Na de deal met Iran: Saoedi-Arabië wil betrekkingen met Syrië weer opnemen

Bashar al-Assad und Mohammed bin Salman al-Saud

(Vertaling: E.J. Bron)

De toenadering tussen Damascus en Riyad zou een verdere grote politieke verschuiving in de regio betekenen, nadat Saoedi-Arabië en Iran een heropname van hun betrekkingen hadden verkondigd. Iran is naast Rusland de belangrijkste bondgenoot van Syrië.

Saoedi-Arabië en Syrië hebben weer gesprekken opgenomen over heropname van de in het jaar 2012 afgebroken diplomatieke betrekkingen. Dat meldde de Saoedische staatstelevisie onder verwijzing naar een bron op het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken. Saoedi-Arabië zou gesprekken voeren met Syrië om zijn ambassade voor het eerst in een decennium weer te openen, aldus het persbureau AP.

De aankondiging op de Saoedische staatstelevisie vond plaats, nadat Saoedi-Arabië en Iran bij gesprekken in Peking onder Chinese bemiddeling overeengekomen waren om na jarenlange spanningen weer ambassades in de desbetreffend elanden te openen. De “Wall Street Journal” berichtte onder verwijzing naar niet nader genoemde Saoedisch en Syrische functionarissen dat e rop dit moment onder Russische bemiddeling gesprekken worden gevoerd over de heropening van de ambassades van de beide landen.

Er zou na het einde van de vastenmaand ramadan in april naar overeenstemming worden gestreefd, bericht het persbureau dpa onder verwijzing naar kringen op het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na de zware aardbeving op 6 februari in Syrië en Turkije stuurden Saoedi-Arabië en andere Arabische landen hulpgoederen naar Syrië. De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat een dialoog met de Syrische regering noodzakelijk zou zijn.

Het lukte de Syrische regering tussen de jaren 2011 en 2018 de door het Westen ondersteunde salafistische opstand tegen de Syrische staat met hulp van het Russische en Iraanse leger neer te slaan. Het was destijds de bedoeling van de CIA om met financiële ondersteuning van de Golfstaten een door salafisten gedomineerde opstand te fabriceren, om onder de dekmantel van antiregeringsprotesten president al-Assad ten val te brengen.

De toenadering tussen Damascus en Riyad zou een verdere grote geopolitieke verschuiving in de regio betekenen, nadat Saoedi-Arabië en Iran een heropname van hun betrekkingen hadden verkondigd. Iran is naast Rusland de belangrijkste bondgenoot van Syrië.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Na de deal met Iran: Saoedi-Arabië wil betrekkingen met Syrië weer opnemen

 1. Hovawart zegt:

  Met hun zware delegaties van gelukszoekers in de westerse landen is het slechts een kwestie van tijd dat de politieke islam er het scepter zwaait…….

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  TERWIJL MIJN OOM VLADIMIR. LANDEN WER BIJ ELKAAR BRENGT ..

  IS HET MISSCHIEN OOK WEL GEINIG OM EVEN NIET HET AD. DE TELEGRAAF .ELSEVIER DANWEL NRC UW HARINGINPAKKRANTEN DOOR TE NEMEN

  MAAR EFFE MET EEN BAKKIE PLEUR. EN EEN KOEKIE UIT EEN ROTTERDAMS BLIKKIE WEG TE KANEN

  EVEN NAAR ECHTE OORLOGS KENNERS TE LUISTEREN

  DIT IS 1 WHO DID IT. NOU PUTIN DUS NIET. DUS JA U RAADT HET AL . …

  HET LAND dat nu na 206 oorlogen tre zijn begonnen VOOR DE 206 e X OP ZIJN FLIKKER KRIJGT.

  EN DIT IS NR. 2 . LUISTER OOK EVEN OVER HOEVEEL DODEN IN UKRAINE HIJ HET HEEFT. EN DE PAAR HONDERDUIZEND GEWONDEN DIE NIET MEER AAN HET FRONT ZULLEN VERSCHIJNEN ..

  DIT GAAT U NU NIET EN NOOIT NIET IN DE KRANTEN ZIEN ..

  ENJOY THE RIDE

  OOM VLADIBOB

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Geweldig filmpje van MacGregor !
   Knap gevonden , ouwe !

   Like

   • bobzelf zegt:

    Harry zegt:
    26 maart 2023 om 11:09

    IK VOER GEWOON DE FEESTBOEK TRUC UIT .

    HEB JE WELEENS GEZOCHT OP INTERNET. NAAR ??

    WAT DAN OOK , HARLOOPSCHOENEN . OFZO GEKLEURDE CONDOOMS ?? LOOP SOKKEN . SOEPPANNEN ??

    EN DE ZELFDE DAG RN DAGEN DAARNA WORDT JE VIA FEESTBOEK

    OVERSPOELD. ,MET

    NIKE
    PUMA
    BROOKS
    EN VELE ANDEREN

    DUS ALS JE LUHANKS . DANWEL DONBASS ZOEKT

    KOMEN ER TIENTALLEN TE VOORSCHIJN

    EN OOK DE USA VERSIES MET

    HET NIEUWE ,LEGER VAN UKRAINE
    DE TEGENAANVAL
    DE 3 NIEUWE TANKS
    DE HEROVERING VAN DE KRIM .

    DUS PLEUR JE DAN GELIJK WEG.

    WERKELIJK ONGELOFELIJK , NOG ERGER DAN DE JEZUS REDT

    FAMILIE HIER WAHHAHAA

    LATERRR VRIEND BOBOBOBOBOBOBB

    Like

 3. Ondertussen in Israel; veel Israeliers willen emigreren, zien geen toekomst meer in de Joodse staat! Wat de laatste jaren steeds duidelijker werd; het huidige Israel staat op een (fataal??) keerpunt. Orthodoxe Joden hebben grote kinderscharen. De “heidenen” 2 of 3 kinderen. Wat in West-Europa aan de hand is, gebeurt in Israel ook. Religieuze minderheden worden meerderheden. Een Israelier zei; over 10 jaar bestaat dit land, zoals wij het nu kennen, niet meer. De Joodse Ayatollahs nemen het roer over. Een heuse burgeroorlog ligt op de loer. Duizenden seculiere Israeliers zijn afgelopen week naar een grote orthodoxe stad gemarcheerd om een statement te maken. De beelden spreken voor zich. Het nieuwe Israel bestaat dit jaar 75 jaar. Het oude Israel heeft 77 jaar overleefd. Herhaalt de geschiedenis zich???
  Vrienden in Israel zijn wanhopig. De situatie is rampzalig!!

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  SCHITTEREND HOE OOM VLADIMIR. DE HELE USA WERKELIJK OVERAL BUITEN SPEL ZET……

  DAAR IS LANG OVER NAGEDACHT. EN INEENS ??

  BUITEN UITERAARD DE MET DEUREN GOOIENDE USA. IS ER RUST IN DE TENT

  IN HET HELE MIDDEN OOSTEN . ….. DUS HOPELIJK IS DE STRIJD NU OVER ..

  DE USA HEEFT GEZIEN DAT UKRAINE . DUS VERNIETIGD WORDT…

  DAAR BLIJFT DUS GEEN FLIKKER VAN OVER.

  UKRAINIERS GAAN ECHT NIET MEER TERUG .

  DUS HALLO NEDERLANDERS. START HET LIED MAAR. WELKOM . WELKOM IN MIJN LAND

  DUS IK ZOU ZEGGEN . HET HEEFT EFFE GEDUURD …

  MAAR U WORDT NU IN EUROPA DUS MET UW NEUS OP DE FEITEN GEDRUKT ..

  JE HEBT EN HAD DUS GOEDKOPE BENZINE EN GAZZZZ NODIG OM DE EUROPESE INDUSTRIE CONCUREREND TE LATEN ZIJN !!!!!!

  DUS VLIEGEN DE FAILLISEMENTEN JE IN DUITSLAND AL OM DE OREN ..

  IK WENS U VEEL STERKTE . MOCHT U MIJ ZOEKEN

  OME BOB AND THE QUEEEN OF ATHENS ZITTEN INCL. MORGEN AL 3 DAGEN OP HET STRAAND ..

  GEINIGE VRAAG . HOE BEVALT UW WINTER /SKI JACK ?? WHAHAHAH

  Like

 5. bobzelf zegt:

  HIER IS OOK NOG EEN BEVESTIGING

  JOHNNY GOOD -BYE LETTER TO THE USA

  EN NOU OPGEFLIKKERD WHAHAHAHAH

  BOBBIE TOCH ..

  Like

 6. Olie bol zegt:

  LONDEN – De Iraanse nationale veiligheidsraad (SNSC) heeft gedreigd met een „onmiddellijke tegenreactie” nadat bij Amerikaanse luchtaanvallen op door Iran gesteunde bases in Syrië bijna twintig mensen waren omgekomen. Volgens Teheran is het in Syrië aanwezig op verzoek van Damascus en zijn de Verenigde Staten juist de bezetter van het Midden-Oosterse land. Iran vecht in de Syrische burgeroorlog aan de zijde van president Bashar al-Assad.
  „Elk voorwendsel om de bases aan te vallen die we op verzoek van de Syrische overheid hebben opgericht om terreur te bestrijden, zullen we beantwoorden met een onmiddellijke tegenreactie”, zei een woordvoerder van de SNCS.
  De VS voerden de aanval op vrijdag uit als vergelding nadat donderdag een Amerikaanse aannemer om het leven was gekomen bij een beschieting door pro-Iraanse strijders. Vrijdagavond vielen milities opnieuw een Amerikaanse basis aan. Kleinschalige aanvallen op Amerikaanse legerbases gebeuren wel vaker in Syrië, maar daarbij vallen zelden doden.
  Volgens de VS hebben de pro-Iraanse milities banden met de Islamitische Revolutionaire Garde in Iran, het elitekorps van het regime van sjiitische geestelijken. Er worden volgens Washington ook Iraanse drones ingezet.
  De Amerikaanse president Joe Biden zei na afloop van de Amerikaanse luchtaanvallen dat de VS „geen conflict zoeken met Iran, maar wel bereid zijn om hardhandig op te treden om Amerikanen te beschermen.”

  De VS is over al aan het kloten, de VS wil een oorlog overal.

  Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   NAVO noemt ‘nucleaire’ uitlatingen Rusland onverantwoordelijk
   Russische uitlatingen over het stationeren van nucleaire wapens in Belarus zijn volgens de NAVO “gevaarlijk en onverantwoordelijk”. President Vladimir Poetin heeft gezegd dat zijn land tactische nucleaire wapens in het buurland Wit-Rusland wil plaatsen en hij maakte daarbij de NAVO verwijten. Poetin wees erop dat de VS ook zijn kernwapens hebben geplaatst in andere landen, met name bij NAVO-bondgenoten.

   De NAVO stelt in een verklaring dat er weliswaar geen aanwijzingen zijn dat Rusland het beleid ten aanzien van kernwapens heeft gewijzigd en de NAVO ziet ook geen reden om dat te doen.

   Met de nieuwe deal tussen Rusland en Wit-Rusland zouden kernwapens na decennia weer terugkeren in Wit-Rusland. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 lagen kernwapens in de onafhankelijke landen Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan. In het jaar daarop werd afgesproken dat al deze wapens in Rusland zouden komen te liggen. De verplaatsingen werden in 1996 afgerond.

   De Bulgaarse vicepresident Ilijana Jotova heeft Rusland en Oekraïne opgeroepen te gaan onderhandelen omdat “de toestand steeds gevaarlijker en angstaanjagender wordt”.

   Word de Navo Bang daarom rommelt usa met de kernbommen op vonkel.

   Like

 7. Ravian zegt:

  LOL
  Het US geo-politieke kaartenhuis begint steeds verder in elkaar te donderen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s