Nieuwe cijfers van de Wereldbank: Wederopbouw van de Oekraïne kost $ 411 miljard

(Vertaling: E.J. Bron)

De kosten voor de wederopbouw van de Oekraïne worden steeds hoger. De Wereldbank corrigeerde het bedrag nu van $ 349 miljard naar $ 411 miljard. De EU maakte dinsdag nog eens € 1,5 miljard over om de Oekraïne “draaiende te houden terwijl het zich verdedigt”.

$ 411 miljard, omgerekend dus € 381,2 miljard, kost de wederopbouw van de Oekraïense economie. Dat is 2,6 maal zoveel als het voor 2022 verwachte bbp van de Oekraïne, zoals blijkt uit een onderzoek van de Wereldbank, de VN, de Europese Commissie en de Oekraïne zelf. De kosten zijn tegenover de schatting van september ($ 349 miljard) aanzienlijk gestegen.

De schatting dekt de periode van een jaar sinds het begin van de Russische inval op 24 februari 2022. Becijferd werden de schade aan infrastructuur en gebouwen, de effecten op het leven en het levensonderhoud van de mensen en de kosten voor een betere wederopbouw, deelt de Wereldbank mee. 22% van de kosten komen voor rekening van het verkeer, gevolgd door wonen (17%), energie (11%) en landbouw (7%).

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe cijfers van de Wereldbank: Wederopbouw van de Oekraïne kost $ 411 miljard

 1. Joannes den Hollander zegt:

  De corruptie uitbannen, vervolgens hard werken en flink sparen. Dan komen ze er wel. Deden de Duitsers ook na de oorlog en dat is dan ook wonderbaarlijk goed gelukt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dan zullen Blackrock en aanverwanten alvast hun prijskaartje kunnen aanpassen.
  Want dat zijn de grote winnaars in deze oorlog.
  Uiteraard zal blijken dat Europa een groot zo niet het grootste deel van de kosten op zich gaat nemen n de Europesche burger daarvoor op moet draaien.

  Geliked door 4 people

 3. bobzelf zegt:

  EN OOM VLADIMIR HEEFT NA de inname van MARIOPOL

  DE 2 e keer 800 gloednieuwe huizen opgeleverd.

  en mijn oom heeft dat beetje 400 miljard. ….. contant liggen

  dus maakt u geen zorgen

  whahahahaha

  oom de russiche beer. is godverdomme echt geweldig

  Geliked door 3 people

 4. BigLJohn zegt:

  Moet dat in en in corrupte land nog zo nodig worden opgebouwd ? Die oorlog is ook nog lang niet afgelopen want de Russen hebben alle tijd en de mogelijk moet niet uitgesloten worden dat Rusland de gehele Oekraine opslokt. Dag Blackrock en andere uitbuiters, zij kunnen fluiten naar hun investeringen. De Oekraine die bij Rusland gevoegd zal worden en onder Russische controle komt is een mogelijkheid. De tijd zal het leren.

  Geliked door 2 people

 5. Ravian zegt:

  Das dan inclusief de 90% voor Zelensky en zijn mede oligarchen neem ik aan?
  En vangt de “big guy” ook nog wat?

  Geliked door 1 persoon

 6. Bettine zegt:

  Oekraine aan Rusland geven en de overblijvende Oekrainers krijgen asiel bij aanstichter van de ellende : Israel !?

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Bettine.U bedoeld de nepjoden,de khazariaanse mafia a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Ze zijn mede eigenaren van amerika en hebben veel macht in israel.De echte joden krijgen overal de schuld van,dankzij die nepjoden.De leugen regeert en niets is wat het lijkt.

   Geliked door 1 persoon

 7. johannes zegt:

  nou dat moet zelensky dan maar even regelen met rusland of zo , van ons heeft ie inmiddels al een mooi voorschot (ongelukkig gekozen woord maar het stond er al) gehad, en had ie wat minder gehad dan was dat bedrag voor de wederopbouw ook veel lager geweest waarschijnlijk

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Bettine.U bedoeld de nepjoden,de khazariaanse mafia a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Ze zijn mede eigenaren van amerika en hebben veel macht in israel.De echte joden krijgen overal de schuld van,dankzij die nepjoden.De leugen regeert en niets is wat het lijkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s