Kolonel over de oorlog in de Oekraïne: “De waarheid komt eindelijk aan het licht”

(Door: “uncutnews” – Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïners zijn vernietigd op de grond. Zelfs de “Washington Post” en de “New York Times” publiceren eindelijk de waarheid. Dat zei de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor in het programma van Tucker Carlson.

De Oekraïense verliezen zijn schokkend. We hebben gezien hoe de Russen drie verschillende legers vernietigd hebben, die de Oekraïners hadden opgebouwd, aldus Macgregor. Amerikaanse functionarissen schatten dat er inmiddels 100.000 Oekraïense soldaten werden gedood, waaronder ook zeer ervaren soldaten.

“Iedereen begint zich af te vragen wat er werkelijk gebeurt”, zei de kolonel.

“De waarheid komt aan het licht, namelijk dat deze oorlog niet door Rusland werd begonnen. Dat Rusland ons gesmeekt heeft die Oekraïne niet in de NAVO te halen. We hebben Rusland geïgnoreerd. En de Russen hebben heel duidelijk gemaakt dat zij hun nationale belangen zouden verdedigen. Ze wilden dat de Oekraïne neutraal blijft.”

Daarvoor had Macgregor gewaarschuwd dat Rusland direct aangevallen zou kunnen worden wanneer de Oekraïne toetreedt tot de NAVO. “Rusland zal dat niet toestaan. De Russen hebben geen ander keuze dan tot het einde te vechten.”

“Het is een catastrofe voor de NAVO”, benadrukte hij. “De NAVO zal het niet overleven en uiteenvallen. Dat gebeurt al achter de schermen. En Duitsland zit er midden in. De Duitsers, net als de meeste andere Europeanen, willen absoluut geen oorlog met Rusland.”

Bron:
uncut-news.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Kolonel over de oorlog in de Oekraïne: “De waarheid komt eindelijk aan het licht”

 1. dutchdl zegt:

  Dat is dus de waarheid, maar dat wisten wij eigenlijk al. Keer op keer in de media hoorde je dat Rusland aan het verliezen is. De media manipuleert voortdurend. Zal er een einde komen met de komst van Trump? Ik denk het wel. En de burgers die lijden, dat interesseert Zelensky geen moer‼️

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  “Amerikaanse functionarissen schatten dat er inmiddels 100.000 Oekraïense soldaten werden gedood, waaronder ook zeer ervaren soldaten.”

  Voornamelijk ervaren soldaten, en heel wat meer dan de vermelde 100.000.
  Het aantal permanent uitgeschakelde gewonden gaat vervolgens minstens net zo groot wezen.

  Bij elkaar opgeteld is dat dan zo goed als het hele professionele Oekraïense leger.
  Waardoor de Oekraïense stellingen nu bemand worden door een mix van ‘Hitler Jugend’ en ‘Dad’s Army’.

  Het onvermijdelijke gevolg gaat een ontzagwekkende eenzijdige slachtpartij wezen.
  En de daarvoor verantwoordelijken zijn de Oekraïense Nazi’s, en de oorlog hitsende Westerse ‘leiders’.

  Die verdienen dus allemaal een afspraakje bij dageraad, met een vuurpeloton…

  Geliked door 5 people

  • LUCIA zegt:

   @ Ravian eens met je verhaal behalve het einde ..veel te makkelijk ik ga voor een nacht in de ijzeren maagd en alles wat dan nog leeft bij ochtendgloren ophangen..Je moet met straffen toekomstige misdadigers goed afschrikken…we zijn daar in veel te soft geworden

   Geliked door 1 persoon

 3. Olie bol zegt:

  De Telegraaf schrijft wat anders.

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Olie bol.De telegraaf de krant van slapend nederland,heeft in WW2 met de nazi,s geheuld.Na de oorlog hebben ze een 30 jarig verbod gekregen om nog nieuws te mogen brengen.Nu heulen ze weer met de nazi,s maar dan in de ukraine.

   Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Mij lijkt dat iedereen die een beetje weldenkend is, geen zin heeft in welke oorlog dan ook en in dit geval zeker niet met Rusland.
  Het is hoofdzakelijk de politiek die de confrontatie zoekt.

  Geliked door 4 people

 5. Olie bol zegt:

  Oekraïens offensief over paar weken verwacht
  Vernietigende drone-aanval toont Russische zwakte
  Een zware explosie trof de stad Dzjangkoj afgelopen nacht, zo is te zien op sociale media. Kiev verklaarde daarop dat een treintransport met Russische kruisraketten in de stad was vernietigd.

  Like

  • Ravian zegt:

   Die “vernietigende drone-aanval” bestond uit een half dozijn commerciële drones die voorzien waren van een schrapnel lading.
   Twee zijn er onderweg neergestort, twee zijn er door de Russen neergeschoten, en de overige twee hebben hun doel gemist en (zoals gewoonlijk) woonhuizen geraakt.
   Het eindresultaat van deze “vernietigende drone-aanval” was één gewonde burger.
   Al met al geen “Russische zwakte” maar het zoveelste voorbeeld van het Oekraïense militaire onvermogen en gebrek aan respect voor de levens van burgers dus…

   Geliked door 2 people

 6. Peter zegt:

  Vanmorgen nog gesproken met een man uit voormalig OostDuitsland die contacten heeft in de Ukraine en Rusland ,en die vertelde al dat er alleen leugens worden verspreid en er een stelletje nazilui lopen waarvan de mensen in de ukraine ook van kotsen .

  Geliked door 2 people

 7. Olie bol zegt:

  Washington: Abrams-tanks sneller aan Oekraïne leveren.

  KIEV – De oorlog in Oekraïne duurt alweer ruim een jaar. Het verlies aan mensenlevens is groot. Op de grond wordt nog altijd hevig gevochten, vooral rond de vernietigde stad Bachmoet.

  Like

 8. Harry zegt:

  “ De Duitsers , …………., willen absoluut geen oorlog met Rusland “ .

  Begrijpelijk , nadat ze door de Russen totaal in de pan gehakt zijn in ‘ 45 en hun geliefde leider daardoor ook is gaan hemelen .
  Maar met hun stomme intuïtie hebben ze er nú wel álles aan gedaan om de Oekraïners in staat te stellen om het de Russen lastig te maken .
  Heb je dan een bord voor je kop of ben je dan allejezus hypocriet ?
  Ze hebben met idioot Merkel heel Europa vol laten stromen met buitenlandse niksnutten en de halve zachte Zelensky alle middelen in handen gegeven om de Russen aan te vallen .
  Nog even en ze gaan ook akkoord met het leveren van straaljagers .
  Wat is dat toch met die lui ???
  Ik denk dat het een giftige mix is van onnozelheid , hoogmoedswaanzin en hardleersheid .
  Laten we ze nu voor de zoveelste keer heel Europa naar de donder helpen ?

  Geliked door 6 people

  • E.J. Bron zegt:

   De Duitse adelaar kan net zo goed vervangen worden door een schaap. Volgens mij kun je het Duitse volk het best omschrijven als een kudde schapen die per se een herdershond nodig heeft.

   Geliked door 4 people

   • Boike zegt:

    @ E.J. Bron 21 maart 2023 om 21:38

    Moffen zijn schapen, die vrolijk blatend achter hun herder aanlopen, die ze met zijn hond opjaagt.
    Om er een paar herders te noemen: Karel de Grote, Bismark, Wilhelm, Hitler, Adenhauer, Brandt, Kohl, Merkel.
    Het is bij de Moffen nog nooit anders geweest. Ze weten niet beter. Ze zullen het nooit leren.
    Na een braadworst en een pul bier staat hun naprakkedenkiezeerverstand op nul.
    Deutschland über alles. Ordnung muss sein. Wir wollen den totalen Krieg. Wir tun es Deutsch gründlich. Wir werden es schaffen. Gibt uns Wein Weib und Gesang. Wie konnte das passieren? Wir haben es nicht gewusst.

    Geliked door 1 persoon

   • Groene Leeuw zegt:

    Het Duitse volk is een volgzaam volk dat altijd trouw achter hun herders aan sjouwt.

    Like

   • LUCIA zegt:

    @hr Bron; met u eens maar als je een psychopaat als schapenherder hebt, kun je ook met schapen heel veel schade veroorzaken,helaas.

    Geliked door 1 persoon

   • Renato zegt:

    BLONDIE……

    Like

  • Dewaere zegt:

   Ik weet niet wie dat voor het eerste schreef: ‘het eerste slachtoffer in iedere oorlog is de waarheid’. Álle, maar dan ook alle nieuws dat je hoort is gelogen, iedere partij wil dat zíj er het beste in naar voren komen. In de oude Sovjet-Unie was er een bekende grap:”je had in de USSR twéé verschillende nieuwszenders, een waarop de hele dag KGB-propaganda te zien was en de andere waarop de hele dag een KGB-officier te zien was die de mensen vertelde dat ze naar die andere zender moesten overschakelen.” De doorsnee sovjet-burgers vertrouwden daarom geen enkel nieuws en geen enkel bericht via welke media dan ook, alleen wat ze via, via zelf te weten waren gekomen of wat op een gegeven moment in de praktijk wel duidelijk werd.

   Geliked door 2 people

 9. En in nederland overweegt de politiek om de dienstplicht weer te activeren, zodat dienstplichtigen ingezet kunnen worden in de nato-oorlog tegen rusland. NL levert al wapens aan oekraine, dit op kosten van de nl.belastingbetaler, straks ook nog soldaten. Mij niet gezien. Zowel NL als oelkraine is het mij niet waard om voor te sneuvelen. Dat doen de politici maar zelf, sneuvelen in de door hen zelf veroorzaakte oorlogen. Maar dat doen ze niet, ze sturen hun ondergeschikten als kanonnenvoer.

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ scherpschutter1943 21 maart 2023 om 21:35

   Rutte, de psychopaat, duivelaanbidder, notoire leugenaar en dictator, ouwehoert gemakkelijk en lult een hele boel uit net, maar hij heeft er geen flauw benul van wat het beweert, als hij zegt, dat wij moeten beseffen dat de Oekraïne oorlog onze oorlog is. Hij heeft zelf geeneens militaire dienstplicht vervuld. Die was nog net niet opgeschort toen hij zijn studie beëindigde. Hij heeft dus geen enkel recht van spreken, om Nederlanders een oorlog in te sturen, die NIET de onze is.

   Geliked door 2 people

 10. Kees zegt:

  Triest voor al die doden die dagelijks vallen, onschuldige Ukrainse en Russische jonge soldaten. De Ukrainse bevolking wil vrede, Rusland wil vrede, maar de NAVO, de EU en de VS denken daar anders over.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s