President van Servië tegen NAVO-functionarissen: “Wie heeft jullie het recht gegeven om Serviërs te doden?”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Servische president richtte zich naar aanleiding van de 24e verjaardag van het NAVO-bombardement op Joegoslavië tot het publiek. De Servische president Aleksandar Vučić verklaarde gisteren dat de NAVO zich nog zou moeten verantwoorden voor de volkenrechtelijk illegale bombardement, dat ze 24 jaar geleden tegen Joegoslavië uitgevoerd zou hebben.

Tijdens een plechtigheid in de Noord-Servische stad Sombor ter herdenking van de slachtoffers van de dodelijke luchtaanvallen van 1999, waarbij duizenden Serviërs om het leven kwamen, zei Vučić dat de NAVO-aanval het moment geweest zou zijn “waarop het moderne volkerenrechts definitief zou zijn gestorven.”

Vučić herinnerde eraan dat het door de VS aangevoerde militaire bondgenootschap een “vrij en soeverein” heeft aangevallen en dit ermee rechtvaardigde dat het een “volkerenmoord” zou moeten verhinderen. Hij herinnerde er ook aan dat de NAVO geen mandaat bij de VN-veiligheidsraad had gehaald, het bombardement echter desondanks uitvoerde. Volgens de Servische president heeft de NAVO de agressie om twee redenen uitgevoerd. Ten eerste zou ze willen laten zien dat “wij de sterksten zijn en alles kunnen doen” en ten tweede “om van Servië Kosovo en Metochië af te pakken”, zei hij.

De bijna 78 dagen durende luchtcampagne, die destijds tegen Servische steden was gericht, dwong de Joegoslavische strijdkrachten ertoe terug te trekken uit Kosovo. In het jaar 2008 verklaarde de afvallige regio zich met ondersteuning van de VS en hun bondgenoten eenzijdig onafhankelijk. Deze stap werd echter niet erkend door Servië, Rusland, China en meerdere andere landen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op President van Servië tegen NAVO-functionarissen: “Wie heeft jullie het recht gegeven om Serviërs te doden?”

 1. bobzelf zegt:

  LET THE PARTY BEGIN …. NOU VOLGENS MIJ

  GAAT HET ONEENS OVERAL KEIHARD WHAHHAHAHA

  Beide landen roepen op voor een nieuwe wereldorde waarin de VS en zijn bondgenoten niet langer de plak zwaaien.
  Het buitensporige voordeel en de financiële machtspositie van de VS staat en valt met het betalen van de handel in dollars.

  Rusland en China betalen al een deel van hun handel niet langer in dollars maar in de eigen munt.

  Nu al vraagt Rusland om gas niet langer te betalen in dollars maar in roebels

  . China heeft zogenaamde ‘currency swaps’ met verschillende andere landen, die ervoor zorgen dat de handel niet meer in dollars hoeft te gebeuren. .

  Landen als Venezuela en Iran
  willen al langer hun olie verhandelen in andere valuta dan de dollar.

  Andere belangrijke olie-exporterende landen als Irak en Libië hebben dit in het verleden al overwogen.

  Als landen als Saoedi-Arabië zich daarbij aansluiten, dan is de heerschappij van de dollar voorbij, waardoor de VS heel veel macht en invloed zal inboeten.

  Landen als Venezuela en Iran willen dit al langer. En andere belangrijke olie-exporterende landen als Irak en Libië hebben dit in het verleden al overwogen.

  JA EN DE LEIDERS MOCHTEN DIT MET DE DOOD BEKOPEN !!

  De oorlog in Oekraïne en de zware economische en financiële sancties tegen Rusland zullen dit proces van de-dollarisering alleen maar versnellen.

  Als dat proces zich doorzet, dan verliest de dollar zijn status als sleutelvaluta.

  Of, zoals een directeur van het Institute for Analysis of Global Security tegen The Wall Street Journal zei:

  “Als dat blokje uit de muur wordt gehaald, dan begint de muur in te storten.”

  Met hun handel buiten de dollar om zetten Rusland en China een trend die verregaande gevolgen kan hebben voor de financiële architectuur die sinds WOII door de VS werd overheerst.

  END OF STORY . GEINIG HE. ??

  JE RAKETTEN IN UKRAINE NEER WILLEN ZETTEN
  EN

  DOOR EEN OUDE TAXICHAUFFEUR VOLLEDIG NAAR DE KLOTEN WORDEN GEHOLPEN

  I TOLD YOU ( QUOTE LEO BEENHAKKER )

  “”””” RUSLAND UIT . ALTIJD MOEILIJK “” WHAHAHHA

  HE WAS RIGHT . TOEN AL

  MY MAN MY MAN OOM VLADY

  Geliked door 3 people

 2. de barbaar zegt:

  Hier zou nederigland eens zeer diep door het slijk moeten kruipen en servie schadenloos stellen voor de aangerichtte schade.
  Maar nee…..wegkijken en de struisvogel uithangen….schande.
  Ik zeg …..doen!

  Geliked door 2 people

 3. stradivotsi zegt:

  wat ik niet begreep is dat in die tijd voorheen, de Serben met de Kroaten
  vreedzaam? één Joegoslavië..naast elkaar geleefd hadden totdat daar
  een oorlog gesticht werd. Had het al langer gerommelt aldaar?

  En toen waren de buren van elkaar ineens vijandelijk?

  Of begrijp ik het wellicht verkeerd, want ik ken het verhaal tot in de
  puntjes niet goed.

  Like

 4. Ravian zegt:

  De verspreiding van de islam moest weer eens gefaciliteerd worden…

  Feitelijk moeten gewoon ALLE op de Balkan woonachtige islamieten terug geschopt worden naar Turkije, waar ze thuis horen.
  En dat is dan inclusief die in Oost Thracië.
  Istanboel is namelijk een Griekse stad.

  Geliked door 2 people

 5. Andre zegt:

  Hier een artikeltje van Reuters en hetzelfde verhaal alleen dan Libya waar Rusland dezelfde vraag stelt.

  https://www.reuters.com/article/idINIndia-56584220110426

  NATO probeerde later nog de zoon van Ghadaffi te executeren wat niet is gelukt.

  En dit zijn onze vrienden de US waar de senaat zeg maar bij ons de 1ste kamer eventjes keihard stemmen!! lees dan

  https://apnews.com/article/senate-vote-war-powers-iraq-afghanistan-a174a1b97644f2f64994f13b1ff41a20

  De wereld is zo klaar met de US en NATO maar ook met Rutte en Scholz.

  Geliked door 2 people

 6. Andre zegt:

  28 29 en 30 Maart heeft Washington “Summit for Democracy” en wie komen we daar weer tegen? Kijk dan eventjes welke namen verder hieraan meedoen.

  https://www.state.gov/summit-for-democracy-2023/

  29 Maart plenary day met de 5 co host hahahahaha en daar is ie weer met zn wondere virtuele wereld.

  Leader level plenary on democracy delivering justice for all………wat een hufter is die Rutte. Ik denk dat ik ook maar even een ticket boek en dan zal ik ze daar in Washinton eens eventjes uitleggen wat voor een ongelofelijke lul Rutte is met zn 13 jaar puinzooi in Nederland.

  Like

 7. Andre zegt:

  gut oh gut oh gut en wie zit er weer als mederator? hahahahaha D666 met hun Marietje Schaake

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Marietje_Schaake

  O man nu kom ik ook weer Foke Hoekstra tegen wat een blamage….

  The Netherlands: Media Freedom as a Cornerstone of Democracy

  10:00 am-12:00 pm – Over the past five years, 85 percent of the world’s population experienced a decline in press freedom. Media freedom has also been deteriorating in the larger European region. This is an alarming development, as freedom of expression and media freedom are a precondition for a well-functioning democracy and a free society. Media freedom and access to independent information are particularly vital, where human rights, democracy, and the rule of law are under pressure; they can never be taken for granted and requires constant attention and commitment in every country.

  The Netherlands will host a multi-stakeholder “talk show” event gathering representatives from the European region, civil society, human rights defenders, journalists’ organizations, the private sector and youth to discuss concrete suggestions and solutions to challenges to media freedom. The event will provide a space for discussion on media freedom as a pillar of democracy in the broader European region. Minister of Foreign Affairs of the Kingdom of the Netherlands, Wopke Hoekstra, will open the event with high level contributions from government and civil society.

  The event will feature five thematic segments: (1) Media Freedom and Democracy; (2) Protecting Journalists’ Safety and Security; (3) Freedom of Expression Online; (4) Bolstering Free, Diverse & Independent Media; (5) Closing – The Way Forward.

  Goed en dan Klitschko (burgemeester Kiev) die elk uur op het luchtalarm drukte om maar die exodus op gang te krijgen, maar ook ons top talent van shithole Amsterdam Femke Halsema…..en dan de NGO USAID die democratie gaat brengen in Hongarije…………wat is Nederland toch een ongelofelijk gaaf land.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Goh gaan we weer de Heikele ipv heilige… “VOS uit hangen die de passie preekt” en de boer die op zijn kippen zou moeten letten, hebben we in de lage (vooral moraal)landen, al aardig de nek om gedraaid ..nu nog een definitieve dikke doodsteek…

   Like

 8. Andre zegt:

  Was het niet die Marietje Schaake met al die kinderen ergens in Friesland waar Pechtold mee had liggen wippen? of vergis ik me.

  Like

 9. Sobieski zegt:

  Op het moment toen Servie met NATO-bommen bestookt werd, moet het ook voor iedereen duidelijk geweest zijn, dat “die Grünen” van binnen poepbruin zijn. Het was de net een half jaar eerder tot Minister van BZ gekozen Joschka Fischer, die Duitsland een leidende rol toekende in deze oorlogsmisdaad.
  De huichelarij en ware identiteit van “die Grünen” kwam toen al boven water. Dat proberen ze dan te verdoezelenen door alles, waaran ze zich zelf schuldig maken, op de AfD te projecteren. In 1999 hadden ze daar nog de CDU van Helmut Kohl voor nodig.
  De haat van “die Grünen” tegen de Slavische volkeren (waar kennen we dat van?), toendertijd tegen Servie, nu tegen Rusland, en in de EU tegen de Visegrad-landen, en hun bewondering voor de islam (ook alom bekend), kunnen ze sinds 1999 ongehinderd uitleven onder “bescherming” van het militair-industriele apparaat van de USA.
  Rusland, dat als enige land weerstand kan bieden, was in 1999 nog verlamd onder de pro-Westerse dronkenlap Jeltsin, en werd leeggeroofd werd door de oligarchen. Dat laatste is nu anders onder Putin, vandaar de vuurspuwende haat tegen Rusland van een Baerböckchen, de erfgename van Fischer.
  De traditie gaat al langer terug, naar de banden van het Duitse Reich met de Ottomanen, om zo Rusland de toegang tot warm-water havens te blokkeren.
  Nog langer terug komen we uit bij de Krim-oorlog, waarbij het de Britten waren, hierin ondersteund dor de Fransen, die de kant kozen van de Ottomanen tegen Rusland, omdat ze hun koloniale rijken in Azie bedreigd zagen worden door Rusland. Dit werd “The Great Game” genoemd.
  Het is aan de Britse buitenlandse politiek in de 19e eeuw te wijten, dat Konstantonopel nu “Istanbul” heet en bijna geen Christelijke bevolking meer heeft, als gevolg van etnische verdrijving door de Turken na WO I.
  Om terug te komen bij Kosovo 1999: De UNO was ook al corrupt, door ieder ontdekt massagraf bij voorbaat als “bestaande uit etnische Albanezen” te “identificeren” om zo de schuld in de schoenen van de Serviers te schuiven. Doden spreken niet meer, en het is daar geen Zuid-Afrika. Je kunt dus aan het fysieke uiterlijk niet zien met wie je te maken hebt. Paspoorten, die via de namen de identiteiten zouden kunnen verraden, voor zover deze al gedragen werden, werden ook altijd afgenomen.
  Via de lijsten van vermiste personen blijkt echter achteraf, dat de overgrote meerderheid der vermisten etnische Serviers zijn, omdat deze personen ook niet opduiken in de registers van het Servische moederland. Een klein deel daarvan zal zeker voorgoed naar het buitenland gevlucht zijn, maar het overgrote deel daarvan blijkt dus vermoord te zijn door Albanese misdadigers. Deze laatsten hebben overigens ook een groot deel van de Roma in Kosovo vermoord, maar omdat de berichtgeving hierover een alternatief “links” narratief dreigde te lanceren (“wacht eens, de blanke Albanezen vermoorden nu de donkere Roma”), en dat dit het heersende, eveneens “linkse” narratief (dat van de “boze” christelijke Serviers tegen de “arme” islamitische Albanezen) wel eens zou kunnen ondermijnen, werd dit in de doofpot gestopt.
  Het ging er in 1999 dus ook al om, om de verovering door de islam van Europa via de Balkan te vergemakkelijken. Dat moest zesten jaar later voor iedreen duidelijk geworden zijn (“Wir schaffen das”…niet dus).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s