Illegale migratie: IJsland verscherpt zijn tegenmaatregelen drastisch

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Het parlement van IJsland treedt met een nieuwe wet tegen de illegale immigratie op, die asielzoekers 30 dagen na de afwijzing van hun aanvraag de toegang tot woonruimte, medische verzorging en sociale uitkeringen ontzegt.

Volgens een bericht van de IJslandse nieuwsdienst RÚV heeft het parlement van IJsland een nieuwe wet aangenomen, die asielzoekers 30 dagen na de afwijzing van hun asielaanvraag de toegang tot woonruimte, medische verzorging en sociale uitkeringen ontzegt. Ondanks protesten van mensenrechtenorganisaties, inclusief Amnesty International, UNICEF en het Rode Kruis, werd de wet aangenomen.

Minister van Justitie, Jón Gunnarsson, verklaarde dat de wet noodzakelijk zou zijn om te garanderen dat de immigratiewetgeving van IJsland overeenkomt met de regelingen van de buurlanden on een ongecontroleerd aantal vluchtelingen op te nemen. Hij zei:

Al jarenlang vinden er steeds weer pogingen plaats om de immigratiewet te veranderen. De situatie is in deze periode sterk veranderd, en nu staan we voor een nog nooit eerder voorgekomen probleem wanneer het er om gaat iedereen op te nemen die als vluchtelingen naar ons toekomen en bescherming zoeken. Daarom is het voor mij duidelijk dat we verdere stappen in overweging moeten nemen om dichterbij de regelingen van onze buurlanden te komen, opdat we niet een aantal krijgen dat ver uitstijgt boven wat er in deze landen geldt.”

De wet werd door de drie coalitiepartijen unaniem ondersteund, maar ook andere partijen, inclusief de Volkspartij en een plaatsvervangende afgevaardigde van de Centrumpartij, sloten zich bij de stemming aan. Een wijzigingsvoorstel van de Sociaaldemocratische Alliantie over onbegeleide kinderen werd aangenomen, terwijl 20 andere wijzigingsverzoeken van de Piratenpartij werden afgewezen.

“Dit thema bevestigt de houding die ik al lang vertegenwoordig, namelijk dat deze regering vluchtelingen-vijandig is”, zei de afgevaardigde van de Piratenpartij. Dit moet een signaal afgeven dat de mensen het land moeten verlaten, anders worden ze op straat gezet, zonder ondersteuning en zonder toegang tot minimale dienstverleningen.”

De regering van IJsland en de autoriteiten lijken vastbesloten te zijn om de immigratie in het kleine land met maar 372.000 inwoners te beperken. Net als de rest van het Westen was ook IJsland tot in de jaren ´90, toen de massa-immigratie begon, een uiterst homogeen en vreedzaam land. Met de toestroom van buitenlanders nam ook de criminaliteit toe en het optreden van georganiseerde misdaad. En net als in andere westelijke landen wordt de rol van migranten bij geweldsmisdrijven graag als taboe behandeld.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Illegale migratie: IJsland verscherpt zijn tegenmaatregelen drastisch

 1. saddy zegt:

  Waar moet je straks dan nog heen om te vluchten?

  Israel valt ook al af met hun wetsvoorstel om alleen praten over Jesus al strafbaar te maken.

  https://www.bitchute.com/video/OTCRB7DxuD5R/

  Deep State = Deep Hate?

  Geliked door 2 people

  • Svalbard zegt:

   Dit wetsvoorstel gaat het opnieuw niet halen, want premier Netanyahu heeft gezegd dat er geen enkele wet zal worden aangenomen die tegen de christelijke gemeenschap is. Er zijn al vaker van dit soort voorstellen gedaan, en ze zijn nooit aangenomem.

   Geliked door 1 persoon

   • saddy zegt:

    Dus dat sentiment is daar al heel lang aanwezig?

    Ik stel me even voor dat er hier een wetsvoorstel ingediend wordt om de joodse godsdienst strafbaar te stellen. Zouden de joden dan ook zo laconiek reageren?

    Like

  • Vilseledd zegt:

   Nergens heen; bijdragen aan de oplossing van het probleem in je eigen land.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   saddy.De satanische globalistische elite willen het christendom en jodendom vernietigen.En zo de weg vrij te maken voor de antichrist.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  IJSLAND ?
  ILLIGALE IMMIGRATIE ?

  WHAHAHAHHAHA

  DAT IS EEN TYPHUS EIND MET EEN KANO

  OF NEMEN JULLIE OME BOB NOU IN DE ZEIK ?

  WHAHAHAHAHHA

  DUS EEN NEGERT PEDDELT ZICH EEN HERNIA
  EN
  WOIRDT DAN WEGGESTUURD ??

  OMDAT HET TE KOUD IS. WHAHAHAHAHAHA

  OOM BOBOBOBOBOOB

  Geliked door 2 people

  • Vilseledd zegt:

   Het probleem bestaat echt en net als alle andere welvaartsstaten is het een aantrekkelijke bestemming voor vluchtelingen, al stranden er ook veel op een vluchtpoging naar Canada. Ze worden dan in IJsland van boord gehaald.

   Like

 3. Svalbard zegt:

  Het is verstandig dat men in IJsland immigratie wil tegengaan. Men heeft genoeg ellende in de rest van Europa gezien.
  Ik geef ze dus groot gelijk, want ik zie IJsland niet graag veranderen. Het is er nu nog erg veilig, ook op de wegen. Bovendien is het één van de mooiste landen ter wereld.
  Ik heb vrijwel nergens zulke spectaculaire landschappen en natuurverschijnselen gezien als in IJsland.

  Like

 4. Vilseledd zegt:

  En terecht. Een land met 350.000 zou niet bijvoorbeeld één jaar het vluchtelingenaantal aankunnen, dat wij opnemen. Als daar in één jaar 50.000 mensen binnenkomen, dan kunnen ze alle sociale wetgeving, de zorg, volkshuisvesting en onderwijs wel opdoeken. IJsland kan alleen immigratieland zijn voor mensen, die de handen uit de mouwen willen steken en dit ook willen in tekortberoepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s