Orbán zal Poetin niet laten arresteren – ondanks een arrestatiebevel uit Den Haag

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Internationaal Strafhof heeft een arrestatiebevel tegen de Russische president Vladimir Poetin uitgevaardigd. Dat zal Hongarije echter niet erkennen. Daarover werd in Hongarije gezegd dat men de Russische president niet zou arresteren, omdat daarvoor geen juridische basis zou bestaan. Dat ziet men in Den Haag anders.

Hongarije heeft vandaag bekendgemaakt dat men Vladimir Poetin niet zou arresteren – ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Zoals Gergely Gulyás, regeringswoordvoerder van minister-president Viktor Orbán, vandaag tijdens een persconferentie verklaarde, zou er voor een arrestatiebevel “geen juridische basis bestaan.”

Hongarije heeft het Statuut van Rome niet in het rechtssysteem geïntegreerd

Hongarije heeft het Statuut van Rome weliswaar als contractuele basis van het Internationaal Strafhof ondertekend en geratificeerd, maar het nooit in het Hongaarse rechtssysteem geïntegreerd. In Den Haag ziet men dat anders, want daar staat Hongarije als verdragspartner geregistreerd en wijst men op de samenwerkingsverplichting. Daarover verklaarde het Internationaal Strafhof: “De verdragslanden werken volgens de maatstaven van dit statuut bij onderzoek met betrekking tot misdaden, die onderworpen zijn aan de jurisdictie van het gerechtshof, en werken bij hun strafrechtelijke vervolging onbeperkt met het gerechtshof samen.”

Gulyás: “Escalatie leidt niet naar vrede”

In zijn uiteenzettingen zei Gergely Gulyás verder dat de uitvaardiging van het arrestatiebevel tegen Vladimir Poetin “niet echt gelukkig zou zijn, omdat ze de dingen in de richting van een verdere “escalatie” en niet in de richting van vrede zou leiden. De Amerikaanse president Biden daarentegen is blij met deze stap van het Internationaal Strafhof en noemt hem een “krachtig signaal”. Dmitri Medvedev, een naaste vertrouweling van Poetin, beoordeelde het arrestatiebevel als “oorlogsverklaring”.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Orbán zal Poetin niet laten arresteren – ondanks een arrestatiebevel uit Den Haag

 1. Ravian zegt:

  Het is gewoon de zoveelste brug naar Rusland die in de hens gaat.
  Veel bruggen zijn er inmiddels niet meer over…

  Geliked door 3 people

 2. koosv8 zegt:

  Wat zien die mafkezen in het westen nou niet anders. Dat noemen ze dan meteen maar het nieuwe normaal. Komt nu ook weer goed voor het voetlicht met de sexualizering van hele jonge kinderen.
  Ze zijn helemaal van het padje af. En maar blijven hitsen in OEKRAÏNE!!!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s