Parijs: 700.000 tegen Macron´s pensioenhervorming, stadhuis in Bordeaux in brand gestoken (+ video´s)

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen in Parijs, maar in veel andere Franse steden is het gisteren, sinds het aannemen van de pensioenhervorming, opnieuw tot massademonstraties met deels op burgeroorlog lijkende toestanden gekomen.

Volgens informatie van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken namen er in het hele land bijna 1,09 miljoen demonstranten deel, de vakbond CGT sprak van 3,5 miljoen. Het was het tot nu toe grootste aantal sinds het begin van de protesten, in enkele steden kwam het tot zware botsingen met de politie.

In Parijs zouden het volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 119.000 demonstranten, volgens CGT 800.000 geweest zijn. Uit de op een na grootste Franse stad Marseille berichtten de vakbonden van 280.000, in Bordeaux van 110.000 en in Nantes van 80.000 demonstranten.

In totaal werden er volgens minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, ongeveer 12.000 politieagenten ingezet – waarvan 5000 alleen al in Parijs.

Macron is degene die het land in brand steekt”

Dit zei Celine Verzeletti van de vakbond CGT tegenover de radiozender “France Inter”. Macron zelf blijft onverzettelijk en vergeleek de protesten met die van 6 januari 2021, de dag van de bestorming van het Capitool in Washington.

Hij vermeed donderdag zelfs het contact met het publiek door bij zijn aankomst op de EU-topontmoeting in Brussel, tegen de gewoonte in, geen vragen van journalisten te beantwoorden.

In Bordeaux werd zelfs de ingang van het stadhuis in brand gestoken (video).

In Parijs zette de politie weer traangas in (video).

Ook de politie kwam zwaar onder druk te staan (video).

Daarbij zette de politie op brute wijze de wapenstok in (video).

De belangrijkste Franse vakbonden riepen voor de negende keer sinds midden januari op tot een landelijke protestdag tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Nu echter het bewustzijn dat de Franse autoriteiten de hervorming er ondanks protesten van de vakbonden, de afkeuring van de bevolking en de ontbrekende ondersteuning van het parlement hadden doorgedrukt. De Fransen nu het jaar 1995 herhalen, toen de toenmalige minister-president Alain Juppé de pensioenhervorming weer terug moest draaien.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Parijs: 700.000 tegen Macron´s pensioenhervorming, stadhuis in Bordeaux in brand gestoken (+ video´s)

 1. Andre zegt:

  Macron mag het kennelijk niet terug draaien en het kan maar zo overslaan naar de rest van Europa. Energie is Rockefeller het geld Rothschild gezondheid eten Bill Gates politiek Soros en de kweekvijver van ellendelingen is Schwab die overal in Europa dezelfde agenda erdoor rammen. Mensen zijn het overal zat.

  Kijk naar Nederland mn moeder van 82 krijgt een voorschotsvoorstel van maarliefst 1080 euro in haar 1tje. Omdat mijn moeder geen slimme meters wil kan ze ook niet overstappen en zit gas op 3,50 per m3. Dit is de gasprijs vandaag!

  https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

  Ze doen het dan zo verbouwen dat niemand het meer snapt maar de waardes zijn 100mw/h voor 42 euro en als ik het voor jullie omreken is dit net 40 cent per m3 gas. Heeft iemand onze klimaat en energie prins de laatste tijd nog gezien? En een vat olie voor 70 dollar manman wat worden we genaaid in de wondere virtuele wereld van Rutte.

  Geliked door 7 people

 2. Alphons Mantel zegt:

  met verhoging AOW-leeftijd worden de immigratiekosten gefinancierd

  Geliked door 3 people

 3. de barbaar zegt:

  Het tijdperk van overleg e.d. is toch echt voorbij.
  De franse revolutie is bezig en zal zich snel over de rest van het geteisterde europa verspreiden.
  Praten en overleggen,polderen…stop ermee!
  Je ziet hoe de franse fascisten bij de politie tekeer gaan tegen demonstranten en dit al vele jaren (de gele hesjes)
  Ook hier in nederigland zien we dezelfde staatsfascisten tekeer gaan tegen onschuldige demonstranten (maliveld/muntplein/rotterdam.
  Tijd om race against the machine te luisteren
  WE GONNA TAKE THE POWER BACK!

  Geliked door 6 people

  • Dewaere zegt:

   Voor de mensen die het in hun kabelpakket hebben, kijk maar af en toe eens naar het nieuws van de Belgische VRT, daar zenden ze wat in Frankrijk gebeurd is altijd uitgebreid uit. Het is daar nu al maanden aan de gang en wordt steeds grootschaliger: nu over pensioenen, daarvoor over brandstofprijzen, en dan waren er voor die corona-lockdowns constant die gele hesjes. De revoluties beginnen blijkbaar altijd in Frankrijk. We kennen de Franse revolutie en de daaruit voortkomende veroveringen van Napoleon, de democratiserings-bewegingen eind 19e eeuw, zelfs de opstanden en omwentelingen van eind jaren ’60 begonnen vooral daar. Nederland is altijd een schapenland geweest, hier is zoiets nooit, maar men volgt dan na verloop van tijd wel als het eenmaal een ‘trend’ is geworden en in de mode komt.

   Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Lekker omhoog met die pensioen leeftijd wij werken ook tot 67 jaar en Frankrijk wat is dat voor shithol een en al Afrikanen en Arabieren er is bijna geen Fransman meer over.

  Geliked door 1 persoon

  • de barbaar zegt:

   Beetje lager graag die pensioenleeftijd tot pakweg een jaar of 60….heeft de jeugd ook werk genoeg.
   Vergeet niet dat de arbeidsmarkt een chronisch tekort heeft (gaat krijgen) vanwege de de-populatie dmv de gifspuiten van hugo mengele en nu voldemort.
   Overal rondom ons in de famillie en kennissenkring zie je ze omvallen…..zwaar ziek/gehanicapt en zelfs dood.
   In onze straat binnen 3 maanden 8 dood….jonder dan 49…. toeval? klimaathoax? uurtje in de tuin gewerkt? teveel tv gekeken?.

   Geliked door 2 people

  • Joost Visser zegt:

   Omdat Nederlanders schaapjes zijn en zonder tegensputtering de AOW-verhoging geaccepteerd hebben.

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Omdat de Nederlanders domme makke schapen zijn moeten de Fransen dat ook maar wezen?

   Geliked door 3 people

 5. Boike zegt:

  Psychopaten drijven altijd door tot het uiterste en willen nog wat meer. Ze snappen niet, dat ze moeten inbinden. Zo ook met die duivelse Macron. Hij wil het onderste uit de kan en krijgt nu de droesem. Macron heeft met zijn gedram zijn hele goodwill verspeeld.

  Het is overduidelijk, dat voor de Fransen de maat vol is. Het in brand steken van het stadhuis in Bordeau zou je kunnen vergelijken met de bestorming van de Bastille (14 juli 1789).

  De Fransen weten als geen ander volk wat de macht is van een mobilisatie van de massa. Het is hun met de propaganda van de nationale trots met de paplepel ingegeven.

  Als studenten ook de straat opgaan en politieagenten gaan beseffen, dat het ook om hun pensioen gaat, is de chaos compleet.

  Ik verwacht dat de kwestie dit week-end nogal zal gaan escaleren. De demonstraties zullen rellen worden. En als het gepeupel en de gavroches (kwajongens) de barricaden op gaan kunnen de rellen binnen de kortste keren ontaarden in een revolutie. En eer Macron het beseft, heeft hij een burgeroorlog aan de hand.

  Tijdens de Franse revolutie werden Koning Louis XVI en zijn wijf Marie Antoinette op de guillotine onthoofd. Dat zou met Macron ook zomaar kunnen gebeuren. Hij smeekt gewoon, om een enkele reis naar de hel.

  Met kerstmis 1989 had het Roemeense volk schoon genoeg van hun heerser Ceausescu en zijn wijf. We weten maar al te goed, hoe dat is afgelopen.

  Geliked door 6 people

 6. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Hebben mensen dan echt niet in de gaten dat regeringen overal in Europa schijt hebben aan het volk …. het WEF moet ten kosten van alles winnen…. maakt hen niet uit hoeveel doden hier bij vallen.

  De schavotten moeten terugkomen

  Geliked door 8 people

  • Jules Vismale zegt:

   Alleen zit ik niet bepaald op de guillotine te wachten omdat het in 1977 de laatste keer was dat die daar in Frankrijk ooit nog werd gebruikt!

   Like

 7. ErisHoop zegt:

  Laat dit nou juist de bedoeling zijn! Het wordt nog intenser! Overal in Europa onlusten, branden, chaos, vernielingen. Dan kan er een ” leider” opstaan, die een “antwoord/oplossing” heeft voor de problematiek. Een leider die de eenwereld regering aanstuurt en een zogenaamde ” vrede” brengt.
  Maar eerst moeten de fundamenten afgebroken worden, (het volk doet driftig mee) zodat het volk schreeuwt om een ” leider”, die de wereldproblemen aanpakt. En die “leider” krijgen ze! Openb. 13!

  Like

 8. Johan zegt:

  Die Fransen kunnen wat mij betreft het dak op.
  Wij moeten hier werken tot we 67 jaar oud zijn en daar willen ze al met 62 met pensioen ?
  Dat is toch belachelijk.
  Waar komt al het geld vandaan om de hele bevolking van Frankrijk 5 jaar extra te voorzien van levensonderhoud ?
  Nou, dan komen ze het straks in Nederland en Duitsland halen.
  Dan wordt Nederland in het kader van de EU wel weer leeg geplunderd.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik was vroeger in mijn jeugd al niet bepaald dol op Fransen omdat velen van hen geen Engels willen praten, zij soms vrij onbeleefd waren en ze totaal niet zijn te verstaan!

   Like

 9. Htskday zegt:

  Kijk, zó doe je dat..

  De burgemeester staat er een beetje beteuterd bij te kijken..
  Dat heb je er nou van!.. lulhannes!
  Huis, auto’s, de hele teringzooi afgebrand. 😂

  https://dissident.one/2023/03/24/huis-van-franse-burgemeester-die-nieuw-asielcentrum-wilde-bouwen-afgebrand/

  Geliked door 1 persoon

 10. Henk der Niederländer zegt:

  Politoeagenten zetten hun helm af omdat ze genoeg hebben van het vechten met de demonstranten terwille van de zonnekoning.

  https://rumble.com/v2eimqs-some-police-officers-in-france-remove-their-helmets-and-stop-fighting-with-.html

  Geliked door 2 people

 11. Leo 1 zegt:

  “Stadhuis Bordeaux in brand gestoken”

  In Brussel , Straatsburg en Den Haag staan ook nog wel wat gebouwen die wat opwarming kunnen gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 12. saddy zegt:

  Sinds er wat filmpjes over 6 jan zijn vrijgegeven maak ik officieel bezwaar tegen de term “”bestorming””.

  Alle filmmateriaal zou worden vrijgegeven maar er staan zoveel FBI-aanjagers op beeld dat dat niet gaat gebeuren.

  Like

 13. henryN zegt:

  Het heeft veel voeten in aarde die leeftijdsverhoging. Er zijn 2 interessante berichten daarover Thehighwire.com met Catherine Fitts episode 312 en de video opYT Pension age increase U turn, Latest on the UK pension.
  De leeftijd word verhoogd en daar staat tegenover dat de levensverwachting wordt bijgesteld. Een soort balans dus . Het betekent simpelweg dat de overheid uiteindelijk minder pension behoeft uit te betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s