De NAVO verdedigt de levering van projectielen met verarmd uranium aan Kiev

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)


De waarschuwingen van Moskou voor een “ernstige escalatie” van de Oekraïne-crisis hebben geen effect gehad: de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg (foto), toont instemming met de geplande leveringen van pantser doorborende, met uranium verrijkte projectielen aan Kiev. Hun levering en gebruik zou geen schending van het volkerenrecht zijn.

Tegen het persbureau AFP zei Stoltenberg met het oog op de geplande leveringen, die zogezegd de overgang maken naar de atomaire oorlog: “De NAVO-bondgenoten houden zich bij alles wat ze ter ondersteuning van de Oekraïne doen aan internationale regels en internationaal recht”. De levering en het gebruik van pantser doorborende, met uranium verrijkte projectielen aan Kiev zouden geen schending van het volkerenrecht zijn.

Giftige wapens ook tegen de eigen bevolking

Over het soort wapen: DUR´s (“depleted uranium rounds”) worden als “pantser doorborende wapens ingezet. De DUR-projectielen dringen door bepantsering en ook bunkers heen als door een pakje boter. Bij de botsing ontwikkelen ze een enorme hitte – tot 5000 graden Celsius – en branden door de bepantsering heen. Dan pas exploderen ze en daarbij komen giftige wolken en radioactief stof vrij…

Deze nanodeeltjes worden ingeademd, besmetten de grond en het grondwater. Daardoor wordt de bevolking direct bedreigd door sterke vergiftigingen. DUR´s zijn genotoxisch, d.w.z. ze kunnen de genen beïnvloeden en zijn zodoende schadelijk voor het menselijke organisme, met catastrofale gevolgen zoals nierschade, tumoren, misgeboortes, misvormingen en kanker.” (bron). Met de inzet van de door de Britten geleverde munitie dreigen complete landstreken in de Donbas besmet te worden.

Inzet in Bachmoet gepland?

Het gevaarlijke zouden niet deze leveringen zijn, maar “de oorlog, die duizenden mensenlevens kost”. Oorlogen zouden van nature uit onberekenbaar zijn, wat men zou zien aan de gevechten en de moeilijke situatie in Bachmoet. Gisteren berichtte de “Spiegel” van uitspraken uit Kiev dat de Oekraïne “in de buurt van de stad Bachmoet in het oosten van het land, waar al maandenlang fel om gevochten wordt, een tegenaanval op de Russische strijdkrachten zou voorbereiden… Rusland zou Bachmoet koste wat het kost willen innemen en noch verliezen aan mensen noch aan materieel schuwen, zei Zelensky verder.”

Stoltenberg ziet daarbij de NAVO als belangrijke partner van de Oekraïne. Zijn uitrusting en hulp bij de snelle opleiding van de zinloos op te offeren mensen zouden het voor de Oekraïne mogelijk maken om “vooruitgang en nieuwe successen te behalen”. Het belangrijkste wat gedaan zou kunnen worden “om de risico´s te verminderen dat president Poetin de oorlog beëindigt.” Wat slechts weinig mensen weten: Jens Stoltenberg heeft meermaals benadrukt dat de NAVO aan het Oekraïense leger “opleiding en uitrusting” ter beschikking zou stellen sinds “de oorlog in 2014 (!!) begon.” (bron).

Bondskanselier Scholz: we gaan door

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD), wiens rol in het conflict steeds dubieuzer lijkt, heeft zich gisteren gelijksoortig uitgelaten: de Duitse regering zou “er ook op voorbereid zijn om de Oekraïne net zo lang te ondersteunen als daadwerkelijk nodig zal zijn.”

De indruk wordt sterker dat men in het “Westen” vredesonderhandelingen met Moskou koste wat het kost wil vermijden en deze oorlog wil laten escaleren. Koste wat het kost…

Iedereen, die aan het Internationaal Strafhof in Den Haag nog betekenis respectievelijk morele autoriteit verleent, moet zich nu afvragen: wie moet er eigenlijk voor deze rechtbank geplaatst worden?

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op De NAVO verdedigt de levering van projectielen met verarmd uranium aan Kiev

 1. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Hahaha het hele ICC in Den Haag is een smerige corrupte bende onder leiding van onze Donner…… Hahaha het ICC zit niet voor niets in Nederland want Nederland is het meest zieke en corrupte land van Europa.

  Geliked door 5 people

 2. de barbaar zegt:

  De navo geeft Putin een vrijbrief om de navo,eu,brussel en engeland van de aardbodem te vegen……graag beste Putin…liefst vandaag nog….

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Stoltenberg LIEGT. Hij liegt als een varken. Verarmd Uranium is ongevaarlijk volgens “internationaal recht”. Ja, dat “internationale recht” hebben ze in het westen zelf gemaakt, geheel op maat.
  Verarm uranium heeft zeer weinig alfa-straling: die komt niet eens door de huid heen. Maar als je verarmd uranium in of bij een explosie hebt, of zeer hard ergens tegenaan slaat, dan verpulvert het. Het gaat in de lucht zweven. En beneden een zekere grootte gaat het door de zeer dunne longblaasjes heen en komt in het bloed. Dan staat het hele lichaam dus van binnen uit bloot aan die zwakke alfa-straling die DNA beschadigt. Verder reageert Uranium chemisch met nierweefselk. Je nieren gaan er dus aan. Dit is zeer vaak en wetenschappelijk gedocumenteerd.
  https://www.ntvg.nl/artikelen/nier-ontsteking-door-uranium-en-acidose

  Stoltenberg is een goor varken dat eens zijn eigen troep zou moeten inademen.

  Geliked door 4 people

 4. Kees zegt:

  Waar blijven toch al die demonstraties tegen dit oorlogsgeweld?? Vroeger stond links vooraan, nu hoor je vrijwel alleen Forum , vreemd.

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   @Kees. Tot in de 50er jaren was links = straatlinks. In de 60er jaren kreeg je ook het deftige salonlinks. Nu is links = salonlinks. Straatlinks is weg gelopen naar SP of PVV of stemt niet meer. Links is niet meer links.

   Like

 5. Boike zegt:

  De duivelse psychopaten van de NATO zoeken dus weer eens de door Poetin getrokken rode lijn op en willen er overheen. Kennelijk willen de duivelse psychopaten bij de NATO geen vrede, maar oorlog. Scrupules kennen de duivelse psychopaten bij de NATO dus niet. De duivelse psychopaten NATO willen de Russische beer op de knieën dwingen. Althans dat menen de zichzelf overschattende duivelse psychopaten bij de NATO te kunnen. Quo vadis ???

  Geliked door 1 persoon

 6. Mirjam zegt:

  Nou en?

  Like

  • bobzelf zegt:

   Mirjam zegt:

   MISSCHIEN EEN GEKKE VRAAG HOOR ?

   MAAR TEGEN WIE HEB JE HET ???

   OVER WIE HEB JE HET ??

   WANT IK BEN WEL 74 . EN KOM NET VAN HET STRAND ..

   MAAR ENIGE DUIDELIJKHEID NA UW …??

   GEWELDIGE ARGUMENT ????

   NOU EN ??

   VERTEL DOOS .

   OOM BOBZELLUF .

   HOEZO ???

   Geliked door 1 persoon

 7. Cathja zegt:

  Die duivels gaan net zolang door totdat we allemaal die vuile oorlog ingetrokken worden! Mensenlevens tellen niet meer. Een verwoeste aarde blijkbaar ook niet, evenals de onmogelijkheid om op zwaar radioactieve grond nog voedsel te kunnen telen.
  Allen die voorstander van de voortzetting van deze oorlog wensen, kunnen beter over Poetin maar zwijgen. Poetin wil wel gesprekken voeren om te proberen een staakt het vuren te bereiken, en beter nog, de oorlog te stoppen. Maar nee, de duivels willen koste wat het kost alles vernietigen wat in hun hoofd opkomt. En die NAVO mag van mij vandaag nog ontmanteld worden. Daarvan is geen goeds (meer) te verwachten.

  Allen die deze oorlog ondersteunen moeten via het Internationaal Strafhof een levenslange gevangenisstraf opgelegd krijgen. Er zullen waarschijnlijk cellen tekort zijn.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Volgens de eu-slippendragers van de NaïeVO kan ook iedereen een beetje zwanger zijn, maar de dollar zinkt als een baksteen en dus is een wereldoorlog wederom de kurk om de Amerikaanse banken het hoofd boven water te houden.
  De Russische kurk doet binnenkort enkel ‘plop’……….en dan is het voor iedereen een babyshower-feestje……..in het donker.

  Geliked door 2 people

 9. Léon van Duren zegt:

  De onbetrouwbare terroristische collaborerende oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia misdadigers van de onbetrouwbare NAVO horen thuis in de gevangenis!!

  De ernst van de gepleegde oorlogsmisdaden zijn te ernstig voor woorden!!

  https://www.frontnieuws.com/steeds-meer-landen-gaan-het-arrestatiebevel-tegen-poetin-negeren/

  De leiders van de corrupte bloedvergietende NAVO landen moeten vogelvrij verklaard worden !!!

  Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele NAVO oorlogsmisdadigers wereldwijd te kunnen berechten!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Andre zegt:

  lekker belangrijk wat die hufter en fascist Stoltenberg wel of niet doet. Duitsland gaat plat maandag hahaha de fik erin met die holocaust bouwer Scholz. Wat gaat Nederland doen?

  Geliked door 2 people

 11. bobzelf zegt:

  THEY PICK UP THE PEOPLE NOW ON GUN POINT !!!!

  TO SENT TO THE FRONTIERS

  DUS ALS U INTERESSE HEBT . GA EFFE ONDERUIT ZITTEN

  BAKKIE PLEUR . KANO . RONDO DAN WEL EEN PAAR GEVULDE KOEKEN

  EEN KENNER MET HERSENS

  COLONEL MC GREGOR

  UKRAINE IS CRUMBLING UNDER PUTIN’S OFFENSIVE

  I REST MY CASE .

  OOM VLADY BOB

  Geliked door 2 people

 12. Peter zegt:

  Kan je toch op je vingers natellen dat die hele klimaatredding een farce is ,en ze kost wat kost een oorlog willen met Putin .Er zit er niet een in Brussel die helder kan denken .Als de eerste bom valt zitten al die hitsers al in een vliegtuig .

  Geliked door 2 people

 13. Marc zegt:

  Wat kunnen we doen om deze fascistische oorlogshitsers nu eindelijk eens het veld te laten ruimen?

  Geliked door 1 persoon

 14. stradivotsi zegt:

  Internationaal Strafhof in Den Haag is een komedie. Hadden we
  al gezien wat dat is.

  De verrijkte pleuris granaten en dan nog het mosterdgas uit de
  kelder willen halen??

  En wat is met die 20.000 gepanserde fietsen, gewapend met 150
  vuurpijltjes? Gaat dat nog goedkomen? Je kan ook als verkenners
  wat Teckels er op af sturen met een zendertje.

  Jezus bekijkt en zegt volgt mij, komt goed zo.. Ik heb het te druk
  met ouwehoeren over Hoop en dit en dat… ik wandel even over
  het water, en laat het je weten…….

  Achterlijken, en die Stolteberg heb ze niet meer op een rijtje, nouja hij
  met vele anderen. 4 á 5 ton per jaar maakt het leven best naar genoegen..

  De eerste die de rode kernknop indrukt of het bevel geeft aan een van zijn
  EU vazal staten, is de amerikaan en NIET de Russen!! Dat denk ik.

  groeten van de modderfokkers club

  Geliked door 1 persoon

 15. Ravian zegt:

  “Dan pas exploderen ze”

  De penetrators van APFSDS (Armour-Piercing Fin-Stabilized Discarding Sabot) munitie zijn inert.
  Ze veranderen bij inslag, door de omzetting van kinetische energie, in plasma, en dat plasma stolt daarna als het ware in de vorm van zeer kleine radioactieve stofdeeltjes.

  Enkel de Britten en de Amerikanen gebruiken overigens depleted uranium bij de fabricage van dit soort penetrators, de rest van de wereld gebruikt daar het niet radioactieve tungsten voor, wat net zo effectief is.
  Maar tungsten is dus duurder dan depleted uranium, wat een afval product is.

  Dit houd dus in dat alle NAVO landen die over MBT’s (Main Battle Tank) beschikken NAVO standaard 120mm APFSDS munitie met tungsten penetrators op voorraad hebben (de anti-tank munitie gebruikt in combinatie met Leopard II, Challenger, en Abrams tanks) en dat er dus geen enkele praktische reden bestaat om Oekraïne ven deze zwaar vervuilende depleted uranium munitie te voorzien.

  De conclusie die je daar uit kunt trekken, en die dus ook in Moskou getrokken wordt, is dat dit een moedwillige poging van het Westen is om Zuid en Oost Oekraïne (inmiddels Russisch grondgebied) middels radioactieve vervuiling onbewoonbaar te maken.
  Dit is dus gewoon een vorm van internationaal nucleair terrorisme, en dat gaan de Russen niet pikken.

  Met “Russen” doel ik dan niet enkel op de Russische Federatie, maar ook op het Russische volk zelf.
  Die gaan dit als een gewelddadige verkrachting van hun ‘Rodina’ zien, een begrip dat in de Russische psyche onvoorstelbaar veel dieper gaat dan het simpele Nederlandse ‘moederland’ waar het meestal naar vertaald wordt, en dan gaat de bok dus ECHT vet wezen…

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s