Geheim document van de EU vreest economische collaps van Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

Een uitgelekt geheim document van de Europese Commissie zorgt voor opwinding. Want dit bevestigt alles waarvoor ook wij al lange tijd onophoudelijk waarschuwen: de Duitse economie balanceert op de rand van de afgrond. Niet door eigen schuld – en niet alleen maar op grond van de geënsceneerde corona-pandemie.

Want de stemming binnen de ondernemingen, zo stellen de auteurs van het de eerste door de “Bild-Zeitung” gepubliceerde analyse vast, was nog nooit zo negatief als nu. De politiek van Habeck & Co. zorgt ervoor dat de Duitse economie – tot voor kort nog een van de sterkste van de wereld – weldra al geschiedenis zou kunnen zijn.

Klimaatideologie doodt economische vestigingsplaats

De systeempartijen zijn bereid om de economische vestigingsplaats Duitsland zonder rekening te houden met verliezen op het altaar van hun krankzinnige klimaatideologie te offeren. Wat bij de industrie en de economie inmiddels voor slapeloze nachten zorgt, is de door de Groenen kunstmatig bewerkstelligde energiecrisis. Waaronder niet alleen exploderende prijzen, maar ook gebrekkige verzorgingszekerheid moeten worden verstaan. Want wie kan en wil nog een onderneming leiden wanneer hij moet vrezen dat de stroom weldra het twee- tot drievoudige kost of dat het weldra zelfs tot de rantsoenering van stroom of een black-out zou kunnen komen?

Golf van vertrek dreigt

In zo´n omgeving hebben vooral de energie-intensieve branches zoals de chemie, de bouwnijverheid, de metaal-, staal-, papier- of elektro-industrie het bijzonder moeilijk. Zij staan tegenover hun concurrenten in de VS of China blootgesteld aan extreem grote concurrentienadelen, zodat al één op de vier (!) Duitse ondernemingen op dit moment overweegt om zijn productie naar het buitenland te verplaatsen. Branchereuzen zoals BASF, BMW, ThyssenKrupp, Volkswagen en Mercedes zetten dit plan in ieder geval gedeeltelijk al in de daad om.

Minder investeringen gepland

Bovendien plant volgens een peiling van de “European Roundtable for Industry” op dit moment meer dan een derde deel van de CEO´s om investeringen tijdelijk te verminderen of helemaal op te schorten. 15% wil deze zelfs helemaal stopzetten. Wat betekend, dat noch techniek noch fabrieken toegerust of gemoderniseerd worden. En ook het onderzoek blijft steken. Samengevat: de Duitser economie sterft. Het gaat hier al lang niet meer om abstracte cijfers, maar om de toekomst en het overleven van Duitsland! Als de economie sterft, sterft ook de mens.

Economische organisaties worden wakker

Laat, maar toch lijkt het nu ook de machtige economische organisaties op te vallen dat het groen-globalistische klimaatcommunisme moet leiden tot nood en armoede. In een brief hebben zich nu 20 van hen tot alle Duitse ministers, vooral echter tot de economievernietiger Robert Habeck (Groenen), gericht. De economie, is daarin te lezen, zou te weinig en te laat worden betrokken bij de voorbereiding van wetten. Dit optreden zou “ondemocratisch en ook staatsrechtelijk bedenkelijk zijn”.

Bron:
auf1.info

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Geheim document van de EU vreest economische collaps van Duitsland

 1. BosscheBol zegt:

  De groenen zijn blij! Ze dansen op de tafels! Weg met die vieze energie. Alleen groene stroom uit windmolens is lief.
  Wat? Gaan de bedrijven dan weg of kapot? Mooi zo! Goed zo! Weg met die vieze industrie.
  Wat? Hebben de mnensen dan niks meer te vreten? Goed zo! Mooi zo! Weg met die vieze mensen (behalve natuurlijk de mohammedanen want die zijn lief).

  Like

 2. Julia zegt:

  De economie wordt bewust kapot gemaakt vanwege de klimaathysterie. Zo ook in Nederland. Zo wil Nederland met haar praatjes niet meer afhankelijk zijn van andere landen w.o. ook China. Wat flikken ze zij importeren riet uit China ten behoeve voor rieten daken en geven zelfs subsidies op dit riet terwijl onze eigen riettelers die normaal leveren geen enkele subsidie hierop krijgen dus velen zullen kiezen voor riet uit China. Kortom ze draaien in elke sector de boel de nek om totdat de economische afgrond is bereikt met alle desastreuze gevolgen van dien. Schiphol gaat langzaamaan ten gronde terwijl het het hart van onze economie is kortom alles wordt bewust naar de donder geholpen. De alghele EU ligt over niet al te lange tijd aan de hongerstaf en meer banken zullen omvallen. Gezonde industrieën zullen massaal ons land en de EU verlaten vanwege de achterlijke waanzinnige regelgeving waardoor velen zonder baan komen te zitten en de uitkeringen kas mede door de import van duizenden profiteurs geheel failliet is. Armoede en honger zullen volgen. We kunnen ons voorbereiden op zeer grote zwarte donderwolken die ons boven het hoofd houden ik ben geen pessimist maar elk weldenkend mens realiseert zich wel terdege het niet lang meer goed gaat.

  Like

 3. oprechtegeus zegt:

  Wat nu voor de deur staat is al van diverse kanten voorspeld: de wappies en de complotdenkers. Als dit beleid wordt gecontinueerd, hoeft Poetin geen bom op de EU te gooien, maar bewerkstelligt die groene bende zelf de ondergang: terug naar de Middeleeuwen. De groene maffia kijkt het aan en ziet dat het prima is. Krankzinnig, dat we als burgers ons zo naar de slachtbank laten leiden. Het gepubliceerde bericht zal in Davos met oorverdovend gejuich zijn ontvangen. Doen we daar met z’n allen nog iets aan, of laten we ons gehersenspoeld en verdoofd als slachtvee afmaken?

  Like

 4. droevige mof zegt:

  De neergang van Duitsland heeft zes factoren: migratie, energietransitie plus klimaatideologie, Corona-nonsens, Oekraïne-oorlog, te hoge schuldenlast en EU-dominantie.
  Het is dus niet alleen de groene waanzin van de laatste twee jaar, maar het resultaat van het beleid van 16 jaar Merkel, de favoriete politica van de meeste Duitsers. Een verbetering zal pas mogelijk zijn na de ineenstorting van de “westerse waardengemeenschap”, waartoe ook Nederland behoort, dat vergelijkbare problemen heeft met zijn vastgeroeste systeem.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Een Linksche Looney Brigade het stuurwiel in handen geven om een uiteenvallende Unie overeind te houden door omvallende banken een waardeloze munteenheid te verkopen en zelfs geld bij te laten drukken om alle gaten in de schuldenunie door omhooggevallen economen te kunnen laten dempen……..wat zou er toch mis kunnen gaan in een door socialisten verkwanseld Europa………enkel armoede en honger,

  Like

 6. Alphons Mantel zegt:

  De klimaatsprookjes van Frans Timmermans en Rob Jetten gaan de belastingbetaler honderden miljarden EUROS kosten; atmosfeer is verzadigd met CO2, dus heeft CO2-reductie geen effect

  Like

 7. Dewaere zegt:

  Er komt steeds meer tegenwind overal. Wat eerst nog door ‘complotdenkers’ en hoe ze ook genoemd worden werd aangekaart wordt steeds vaker ook door anderen gezien. Om het op de zondag maar even positief te beschouwen: je ziet in de al door de oude Grieken voor het eerst opgemerkte dialectiek en later door Hegel breder uitgewerkt, de wereld ontwikkelt zich door tegenstellingen https://nl.wikipedia.org/wiki/Dialectiek . Marx verdraaide en misbruikte dat in zijn ‘systeem’, het begin van de marxistische verdraaiing van alles. Het komt er op neer dat bepaalde krachten en bewegingen tegenkrachten en tegenbewegingen oproepen, meestal vanuit de massa van het volk. De baasjes en mainstream moet daar in meegaan, want zonder de grote basis, de massa’s van de mensen, is er geen fundament, geen gebouw, geen maatschappij. De tegenkrachten tegen fascisme en nazisme kwamen pas in de jaren ’60 met de hippietoestanden, nu zien we daar min of meer de top van, de overrijpheid, net voor de rot.
  In de dialectiek zie je ook dat een bepaalde kracht of systeem net voor zijn einde de meeste van zijn gekheid laat zien en krampachtig probeert om vast te houden en dingen nog snel door te drijven, in de valse hoop dat dat z’n redding zal zijn. Westerse baasjes weten níets meer van dat soort oude filosofie, die gedachten zijn te diep voor hen. In de dialectiek stort het overrijpe, rotte, pas ná de rotte top ineen, en vaak heel plotseling. We zagen dat in de geschiedenis met het opeens instorten van het eeuwige Romeinse Rijk, maar daarvoor ook al met het ineenstorten van het immense Perzische Rijk dat door de Grieken werd weggevaagd onder Alexander de Grote, wiens rijk liep tot westelijk India; dat stortte weer vanzelf ineen. Later in Europa bleef van het immense rijk van Karel de Grote niets over, na het einde van de middeleeuwen stortte het Rijk waar de zon nooit onderging (Spanje) totaal ineen. Poetin en ook Xi schijnen de wereldgeschiedenis beter te kennen dan onze eigen baasjes.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  En als oplossing vindt Habeck dat de fossiele brandstoffen totaal moeten verdwijnen.
  Uiteraard komt dat neer op meer zogenaamde totaal onbetrouwbare “groene” Energie wat Duitsland dus nog sneller de economische afgrond in zal pleuren.

  Like

 9. Ravian zegt:

  “ondemocratisch en ook staatsrechtelijk bedenkelijk”

  Mooie omschrijving van linkse politiek in het algemeen.
  Daarom hoort socialisme ook niet in een democratie thuis.
  Sommige zaken zijn nu eenmaal niet compatibel.

  Een democratie werkt enkel als alle deelnemers aan die democratie democratisch ingesteld zijn.
  En socialisme is in essentie gewoon dictatoriaal.

  De symptomen daar van zijn het altijd maar weer willen beperken van de vrijheid van meningsuiting van andersdenkenden, het altijd maar weer willen verbieden van de politieke partijen van andersdenkenden, en het zonder ook maar enig gewetensbezwaar frauderen bij verkiezingen.

  Zodra je socialisme toestaat in een democratie wordt de eindbestemming automatisch een dictatuur, waarbij de enige resterende vraag niet ‘of’ maar ‘wanneer’ deze eindbestemming wordt is.

  Inmiddels controleert het socialisme dan al zo’n driekwart van de politieke partijen; het is dus al lang vijf over twaalf…

  Like

 10. Olie bol zegt:

  Dan lees je dit in de leugenkrant van Adam.

  Elektriciteitscentrales zoals deze in het Duitse Boxberg zijn binnen zeven jaar dicht als het aan de Berlijnse Groenen ligt.
  Vandaag stemmen de inwoners van de hoofdstad per referendum over vergaande maatregelen om de energietransitie te versnellen.

  Grote vraagtekens over haalbaarheid vergaande plannen
  Berlijn wil olie, gas en kolen in de ban

  Dat word voor een hoop mensen kou lijden.

  Like

 11. LUCIA zegt:

  Kortom de agenda van de EU?WEF/NWO !!!loopt goed qua planning… toch??? De 3 meest door vluchtelingen verzopen sterke economieën. gaan erg slecht.
  Na Duitsland volgt Nederland en dan Frankrijk/Italie en de rest valt vanzelf om .Nog effe dan en ze hebben hun NWO…. nou wat een overwinning>>>> >>GEROOFD, GEMOORD ,VERGIFTIGD,GELOGEN , GEMANIPULEERD ,Geïnfiltreerd IN BINNENLANDSE POLITIEK , VERRAAD GEPLEEGD en dat ook nog onder het mom… dat ze de elite zijn en zo intelligent… WALGELIJK DEZE MONSTERS..Het is net een wedstrijd zaklopen, waarbij je van ieder de poten hebt afzaagt…. en dan gaan opscheppen dat jij gewonnen hebt!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s