Wegens asiel-bestorming: politici in de deelstaat Sachsen vrezen de gemeenteraadsverkiezingen van 2024

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland maakt al maandenlang een unieke asiel-bestorming mee. De aantallen overtreffen inmiddels zelfs die tijdens de “vluchtelingen” bestorming van 2015/2016. Maar de politiek krijgt steeds vaker met verzet te maken.

Alleen al uit eigenbelang proberen veel politieke functionarissen een koerswijziging – zij vrezen dat ze bij de volgende verkiezingen de rekening gepresenteerd zullen krijgen. In de Duitse deelstaat Sachsen, die eveneens onder de massale bestorming zucht, is dat bijzonder duidelijk te zien. Daar vinden al in 2024 gemeenteraadsverkiezingen plaats.

Bij een videogesprek tussen districten en gemeenten met de minister-president van Sachsen en minister van Binnenlandse Zaken Schuster (beide CDU) waarschuwde de districtscommissaris van Noord-Sachsen, Kai Emanuel, nu voor de afnemende acceptatie van de asielpolitiek in de bevolking: “Zelfs het midden van de samenleving keert zich weldra af: de inwoners willen niet nog meer vluchtelingen”, zei Emanuel.

Bedroeg het “aandeel buitenlanders” in Noord-Sachsen tien jaar geleden nog 1%, nu zou dit 6% bedragen. “Dit verschil is zichtbaar.” Emanuel zag het gevaar dat men de bevolking bij het thema niet meer zou kunnen “meenemen”. Men zou de rekening bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 gepresenteerd krijgen: “Er zal geen dorpsraad meer opgesteld kunnen worden, die in zijn dorp verbaal te grazen genomen wordt, omdat wij daar nu een gezamenlijk onderkomen naartoe brengen.”

Minister-president Kretschmer demonstreert begrip voor zulke zorgen. Ook hij suggereert sinds geruime tijd steeds duidelijker zorgen over de situatie. Meer opnameprogramma´s van de staat zouden met deelstaten en gemeenten gecoördineerd moeten worden. Het zou niet zo kunnen zijn dat de Duitse minister Annalena Baerbock (Groenen) dat alleen beslist, zei hij: “Dat moet stoppen”.

Ook zou de “ongecontroleerde toestroom” via de EU-buitengrenzen moeten stoppen. Men zou aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland hebben gezien hoe dit zou kunnen functioneren.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sachsen, Schuster, sloot deze dagen vanwege de toestroom grenscontroles als laatste middel niet uit. Wanneer de Duitse regering niet spoedig haar “solokoers” in de Europese Unie zou overdenken en zich niet op een gemeenschappelijke koers met andere landen zou begeven, dan zou de druk op Duitsland niet verminderen, zei hij. Duitsland zou bij een verdere toestroom zoals tot nu toe dit jaar moeten rekenen op 350.000 tot 400.000 asielzoekers – zonder oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wegens asiel-bestorming: politici in de deelstaat Sachsen vrezen de gemeenteraadsverkiezingen van 2024

 1. Peter zegt:

  Oderdrukking hebben ze daar al meegemaakt,en dat wordt massaal stemmen op de AFD. Men zou in Nederland ook gekozen burgemeesters moeten nemen ,zijn we in 1 klap van die socialistische bende af .

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Veel steekpartijen weer in de AZC´s Weer Algerijnen. De mensen, die daar werken gaan hoogstwaarschijnlijk met angst naar hun werk.

  Like

 3. Sinyo zegt:

  Tot wat voor een K(lompen) U(ut) T(rekken) wereld zijn wij verworden.
  Geht Richtung Bürgerkrieg.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  ….politici in de deelstaat Sachsen vrezen de gemeenteraadsverkiezingen van 2024….Nou, als ze net zo’n eerlijke verkiezingen gaan houden zoals bij ons en de VS, dan is het niet meer dan een gespeelde vrees. Net zoals bij ons diegene (BBB) die zich als verlosser aankondigt voor de boer en burger. Toneel, theater !

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Het zijn geen vluchtelingen of asielzoekers,het is een islamitische invasie van de soldaten van allah.Ze worden europa binnengehaald om de oorspronkelijke europeanen,te terroriseren en af te slachten.De oplossing voor mensen zonder ruggengraat:Wegkijken,kop in het zand of cognitieve dissonantie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s