat,
  dus ook weer zo’n Nep-Instituut
  want de passie preken
  ook al ben je geen vos, in het vossenhol
  dat nou je niet moeten willen..toch???
  Kijk dat is wc- bezoek number 2
  (big time) veegwaardig

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Ik kan mij nog goed herinneren dat de EO, met een hoop bombarie, naar Thailand vertrok om er middels een “documentaire’ de kinderporno aan de kaak te stellen.
   En dat terwijl je in Thailand zo ongeveer de doodstraf krijgt als je wat met kinderen uitvreet, en er zwaar op gecontroleerd wordt.
   Die EO documentaire eindigde dus met; “We hebben het niet gevonden, MAAR HET IS ER WEL!!!”
   Op zichzelf al een belachelijke vertoning dus, maar de kers op de taart was natuurlijk dat de kinderporno hoofdstad van de wereld slechts een half uurtje rijden van Hilversum verwijdert is, en niet een dag vliegen.
   De hypocrisie van de NPO is legendarisch…

   Like

 9. BosscheBol zegt:

  Ca. 5000 v C. . De mensen hadden in het Midden Oosten allang het zwervend jagen en verzamelen opgegeven en gingen landbouw beoefenen en zich in de buurt van hun grond vestigen. Er ontstonden dorpen en stadjes, sommigen met een geweldig knappe wateropvang en -opslag. Er ontstond iets van een overheid die belasting hief. Er ontstond gemeenschappelijke graanopslag en bewerking, gemeenschappelijke herders voor de beesten, taal. Er ontstond handel: sommige mensen maakten bijv. sieraden die over grote afstanden verhandeld werden. Tin en koper werden verhandeld tot aan Cornwall in Engeland toe. Daardoor ontstond rijkdom.

  Sommige dorpen werden rijker dan andere. Daardoor ontstond oorlog. De arme dorpen wilden ook van de rijkdom profiteren. De rijke dorpen richtten legers op om zich te beschermen.

  Sommigen mensen werden rijk en andere bleven arm. Daardoor kwam er diefstal. Om de rijken te beschermen kwam er rechtspraak.

  Rechtspraak is er altijd geweest om de rijken en de machtigen te beschermen. Gemiep over dat de rechtspraak onpartijdig zou zijn, is al meer dan 100 jaar in de lucht. Het is gelogen. De rechtspraak zou onafhankelijk zijn. Ja, zie Wilders, zie de sleepwet, ze de ongrondwettelijke coronamaatregelen. Eén belletje van de overheid en de rechtspraak doet wat de overheid vraagt.

  Het internationale strafhof dient ervoor om de rechten van de westelijke “elite” (rijk en machtig) te beschermen. Daarvoor trekken de ambtenaren mooie pakjes aan en gaan ze deftig praten.
  Meer is het niet.

  Geliked door 2 people

 10. bobzelf zegt:

  I call it saving children from the battle field,

  is worth a arrest warrant by the ICC,

  but killing 500.000 children is just a foot note in history…??? VOLGENS DE USA

  PUTIN MOET VOORKOMEN WHAHAHAH WHAHAHAHAH

  brilliant how selective our “quality” press works.

  HALLO MADELEINE ALBRIGHT . DIE DOET NOG GEWOON BOODSCHAPPEN

  Like

 11. Groene Leeuw zegt:

  De Russen moeten in de Doema een zelfde wet in het leven roepen dat Russische staatsburgers gaat bevrijden uit het Internationaal Strafhof middels een militaire inval.

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Dat achterlijke internationale strafhof uit Den Haag. Holle vaten klinken het hardst. Poetin zal bij het aanhoren van dat stomme gereutel van dat hof krom gelegen hebben van het lachen. Zijn dag was weer goed.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s