Sacharova: Britse munitie met verarmd uranium in het arsenaal van Kiev “absoluut onverstandige en onverantwoordelijke provocatie”

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de plannen van Londen om munitie met verarmd uranium-238 aan de Oekraïne te leveren, had de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, live op “Radio Sputnik” felle kritiek:

Dit is een aangelegenheid van absolute meedogenloosheid, onverantwoordelijkheid en straffeloosheid van de Angelsaksen – van het Angelsaksische duo Londen en Washington – in internationale aangelegenheden. Het is een verdere Britse provocatie met het doel de situatie om de Oekraïne in een nieuwe ronde van agressie, van conflict en van confrontatie te escaleren en haar een kwalitatief andere dimensie te geven.”

De uraniumisotoop U-238 is een afvalproduct van de nucleaire industrie. Zijn slechts geringe stralingsgevaar en zijn zeer hoge dichtheid maken van haar een geschikt materiaal om pantser doorbrekende munitie te produceren. Bij de daaruit geproduceerde manchetkogels voor machinekanonnen en antitankkanonnen komt echter fijnstof van uranium vrij dat werkt op de luchtwegen en zodoende uitermate giftig en kankerverwekkend is.

Men kan deze munitie daarom ook als een soort niet explosieve smerige bom beschouwen.

Vjatsjeslav Volodin, de woordvoerder van het Russische parlement, verkondigde:

Men moet begrijpen: de volgende stap na de levering van munitie met verarmd uranium zou de inzet van een smerige bom of tactische nucleaire wapens door het regime in Kiev kunnen zijn.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Sacharova: Britse munitie met verarmd uranium in het arsenaal van Kiev “absoluut onverstandige en onverantwoordelijke provocatie”

 1. J.v.d.Heijden zegt:

  Ideetje…
  Indien mogelijk graag een vaste plek om alle islam-SHIT te posten.
  https://www.telegraaf.nl/video/2009616092/schokkend-man-in-brand-gestoken-na-bezoek-aan-moskee

  Geliked door 1 persoon

 2. Niek zegt:

  De gore leugens van de EU blijken ineens uit te komen, ze roepen het ene en nemen iedereen de maat tot zij zelf verwikkeld raken in een oorlog. Hoeveel militairen zullen later kanker krijgen als gevolg hiervan? En hoeveel kinderen zullen met dit stofje te maken krijgen? En het milieu? De landbouwgrond waarin dit terecht zal komen? Doet dat er ineens niet meer toe? Ben natuurlijk wel blij dat u er weer bent meneer Bron.

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Rusland blijft de boosdoener in de westerse optiek .
  En als dit soort smerige praktijken van ” onze kant ” komen , dan is het volledig gerechtvaardigd zeker ?
  Het wordt nog druk bij dat strafhof , minstens de helft van de europese leiders moet straks terechtstaan , want het recht moet z’n loop hebben , tenslotte .

  Of wordt het weer éénrichtingsverkeer ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Boike zegt:

  Poet heeft al laten weten hoe hij met een dergelijke leverantie aan Oekraïne zal omgaan. Maar rijke Sunak is kennelijk doof. Hoe zal het Britse volk gaan reageren, als Poetin Londen op een paddestoeltje tracteert ???

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  De eigenaren (deepstate) van de V.S. hebben tijdens de oorlogen.In afghanistan,irak,libie,en syrie ook munitie gebruikt met verarmd uranium.Het is zwaar giftig en kankerverwekkend,de mensen in die landen blijven daar nog eeuwenlang gezondheids problemen mee hebben.

  Like

 6. Kees zegt:

  Wat een schoftenstreek van UK. Je zou bijna wensen dat Putin iets met hypersonische snelheid naar bepaalde plaatsen stuurt.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  Ja natuurlijk wordt het dat, en zo was het ook al. Dat was bij de Servische leiders toch wel duidelijk te zien dacht ik.
  Nou ja, we hadden toen al een bevolking van 95% meelzakken. Dus verwacht niet teveel van dit dure circus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s