Fransen in staking: algemene staking legt vandaag het land plat

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het aannemen van de pensioenhervorming is de onvrede in Frankrijk groot – de woede van veel mensen ontlaadt zich op straat. Vandaag vindt de tot nu toe grootste algemene staking plaats.

De protesten in Frankrijk tegen de omstreden pensioenhervorming van de regering gaan verder. Voor vandaag hebben de vakbonden nog een nationale stakingsdag aangekondigd. Behalve massale bijeenkomsten worden er vooral enorme verstoringen in het verkeersveilig verwacht. Bovendien wordt met blokkades van autosnelwegen en brandstofdepots gerekend. In een gemeenschappelijke verklaring staat dat de negende landelijke actiedag vandaag grote hoeveelheden mensen zou aantrekken, die zich tegen “Macron´s minachting en leugens” zullen keren.

Daarmee reageerden de vakbondsleiders op een toespraak van de Franse president Emmanuel Macron, waarin hij woensdag verzekerd had ondanks de protesten te willen vasthouden aan de plannen ter verhoging van de pensioenleeftijd. Eveneens wees hij de eis van de vakbonden en oppositiepartijen af dat hij “rekening zou moeten houden met de toenemende volkswoede”.

Daarop vielen critici Macron voor zijn uitlatingen aan en noemden hem “verwaand”, “wereldvreemd” en “beledigend”. De uitlatingen van de president gisteren waren zijn eerste sinds de regering vorige week de hervorming om de pensioenleeftijd stapsgewijs te verhogen van 62 naar 64 jaar tegen twee moties van wantrouwen in had doorgedrukt. Sindsdien zijn de protesten in Frankrijk deels geradicaliseerd. Behalve de aangemelde demonstraties hadden enkele vakbonden tot spontane, niet aangemelde protestacties opgeroepen.

Er volgden meer dan 1500 demonstraties in steden als Marseille, Lyon, Lille en Parijs, waarbij vuilcontainer in brand gestoken werden. Het kwam tot straatblokkades, protesten van havenarbeiders, gebarricadeerde universiteitsgebouwen, overvallen op stations en stroomuitval door stakende medewerkers van elektriciteitscentrales. “Het beste antwoord dat we de president kunnen geven, is dat miljoenen mensen staken en de straat opgaan”, zei Philippe Martinez, voorzitter van de linkse vakbond CGT, woensdag strijdlustig tegenover journalisten. “De regering is bang dat er steeds meer mensen zullen meedoen”, verklaarde een vrouw tegenover de Britse krant “The Guardian”. “De democratie wordt verloochend.” Ze vervolgde:

Macron ziet zichzelf als een soort koning, als een soort Jupiter, die van heel hoog op ons neerkijkt. We moeten volhouden tot hij naar ons luistert.”

Minder dan een jaar na zijn herverkiezing voor een tweede ambtstermijn staat de Franse president voor zijn tot nu toe grootste binnenlands-politieke crisis. Al maandenlang is er een protestbeweging en vinden er steeds terugkerende stakingen tegen de impopulaire pensioenhervormingen plaats, waartegen soms 1,28 miljoen mensen de straat opgingen. Omdat de regering vorige week niet genoeg ondersteuning in het parlement vond, maakte ze gebruik van omstreden uitvoerende bevoegdheden om de hervormingen door te drukken. Maandag overleefde de regering een motie van wantrouwen, echter maar met negen stemmen. Daarop gingen duizenden mensen de straat op, waarbij het tot honderden arrestaties en botsingen met de politie kwam.

Zo werden er in Parijs in de nacht naar woensdag volgens mediaberichten 46 mensen gearresteerd, nadat ze vuilcontainers en scooters in brand gestoken hadden. De politie zette tegen enkele van de demonstranten traangas in. Vakbonden van advocaten en rechters bekritiseren inmiddels het harde optreden van de politie. Ze beschuldigen de agenten ervan willekeurige arrestaties te verrichten. Ook onderzoekt het toezicht van de Franse politie beschuldigingen, volgens welke vier jonge vrouwen in Nantes bij politiecontroles tijdens een demonstratie vorige week seksueel aangevallen zouden zijn.

De 45-jarige, liberaal ingestelde president, die zich in zijn tweede en laatste ambtstermijn bevindt, had herhaaldelijk beweerd dat het Franse pensioenstelsel veranderd zou moeten worden om het financierbaar te houden. Tegenstanders van de hervorming stellen andere oplossingen voor, waaronder hogere belastingen voor welgestelden of ondernemingen, die volgens Macron echter de economie zouden schaden. De economie word tin het land echter op dit moment eerder door iets heel anders beschadigd: duizenden tonnen vuilnis, dat al wekenlang niet meer wordt opgehaald. Zo hebben de medewerkers van de Parijse vuilophaaldienst al aangekondigd verder te willen staken. En ook de mobilisatie van vervangende krachten biedt waarschijnlijk maar weinig hulp – de afvalbergen zullen daardoor waarschijnlijk nauwelijks verdwijnen, omdat ook de verbrandingsinstallaties i.v.m. Stakingen maar een minimale service garanderen.

De door de vakbonden uitgeroepen actiedag vandaag geldt als tot nu toe de grootste. Daarom kondigde minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, volgens de Franse krant “Le Parisien” aan ongeveer 12.000 politieagenten te willen inzetten, waarvan alleen al 5000 in Parijs. Ook dit zou sinds het begin van de protesten tegen de pensioenhervorming het grootste aantal zijn. In Frankrijk is de pensioengerechtigde leeftijd 62 jaar. Het eigenlijke pensioen begint gemiddeld in werkelijkheid iets later: wie niet lang genoeg heeft bijgedragen aan het pensioenstelsel werkt langer. Pas met 67 jaar heeft men dan recht op volledig pensioen – dit wil de regering zo houden, ook als het aantal benodigde betaaljaren voor een volledig pensioen moet stijgen. Het maandelijkse minimale pensioen wil ze naar ongeveer € 1200,- verhogen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Fransen in staking: algemene staking legt vandaag het land plat

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Ach de Fransen hebben als een loopse teef achter Macron z’n covid.., migratie en Ukraine politiek gerend .., tja dan krijg je dit.., nou hopen maar dat dit dan toch alsnog z’n graf wordt.
  Ton Ruygrok.,Monster.

  Geliked door 2 people

 2. ronjaspers zegt:

  De illegalen invasie moet gefinancierd worden,daarom wordt de pensioenleeftijd verhoogd.

  Geliked door 4 people

  • Andre zegt:

   Het is veel beroerder waar niemand het over heeft. Natuurlijk hoefd de pensieonleeftijd niet verhoogd te worden. Het probleem zit m in het management van de pensioen fondsen. Al deze mongolenkoppen hebben vol ingezet op de greendeal investeringen met negatieve resultaten daarom moet de pensioenleeftijd omlaag en de Fransen begrijpen dit maar al te goed. Nederland had het boekjaar begin 2022 1800 miljard en dankzij idioten als Paul Zakkenvöller aan het roer bij ABP zaten de pensioenfondsen eind 2022 op 1400 miljard en het gaat hard naar de klote dit jaar. Hier valt niet tegenop te werken Nederland gaat maar Duitsland ook. Als mensen begrijpen dat dit de schuld is van Frans Timmermans met zn adjudant Diderik Samsom dan wil ik niet in hun schoenen staan hahahaha

   Geliked door 1 persoon

 3. Andre zegt:

  Die Fransen zijn echt goed met staken maar Duitsland gaat ook. Ben benieuwd hoe het in Nederland vergaat want daar is alls jubel en hosanna fantastisch………maar Rutte en Kaag zitten er nog steeds.

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  VIVE LA FRANCE !!!!!
  (sans Macron)

  Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Dan even terug naar het covid front.
  Het Engelse wel te verstaan.

  Directeur van het Britse gezondheidssysteem geeft toe dat het allemaal een leugen was: ziekenhuizen gaven de schuld aan sterfgevallen aan “covid” om de ILLUSIE van een pandemie te creëren

  Een voormalige verzorger van het levenseinde uit Groot-Brittannië is naar voren gekomen om te fluiten over hoe de autoriteiten van de Britse National Health Service (NHS) schaamteloos logen over covid-sterfgevallen om de covid-cijfers op te blazen als onderdeel van de psy-op plandemie .

  Terwijl er voorafgaand aan covid vier verschillende soorten longontsteking waren die de primaire doodsoorzaak vormden in het VK, werd dat aantal teruggebracht tot nul nadat de “pandemie” was uitgeroepen, weten we nu. In plaats daarvan instrueerde een nieuw geïmplementeerd Medical Examiner System voor overlijdensverklaringen medisch personeel om alle sterfgevallen door longontsteking te categoriseren als ‘covid’, en zo groeide het aantal covid-doden uiteindelijk uit tot miljoenen, zowel in het VK als over de hele wereld.

  “Sai”, zoals de klokkenluider zichzelf noemt, tweette een persoonlijk verslag van wat er gebeurde bij de NHS nadat covid publiekelijk was aangekondigd. Plots werd zowat elk type ademhalingsaandoening die tot de dood leidde, op één hoop gegooid in de categorie ‘covid’, en dat is hoe en waarom de sterftecijfers enorm stegen.

  “Als vier verschillende ziekten zijn gegroepeerd en nu covid-19 worden genoemd, zul je onvermijdelijk covid-19 zien met een enorm sterftecijfer”, onthulde Sai. “De reguliere media berichtten over deze enorme toename van covid-19-sterfgevallen als gevolg van de invoering van het Medical Examiner System.”

  “Patiënten die werden opgenomen en stierven met veel voorkomende aandoeningen zoals ouderdom, hartinfarcten, eindstadium nierfalen, bloedingen, beroertes, COPD en kanker enz., werden nu allemaal gecertificeerd als covid-19 via het Medical Examiner System.”

  (Gerelateerd: de FDA en CDC logen ook over covid-sterfgevallen om de cijfers kunstmatig op te vullen en een nep-pandemie te creëren.)

  https://outbreak.news/2023-03-22-uk-nhs-lie-covid-deaths-illusion-pandemic.html

  Ik zou zeggen plak nog een bakkespamper op je mond.

  Geliked door 2 people

 6. Julia zegt:

  Die Fransen kunnen er in ieder geval wat van. Wat doen de Nederlanders die lopen alleen maar te zeiken dat wij nu tot 67 jaar door moeten daar hebben zij uiteindelijk zelf schuld aan door op de luie lauweren te blijven plakken een handjevol demonstranten tegen het nieuwe pensioenstelsel waarvan wij allen de dupe worden. 1500 miljard wordt nu puur vergokt. https://dvhn.nl/extra/Haalt-nieuw-pensioenstelsel-de-eindstreep-27997439.html Destijds zijn miljarden geroofd uit het ABP en nimmer terug betaald. https://www.marketupdate.nl/pensioenen-dossiers/het-abp-en-de-verdwenen-miljarden/. Nog geen enkel verzet wij geloven het wel en laten ons compleet kaal plukken. Kortom chapeau voor de Fransen helaas dit zal in Nederland nooit gebeuren we halen de schouders op, steken de kop in het zand en laten als onderdanige domme schapen ons hele leven beheersen en zelfs geld afpakken. Uiteindelijk krijgt een dom onderdanig volkje wat het verdient.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Die macron is een “marionetpop”van de rotschilds (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.Hij voert hun NWO agenda uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s