Oekraïense parlementariër: “Zelensky verduisterde miljarden bij munitieverkoop”

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïense parlementariër Geo Leros beschuldigt Volodymyr Zelensky en zijn kantoor-chef Andrij Ermak ervan bij de koop van wapens en munitie miljarden euro´s uit de begroting verduisterd te hebben. Leros zou in het bezit zijn van contracten van het Oekraïense ministerie van Defensie, die vele interessante zaken bevatten:

Zo zou bijvoorbeeld het ministerie van Defensie in het jaar 2022 in Bulgarije geproduceerde projectielen via de staatsonderneming “Progress” hebben afgewikkeld. De overbetaling voor deze drie contracten bedroeg 6,7 miljard hryvnia (ca. € 1,66 miljard). Daarbij stroomden € 170 miljoen in de zakken van Jermak en Zelensky, berichtte Leros in een video.

Veel te hoge prijzen”

De deal zag er zo uit: het Oekraïense ministerie van Defensie zou via de staatsonderneming “Progress” munitie hebben ingekocht tegen een twee- tot driemaal hogere prijs dan de marktprijs. Volgens Leros staat “Progress” onder toezicht van de voormalige viceminister van Defensie Oleksandr Mionyoek, een “man van Jermak”

“Zowel Zelensky als Jermak zijn peetvaders van de corruptie in ons land geworden. Voordat de staatsonderneming ´Progress´ in de koop van Bulgaarse projectielen ingreep, kocht het ministerie van Defensie de projectielen rechtstreeks tegen marktprijzen. Daarna kregen ´Progress´ en Mionyoek toestemming van het kantoor van de president en begonnen de projectielen twee- tot driemaal zo duur te verkopen”, aldus Leros verder.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oekraïense parlementariër: “Zelensky verduisterde miljarden bij munitieverkoop”

 1. Hovawart zegt:

  Vroeger noemde men een paar miljoen nog steekpenningen of een smeergeldaffaire….maar tegenwoordig gaat het om miljarden, mijn vraag is; hoeveel miljarden aan gemeenschapsgeld zijn er inmiddels in diepe zakken verdwenen in/uit Brussel……..?.
  Ik vraag het u weleens af.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @Hovawart ; In antwoord op je vraag ook corruptiegelden zijn geinflatteerd natuurlijk.Daarom… om dit goed te maken, wij kunnen ook e.e.a. verkopen;

   LEUGENMACHINE te koop voor Zelensky’s Kringloop
   het is een zeer effectief wapen,
   kan binnen No-Time zeer gezonde Economie kapot maken,
   Tere Vaasjes Verkrachten en kan op commando liegen
   bedient zich bovendien van yes minister onzintaal
   geblenderd tot politieke smootie….
   van bedenkelijke smaak,
   slechts voor de liefhebber
   VANWEGE FAILLISSEMENT vorige eigenaar VOOR EEN PRIKKIE TE KOOP

   Like

 2. Harry zegt:

  Daar gaat je belastinggeld !
  Nou ja ÓNS belastinggeld .
  Hup Rutte , ga nog even met de pet rond !
  Dankzij de inflatie is een miljard ook niet zo veel meer he ?

  Geliked door 3 people

 3. Hovawart zegt:

  Het is natuurlijk verstandig dat de EU de wapens terugkoopt via de zwarte markt, om deze vervolgens weer te schenken aan de Oekraïne…….zucht.
  Met politici als die in Brussel heeft men geen vijanden nodig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Joost Visser zegt:

  Dit wordt door de overheid als nepnieuws geclassificeerd. Immers, dat kan niet waar zijn, dus is het niet waar.

  Geliked door 2 people

 5. Boike zegt:

  In oorlogstijd heb je heel veel soldaten en wapens nodig.Je verliest er een hele boel. Onder de tafel schuiven de budgetten alle kanten op. Er kan best wel eens wat zomaar verdwijnen, of verkeerd worden aangewend. Je hebt toch gewoon geen tijd, om daar een fatsoenlijke boekhouding over bij te houden. Het is gewoon complete puinhoop. Dat noemen ze in het spraakgebruik collateral damage. Daar moet je dus vooral niet moeilijk over doen en geen “domme” vragen over stellen over “peanuts”. En je zeker niet druk maken over oweeërs. Er is geen tijd, om daar acht op te slaan. De vijand moet immers uitgeschakeld/vernietigd worden. DAT is belangrijk en daar is alle aandacht dus opgericht. Dus, je bek houden !!! Denk aan de kadaverdiscipline !!!

  Geliked door 1 persoon

 6. saddy zegt:

  Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev has warned Germany that any attempt to arrest President Vladimir Putin will represent a declaration of war on Russia and said Moscow could respond by bombing the International Criminal Court.

  Geliked door 1 persoon

 7. Kees zegt:

  En dit is pas het begin….De EU en Ukraine, wat corruptie betreft zullen ze niet voor elkaar onder doen.

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Is geen onbekend verschijnsel toch ? Ik bedoel dat er miljoenen c.q. miljarden eurie’s verdwijnen ?
  Er was eens ene wethouder de Jonge in R’dam, onder zijn “bewind” zijn ettelijke miljoenen verdwenen; hetzelfde vond plaats bij ene wethouder Asscher in A’dam, ook dáár zijn miljoenen zoek, deze flessentrekkers werden daarvoor beloond met een nóg beter betaalde functie in Den Haag.
  Maar de Jonge had de smaak v.h. flessentrekken zó te pakken, dat onder zijn “bewind”, vele miljoenen eurie’s op “zijn” ministerie van Volksgezondheid, zijn zoek geraakt, hierna werd deze maffia-figuur minister van Woning-gebeuren, om zijn “kunstje” nogmaals te flikken.
  Oekraïne is beslist géén uitzondering; zoek kort bij huis !!!!!

  Geliked door 3 people

 9. Julia zegt:

  De ene corrupte bende steunt met miljarden de andere corrupte oorlogsmisdadiger. Binnenkort bedankt Zelensky alle belastingbetalers in de EU voor de bijdrage die zij hebben geleverd dan kunnen de ongekozen lamzakken in Brussel weer massaal applaudisseren.

  Geliked door 1 persoon

 10. kruisridder zegt:

  Mettertijd wordt hier de dienstplicht heringevoerd, onze militairen ingezet en vervolgens door deze jood op de zwarte markt verkocht….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s