Kleinzoon van Charles de Gaulle: “Als Rusland verliest, verliest de wereld”

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Pierre de Gaulle (foto), de kleinzoon van de voormalige Franse president Charles de Gaulle vond duidelijke taal met betrekking tot het Oekraïne-conflict. Tegenover “Ruptly TV” vertegenwoordigde de Fransman een heel andere mening dan de Franse regering.

Pierre de Gaulle is tegenstander van de NAVO

De Gaulle zei letterlijk:

Wanneer Rusland verliest, dan verliest denk ik de hele wereld. Ik denk dat het Westen zal verliezen. Daarvan is de samenleving zich bewust. We hebben erover gesproken, over de manipulatie die plaatsvindt. Onlangs zijn er echter dingen gebeurd die erop duiden dat er iets op politiek niveau verandert. Wie vandaag haat, zal morgen liefhebben. Er vond sabotage tegen de Nord Stream pijpleidingen plaats. De Amerikanen deden alles om ze te saboteren, omdat er goedkoop gas via deze pijpleidingen naar Europa zou moeten komen, wat zou hebben bijgedragen aan een wezenlijk element van de economische onafhankelijkheid en het concurrentievermogen van Europa.” (video)

De Gaulle had in het verleden al felle kritiek op de NAVO en haar optreden. Hij wees in een interview op de leugenachtigheid van de VS, de NAVO en de grote Europese media en verwees naar de economische problemen waartoe de westelijke sancties tegen Rusland zouden leiden:

Ik zou willen zeggen… Ik ben boos en ik protesteer tegen deze intellectuele oneerlijkheid in de Oekraïne-crisis, want de veroorzakers van de oorlog zijn de Amerikanen en de NAVO, en ik wil graag de jongste uitlatingen van mevrouw Merkel aanhalen, die zei dat ze nooit de bedoeling gehad zou hebben om de Akkoorden van Minsk, waarover werd onderhandeld en die ondertekend werden om de veiligheid, integriteit en het respect van de Russische bevolking in de Donbas te garanderen. De Duitsers en Fransen stonden met dit akkoord officieel borg voor het evenwicht, de stabiliteit en de bescherming van de bevolking in deze regio.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kleinzoon van Charles de Gaulle: “Als Rusland verliest, verliest de wereld”

 1. rientshofstra zegt:

  Zo, weer een stukje doorbraak.
  Het sentiment gaat kantelen, is al aan het kantelen. Juist de VS zijn een bedreiging van de wereldvrede, voor zover nog aanwezig.

  Geliked door 5 people

 2. Republikein zegt:

  Vive le Nez!

  Geliked door 4 people

 3. stradivotsi zegt:

  nouja die Merkel, .. met haar open deuren beleid en “wir schaffen das”
  niks geschaft dan meer ellende… voor de rest kan ik mij wel vinden in
  de .. De Gaul kleinzoon.. uitspraak… echter waarom nu eerst?? Kon dat
  niet jaren eerder? ook zo een als Ronald Plasterk, nadien jaren dan
  iets willen “openhartig berichten ” voorheen met weten smoel
  houden, want destijds in functie van?… Iemand aan duidelijkheid
  verklaren dat achteraf gedoe?

  Geliked door 3 people

 4. Snappie zegt:

  Een machtspersoon wordt wakker en ziet dat het beleid en de uitvoer niet kloppen en dat de media er kritiekloos en propaganda over bericht. De gaulle heeft in het verleden zich al tegen de navo uitgesproken. Hij ziet nu hetzelfde gebeuren in de Oekraïne, maar weet ook dat de MsM niet aan zijn kant staat.
  Mensen in de oude Oostbloklanden zijn opgegroeid met westerse propaganda en weten wel beter.
  Toch vind ik het goed dat iemand opstaat en roept dit klopt niet het is doorgestoken kaart.

  Geliked door 2 people

 5. Boike zegt:

  De opa van Pierre de Gaulle, Charles de Gaulle, had als Franse generaal al in 1940 zijn bedenkingen jegens Amerika. En dat werd tijdens de oorlog en na de bevrijding, toen hij president van Frankrijk werd, alleen maar sterker. Hij had heel goed in de smiezen waar Amerika op uit was. Hij liet zich door Amerika de les niet lezen. Als president bepaalde hij zelf de koers voor Frankrijk en eiste de Franse souvereiniteitt op. Dat werd hem door Amerika en andere Europese landen niet altijd in dank afgenomen. Hij haalde Frankrijk zelfs uit de NATO. Hij werd destijds, net als Viktor Orbán nu, beschouwd als het enfant terrible. Daar mogen we Charles de Gaulle nog steeds heel erg dankbaar voor zijn. Zonder hem zou heel West-Europa echt een Amerikaanse kolonie zijn geworden.

  Ik wil hier toch ook even wijzen op de rol van koningin Wilhelmina. Ook zij had in de smiezen, waar Amerika op uit was. Zij heeft geprobeerd daar een stokje voor te steken. Zij heeft uit haar privé-vermogen grote landgoederen langs de Hudson rivier in upstate New York aan Amerika geschonken ter leniging van een niet-geclaimde oorlogsschuld. Die landgoederen dateerden nog uit de tijd dat New York een Nederlandse kolonie was. Aan haar gift werd destijds in Nederland weinig aandacht besteed. Het werd eigenlijk door de politiek onder de pet gehouden.

  Like

 6. saddy zegt:

  “”Wie vandaag haat, zal morgen liefhebben””.

  Tenzij je een psychopaat ben, dan kun je niet anders.
  Pierre zou eens een weekje met de d66-haat-generatoren moeten meelopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s