Groen is het nieuwe bruin

(Vertaling: E.J. Bron)

Graffiti-oorlog in grote Duitse steden

Omdat de media niet meer ingaan op de gevoelssituatie van veel burgers, vindt er op straat een oorlog van meningsuitingen plaats. Veel burgers kunnen de huichelarij van de Groenen niet meer verdragen. Vooral bij het thema Oekraïne-oorlog is het verzet te zien.

De frustratie en wanhoop zitten diep. Steeds meer burgers hebben het gevoel in een verkeerde film te zitten. Ze worden door de Duitse regering stap voor stap onteigend, staan in toenemende mate bloot aan het geweld van nieuwe medeburgers en mogen zich niet verdedigen. En nu wordt hen verteld dat het goed zou zijn om wapens naar oorlogsgebieden te sturen.

Moet nu alles in de Orwelliaanse zin op de kop staan? Oorlog is vrede? Wapens zijn goed? Groen staat nu tegenover de vredesbeweging? We zouden in oorlog zijn met Rusland, zoals de Groene minister van Buitenlandse Zaken fantaseerde? En minder zou het nieuwe meer zijn?

“Groen is het nieuwe bruin”, “Het is niet onze oorlog” – zulke en soortgelijke leuzen ziet men in de binnensteden veel vaker als graffiti, vaak enorm groot op muren van gebouwen. Tegenstanders van deze open oppositie tekenen andere graffiti. In de buurt van de Alexanderplatz in Berlijn stond op de voorgevel van een flat die verbouwd werd een gigantische leuze: “NO WARS!”, die enkele dagen later werd overgeschilderd door anti-activisten. Elders werd graffiti met de leuze “Niet onze oorlog” veranderd in “Helaas onze oorlog”.

Duidelijk is: onze samenleving is steeds meer gespleten en in beroering. De mensen verdragen deze spanning nauwelijks nog. Ze willen weer betrouwbare morele vangrails. Maar in een tijd, waarin natuurwetten niet meer moeten gelden, waarin mensen van de ene op de andere dag hun geslacht kunnen veranderen, waarin het illegitiem is om vredesonderhandelingen te eisen en waarin men de eigen onteigening en de-industrialisering van de economie en de vernietiging van de welvaart zonder tegenspraak moet accepteren, wordt dat lastig.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Groen is het nieuwe bruin

 1. Alphons Mantel zegt:

  de USA begon met de moord op Russen in Ukraine vanaf 2014

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  De adelaar is veranderd in een schaap .

  Like

 3. boorzalf zegt:

  GroenLinks: Bruinlinks 💩😄

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Groen is altijd al “bruin” geweest,de nazi,s zijn nationaal socialisten.Dus extreem links.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s