“In het belang van de VS” – Italiaanse generaal waarschuwt voor eeuwige oorlog in Europa

(Vertaling: E.J. Bron)

Constant oorlog in het midden van Europa is een favoriet scenario van de VS, waarschuwt de Italiaanse generaal Fabio Mini. Het liefst zou de regering-Biden fases van de door Europa gefinancierde opbouw van de Oekraïne constant afwisselen met fases van militaire verwoesting.

De oorlog in de Oekraïne begon niet in het jaar 2022, maar exact op het moment toen de regering in Kiev “begon het woord ´terroristen´ tegen de Russischtalige bewoners van de Donbas te gebruiken en haar oorlog tegen hen een ´antiterreur operatie´ noemde.” Deze opvatting vertegenwoordigt de Italiaanse generaal Fabio Mini. Mini, die het Italiaanse leger en de NAVO van binnen kent en de commandant was van KFOR, vreest dat de Oekraïne-oorlog eindeloos zal worden. Per slot van rekening zouden de VS, die de huidige crisishaard ontketend zouden hebben, er groot belang bij hebben dat het vuur nooit zou uitgaan. Daarom zou het zo verrassend zijn dat de EU-landen mee zouden doen, aldus de Italiaanse generaal.

In een gesprek met “l´Antidiplomatico” verklaart hij:

Voor de VS is een constante oorlog in Europa, waaraan twee of meer landen deelnemen, die bereid zijn om vrijwillig menselijke en materiële offers in deze strijd te brengen, om twee redenen voordelig. Ten eerste is zo´n strijd tussen Oekraïners en Russen een mogelijkheid om de landen van de Europese Unie tegen Rusland te mobiliseren. Ten tweede kunnen de Europeanen bij zo´n oorlog niet aan een eigen ´as´ met Peking denken.”

Des te verrassender is voor Mini het feit dat het de landen van Europa zijn die zo veel gedaan hebben om een permanent smeulende crisishaard in hun kernland voor te bereiden. Zoals de generaal vaststelt, heeft Europa sinds het begin van het geweld in de Donbas – maar ook daarvoor al – de Oekraïense regering ondersteund. “Interessant genoeg zei de EU op hetzelfde moment dat alles wat er zou gebeuren een ´interne aangelegenheid´ van de Oekraïne zou zijn”, benadrukt Mini en verklaart:

Sinds 2015 leveren de EU-landen wapens aan Kiev, bewapenen het Oekraïense leger en reorganiseren het om deze ´interne aangelegenheid´ te boven te komen. En tegelijkertijd legt de EU al deze jaren sancties aan Rusland op. Bij dit alles heeft de EU zich volledig ongeïnteresseerd tegenover de burgerbevolking gedragen, die sinds 2014 onder de aanvallen lijdt. Integendeel, de EU heeft een Oekraïens regime ondersteund, dat is samengesteld uit vertegenwoordigers van die politieke bewegingen, die de EU zelf kort voor het jaar 2015 gevaarlijk en neonazistisch heeft genoemd. De Europeanen ´activeerden´ alle kanalen van de psychologische oorlogsvoering en van de cyberoorlogsvoering. Sinds het begin van de gevechten in de Donbas heeft de EU in feite een militaire censuur ingevoerd, die de informatie voor de eigen Europese bevolking beperkt.”

Voor de Amerikaanse president Joe Biden zou de aanhoudende oorlog in de Oekraïne dus een gelegenheid zijn om geld te verdienen en Rusland en de EU te verzwakken. Daarbij zou het heel gemakkelijk voor de VS geweest zijn om de Europese bondgenoten ervan te overtuigen dat de strijd met Rusland niet lang zou duren, omdat Moskou met methodes van de “economische oorlogsvoering” op de knieën gedwongen zou worden.

Omdat Rusland echter na een jaar nog steeds niet economisch verzwakt zou zijn, zou de Amerikaanse president Biden er niet meer zo zeker van zijn dat hij in ieder geval nog een jaar lang de kaart van een “nederlaag en beroving van de macht van Rusland inclusief zijn militaire capaciteiten, die voor de Europese landen zo gevaarlijk zijn”, zou kunnen spelen. “En deze hoop op een snelle overwinning op Rusland is de grote hoop van het grootkapitaal, dat ervan droomt om te profiteren van de opdrachten tot de wederopbouw van de Oekraïne”, zei de militaire expert.

Voor Biden en zijn regering zouden echte rop dit moment de zorgen op de voorgrond staan om voor een tweede ambtsperiode gekozen te worden. En daarvoor is een permanente oorlog in Europa nodig, zegt Fabio Mini:

De ideale oplossing voor Biden´s ´verkiezingsvooruitzichten´ en voor de euro-Atlantische gemeenschap zou het volgende model zijn: afwisselende periodes van ´wederopbouw´ van de Oekraïne en de verdere bewapening (op eigen kosten) van de Europese bondgenoten van de VS. Het schema ziet er als volgt uit: een wapenstilstand om de infrastructuur weer op te bouwen en wapens uit de VS te leveren, en dan daarna met nieuwe bezieling een terugkeer naar de verwoesting. Het is een ´vicieuze cirkel´ , zoals die door de duivel zelf gecreëerd moet zijn.”

Door de “slag in het oosten van Europa” zouden de VS hun vazallen in de regio in angst en beven houden, benadrukt de Italiaanse generaal. Er zou echter langzamerhand een tekort aan vrijwilligers voor zo´n permanente oorlog komen. Het zou steeds moeilijker worden om mensen te vinden die naar het front zouden willen gaan.

Bovendien zou zich al een nieuwe wereldorde hebben afgetekend, die zich niets zou aantrekken van alle inspanningen van de VS en de EU, aldus Mini. Deze nieuwe wereldorde zou niet in New York, Washington of Brussel ontstaan, “maar in andere delen van de wereld”. Deze wereldorde zou door Rusland, China, India, Brazilië, Argentinië, Zuid-Afrika, de Arabische landen en tientallen kleine ontwikkelingslanden bepaald worden. “Dit is al een realiteit, die de monopolie positie van het westelijke blok uit de weg ruimt”, zegt de expert overtuigd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op “In het belang van de VS” – Italiaanse generaal waarschuwt voor eeuwige oorlog in Europa

 1. bobzelf zegt:

  GOED GAAF STUKKIE !!

  GODZIJ DANK . DANK WEL MIJN MANITOU DANK ..

  IS MIN OOM ALS EEN RAKET BEZIG. DUS DE BRICS ..
  MET ?? TURKIJE UUIT DE NAVO OOK MEE DOEN

  DE TRUC DIE VLAD NU UITHAALD. DE LEUEGENS VAN DE GRAAN
  TRANSPORTEN NAAR AFRIKA ??

  IS DUS GEEN FLIKKER VAN TERECHT GEKOMEN .

  DUS ALS JE VRIENDIN WILT HEBBEN ??

  GEEF ZE DAN TE VRETEN ..

  EN DAT IS PUTINS PLAN . DIE BOTEN MET GRAAN ZIJN ZOWAT ALLEMAAL IN EU LANDEN AFGERLEVERD. DUS ??

  LEVERT RUSLAND. MIJN OOM VLADIMIR ZEER BINNEN KORT “”GRATIS ” GRAAN AAN AFRIKA

  DUS .WIE ZEGT DAN GEMEEND “”DANK JE WEL “” AFRIKA

  WIE IS DAN WEER DE LUL . DE EU EN DE USA

  DUS DIT STUKKIE IS DUS GAAF . HEEL GAAF

  Bovendien zou zich al een nieuwe wereldorde hebben afgetekend, die zich niets zou aantrekken van alle inspanningen van de VS en de EU, aldus Mini. Deze nieuwe wereldorde zou niet in New York, Washington of Brussel ontstaan, “maar in andere delen van de wereld”.

  Deze wereldorde zou door
  Rusland,
  China,
  India,
  Brazilië,
  Argentinië,
  Zuid-Afrika,
  de Arabische landen
  en tientallen kleine ontwikkelingslanden bepaald worden. “

  Dit is al een realiteit, die de monopolie positie van het westelijke blok uit de weg ruimt”, zegt de expert overtuigd.

  WAT EEN GEWELDIGE SCHAKER , DIE OUWE PLEURIS TAXICHAUFFEUR

  MIJN OOM VLADI .

  GEWELDIG

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @Bob zelf;
   Yesss.. maar de schrijver van dit stuk somt 2 belangrijke redenen op maar vergeet daarbij de belangrijkste;Hij stelt;

   “Voor de VS is een constante oorlog in Europa, waaraan twee of meer landen deelnemen, die bereid zijn om vrijwillig menselijke en materiële offers in deze strijd te brengen, om twee redenen voordelig. Ten eerste is zo´n strijd tussen Oekraïners en Russen een mogelijkheid om de landen van de Europese Unie tegen Rusland te mobiliseren. Ten tweede kunnen de Europeanen bij zo´n oorlog niet aan een eigen ´as´ met Peking denken.”

   De belangrijkste reden…. althans voor Amerika als land, heb het even niet over de globalistische doelen, die distinctie moet wel effe gemaakt worden, is natuurlijk….DAT AMERIKA ER WEL ONTZETTEND GOED AAN VERDIENT, wij zijn de dombo’s hier in Europa ..de Amerikanen “leasen” de oorlog en wij betalen hem… zo kan je heel makkelijk rijk worden maar dat kunstje kan geen land beter dan Amerika. Nog zo’n voorbeeld de petro-dollar

   Ons effe wijs maken dat Rusland de grootste bedreiging is voor Europa… terwijl de russen g.v.d. de hele 2e W.O. aan onze kant stonden en Europa ontzet hebben, daar tegenover zijn de Amerikanen 5 voor 12 er in gekomen en hebben het meest verdient aan de 2e wereldoorlog ..Ja dat staat niet in de geschiedenis boeken maar is wel een feit..Amerikanen en oorlogen…. is altijd een verdienmodel… om de poen.

   Zolang je een klein arm qut-landje bent en braaf je regime aan Amerika onderwerpt en de MP levert die zij gekocht hebben …geen problemen…. zolang je je land laat leegroven door overconsumerend en lui, decadent Amerika… geen problemen maar hou je van je land en speel je hun spelletjes niet…. heel veel problemen .

   Tijd dat dit gaat veranderen, heb met enige onrust maar ook met humor jarenlang gezien hoe China de amerikaanse, tamelijk koloniale, machtssystemen, bestudeerde en niet kopieerde maar verbeterde en hun met hun eigen wapens versloeg, m.n in Afrika en de 3e wereld (oa zuid-amerika en caraibisch gebied).

   Men doet voorkomen dat de wereldmacht gaat om Rusland versus Amerika…. wij kijken hier bij Bron verder dan alleen maar naar landen, wij weten dat het gaat om machtsblokken maar stel dat je in de vertaalslag van dat landenverhaal zou geloven… dan nog word je een rad voor de ogen gedraaid, want feitelijk gaat het dan om China versus Amerika .

   Dit is de echte landen…machtsverschuiving die er speelt zo achter de coulissen om…. als je nog verder de machtspyramide beklimt, is het uitzicht natuurlijk weer anders

   Like

   • bobzelf zegt:

    LUCIA zegt:
    23 maart 2023 om 02:34

    LIEVE GEWELDIGE LUCIA

    JE HEBT VOOR 1000 % GELIJK , STAANDE OVATIE
    DIKKE ZOEN 1 OF 10 JIJ MAG KIEZEN WHAHAHAHA
    RONDJE OP DE SCHOUDERS
    PET DANWEL HOED AF. DIEPE BUIGING 144 POINTS

    WOMAN WITH BRAINS. JE BENT GEWELDIG .

    JOUW AANVULLING KLOPT . NATUURLIJK

    MAAR IK DENK ALS JE JOUW PROZA DAN OOK UIT MOET LEGGEN

    HET MEERENDEEL DE DRAAD KWIJT RAAKT .

    DUS HET GEGEVEN IS GEWELDIG .WANT EEN ANDERE INSTEEK IN HET LEVEN OP ONZE AARDKLOOT IS BROODNODIG

    IK ZOU WILLEN ROEPEN . LET’S GO FOR IT.

    IN DIT GEKKENHUIS IS NU WERKELIJK ALLES MIS .

    DIKKE KUS MEISSIE . KIJK EFFE NAAR MIJN FOTO OF IK JE MAG ZOENEN WHAHAHAHAHA

    OOM BOBZELLUF

    Like

 2. perfide albion zegt:

  Wij moeten heel snel van onze huidige ” leiders” af. Die zijn gestoord. Het zijn de opvolgers van dezelfde lieden die ons in WO1 en 2 hebben gestort.

  Geliked door 5 people

 3. Meine zegt:

  “…The war is not meant to be won, it is meant to be continuous. Hierarchical society is only possible on the basis of poverty and ignorance. This new version is the past and no different past can ever have existed. In principle the war effort is always planned to keep society on the brink of starvation. The war is waged by the ruling group against its own subjects and its object is not the victory over either Eurasia or East Asia, but to keep the very structure of society intact…..”

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s